Не ще да суче

• 13 504
  • 152
  •   1
Отговори
# 90
По темата:Големият ми син си сучеше без проблеми,но малкия беше много мързелив и хич не искаше да суче през първите два месеца.Аз обаче бях много упорита.Давах му на всеки половин един час и така постепенно за една седмица мързи го не мързи-научи се и го кърмих до 1 год. и 3 мес.

# 91
  • USA
Здравейте,момичета.Трябва ми помощ.Дъщеря ми е на 5 месеца и сме само на кърма, не е захранена ,нито пък съм и давала вода.Не пие от шише, не ползва залъгалка.Имаме проблем с кърменето.Имам достатъчно кърма.Храни се на 2-2.5 часа,като нощно време от скоро прави 4-5 часови паузи.От началото до сега ползвам силиконови зърна,така свикнахме и двете.От скоро(2 седмици) започна да не иска да суче, а днес вече и реве и даже се дере ,когато и подам гърдата,дори без да е засукала.В последно време беше по-добре докато лежи,а аз отгоре и надвесена, но и това вече не върши работа.Много се страхувам да не се отбие сама,аз съм от мамите,които искат да кърмят на всяка цена.Иначе нощно време,когато е полузаспала няма проблем със сукането.Бихте ли ме посъветвали какво е това и какво бих направила ,за да се оправи положението.Само да кажа ,че не е от разсейване,храня я в стая ,където е затъмнено,тихо и спокойно и сме само двете.И още нещо,от3-4 седмици и давам със спринцовка хомеопатични хапчеца за зъби,разтворени в кърма.Гърдите ми не са твърди.До скоро акаше веднъж седмично,от 2-3 седмици, на всеки 2-3 дни,а тази седмица всеки ден или през ден.Имам чувството,че се напъва,когато яде.Понякога затваря устата,стиска я и не иска,а съм сигурна,че не се е наяла,знам кога е наядена.За друго не се сещам,ако ви трябва още информация питайте.     

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 00:56 от maimun77

# 92
Здравей! Разбирам, че ситуацията е много неприятна, но да разбирам ли, че зъбките на малката са започнали да никнат? Ако и така, това е една от възможните причини за това поведение.
Много добре си се ориентирала да кърмиш на тъмно и спокойно място, но щом и това не върши работа, може би трябва да се опитваш да храниш по-често нощем и в просъница, докато проблемът отшуми.
Не се притеснявай, че бебка ще се отбие, сигурна съм, че това е период, който ще преодолеете. Вероятно вече си чела този материал, но пак ще го постна, понеже много добре са изведени причините за неспокойствието и несукането на бебето.
Би могла да пробваш и да осъществите контакт кожа-до-кожа, като ти и детето сте разсъблечени близо една до друга - например в леглото, и без никакъв натиск от твоя страна да оставиш бебка сама да реши дали не иска да суче. Така може да се окаже, че и нямате нужда от силиконките. При всички положения е добре да няма натиск от твоя страна, за да не се предизвика обратна реакция.
Пиши и дано се похвалиш, че нещата са се урегулирали! Hug

# 93
  • USA
Ана2,благодаря ти за отговора Hug.Прочетох материала и единственото нещо,което мисля ,че е причина е това ,че започнах от седмица да намалям нощното кърмене от всеки час на 3-4 часови паузи.Тя не беше гладна, а просто без гърда не заспиваше,въпреки че заспива сама вечер,но нощно време иска гърда.Понеже нито нейния сън,нито моя бяха нормални  Tired,реших да я храня на 3-4 часа,получи се доста бързо, само за няколко нощи.Но пък тя от 2 седмици започна да така да прави с гърдата newsm78,но само когато е в мен,а на леглото нямаше проблем.Иначе пък доста се поуспокоих,че е само стачка, а не отбиване.А за зъбите,сигурно я дразнят,но не и никнат все още,пък може и това да е причината,не знам newsm78.Отново благодаря за съвета и ще бъда по-търпелива Hug Peace. Когато има подобрение ще пиша непременно Heart Eyes.

