Акушер-гинеколози - гр. Варна

• 415 638
  • 1 785
  •   2
Отговори
# 1 680
  • Варна
Здравейте момичета, живея в Бургас имам проблеми с една киста, която ми я откриха преди няколко дни. При нас никой нищо не обяснява, гледат те на ехограф и казват - ще трябва да режем. Мола, помогнене ми със съвет при кого да се обърна за консултазия - поне да ми даде отгвор какъв вид киста имам, колко е опасно? Тук аз трябваше от форуми да науча, че има различни визове, че има съответно предварително лечение, че има "безкръвни операции". Мола, дайте ми съвет за ваши специалисти- поне за диагностика. За сега се свързах само с Майчин дом- там ме попитаха кой специалист искам да ме прегледа. Посъветвайте ме. Благодаря ви предварително!
Ако има вероятност за операция върви направо при Максим Яков, като ще е в Майчин дом. Много добър хирург.

Подкрепям.  Peace Яков е факир за подобни операции.

# 1 681
  • под кривата круша
Здравейте момичета, живея в Бургас имам проблеми с една киста, която ми я откриха преди няколко дни. При нас никой нищо не обяснява, гледат те на ехограф и казват - ще трябва да режем. Мола, помогнене ми със съвет при кого да се обърна за консултазия - поне да ми даде отгвор какъв вид киста имам, колко е опасно? Тук аз трябваше от форуми да науча, че има различни визове, че има съответно предварително лечение, че има "безкръвни операции". Мола, дайте ми съвет за ваши специалисти- поне за диагностика. За сега се свързах само с Майчин дом- там ме попитаха кой специалист искам да ме прегледа. Посъветвайте ме. Благодаря ви предварително!
Ако има вероятност за операция върви направо при Максим Яков, като ще е в Майчин дом. Много добър хирург.

Подкрепям.  Peace Яков е факир за подобни операции.
Също Peace Няма да ти препоръча операция ако прецени, че може да помогне без нея.

# 1 682
Освен док.Александров такъв вид операции прави и док.Козовски ...
Да, и Козовски, забравих  ooooh! Най-често ги правят заедно.

# 1 683
Здравияте момичета, на всички много благодаря. Ако не бяха приятелите ми и вашите коментари и съвети не искам и да си помислям! Благодаря ви! Моя приятелка м енасочи към д-р Доманова- за момичетата от Бяргас тя преглежда на ехограф в "Света София", разбрах, че е известна като добър диагностик. Тя ми обясни много неща и беше категорична относно оперативна намеса още. Надявам се и за в бъдеще. Другия месец ще бъда на гости на моя приятелка във Варна и ще направя преглед - за сега съм решила д-р Максим Яков. Пожелавам на всички благоприятен изход за проблемите им! При нова информация ще я спаделям, за да избегнат моите притеснения други в моето положение.

# 1 684
Здравияте момичета, на всички много благодаря. Ако не бяха приятелите ми и вашите коментари и съвети не искам и да си помислям! Благодаря ви! Моя приятелка м енасочи към д-р Доманова- за момичетата от Бяргас тя преглежда на ехограф в "Света София", разбрах, че е известна като добър диагностик. Тя ми обясни много неща и беше категорична относно оперативна намеса още. Надявам се и за в бъдеще. Другия месец ще бъда на гости на моя приятелка във Варна и ще направя преглед - за сега съм решила д-р Максим Яков. Пожелавам на всички благоприятен изход за проблемите им! При нова информация ще я спаделям, за да избегнат моите притеснения други в моето положение.

До колкото разбирам не си бременна. Според мен д-р Максим Яков не е за теб.
Според мен Д-р Яков е подходящ лекар за една жена от момента в който тя разбере че е бременна, но преди това не.
Той признава най вече частта акушерство от специалността си.
Гинекологията ей така сама по себе си без да цели забременяване надали може да я проумее.

А даже и да не си бременна, имаш проблем и искаш да го разрешиш за да забременееш също не мисля че д-р Яков е подходящия лекар. Д-р Яков не става за разрешаване на проблеми свързани със стерилитет/от какъвто и ха характер да е той/. В ендокринологията също не го бива.

Жена от 30 години нагоре която все още не е раждала и с малко по лабилна психика може да си излезе доста разстроена от кабинета му

Според мен д-р Яков трябва да се търси само за следене на бременност и раждане.
Разбира се бремеността и раждането изобщо не са малко събитие, но с това не се изчерпва цялата гинекология

# 1 685
Привет. Ще споделя и моето мнение. Д-р М. Яков почисти кисти от яйчниците на майка ми. И при мен имаше оперативна намеса. Сещам се и за още 2 случая на мои близки, които той оперира. И не споменавам Бременност, говоря за гинеколочини операции. За мен той е най-добрият специалист във Варна.

# 1 686
  • под кривата круша
Не съм съгласна с Ванина. Д-р Яков е и онкогинеколог, при това един от най-добрите в града. Преди 10г. когато ходих за пръв път при него, пред кабинета ме беше пълно с жени на средна възраст, повярвай, не чакаха за раждане. И сега е така. Не е вярно, че е добър само в раждане и следене на бременност. Подхода му може да е по-особен, но му вярвам, което е най-важно за мен.

# 1 687
Не ми преписвайте неща които никога не съм казала.
Казах жена от 30г нагоре която все още не е раждала.
Такава която е раждала на 40 и на 50 да е да  отиде при Яков подхода му най вероятно ще е приемлив. До колко и какво може да направи за нея е друг въпрос.

