Не ще да суче

• 13 486
  • 152
  •   1
Отговори
# 120
  • на последния етаж
Приложих компресията и се получи - е, не от първия път, но... снощи, през нощта и тази сутрин Яна сука от лявата гърда. Не й е достатъчно обаче - необходимо е да дохранвам и от другата гърда. Всъщност, както писах и преди, от около две седмици предлагам и двете гърди на едно хранене. Не знам дали не е погрешно от гледна точка на лактацията?! Нормално ли е или трябва да предприема нещо за стимулиране на лактацията?
Благодаря ви за помощта предварително!

# 121
Луничка,не се притеснявай да предлагаш и двете гърди на едно хранене.Даже е добре да го правиш,за да си сигурна,че детето се е нахранило PeaceКогато бебка пусне едната гърда,от която е сукала,предложи й и другата-тя ще реши дали иска още Simple Smile

# 122
Луничка, браво! Hug Чудесно си се справила! Както hrismi_13 e казала вече, съвсем нормално е  да кърмиш и от двете гърди на едно хранене. Аз самата винаги съм кърмила така, дори в моменти на скок на растежа към сменяла гърдите по няколко пъти, когато съм ги чувствала празни и съм чакала млякото да слезе пак.  Колкото по-често се изпразва гърдата, толкова по-често ще се пълни. Така че, дерзайте! Целувки на бебка!

# 123
  • USA
Здравейте.Вече може да се похвалим,че не стачкуваме newsm44 newsm68.Всичко започна преди 3 седмици,като последната беше нещо страшно,имахме по 7 часа гладуване #Crazy.Пробвах с капкомер и спринцовка,ужасно изнервящо и за бебка и мен,обикновено тя се предаваше първа Sad.Най-много ни помагаше на тихо, спокойно място и двете голи ,като тя е легнала на леглото.Оказа се ,че венците я дразнят.Страшно много благодаря за съветите и помощта.Ако не беше този форум,може би сега щяхме да сме на AM и вече захранени Wink. Hug Hug Hug

# 124
  • Бургас
Здравейте!И моето детенце не иска да суче  Wink-това е иронична усмивка.
След 1 седмица става на 4 месеца.През първите два месеца наддаде по 750г,а през третия-360г.Последно беше 5260г и 64 см.
От началото на третия си месец започна да се дърпа при хранене.Полека-лека стигнахме до щурото положение от началото на този месец-докато е буден суче ако го нося,пея му и му бръмчи бял шум от радио-едновременно.На последната детска консултация,като чухме колко е наддал ,се притеснихме.Направихме си бърза равносметка,че бебчо е не само много ревлив (той си е такъв от втората седмица),но и е някак вял,не говори много.Педиатърката ни каза да го захраним,но аз не искам все още-поне до другия месец.Така решихме да му даваме като допълнение към кърмата АМ и започнахме миналия понеделник с 60 мл на хранене,като в 6 и 9 часа само си суче.Светна детенцето Simple Smile Добре,ама започна все по-малко да суче от мен и да увеличава добавката.Сега му давам 90 мл и май не му стигат и проявява признаци на глад след около 2 часа,а преди това си беше на 3 часа.Освен това вчера и днес трябваше да му дам АМ и сутринта,докато е сънен.Просто като види зърното ми и започва да пищи и да се дърпа.
Позачетох се из интернет и вече съм на 99% убедена,че го дразни кърмата,че излиза на силна струя.Пробвах да го кърмя полегнала назад и като футболна топка-не става.Суче 5 мин макс през сълзи и после съвсем отказва.Лошото е,че вече си знае,че после ще яде безпроблемно от шишето.
Аз не мога да се изцеждам с помпа-20 мл за 20 мин.А като стисна с пръсти млякото хвърчи та чак аз се стряскам.
Помагайте,давайте акъли,че вече и двамата мразим времето за кърмене,а искам пак да си го гушкам спокойно.Пък и много ме е яд,че имам мляко ,а той яде химия.
Предварително ви благодаря!