# 94
  • София
Здравейте,момичета,
реших,че няма смисъл да пускам нов тема,симптомите и при нас са абсолютно същите-дърпа се докато суче и реве неистово.Това,което ме притеснява е,че не съм сигурна дали е кърмаческа стачка.Започна преди 2-3 седмици,отначало само на 1-2 хранения.От 2 дни е на всяко хранене.Бебка е на 4 месеца и вечер й давам изцедена кърма с шише,а през деня пие и по малко вода 30 мл,заради лекарство,което й давам.Успокоявах се,че е период и ще отмине,но вече продължава доста време.Моля ви помагайте,не знам колко време още ще издържа така,а много искам да я кърмя поне още малко. Hug
  Засега май единствено не се нерви сутрин.Също така понякога млякото ми слиза доста бавно-след 5-10 мин,може би и това я изнервя .
  Пробвах да я кърмя на тъмно,на тихо-не помага.Единствено,когато е сънена, е по-спокойна,но няма как винаги да я кърмя "на сън".
  Благодаря ви много!

# 95
Здравей! Чудесно е, че искаш да кърмиш още. Щом имаш желание, няма как да не се получи.
Би ли могла да дадеш малко повече подробности - колко често се храните, през колко време, имате ли нощни кърмения, защо даваш изцедена кърма вечер, кога успяваш да я изцеждаш, т.е. да разкажеш всичко, което би имало отношение към организацията на кърменето.
Тези 30 мл вода не едва ли са проблем, но какво лекарство даваш? Ако детето има някакво временно неразположение, то тогава е нормало да реагира и подобно поведение би било обяснимо.
Много е възможно бебка да предпочита силна струя, след като сутрин е най-спокойна - тогава гърдите са най-пълни. Затова можеш да пробваш да кърмиш, като прилагаш компресия на гърдата. Можеш да сменяш двете гърди, за да може бебка да не се изнервя, когато струята намалее.
Добре би било при хранене с шише да прилагате такава техника, която да наподобява храненето от гърда.
Ако има още нещо, което не съм се сетила да пиша, не се колебай да питаш.
Доскоро и  успех! Hug

# 96
Привет!Помните ли ме?Simple Smile
Имам си ново проблемче-боли ме дясната гърда!Гърдите ми не са твърди,а меки,усещам млякото как потича като почне да суче малкия.Редувам ги на кърмене.Не съм пропускала кърмене,ама при мен май стана от нерви.мисля,че имам запушено каналче.Посъветваха ме да слагам горещи компреси на гърдата преди кърмене и да давам на бебето да суче от нея.Ама имам питане:на всяко кърмене ли да давам тая гърда?а другата какво да я правя?да я цедя ли?то може лактацията сега да е понамаляла от дясната и да иска да суче и от двете
сега ще пробвам като се събуди как ще е.но искам аз друго да ми кажете.За лецитина.Да си купя ли такова лекарство.май беше хранителна добавка.Малко ме е страх да пия нещо,което не ми е изписано от лекар.Има ли някакви проблеми?По колко е дозата?Вие препоръчвате ли го?Дайте пак съвет.Simple Smile А и да увелича ли течностите?

# 97
Привет Славена  Heart Eyes

Топлите компреси преди кърмене са добър вариант, за да отпуснат каналчетата, след сучене можеш да слагаш хладни такива. Би могла да даваш гърдата със запушването на едното кърмене, а на следващата да започнеш с нея и като я изсуче напълно, да дадеш другата. Ако случайно не желае втората (би трябвало да я иска, защото в първата едва ли ще има достатъчно, за да му стигне) можеш да дадеш на второ кърмене здравата гърда, а тази със запушването да доизцедиш.