За гинекологичните операциите които прави Яков не всички са оправдани и има смисъл от тях.
А като не са оправдани защо се правят ли. Ами за пари защо за друго.
Познавам такива хора на които са правени операции от него които са биле излишни, да парите в джоба му обаче определено не са биле излишни.

И няма значение един човек като какъв се е дипломирал, важно е като какъв се е доказал в практиката. Какво като е онкогинеколог или пък добър хирург. Много е лесно да отрежеш това или онова, ама мисленето е доста по трудно/тоест дали не може да се опита нещо друго преди да се мисли за операция/.

Разбира се аз не отричам че има много хора на които е помогнал и са доволни от него, но със сигурност има и същия брой хора които не са доволни от него.

Не задължавам и не налагам мнението си на никой, то си е мое разбира се.

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 13:14 от Vanina 75

# 1 688
Здравейте, искам да попитам някоя от вас да знае някакви координати на др.Скочев каде работи сега искам да раждам при него,но немога да открия нищо. Ако някои има информация моля да изпрати!
Преглежда на частно в МЦ "Цолов", който се намира на улица Генерал Колев N86. Телефона на регистратура е 390090. В отпуска е целия август, ще преглежда през септември, но ти се обади да си запазиш час, че обикновено са заети 2 седмици напред. Прегледите са в понеделник и сряда от 15 до 18 часа. Успех!
За доц. Балев мога само хубави отзиви да дам. Освен че познава пола още в 12-13 г.с. диагностиката му е точна. Лично на мен ми каза, че плацентата ми е огромна. Като споделих това на прегледа при доктора, при който раждах каза "какво й е на плацентата, нормална си е". И защо ли никак не бях изненадана, когато при раждането плацентата се накъса и се наложи ревизия на матката  newsm78 Не съжалявам за нито един лев, който съм дала за прегледите при него и ви съветвам дори и да ви гледат на 3D и 4D да не си спестявате ФМ, която се прави на 2D.

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 13:21 от Kisa05

# 1 689
Здравей Ванина, аргументите ти и логиката ти ми допадат. Наистина това търся, някай да се опита да реши проблема, а не да се презастрахова с операции. Но никъде не ми цитираш име на друг специалист, който ми препоръчваш. Между другото- лекарите много негодуват, че ние си споделяме!

# 1 690
dani_111, безкръвни гинекологични операции прави д-р Кателия Александров. Предполагам и диагностиката е добре да направиш при него. Мисля, че все още няма друг гинеколог във Варна, който да прави такива операции. Координатите му има назад в темата.
Peace и аз така мисля
dani_111 ,мисля,че това е достатъчно.
А пък ако не можеш да решиш,отиди и при двамата и ще прецениш сама.

# 1 691
Но никъде не ми цитираш име на друг специалист, който ми препоръчваш.

Е това е най сложното. Нито аз нито някой друг може да препоръча точния лекар, още повече пък като не знае какъв  е конкретния проблем.

Така общо за гинеколог не може да се говори. Няма гинеколог който да е голям експерт във всичко в акушерството и гинекологията, всеки се е специализирал в нещо точно определено.

При лекаря който са посочили по долу момичетата Кателия Александров може да опиташ ако разбира се проблема ти влиза в неговия периметър на действие.

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 09:28 от Vanina 75

# 1 692
Извинявам се! Сега видях че има конкретен проблем - киста на яйчник.
Но това не означава операция задължително. Както вече е писано по назад трябва да се разбере каква е кистата.

И аз преди два месеца имах киста с размери приблизително 6см на 8см. Беше ми говорено за лапароскопия. Но в крайна сметка се оказа излишна лапароскопиата. След еднократна употреба на прогестеронов препарат кистата вече я нямаше.

Разбира се не при всеки биха протекли така нещата, но трябва да се прехвърлят всички варианти, преди каквато и да е операция.

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 11:39 от Vanina 75

# 1 693
  • под кривата круша
Между другото- лекарите много негодуват, че ние си споделяме!
Нормално е да негодуват, ние не сме лекари и не е много сигурно, че сме наясно с професионалната компетентност на тези хора. То и аз ще се дразня ако някой невежа ме коментира какъв съм специалист. Ама понякога има такива велики изцепки, че не можеш да си траеш. Това е малко  offtopic ама трябваше да споделя  Rolling Eyes

# 1 694
Между другото- лекарите много негодуват, че ние си споделяме!
Нормално е да негодуват, ние не сме лекари и не е много сигурно, че сме наясно с професионалната компетентност на тези хора. То и аз ще се дразня ако някой невежа ме коментира какъв съм специалист. Ама понякога има такива велики изцепки, че не можеш да си траеш. Това е малко  offtopic ама трябваше да споделя  Rolling Eyes

Ти сигурна ли си че нямаш изцепки по отношение на критикуване на лекар?
Може би Д-р Давидков пък би се подразнил от твоя коментар за него/в смисъл че не си
"професионално компетентна" а го правиш/.

И това е само няколко мнения назад, а ако се върна по назад най вероятно има и още.

Изцепките тук в такъв форум не бъркат на абсолютно никой живота. Никой не е длъжен да се съобразява с тях, те са само информативни. 

Важно е да няма изцепки в лекарския кабинет/а такива има в изобилие на които съм свидетел/ идващи от тези които би трябвало да имат професионална компетентност.

Горко му на този който се доверява 100% на лекаря, а на самия себе си 0%.

Никой да не се чувства задължен да влиза в спор.

Общи условия

Активация на акаунт