Обхвана ли ви коледното настроение?

• 21 208
  • 396
  •   1
Отговори
# 315
Това с кошниците и на мен ми хареса. Но за Коледа ли е по-подходящо или за Нова година?

# 316
  • София

Имам един въпрос към всички. Сега след като е по-модерно да се празнува Коледа и тогава да идва дядо Коледа, вместо като едно време нова година и дядо Мраз, вие кога раздавате подаръци? Само на Коледа ли, или и на двата празника? Дава ли се вече нещо на нова година, или тя е останала само за купоните и зарята? Любопитно ми стана...

Ние си подаряваме подаръци и на Коледа и на Нова Година. Уважаваме си и Дядо Коледа и Дядо Мраз.
И аз си спомням прозрачните торбички със сладки неща и задължително мандаринка или портокал с борови клонки. Wink

# 317
Това с кошниците и на мен ми хареса. Но за Коледа ли е по-подходящо или за Нова година?

Аз бих приела за и за Коледа, и за Нова година  Wink

Каквито традиции си имате с близки и семейство.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 16:57 от NinoTino

# 318
  • Sofia
Отново се включвам в темата, за да ви споделя, че съм обзета от неудържимо коледно настроение!  Blush Blush Blush
В тази връзка изготвям регистър на коледни мероприятия или така да се каже коледна програма.
В известна степен, вече съм я стартирала, но и съм в процес на генериране на нови идеи. Тя включва не само семейството и децата ми, но и грижа за коледното настроение в работата и сред приятелките ми / не визирам самите празници като такива, а мисълта за тях  Wink/.
Започнах с вадене на детски коледни книжки и ежевечерно четене на коледни истории. От дежурните неща извън украсите, планирам постоянен  фон от коледна музика и безспирен тур по магазините /обожавам да избирам подаръци/  Embarassed както и гледане на коледни филми / някои от тях по традиция ежегодно/.
Задължително съм набелязала посещение на новата версия на "Коледна песен", чиято премиера е на 20 ноември, отбелязване по подходящ, уютен начин на деня на християнското семейство на 21 ноември, традиционно - празника на Св.Николай Чудотворец на 6 декември.
Масово посещение по женски на няколко "наши" заведения, които се удостояват с внимание задължително всяка година, но само по Коледа и носят своеобразен коледен дух, както и посещение на подходящ филм по женски. Бих искала да заведа децата на някоя коледна постановка детска / но все още не съм се ориентирала/. Писането на писмо до дядо Коледа се подразбира...Ще ми се да организирам участието им в благотворителна изява / време им е вече/ - може би да правят картички или нещо, което могат - така искам да култивирам в тях необходимост да бъдат съпричастни.
Та така...сигурна съм, че пропускам нещо. Бих се радвала да прочета и за вашите коледни идеи, и признавам, с удоволствие бих взаимствала някоя от тях!
Между другото, знаете ли, че днес е световен ден на толерантността? Simple Smile

# 319
dodo завидях ти на духа! Ще те прочета още няколко пъти и дано ме заразиш!

# 320
Моите коледни идеи не са така хубави и мащабни като на dodo dodo  (  bouquet), но ако финансите ми позволят ще направя кошници като тези, за които стана дума вече. Също искам да направя предколедно женско обикаляне по магазините в търсене на подаръци с приятелка, гарнирано с хубаво ирландско кафе (имаме си едно кафенце дето преди 2 зими още открихме с моя приятелка, че е много уютно като за такова загряващо следобедно кафе). Планирам ако мога да отида до София преди Коледа, за да нося малки подаръчета за племеницата, снаха ми и брат ми (харесва ми идеята да се появя без предупреждение някой уикенд преди празника в ролята на дядо Коледа) и... това е общо взето. Коледна селекция музика си направих вече. Пусках я дори в темата тука.

Само да има финанси. Sad

# 321
Маргало, усмихвай се и се смей! Предателството само те прави по-силна и устойчива на нежеланите изненади. Радвай се, заради себе си и детето си, на празниците, и обърни гръб на маловажните неща. Ако някой си е позволил да те загуби - това е негова загуба, не твоя. Радвай се на действителността - тя ти показва хората, на които можеш да разчиташ. От опит го казвам. Желая ти прекрасно коледно настроение, което да не бъде помрачено от нищо!

А аз от работа нищичко не успявам да свърша у дома.  Tired Само дето си направих поръчката на Дядо Коледа.

bouquet
Много си права!!!
Благодаря за хубавите думи!!!!  bouquet

# 322
# 323
Оф, още нямам и грам коледно настроение!  Tired И аз незнам защо!  Thinking Иначе много готини идейки има в темата!   bouquet

# 324
Dodo, завиждам ти за ентусиазма! Браво, дано си изкарате чудесно по всичките мероприятия  Grinning

NinoTino, много весело сте си изкарвали със сестра ти. Хубави времена наистина. И нашият дядо (и на него лека му пръст) ни водеше да сурвакаме с моята сестра, и той беше такъв червендалест и добряк  Grinning За много такива неща ми е тъжно че няма да мога да ги предам на бъдещите си деца, най-вече защото живея извън България и за тях такива традиции ще са по-скоро чужди  Sad Е, ще се опитам де, но когато те са единствените със сурвачки, не върви да тръгнат из махалата и да маат стъписани американски баби по гърбовете  Mr. Green Затова по Коледа ми става малко меланхолично и носталгично. Обичам да чета историйки като твоята, които ми навяват щастливи спомени  Hug Тая година при всички положения ще си сготвя нечетен брой постни манджи, питка с късмети, ще си взема мандаринки и ще си слушам стари детски коледни песнички. Пък след това - пуйка, джинджифилови сладки и тукашните традиции!  Grinning

П.П. Снощи сънувах, че съм дядо Коледа. Не преоблечена като дядо Коледа - не, аз бях дядо Коледа, и умирах от ужас защото нямах достатъчно играчки за всички деца. Май трябва да спра да чета тая тема  Mr. Green

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 03:59 от Дидитка

# 325
.....но когато те са единствените със сурвачки, не върви да тръгнат из махалата и да маат стъписани американски баби по гърбовете  Mr. Green

hahaha Joy Ааа не! Представих си го и изведнъж ми дойде частица коледно настроение!

И за да не спамя само, ето малко идеи за "направи си сам":

http://www.daznaeshkak.com/objid/90

# 326
Не, липсва ми сняг, висулки от лед по керемидите на къщите, пушещи коминчета и ледени цветя по прозорците!

# 327
  • Насред хаоса
Не, липсва ми сняг, висулки от лед по керемидите на къщите, пушещи коминчета и ледени цветя по прозорците!

Ами свиквай, защото занапред се очакват и още по-топли зими, та може и въобще да няма сняг. В този ред на мисли винаги ми е било чудно как хората, живеещи от другата страна на екватора, си празнуват Коледа на 30 и кусур градуса жега, без сняг, студ и другите му екстри.

# 328
Аз нямам никакво коледно настроение все още. Въпреки, че от всякъде започна да се чува думата "Коледа", пуснаха коледни реклами, коледни и украси и какво ли не... Ще прочета подробно темата, пък може да ме прихване вашето коледно настроение.  Wink

# 329
  • Насред хаоса
Аз нямам никакво коледно настроение все още. Въпреки, че от всякъде започна да се чува думата "Коледа", пуснаха коледни реклами, коледни и украси и какво ли не... Ще прочета подробно темата, пък може да ме прихване вашето коледно настроение.  Wink
Виж на Нино Тино кошничките. Няма как тази красота да не те вкара в коледна треска.

Общи условия

Активация на акаунт