Лецитина е хранителна добавка и не е лекарство, както правилно си спомняш. Ролята, която играе е да не позволява на мастните клетчици да се слепват и по този начин да образуват запушвания. Ако желаеш би могла да се консултираш с лекаря си, въпреки че те обикновено ползват лецитина за други медицински практики и е възможно да не са съвсем наясно с употребата му при кърмене. Иначе се взима по 1 ден от 1200 мг за профилактика, а при проблеми 2-5 на ден, докато проблема отшуми. Когато премине се намалява с по 1 на всеки 2-3 дни, а когато остане 1 се взима още 1-2 седмица профилактично.

Течностите вероятно не е нужно да се променят, при препълване би могла да намалиш, а при недостатъчно кърма да се увеличат. Като цяло често изсукване/изцеждане до край на засегнатата гърда. И изцеждане леко, докато почувстваш облекчение, ако другата е напрегната, в комбинация с лецитин и компреси, би трябвало да успокоят ситуацията   bouquet

# 98
Здравей, Славена. Иви вече ти е казала някои много важни неща за запушените каналчета. Аз бих искала да ти предложа един много полезен материал по темата, както и да те попитам къде локализираш болката - има ли определен участък, който е болезнен и твърд, или те боли цялата гърда?
При запушено каналче е добре да се правят топли (но не горещи ) компреси на гърдата непосредствено преди кърмене (може да си вземеш един топъл душ), а между кърменията можеш да поставиш на засегнатото място компрес от намачкан зелев лист или пък хладен компрес, както те е посъветвала Иви.
Добре е също така да даваш засегнатата гърда колкото може по-често. Ако е възможно, можеш да се опиташ да поставиш брадичката на детето близо до засегнатото каналче, за да се провокира по-добро изцеждане на мястото.
Запушените каналчета се срещат по-често през зимата, което е възможно да е свързано и с по-малкия прием на течности, така че пиенето на повече вода не е лоша идея, стига да не се прекалява.
За евентуалното изцеждане и за приема на лецитина вече ти е написано достатъчно подробно.
Почивай повече, това също помага! Hug

# 99
  • София
Здравей! Чудесно е, че искаш да кърмиш още. Щом имаш желание, няма как да не се получи.
Би ли могла да дадеш малко повече подробности - колко често се храните, през колко време, имате ли нощни кърмения, защо даваш изцедена кърма вечер, кога успяваш да я изцеждаш, т.е. да разкажеш всичко, което би имало отношение към организацията на кърменето.
Тези 30 мл вода не едва ли са проблем, но какво лекарство даваш? Ако детето има някакво временно неразположение, то тогава е нормало да реагира и подобно поведение би било обяснимо.
Много е възможно бебка да предпочита силна струя, след като сутрин е най-спокойна - тогава гърдите са най-пълни. Затова можеш да пробваш да кърмиш, като прилагаш компресия на гърдата. Можеш да сменяш двете гърди, за да може бебка да не се изнервя, когато струята намалее.
Добре би било при хранене с шише да прилагате такава техника, която да наподобява храненето от гърда.

Доскоро и  успех! :hug

Здравей,Ана,благодаря за отговора,това,което забравих да попитам е има ли начин да накарам млякото да потече по-бързо,защото понякога това се случва на 5-10 мин и бебка много се изнервя.Освен това днес ми дойде,не знам дали има връзка,но ако заради това ми е намаляла кърмата или й се е променил вкуса,кога отново ще се регулират нещата,когато ми свърши ли?
Предварително благодаря за помощта! Hug

# 100

Доскоро и  успех! :hug

Здравей,Ана,благодаря за отговора,това,което забравих да попитам е има ли начин да накарам млякото да потече по-бързо,защото понякога това се случва на 5-10 мин и бебка много се изнервя.Освен това днес ми дойде,не знам дали има връзка,но ако заради това ми е намаляла кърмата или й се е променил вкуса,кога отново ще се регулират нещата,когато ми свърши ли?
Предварително благодаря за помощта! Hug
Здравей пак. Да, по време на цикъл при някои майки се усеща леко намаляване на количеството и вкуса на кърмата (тя става по-солена поради повишеното количество натрий). Това е временно, докато трае самият цикъл и при по-често сукане се преодолява.
Ето нещо полезно по темата.
Лека вечер и целувки на бебка!

