Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 145 109
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Телиш/Плевен
Никога мъж не ми е посягал, но ако се случи, няма да се замисля да приключа връзката. Настоящият ми мъж е наясно с това и напълно споделя мнението ми. Казвал ми е, че не разбира как това да проявиш насилие към по-слаб противник те прави по-силен. Аз също не разбирам...
Имам позната, която е споделяла пред близки общи приятели, че мъжът ѝ я бие. Въпросните общи приятели ѝ предложиха дома си, за да избяга от насилника, но тя остана с него. Дори му роди дете. Sad Не я разбирам, но не мога и да я съдя, вероятно си има някаква (макар и неразбираема за мен) причина да търпи това. Жал ми е единствено за детето... Confused Защото, ако тя сама си избира да остане с насилника, детето няма този избор, то попада в тази среда изцяло по нейна вина.

# 1 006
и мислите ли, че е възможно това да не се случи повторно, при положение, че твърди, че съжалява...

Бившият ми мъж ме е удрял. И се повтори, разбира се, нищо, че съжаляваше.

Сегашния ми мъж няма и с перце да ме докосне. В момента, в който, ако се случи да ме удари някой мъж, си тръгвам, няма да чакам да ме удари пак.

# 1 007
  • София

[/quote]
 И моят баща така, само че пропускаше мен, отнасяха си го майка ми и брат ми. За щастие, майка ми успя да се измъкне сравнително рано. И въпреки това имах същите проблеми като теб. Някои още си ги имам... а за психическото положение на брат ми книга мога да напиша.
Домашното насилие е като домино. Прадядо ми е биел баба, дядо ми е биел баба, баща ми майка ми, брат ми жена му.
Чак ми е странно колко малко жени в този форум са яли бой. Дано наистина нещата се променят към по-добро и хората са все по-здрави психически!
[/quote]

Много хубаво трябва да се прочете това!

# 1 008
...Имам позната, която е споделяла пред близки общи приятели, че мъжът ѝ я бие. Въпросните общи приятели ѝ предложиха дома си, за да избяга от насилника, но тя остана с него. Дори му роди дете. Sad Не я разбирам, но не мога и да я съдя, вероятно си има някаква (макар и неразбираема за мен) причина да търпи това. Жал ми е единствено за детето... Confused Защото, ако тя сама си избира да остане с насилника, детето няма този избор, то попада в тази среда изцяло по нейна вина.

Аз също имах позната, която търпи домашно насилие, писала съм прези за този случай. Когато й предложихме помощ, тя ни помоли да не се бъркаме в семейните й отношения. Мисля, че ако жертвата се държи като жертва и Господ не може да й помогне.

# 1 009
Скрит текст:
Израснах  в такова  семейство-баща ми пребиваше  майка  ми. Пред нас.Ние също ядяхме бой- рядко,  но  жестоко.  Веднъж  той ни изгони  трите. Аз бях в пети  клас, сестра ми- във втори.  Когато  след  три дни  ни прибра, майка ми  беше облекчена. Споделяхме  с  близки, търсехме помощ- никой  не  ни  помогна. Остро  го осъждаха  на думи,  но  никой  не  ни  помогна. А майка  ми оправдаваше  собствената  си  нерешителност , твърдейки, че  стои  при него  заради  нас  ConfusedТогава  нямаше  закон  за домашното  насилие.

Някак, криво- ляво, със  сестра ми пораснахме  и си  поехме пътя. Майка ни  продължаваше   да  търпи побоищата  и  не  го напусна, колкото  и  да  я увещавахме    и  да  й  декларирахме   подкрепата си. В крайна  сметка, след една   ексцесия, я изведох  от  дома им , когато  бях на  25. След  месец тя  се  поддаде  на  молбите   и  обещанията  му  и  се  върна. Продължи  да  живее в ада  още  пет  години, когато , с помощта  на ММ,  пак я изведох  от  дома им, след  като я беше замерял с ножове. Той отново  се  домъкна  с   крокодилски  сълзи и обещания- не го допуснах  до  нея.

Две седмици след това  той  се  самоуби. Беше  на  49 години- все още  силен, прав и  здрав мъж. И всички  роднини  вкупом  ни  обвиниха-мен, майка ми  и  сестра ми, за неговата   смърт. Изоставили сме го били, той  затова  го направил :ooh:  А къде  бяха  те, когато  той  ни  убиваше  бавно  с  години? Що  за майка  беше майка  ни, че допусна  двете й  дъщери  да  живеят  в този ад? Никога  няма да  й  го простя.

