Малко бебе може ли да се чувства "изоставено"????

• 3 099
  • 47
  •   1
Отговори
Бебата ми е на 4 м и знаете, че е нормално да ми омръзва нон стоп да и говоря и да я забавлявам и когато искам нещо да направя или да седна малко на компа , я оставам в леглото и! Изревава само за момент прегъва се на две и захапва пръста си в устата и се опитва да спи т.е знае, че я оставям самичка, а на мен ми е страшно гузно от това!!!Никога досега колкото и пъти да я оставям не я намирам примерно да оглежда играчките , ами е прегъната на две с пръст в устата и е унесена, опитва се да заспива, явно я е страх да стои сама в стаята и аз незнам и като ми чуе гласа веднага се обръща и се усмихва и затова съдя ,че се чувства изоставена и това е някакъв вид реакция от нейна страна??!! И как да се справя с гузната си съвест, че съм я оставила и я оставям, а виждам, че тя не иска да бъде сама??!!! И това би ли могло да  и навлече някакъв психологически проблем за в бъдеще???/извинявам се, ако въпроса ми , ако ви изглежда странен, но от няколко дена това ми прави силно впечатление Embarassed/

# 1
нямам дете, но вярвам много силно в майчинския инстинкт и мисля че ти най-добре ще знаеш какво му е на детенце и какво да направиш, колкото и съвета да получиш тук. и все пак ако не реве, не виждам кое те навежда на мисълта, че я е страх, доколкото разбирам кротко си се опитва да заспи, смучейки пръст, кое те плаши в случая? също ми се струва нормално да се усмихва при гласа ти и като цяло да иска постоянно да е гушната в тебе, че кое бебе не иска  Wink но ако не плаче не ми се струва проблем. разбира се не съм компетентна, просто изказвам мнение.

# 2
разбира се,че имаш нужда от почивка.Почивай,че после ще видиш зор след няколко месеца Party

# 3
  • Варна
Според мен не може да има някакви психологически последствия от това че бебето е оставено за малко само. За мен е физически невъзможно да говоря и пея по 16 часа на ден, така че я оставям да си играе и пълзи около мен докато правя нещо друго. Като беше по малка я оставях в леглото. Мисля, че щеше е по-лошо ако беше свикнала да е постоянно в ръцете ми. Сега си намира самостоятелни занимания и не съм й постоянно необходима да я занимавам.
Проблем със съвестта не съм имала, за мен това не е изоставяне.

разбира се,че имаш нужда от почивка.Почивай,че после ще видиш зор след няколко месеца Party

Peace

# 4
somebody , Симона е същата- просто свързва оставянето в леглото и отдалечаването ми от него с това че, трябва да спи.
Но когато не иска да бъде сама и иска компания започва да пищи с пълно гърло.
Не се чувствай гузна, че я оставяш понякога да се забавлява сама. Първо, защото детето трябва да свиква с това и второ, не е нужно постоянно да кисне в ръцете ти и да нямаш и минута спокойствие след това.  Hug
Психическа травма няма да й нанесеш, споко. Е, тук може и да ме оборят феновете на привързаното родителство, но понеже аз не съм от тях и не мамирам проблем в оставянето на детето само в рамките на нормалното разбира се.
Страхът от самотата се появява в доста по-късна възраст, така че, не от страх се опитва да заспи, по-скоро от скука.

bouquet

# 5
Обаче теб явно нещо силно те притеснява, чувстваш някаква вина, сама каzваш "гуzно ми е ".. Не съм от тия, дето могат да правят психологически профили  Wink , но виж какъв е проблема и го преодолей. Съгласна съм обаче, че не може и не е естествено да се чувстваш така, е, не трябва се чувстваш роб, човек си. Но по-лежерно го давай, раzбери какво те мъчи и точно как да го оправиш и успех  Peace

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 18:22 от Сова

# 6
Ама разбирасе,4е не.И ти си 4овек.Какви са тези неща, които си мислиш.Ти се нуждаеш от по4ивка,не може да си залепена за нея.Аз оставям мойта беба сама да си играе....,не съм плътно до нея. Peace

# 7
Е след като детето не плаче и не протестира,не вуждам защо се чувстваш гузна.Все пак,не е нужно да е непрекъснато в ръцете ти..И ти си човек и имаш нужда от почивка.Освен това смятам,че децата трябва да могат и да се заиграват сами..

# 8
  • София
Не, нищо няма да му стане на бебето. Все още е твърде малко. Разбира се, не трябва да го оставяш да плаче много дълго.

# 9
И аз се чувствам виновна понякога като я оставя на някой от семейството за да свърша някаква работа,но от друга страна всеки има нужда от почивка.

# 10
Ти не я изоставяш, а просто имаш нужда от минутка спокойствие! Разбирам те и не мисля, че за бебето това има някакви последствия. Спокойна мама, спокойно бебе   Simple Smile 

# 11
  • в страната на чудесата
аз не бих се съгласила с другите. имало е моменти, в които съм се чувствала така и съм сигурна, че детето ми не е искало да бъде само. не се налага да пееш 16 часа, кое бебе спи по 8? но си го слагах в количката до мен или в слинг,шезлонг и т.н. за да сме заедно. дори и да съм мълчала. сега играе сам, идва да ми покаже разни неща, да му помогна да разглоби нещо Simple Smile и не мисля, че страшно ме е натоварило, това, че не съм го оставяла в другата стая, а е бил до мен.
пък и честно казано когато не сме заедно на мен не ми е много комфортно и в никакъв случай не може да става дума за почивка. това е живота, от него ли да си почина... с мъжа ми сме говорили много - и той не мисли, че ще има почивка без детето... може би е въпрос на нагласа.
както казва рика - следвай си инстинкта и остави другите да дават акъл само за собствените си бебета...

# 12
Не аз никога не съм я оставяла да се дере от рев и да не я взема ,винаги като ревне я взимам, говоря, че като я оставя сама в стаята си , не си гледа играчките, ами се свива и си налапва ръката и се опитва да спи и в момента в който и се обадя ми се усмихва и ако не я взема тогава ревва- затова си мисля, че се чувства"изоставена", защото се свива много безпомощно и си трае!!Види ли ме, че съм при нея си реве и иска да я взимам!

Онзи ден щях да излизам за втори път без нея да свърша работа/първия път беше на 2м и може би още не ме разпознаваше/ за един час и да я оставя при свекървата ,но тя се разпищя и свекървата се уплаши и каза, че излизаме трите/ не посмя да остане само с  нея, защото не може да я успокои/ т.е детето ни признава друг освен мен при който да стои!!незнам как ще е занапред Shocked

# 13
Някъде бях чела следното обяснение-че бебчетата нямат памет,и когато ги оставиш,те няма как да си спомнят че ще се върнеш,и затова плачат.Наистина им е самотно.Наистина искат гушкане и топлина,защото се чувстват ''изоставени''.Не бива да се оставят да плачат,защото това би ги разстроило още повече Peace.Оставяй я да се заиграва и да си се занимава тогава,когато е спокойна.Когато плаче бъди до нея Hug

# 14
Ако детето не плаче не мисля,чее проблем.И аз я оставам сама поякога.Все пак и ние трябва да ядем

Общи условия

Активация на акаунт