# 101
Привет на всички!Ще ви споделя и моят проблем, надявайки се, че някой ще ми помогне със съвет, въпреки, че вече съм се отчаяла......
Дъщеря ми е на почти 9 месеца, като в хранителния й режим има "заместени " само две яденета - обедно и следобедно, с докърмване, а през останалото време е на кърма - на поискване. Всичко си беше наред, докато една сутрин преди няколко дена, когато се събуди сутринта и я сложих на гърдата си да я кърмя, тя започна да я хапе /от два месеца има два горни и два долни зъба/. Помислих си, че нещо се объркала, обясних й че така ме боли, изчаках , отново я сложих и се повтори същото.Смених гърдата, смених позите, но не...Продължаваше да хапе и не искаше да засуче. И оттогава е така.В началото отваряше устичка и в момента в който усетеше зърното в устата си, започваше да го хапе и да плаче.Започнах да се цедя и да и давам кърма с биберон - пие, като въпреки ежедневните ми опити да я накарам да засуче, не успявам.Вече дори си извръща главичката като разбере какво искам. Дайте ми съвет какво да направя, защото този вариант с биберона ми е изключително труден, тъй като както вече ви казах, я кърмех на поискване и нямаме никакъв режим.Вечер например като се изцедя, тя не винаги иска да пие, защото не е гладна, заспива, събужда си и така няколко пъти през нощта, през което пък време шишето с кърмата стои в стаята, тъй като незнам кога ще ми потрябва и не го прибирам в хладилник и не знам така не си ли губи качествата кърмата......Кажете какво да правя?Изчетох всичко за хапането, но то се свързва основно или с никненето на зъби , които ние отдавна имаме или със скука и привличане на внимание по време на кърмене, а такова не се получава при нас въобще.....А не мисля, че е и кърмаческа стачка......Толкова искам да кърмя, но се чувствам безсилна пред малкото ми "овне"/зодия овен е/......

# 102
Благодаря на всички за съветите. HugДнес съм значително по-добре.Вече ме боли по-малко и червенината понамаля.Продължавам да правя топли компреси преди кърмене,давам първо болната гърда.Явно няма много кърма в нея,защото след като суче от там после бебо иска да хапва и от другата,а до сега ползваше  само едната гърда на кърмене.Купих си и зеле и после ще си сложа малко на гърдата,а довечера ще си взема пак горещ душ.Снощи го направих и под струята успях да изцедя 30 мл от гърдата с помпата.А после и бебо яде от нея.Та мисля че нещата ще се овладеят.Четотх за причините.,ама не мога да открия такива при мене.Нито кърмене съм пропускла,нито сутиени нося.може би се дължи на стрес.(семейството на мъжа ми ми образува нерви напоследък,а и мъжа ми също Peace)През нощта пробвах да цедя от тая гърда,но нищо не пусна.може би малкия я е изсукал добре.Аз кърмя по няколко пъти на нощ,но на едното кърмене му дадох да яде само от здравата гърда,че да я поизпразни и тогава исках да изцедя другата но не успях.Тя не е твърда де,мека е.но те винаги са си така моите гърди.Ставали са твърди само ако бебо земе,че се оспи и през нощта направи някоя 6-8 часова пауза.Което е супер рядка.Simple Smile
Още веднъз благодаря.Ще пиша пак да кажа как са нешата. Hug
А на ели не знам какво да кажа освен,че специалистите тук са много добри,момичетата дават полезни съвети и се надявам и на теб да помогнат.Успех! Hug