# 125
Здравейте!И моето детенце не иска да суче  Wink-това е иронична усмивка.
След 1 седмица става на 4 месеца.През първите два месеца наддаде по 750г,а през третия-360г.Последно беше 5260г и 64 см.
От началото на третия си месец започна да се дърпа при хранене.Полека-лека стигнахме до щурото положение от началото на този месец-докато е буден суче ако го нося,пея му и му бръмчи бял шум от радио-едновременно.На последната детска консултация,като чухме колко е наддал ,се притеснихме.Направихме си бърза равносметка,че бебчо е не само много ревлив (той си е такъв от втората седмица),но и е някак вял,не говори много.Педиатърката ни каза да го захраним,но аз не искам все още-поне до другия месец.Така решихме да му даваме като допълнение към кърмата АМ и започнахме миналия понеделник с 60 мл на хранене,като в 6 и 9 часа само си суче.Светна детенцето Simple Smile Добре,ама започна все по-малко да суче от мен и да увеличава добавката.Сега му давам 90 мл и май не му стигат и проявява признаци на глад след около 2 часа,а преди това си беше на 3 часа.Освен това вчера и днес трябваше да му дам АМ и сутринта,докато е сънен.Просто като види зърното ми и започва да пищи и да се дърпа.
Позачетох се из интернет и вече съм на 99% убедена,че го дразни кърмата,че излиза на силна струя.Пробвах да го кърмя полегнала назад и като футболна топка-не става.Суче 5 мин макс през сълзи и после съвсем отказва.Лошото е,че вече си знае,че после ще яде безпроблемно от шишето.
Аз не мога да се изцеждам с помпа-20 мл за 20 мин.А като стисна с пръсти млякото хвърчи та чак аз се стряскам.
Помагайте,давайте акъли,че вече и двамата мразим времето за кърмене,а искам пак да си го гушкам спокойно.Пък и много ме е яд,че имам мляко ,а той яде химия.
Предварително ви благодаря!
Здравей! Виждам, че ситуацията е доста тежка и си положила доста усилия да намериш решението на проблема с кърменето на малкия. Аз бих искала да те попитам няколко неща, които не разбрах от твоето иначе доста подробно описание (за което благодаря) - по колко пъти на денонощие се кърмехте през тези три месеца и нещо? Имате ли нощни хранения? Промени ли се нещо в хранителните навици на бебчо в този последен кризисен месец? И всъщност при колко хранения имате додаване на АМ?
Щом кърмата излиза на силна струя, не помага ли леко изцеждане преди кърмене? Освен това би могла да пробваш и позата конче.
При много майки изцеждането с помпа не се получава, особено с помпа тип спринцовка. Затова би могла да пробваш да изцеждаш на ръка - ето тук има хубав материал по темата.
За да можете да продължите да се кърмите, трябва задължително да се изцеждаш, за да поддържаш добро количество мляко, като можеш изцеденото да даваш като добавка. В същото време  е добре да се опитваш максимално дълго да задържиш бебчо на гърда - в просъница, на тъмно, като преди това си поизцедила гърдата, п друг начин, който сама приемеш, че ще свърши работа.
Що се отнася до лесното хранене от шише, би могла да пробваш тази техника,  за да не се получават негативните последствия от храненето с шише.
Спокойна и мирна Бъдни вечер и весело посрещане на Рождество Христово Hug Пиши!

# 126
  • Бургас
Здравей,Ана2. Весела коледа и на теб,и на всички други посетители на форума.
През първите два месеца се малчо се хранеше на около 2.5-3 часа.След като започна да се дърпа при хранене от 3-ия месец започнах да го кърмя "на поискване"-средно през около 2 часа.Като цяло сме имали по около 8-9 кърмения на ден.Нощното кърмене в 3 часа отпадна горе-долу в началото на 2-ия месец.Т.е. последното хранене беше около 23 часа и след това между 5-6 часа започваме новия ден.
През последния месец,откакто давам АМ се храни през около 3 часа и сега има 6-7 хранения на ден.Вече хапва 120 мл АМ,т.к. от мен суче по-малко от 5 мин.Две вечери подред в просъница суче мисля добре от мен към 4.30 часа( 10-ина мин интензивно),но на всички други хранения,дори и сънен си иска шишето.
Купих си предпазители за зърна-да не би случайно да променят нещо,но няма разлика.
Като цяло ситуацията е силно динамична,променя се с всяко ядене и то не в наша полза.Вече си яде сериозно АМ,а кърмата е само като гадно лекарство,което мама дава преди хранене.
Относно насоките,които си ми дала-поза "конче" я пробвахме (това имах предвид,като писах,че съм го кърмила полегнала назад).Ще пробвам изцеждането на ръка утре.
Не успях да отворя линка,свързан с храненето от шише.
Ако е нужна друга информация-казвай.
Весели празници отново!

