Керамичен плот - сензорни бутони ­ или механични?

• 9 100
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами и дами, понеже скоро ми се налага да купя плот и фурна за вграждане, бих искал тези от вас който имат такива да споделят мнението си за слените неща:

1. За и против сензорните бутони и механичните.
2. Предимства и недостатъци.
3. Да предложите някой евтини и надежни моделчета и от двата вида ще съм ви много благодарен.

П.С. Жената иска сензорни и аз клоня на там но все пак искам да чуя и Вашето мнение.

Поздрави и предварително Ви Благодаря.
С Уважение:
Й. Райчев

# 1
Сензорни Peace не ги закачам и къртя с тенджерите и тиганите Wink недостатъци не съм забелязала.

# 2
Благодаря много за мнението, то и аз смятам сензорни 1во се почиства много по-лесно и е много по удобно с тях, но по други форуми съм чел,че ако се развали някой бутон ремонта излиза много солено, докато при механичните смяната и сам мога да си я направя Wink

# 3
  • на брега на морето
Сензорни! Няма да блъскате с чукове по тях я!

# 4
То,че няма да удряме с чукове - няма, но ако се скапе електрониката става лошо.. май Simple Smile

# 5
Много лошо става, фурната ни е със сензорни, а котлоните- не, но като натиснеш копчето се прибира и обратното. Сензорните хващат когато си искат отначало бяхме я сложили до прозореца на балкона и от слънцето се пускаше сложих щори. Сега я приместихме в кухнята и спръсти много трудно хваща не трябва да са студени или много топли, та за момента пускам  фурната с кърпа (все още хваща така), Викахме майстор, той първо незнаеше как се отваря. Ходи си, чете книжки. И се обади да каже, че дисплея струвал и еди колко си стотин евро и като сложи за труд, по-добре да си купим нова.

# 6
Механични, но не върху котлоните. По-старите модели са така. Измъчвам се със сензорните. Многоса чувствителни или обратно-трудно реагират особено на мокър пръст.

# 7
Благодаря много за мненията ви. БилянаБ какво имаш впредвит с това Механични, но не върху котлоните. Да са отстрани или?

# 8
  • София
Сензорни, разбира се. Лесно се почистват и за мен лично е по-естетично. За 5 г. ползване не съм имала проблеми.

Много лошо става, фурната ни е със сензорни, ....
Нещо си е дефектен панела, моята също е със сензори, до прозореца, пече я, но и през ум не ми е минавало, че може да има подобни проблеми, за пръв път чувам. Thinking

# 9
Здравейте!
Ние също имахме известни колебания, но накрая купихме плот на Zanussi с механични бутони и засега всичко си е наред. За чистенето също нямам проблеми, копчетата се свалят, а не ми и пречат, защото са отстрани. Сигурно има доста уадчни модели, както и неудачни и от двата варианта, а цените са наи - разнообразни, харесайте си някой конкретен и събирайте мнения, успех в избора Simple Smile.

# 10
Благодаря много за мненията ви. БилянаБ какво имаш впредвит с това Механични, но не върху котлоните. Да са отстрани или?

А може и да не са отстрани. Сега се сетих, че момчето изрично ми показваше, че се махат, лесно се почистват и ако попадне нещо, не влиза навътре и не прави проблем. Но аз не ловех вяра и не исках да рискувам. Котлоните и фурната са разделени. Старите ми бяха върху фурната и копчетата бяха над нея-фурната(и за двете) и нямах проблем с почистването- за минута-две. Затова исках отново без копчета, а такива са сензорните.
На сегашните котлони най ми харесва функцията за заключване. Иначе има много неща, които са във връзка с енергоспестяването, но ми правят по-сложно готвенето.

# 11
Нашите котлони са със сензорни бутони...ползваме ги вече 3 години и не сме имали проблем.
Това, което мисля че е плюс, е че при много висока температура или като почне да кипи нещо, се изключва.
За минуси не съм се замисляла.
Мисля че, е въпрос на навик.
Всяко нещо в един момент се скапва, така или иначе.
Всичко е въпрос на правилна експлоатация, качество и късмет.

# 12
95% вече ще се взимат сензорен плот Simple Smile а и вече харесах една фурна на горение с доста добър дизайн, така че най-вероятно и плото ще е горение, ако имате такъв споделяите Wink

# 13
Ох не знам сензорни или механични ама с тази керамика след всяко готвене мия и чистя.  ooooh!

# 14
Аз бих си взела сензорни. От естетична гледна точка е по-красиво. Механичните ми изглеждат грубо.
Имам доста приятели, които имат керамични плотове със сензорни бутони и досега са нямали проблеми с тях. А, дори и да се скапе все пак има гаранция. Мои роднини от доста време ползват този. Доволни са, не им е създавал проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт