Малко бебе може ли да се чувства "изоставено"????

• 3 105
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Разбира се, че разбира, кога е оставено само детето. Все пак в тази възраст майката му осигурява и достъп до целия свят, който в момента то не може да си го позволи. Хубаво е да можеш да я оставяш някъде, където да е склонна поне за 15 мин да седи без да реве. Ако реве ще я гушнеш, но ако ли не е добре да я приучиш да си се занимава с нещо, докато ти свършиш нещо по себе си или дома. Според мен лично, не е добре да свиква детето нон стоп майка му да го развлича, защото и занапред ще е така. Все пак е добре всяко дете само да открива света.
Според мен се чувстваш виновна, защото детето е само в другата стая. По-добре го оставяй в шезлонга или столчето за кола или дори забърши гумите на количката и я вкарвай в стаята, за да е постоянно с теб, но и да не ти е в ръцете.
Имай предвид, че някой бебета се притесняват от висящи играки. Габи винаги е обичала много въртележката над креватчето си, докато Марти изпада в див ужас и от нея и от играчките от шезлонга.

# 46
  • Шумен
Гузно ми е да съм в другата стая например а те да са сами в спалнята. Макар да знам че това е единствения начин те да заспят. Има ли някой в стаята при тях няма заспиване, почва един див рев от две гърла на който и гушкането не помага. И така е още от първия ден удома. Изляза ли в коридора за секунди се успокояват и заспиват. Разбира се има и гушкане и песнички с много гукане и усмивки, но това е само ако не им се спи. Затова си мисля, че децата не се чувстват изоставени когато са сами а по-скоро оставени на спокойствие. Дори понякога се радвам че имам това време за себе си и дома.

# 47
Аз много добре те разбирам, защото имах същия психологически проблем с големия ми син - роди се спешно секцио и аз можех да съм ефективно с него чак на третия ден.Това остави у мен дълбока травма, много дълго време носех чувство на вина че не съм била с него в първите минути и дни.За малко да го оставех сам и ме глождеше съвест, а камо ли да го оставя на друг да го гледа (на рационално ниво много добре разбирах, че това не е "престъпление", но така чувствах нещата).Беше си с мен навсякъде.И не е верно че ще става по-зле, напротив!Точно сега е най-зле - достатъчно е голяма за да разбира много неща, но двигателно още нищо не може да прави така, както й се иска.Постепенно ще почне да седи стабилно (доста се променя мирогледа като си седнал  Wink ), ще може все по-добре да борави с ръце и да манипулира играчки, ще почне да помни по-дълго и да задържа образа на мама в съзнанието си.Ще пролази, ще почне да изследва света самостоятелно, накрая ще дойде момента когато тя ще иска да е сама на някое интересно място (кухненския шкаф с онези дрънчащите работи например) а ти ще се обливаш в студена пот като се закроти надалеч от погледа ти за десетина минути и ще търсиш из къщи къде е белята.
Да, теорията за нищо не разбиращите бебета и за "лошите навици" върши отлична работа на много майки, но аз не съм от тях за добро или за лошо.Оцеляла съм след две бебета и мисля за трето.Светът щеше да е много скучен, ако всички бяхме еднакви.Ти си следвай сърцето и инстинкта, вече е отминало времето на "правилното" отглеждане на деца, когато добрите майки са възпитавали добри навици у децата си и са ги взимали само за храна и преобуване, а през останалото време са ревяли от другата страна на вратата докато бебето им се дере в саята (истински случай, приятелка на майка ми така си е гледала децата и много се оплаква, че много били "ревливи"  ooooh! ).

Общи условия

Активация на акаунт