# 127
Здравей отново!
Предишният път писа, че малечко се дразни от силната струя при потичане на млякото. При положение че той сега суче толкова малко като време и количество, струята пак ли е силна? Не го ли изнервя по-скоро слабата струя, която тече сега и това, че от шишето тече много по-лесно? Ако е така, би могла да си помогнеш с компресия на гърдата .
Защо не пробваш да предлагаш гърда не в моментите, когато малкият е много гладен, а да речем час и половина-два след предишното хранене, като и двамата сте разсъблечени и контактът е кожа до кожа?
Отново бих ти предложила да пробвате да давате АМ шише, като се възползвате от информацията в статия или да пробвате с алтернативни средства като чашка, спринцовка и т.н.
При всички положения обаче, за да може кърменето да се случи, ти трябва да се изцеждаш достатъчно редовно, за да поддържаш добра лактация. Това е доста трудоемко, но пък дава шанс да се върнете към гърдата изцяло, а междувременно бебчо ще може да е на изцедена кърма.
Успех! Hug

# 128
Здравейте, и аз от няколко дена имам проблем с кърменето. Моето момченце е вече на 5 месеца и една седмица, но като му дам да суче (дори и нощем), се разплаква, засуква, пуска и се разплаква, после пак намира зърното, засуква и наново плач. Това е общо взето през хранене. Незнам дали е стачка или зъби, просто незнам какво е и как да му помогна. Някой някакви идеи. Пробвах да не би да го боли ушенце, не е това. Не се случва само от едната гърда  newsm78, мляко имам достатъчно ....
Предварително благодаря за отговорите

# 129
Здравей! Много съжалявам, че се сблъскваш с такъв неприятен момент. Винаги майката се чувства напрегната, когато усеща, че детето не се чувства комфортно. Надявам се скоро този период да отшуми... Hug Би ли могла да дадеш повече инфо - по колко пъти се кърмите, даваш ли други храни или течности, освен кърма, как усещаш гърдите си - спокойни или препълнени; каква е струята в началото на кърменето?
Много е възможно причината за това дърпане от гърдата да са зъбките. Усещаш ли надуване на венците, малкият поставя ли предметите и пръстчетата в устата си? Би могла да пробва да ползваш пръста си като чесалка преди сукане, за да може детето да се поуспокои, а и така ти по-добре ще усетиш  какво става в устичката. Би могла да пробваш и някои облекчаващи средства - чесалки, хомеопатични средства, гелчета...
Друга причина би могла да е твърде силната струя в началото на кърменето, което създава дискомфорт на детето. В такъв случай би могла да изцедиш мъничко, за да омекне гърдата и да стане лесно за засукване.
Възможно е освен това вкусът на кърмата да се е променил - поради цикъл или някаква друга хормонална промяна, или пък от някаква специфична храна, която може би си приела. Това, за щастие, е временно.
Чудесно си се сетила, че може проблемът да е от ушенце или някакъв друг дискомфорт. Дали не е възможно тези дни детето да е преживяло някаква промяна, на която да е възможно да се дължи подобно поведение? Не е невъзможно да реагира дори на някакъв нов парфюм или крем, който ползваш...
Вариантите са много, хубавото е, че всеки проблем е разрешим...
Пиши и целувки на малкия човек! Hug

# 130
  • Сливен
  Здравейте,аз искам да ви помоля за съвет относно новородено което не иска да суче,не е за мен а за една приятелка (моето суче та чак ме изсмуква   Joy ).Каза ми че е пробвала някои бабешки номера обаче младежа не поема и тя е  #Crazy  ,защото много иска да го кърми ,а цеденето ...В детайли: ами не спомена за някакви проблеми,а че отначалото той просто незасуквал изобщо ,каза че го е оставяла да огладнее и пак  не иска ,рев,но без резултат..

