Малко бебе може ли да се чувства "изоставено"????

• 3 102
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
За да си свободна ти, а в същото време бебчето да не се чувства само, най-лесното - вземи си един шезлонг и го сложи да лежи в него близо до теб. Хем ти ще си свободна, хем бебето ще е край теб. Аз така правех с дъщеря ми - в шезлонга, после в кошарката за игра до мен. В спалнята я оставях сама само когато е вече заспала.

# 16
  • София
За да си свободна ти, а в същото време бебчето да не се чувства само, най-лесното - вземи си един шезлонг и го сложи да лежи в него близо до теб. Хем ти ще си свободна, хем бебето ще е край теб. Аз така правех с дъщеря ми - в шезлонга, после в кошарката за игра до мен. В спалнята я оставях сама само когато е вече заспала.
И аз така правя и общо взето е постоянно с мен.
Някъде бях чела следното обяснение-че бебчетата нямат памет
И аз някъде съм го чела, но също и , че паметта им се развива както зрението слуха и пр.

# 17
Естествено, че може да се чувства изоставено, дори има инстинкт за това. Бебето не може да оцелее само и за него е от жизненоважно значение да не е изоставено наистина.
Това, че си смуче палеца за мен лично е признак, че е самотно и че има нужда от утеха, която намира в палеца. Аз не си оставях детето в леглото, освен през нощта и никога не е била в различна стая от мен. Оставях я на шезлонг, на активна гимнастика, а по-късно и в кошарата за игра, но да ме вижда и чува. Слагала съм й музикална играчка да и пее и да се върти.
Не съм се занимавала само с нея, но това не пречеше да се намираме в една стая. Беше й достатъчно интересно и само да ме гледа какво правя, без да е нужно да се занимавам конкретно с нея.

# 18
Имаме си шезлонг не го иска с голям гриф с много играчки, реве в него, не иска и активната гимнастика, само на ръце признава, като е будна или да я оставя в креватчето и си кротува и така както съм я описала си стои там! Simple Smile

# 19
  • София
Вероятно си опитвала, но да си кажа... Махни грифа с играчки. Моника я дразнвха в началото, пък и на мен ми пречеха.

# 20
Обаче теб явно нещо силно те притеснява, чувстваш някаква вина, сама кzваш "гуzно ми е ".. Не съм от тия, дето могат да правят психологически профили  Wink , но виж какъв е проблема и го преодолей. Съгласна съм с другите, писали преди мен, не може и не е естествено да се чувстваш така, все пак не си роб, човек си. По-лежерно го давай, успех  Peace

Преодолей това чувство и запази малко време и пространство за себе си.Така ще си полезна и на теб,и на бебето.

# 21
  • Ню Йорк
Не се вкарвай в разни филми. Бебето на 4 месеца нищо не мисли и чуства, кара само на инстинкти.  А това че не търси играчки...нямам думи. Какви играчки на 4 месеца? То не знае на кой свят е още пък ти искаш да си играе. Оставяй го да си лежи и не се чуствай гузна изобщо. То си има нужда от почивка и ти също.  Hug

# 22
Когато беше малък сина ми си беше винаги до мен .Не сим го държала на ръце но имахме голямо жилище и си го разкарвах в количката и той си спи, като се къпех си го слагах до банята и си го гледах че ме беше  страх да не се задави докато е сам.После като стана на 4-5 мес си купих супер столче за хранене с полулегнало положение на гръбчето и на колелца и пак си го влачех с мен на всякъде .И сега сме си така ,но ако виждам че на бебе не му е комфортно да е само е няма да си го оставя да страда или дори и да не е така да си мисля че му е гадно.В крайна сметка толкова ама толкова бързо порастват, че ако не си ги нагушиш сега ,докато се обърнеш и са на 20 год. тогава ли ще го правиш.