Сега  и  аз, и  сестра  ми  сме   насилници  по характер. Боря  се  много  с тая своя  черта, но успявам  да  я овладея  единствено  по отношение  на  детето. Майка  ми  се посъвзе  психически, но   година  след смъртта  му  заболя  от  диабет, после  получи  бъбречни усложнения,  има проблеми  с кръвното, с вестибуларния  апарат. Развалина  е.

Аз  често  изпадам  в  депресии, в емоционални  пикове  и  кризи, чувствам  постоянна  неувереност, съмнявам  се в преценките  си, избухвам, трудно  контролирам гнева си.

Така че, мили  дами,  ако  някоя  от вас е  решила, че може  да се   примири да  бъде  боксова  круша, нека  погледне в  очите  на  децата  си. Истината и  правилното  решение  е  там.

[/spoiler]
Силен човек си и факта, че осъзнаваш слабостите си, говори точно каква сила притежаваш.

+ 1 Peace  Бронте   bouquet

Баща ми е биел майка ми, но тя се е развела, когато съм била на две години. Брат му и до ден днешен бие жена си, синовете му също бият жените си. Имам страшна непоносимост към насилието, не съм удряна, нито от майка ми, която ме е отгледала, нито от мъжа ми. За щастие мъжът ми не е склонен към насилие, за 12 години не си е позволил и децата да пошляпне даже по дупетата, какво остава да ги удари както трябва. Но пък около мен има семейства, които си живеят на принципа "бий ме, обичам те". Tired

# 1 010
Израснах  в такова  семейство-баща ми пребиваше  майка  ми. Пред нас.Ние също ядяхме бой- рядко,  но  жестоко.  Веднъж  той ни изгони  трите. Аз бях в пети  клас, сестра ми- във втори.  Когато  след  три дни  ни прибра, майка ми  беше облекчена. Споделяхме  с  близки, търсехме помощ- никой  не  ни  помогна. Остро  го осъждаха  на думи,  но  никой  не  ни  помогна. А майка  ми оправдаваше  собствената  си  нерешителност , твърдейки, че  стои  при него  заради  нас  ConfusedТогава  нямаше  закон  за домашното  насилие.

Някак, криво- ляво, със  сестра ми пораснахме  и си  поехме пътя. Майка ни  продължаваше   да  търпи побоищата  и  не  го напусна, колкото  и  да  я увещавахме    и  да  й  декларирахме   подкрепата си. В крайна  сметка, след една   ексцесия, я изведох  от  дома им , когато  бях на  25. След  месец тя  се  поддаде  на  молбите   и  обещанията  му  и  се  върна. Продължи  да  живее в ада  още  пет  години, когато , с помощта  на ММ,  пак я изведох  от  дома им, след  като я беше замерял с ножове. Той отново  се  домъкна  с   крокодилски  сълзи и обещания- не го допуснах  до  нея.

Две седмици след това  той  се  самоуби. Беше  на  49 години- все още  силен, прав и  здрав мъж. И всички  роднини  вкупом  ни  обвиниха-мен, майка ми  и  сестра ми, за неговата   смърт. Изоставили сме го били, той  затова  го направил :ooh:  А къде  бяха  те, когато  той  ни  убиваше  бавно  с  години? Що  за майка  беше майка  ни, че допусна  двете й  дъщери  да  живеят  в този ад? Никога  няма да  й  го простя.

Сега  и  аз, и  сестра  ми  сме   насилници  по характер. Боря  се  много  с тая своя  черта, но успявам  да  я овладея  единствено  по отношение  на  детето. Майка  ми  се посъвзе  психически, но   година  след смъртта  му  заболя  от  диабет, после  получи  бъбречни усложнения,  има проблеми  с кръвното, с вестибуларния  апарат. Развалина  е.

Аз  често  изпадам  в  депресии, в емоционални  пикове  и  кризи, чувствам  постоянна  неувереност, съмнявам  се в преценките  си, избухвам, трудно  контролирам гнева си.

Така че, мили  дами,  ако  някоя  от вас е  решила, че може  да се   примири да  бъде  боксова  круша, нека  погледне в  очите  на  децата  си. Истината и  правилното  решение  е  там.

Казваш в очите на децата си, но моя приятелка прощава всеки път именно защото детето я моли.
Искало да живее и с мама и с тати. Говорили сме, казвала съм и, че ако го напусне, детето като порасне ще и бъде благодарно, но тя ми казва знаеш ли колко е трудно мъжът ти да те бие, а после детето ти да те гледа с обвиняващ поглед, че не съм му простила. Не знам как да и помогна...