# 131
 Здравейте,аз искам да ви помоля за съвет относно новородено което не иска да суче,не е за мен а за една приятелка (моето суче та чак ме изсмуква   Joy ).Каза ми че е пробвала някои бабешки номера обаче младежа не поема и тя е  #Crazy  ,защото много иска да го кърми ,а цеденето ...В детайли: ами не спомена за някакви проблеми,а че отначалото той просто незасуквал изобщо ,каза че го е оставяла да огладнее и пак  не иска ,рев,но без резултат..
Струва ми се, че в случая е добре да се свържете с консултант или ЛЛЛ-помощник по кърмене, за да се видят подробности - така е много трудно да се прецени каква е конкретната ситуация.
Ето координати тук и тук.
 При всички положения не е добра идея да се оставя новородено да прегладнее, както и да се настоява да засуче със сила, тъй като по този начин може да се попречи дългосрочно на кърменето. По-скоро би сработил вариант, при който бебето не е много гладно, но не е току-що хранено, да бъде гушнато, за да се провокира контактът кожа-до-кожа. Въобще гушкането, при което бебето само може да открие гърдата, може да направи чудеса.
Много важно е защо не иска да засуче - някакъв лош спомен; неправилна позиция на бебето; защото е твърде мъничко; защото е сънливо; заради силната или пък заради слабата струя на майката; защото има някакъв проблем, с който се сблъсква като плоски зърна на майката например... въобще вариантите са наистина много и затова предлагам или майката да се обади по телефона на консултант, или да бъде посетена от някой, който би могъл да помогне.
Успех! Hug

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 22:10 от Ana2

# 132
  • Сливен
...   Не да прегладнее,едва ли има някоя майка която може да гледа как детето плаче гладно и да не го нахрани,само защото иска той да суче.. аз поне няма да мога   Sad  ,просто го е оставяла да пооогладнее.

За пример - моя поспалан ,спи,спи,спи и се събужда мнооого гладе ..и вече сам си намира мамбото   Mr. Green

# 133
  Здравейте,аз искам да ви помоля за съвет относно новородено което не иска да суче,не е за мен а за една приятелка (моето суче та чак ме изсмуква   Joy ).Каза ми че е пробвала някои бабешки номера обаче младежа не поема и тя е  #Crazy  ,защото много иска да го кърми ,а цеденето ...В детайли: ами не спомена за някакви проблеми,а че отначалото той просто незасуквал изобщо ,каза че го е оставяла да огладнее и пак  не иска ,рев,но без резултат..

sashasa, Ana2 е абсолютно права, че причините за това бебето да не засуче могат да бъдат много. Ако твоята приятелка желае може да се свърже с мен. Следващите няколко дни ще бъда в Сливен и бихме могли да се срещнем с нея (ако тя е от Сливен разбира се Simple Smile )

# 134
Здравейте и от нас Hug
Имаме и ние проблем с кърменето.Мисля,че сме в кърмаческа стачка вече повече от месец,но нещата стават все по-зле..... Rolling EyesОт седмица някъде започна да суче по 2-3 мин. и после не желае.Какво ли не пробвам...изчерпала съм се напълно.Много съм изнервена вече.Това може би задълбава проблема...
Габи се роди 2700/50 см.Първият мес.качи 1 кг,втория 800 гр.,3 и 4 ти по 500 гр.Има напишкани 5-6 памперса/но не обилно/Ака ,по 1-2 пъти/но по малко/Иначе е жизнена,но ме притеснява това неядене.Тя е само на кърма ,,.и вода не пие........а вече си е жега и ме е страх да не се обезводни.Няма млечица или възпаление на ушите.Дадох стерилна урина и чакам резултатите другата седмица.Храня я вече супер хаотично на 1,5-3 часа...Моля мами помагайте HugНа ръба съм на нервна криза Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 21:45 от R&B&G

Общи условия

Активация на акаунт