# 23
Аз също смятам, че ако бебчето ти си лежи в леглото без да плаче, не е  проблем да го оставяш за малко.

# 24
  • Mars Hotel
Не се вкарвай в разни филми. Бебето на 4 месеца нищо не мисли и чуства, кара само на инстинкти.  А това че не търси играчки...нямам думи. Какви играчки на 4 месеца? То не знае на кой свят е още пък ти искаш да си играе. Оставяй го да си лежи и не се чуствай гузна изобщо. То си има нужда от почивка и ти също.  Hug

Е как какви играчки?
Дъщеря ми на 4 месеца се забавляваше страхотно с активната гимнастика. Посягаше към играчките и ако случайно докопаше някоя, се смееше с глас.
Към авторката: не се чувствай гузна. И ти имаш нужда от почивка понякога. За мен също решението беше шезлонг. Така хем беше близо до мен, хем си гледаше и се занимаваше сама.

# 25
Естествено, че може да се чувства изоставено, дори има инстинкт за това. Бебето не може да оцелее само и за него е от жизненоважно значение да не е изоставено наистина.
Това, че си смуче палеца за мен лично е признак, че е самотно и че има нужда от утеха, която намира в палеца. Аз не си оставях детето в леглото, освен през нощта и никога не е била в различна стая от мен. Оставях я на шезлонг, на активна гимнастика, а по-късно и в кошарата за игра, но да ме вижда и чува. Слагала съм й музикална играчка да и пее и да се върти.
Не съм се занимавала само с нея, но това не пречеше да се намираме в една стая. Беше й достатъчно интересно и само да ме гледа какво правя, без да е нужно да се занимавам конкретно с нея.

Peace

(Бебетата по домовете и те не плачат, но това не означава че им е много хубаво.)

Ти си майката и ти чувстваш, че нещо не е наред със ситуацията. Вярвай си и я оправи.

# 26
 Според мен не се чувства изоставена и няма нищо лошо в това да сте разделени за малко. Случвало ли се е да заспи като я оставиш? Как заспива обикновено? Като се събуди и е сама в стаята плаче ли? Останах с впечатление, че се притесняваш дали може да те извика ако има нужда. Има бебета, които си стоят сами много време и си се забавляват със свои неща(голямата ми дъщеря беше такава) и други неспособни да останат и за миг сами и винаги настояват за компания и развлечения( малката ми дъщеря е от тях). Мисля, че бебетата ако искат нещо плачат за да го получат, други прояви на чувства се появяват по- късно.

# 27
Аз пък мисля малко по-различно Peace.След като се чувстваш гузна, самата ти усещаш, че нещо не е наред.Интуицията ти е най-правилния ориентир, довери се на нея.
Ако за едно бебе не е проблем да остава само, за друго може да е.Майката най-добре ще почувства кое е правилно.
Аз прекарах 7 месеца от бременността си на легло, абсолютно сама по цял ден.Е, няма такъв ужас.За това дори не съм си и помислила да оставя детето само, освен когато спи.Това не означава , че се занимавам постоянно с нея.Но винаги е с мен в стаята, в кошчето за кола или на активната гимнастика.Това не ми пречи да си пия кафето и по един час, ако реша.В кухнята също е с мен(извеждам я от там, ако има нещо на котлона).В леглото я оставям, когато виждам, че се унася или когато дойде време за вечерния сън.И така си знае, че щом е в леглото трябва да спи.

# 28
След като си задаваш тези въпроси, значи нямаш нужда от нашите отговори.
Аз слагах малчо в количката, когато ми се наложеше да съм в друга стая и така го вземах със себе си или го носех в слинг, къпех се, когато спи и така ме чувстваше непрестанно до себе си. Сега сме още по-неразделни.  Heart Eyes
Не е задължително постоянната близост с детето да ти пречи, независимо на какво мнение е баба ти.  Wink

# 29
на 4 месеца няма как да се чувства изоставено,може би след годинката вече по осъзнато забелязват липсата.

Общи условия

Активация на акаунт