# 103
Привет на всички!Ще ви споделя и моят проблем, надявайки се, че някой ще ми помогне със съвет, въпреки, че вече съм се отчаяла......
Дъщеря ми е на почти 9 месеца, като в хранителния й режим има "заместени " само две яденета - обедно и следобедно, с докърмване, а през останалото време е на кърма - на поискване. Всичко си беше наред, докато една сутрин преди няколко дена, когато се събуди сутринта и я сложих на гърдата си да я кърмя, тя започна да я хапе /от два месеца има два горни и два долни зъба/. Помислих си, че нещо се объркала, обясних й че така ме боли, изчаках , отново я сложих и се повтори същото.Смених гърдата, смених позите, но не...Продължаваше да хапе и не искаше да засуче. И оттогава е така.В началото отваряше устичка и в момента в който усетеше зърното в устата си, започваше да го хапе и да плаче.Започнах да се цедя и да и давам кърма с биберон - пие, като въпреки ежедневните ми опити да я накарам да засуче, не успявам.Вече дори си извръща главичката като разбере какво искам. Дайте ми съвет какво да направя, защото този вариант с биберона ми е изключително труден, тъй като както вече ви казах, я кърмех на поискване и нямаме никакъв режим.Вечер например като се изцедя, тя не винаги иска да пие, защото не е гладна, заспива, събужда си и така няколко пъти през нощта, през което пък време шишето с кърмата стои в стаята, тъй като незнам кога ще ми потрябва и не го прибирам в хладилник и не знам така не си ли губи качествата кърмата......Кажете какво да правя?Изчетох всичко за хапането, но то се свързва основно или с никненето на зъби , които ние отдавна имаме или със скука и привличане на внимание по време на кърмене, а такова не се получава при нас въобще.....А не мисля, че е и кърмаческа стачка......Толкова искам да кърмя, но се чувствам безсилна пред малкото ми "овне"/зодия овен е/......
Здравей  Hug
Много неприятна ситуация се е получила... Все пак са минали само няколко дни от момента, в който сте започнали да се храните с шише, така че нещата вероятно с малко усилия биха могли да се урегулират.
Как се държи бебка при нощните хранения? И тогава ли отказва гърдата?
Другото, което ми едва наум, е да пробваш със силиконови зърна, след като малката не иска да суче от гърдата. Ето един материал по темата.
Иначе наистина хапането е много неприятно. Бебетата  усещат силата на зъбките си, гърдите им изглеждат перфектното място за захапване и не си дават сметка, че нас ни боли. Затова те бива да го търпим и  е добре да реагираме и да спрем кърменето, да се скараме, без да ги стряскаме непременно, разбира се, да обясним, да изиграем дори болката... Знам, че е трудно, но вярвам, че ще намериш решение. Успех!

# 104
Да, наистина са минали само няколко дни, но за съжаление нещата нямат подобрение, а дори се влошават. Всъщност, аз не зная на какво се дължи всичко това и съответно как да реагирам, тъй като беба вече е голяма и не се залъгва лесно. Прави ми впечатление, че когато и давам шишето с кърма, в началото го засуква, но като установи, че това не е вода, както е било досега, а кърма, започва да "хапе" биберона, извърта си главата и едва след упорити мои настоявания започва да пие. Всичко това ме наведе на мисълта, че ако й се оставя да ме "похапе" малко, ще засуче, както прави с биберона, но уви не се получава. При нощните кърмения, когато в просъница поискам да я кърмя, усети ли зърното ми - започва да го хапе и да реве, а при дневните, когато е будна вече въобще не мога да я накарам да си отвори устата. И аз си мислех да пробвам със силиконови зърна, но все още тая надежда.....Не знам дали можете да ме разберете, но когато беба прави всичко това, като че ли иска да суче , но не може, което разбира се е абсурдно, но някак си така го усещам. И се чудя на какво се дължи....

Общи условия

Активация на акаунт