# 1 011
mamavania, познатата ти дава най-лошия пример на детето си  Sick Един ден и то да търпи насилие. И какво е това дете-мазохистче, да иска да стои с мама и тате при побоища? Сигурна ли си, че познатата ти просто не се оправдава с него  Sick

# 1 012
И аз имам позната, разведена с дете, която среща втори "мъж" и му ражда син. Дъщерята от първия брак успя да избяга от семейното гнездо при баба си, но майката с родното дете на новия мъж останаха. Той е пияница, агресивен простак и се е случвало да я бие след запой. И всеки опит на майката да го изгони стига до едно - синът й да застане на страната на баща си и да я накара да го прибере със заплахата, че ще избяга и ще иде при него.
Последния път, когато я видях, го беше изгонила отново и каза, че това е завинаги вече...дано!

# 1 013
  • Телиш/Плевен
mamavania, познатата ти дава най-лошия пример на детето си  Sick Един ден и то да търпи насилие. И какво е това дете-мазохистче, да иска да стои с мама и тате при побоища? Сигурна ли си, че познатата ти просто не се оправдава с него  Sick
Ако това е истина, значи детето намира това поведение за нормално. Confused "Татко бие мама, защото е виновна за нещо и тя няма право да му се сърди, трябва да му прощава". Tired Според мен трябва възможно най-бързо да се откъсне от тази среда, защото с годините ще е още по-трудно. А и сега не е като едно време, да няма къде да се спасиш. Има разни центрове, ако човек толкова няма близки, които да помогнат. Само че желанието трябва да дойде от човека, търпящ това. И в тази връзка - mamaivana, едва ли можеш да помогнеш... Sad Твоята позната смята, че трябва да търпи, вместо да спаси себе си и детето. Да, детето ще я обвинява в началото известно време (пак казвам - ако е истина това), но и аз съм на твоето мнение, че един ден ще ѝ е благодарно.
Herz е много права, затова ще я цитирам: "ако жертвата се държи като жертва и Господ не може да й помогне." Confused

# 1 014
Детето е малко, на 3 годинки е, тя ми е много близка приятелка и знам, че не се оправдава с него. Образована, дейна жена, финансово независима, затова и няма друга причина да го търпи.

# 1 015
Детето е малко, на 3 годинки е, тя ми е много близка приятелка и знам, че не се оправдава с него. Образована, дейна жена, финансово независима, затова и няма друга причина да го търпи.
Че какво разбира 3-годишното?

# 1 016
mamavania, познатата ти дава най-лошия пример на детето си  Sick Един ден и то да търпи насилие. И какво е това дете-мазохистче, да иска да стои с мама и тате при побоища? Сигурна ли си, че познатата ти просто не се оправдава с него  Sick

Още по-добре,че е по-малко.Взима го и заминава.Децата на тази възраст попиват всичко и за него е нормално тати да бие мама,един ден и нея ако я бият пак ще го приема за нормално.Точно това трябва да се избегне.Наистина момичета страшно много примери на бити жени,просто не мога да го проумея.Казвам ви,ако недай си Боже ми се случи,ще му разбия главата докато спи,честно ви казвам.
Аз през живота си съм "изяла " няколко шамара и то от майка ми.Баща ми с пръст не ме е докоснал.
Не удрям и детето си.Боят не е средство за възпитание,той е излишна агресия и избиване на комплекси.

# 1 017
  • София
Извинявай Mamaivana, но попитай приятелката си, ако 3-годишното й детенце поиска да пуши цигара и да си яде акото тя ще му позволи ли? Нали затова е родител, за да взима правилните решения, защото едно дете не би могло

# 1 018
  • Телиш/Плевен
Нали затова е родител, за да взима правилните решения, защото едно дете не би могло
Съгласна съм. Peace
Сега е много удачен момент да избяга, детето е още малко, тепърва се формира светогледът му. Но само още няколко години да живее в тази среда и ще възприема това поведение за нормално. Поведението, което майка му не смята за нормално, но търпи с безумни (за мен) доводи. Дано се осъзнае тази жена и потърси/приеме помощ! Sad

# 1 019
Извинявай Mamaivana, но попитай приятелката си, ако 3-годишното й детенце поиска да пуши цигара и да си яде акото тя ще му позволи ли? Нали затова е родител, за да взима правилните решения, защото едно дете не би могло
И аз това и казвам,  има проблем с неодобрението от страна на детето и явно се надява, че и "дзвера" ще се промени. Другото е, че живеят в нейно жилище и той трябва да се изнесе, не тя, а идиота не иска, даже се сърдел после, че го е изгонила.

Общи условия

Активация на акаунт