Момче и чорапогашник

• 23 512
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Аз слагах и бих слагала, докато той все още иска. Миналата година той обу 3-4-5 пъти мисля. С дънки направо би починал от студ зимата. Аз не обичам ватирани панталони. Най-плътното, което му купувам зимно време са джинси. Моят син е на 9 години и е 20 килограма с дрехите. Той е кожа и кости и по дънки зимно време ще се превърне на сталагмит. Никога не го насилвам да обуе чорапогащник. Смятам, че вече е голям и би се притеснявал. Но миналата година сам си поиска и в големите студове обуваше. После сам спря. За мен е ОК. Ако и тази година поиска - пак ще му дам.

# 61
  • UK/София

И не се чувствайте длъжни да се оправдавате защо не ползвате чорапогащи.

LaughingКакто и не се чувствайте длъжни да се оправдавате защо слагате Wink

Извеждала съм Александър навън и на минус 15 градуса.Наистина има три четвърти чорапи, грейки, ватирани панталони и какво ли не.Ако наистина сме на някой мразовит снежен връх, да - може да му сложа чорапогащник.Но много бг майки ги гони параноята, че когато крачето от коляното го бедрото не е омотано и детето ще настине.Няма такова нещо със сигурност.

Аз като бях малка и майка ми кажеше да сложа под панталона чорапогащник, лошо ми ставаше.Още помня неприятното усещане от чорапогащник под панталона, все едно бях в менгеме.Не, че ме стягаше чорапогащникът, ами самото усещане беше отвратително.

# 62
Слагам чорапогащник от сега. Във Варна много духа ужасен мразовит вятър през зимата. И ако в София, Пловдив и на други места може да се ходи само по панталон /живяла съм там и знам каква е зимата/, то тук е невъзможно /поне за мен/. Моят мъж също започна да носи в студените дни. Не е нужно на мъжете да им е студено, само защото са мъже  Wink.

# 63
  • София
Не съм слагала и не бих сложила, независимо дали имам момче или момиче. Смятам, че е страшно неудобно. На мен също не са ми обували чорапогащник под панталона като дете. Миналата зима синът ми ходеше с ватирани панталони или грейка, която вътре има една пухеста подплата като на ботуши, забравих как се казваше. Тази зима пак ще е така.

И аз не слагам никога.

# 64
  • Пловдив

Извеждала съм Александър навън и на минус 15 градуса.Наистина има три четвърти чорапи, грейки, ватирани панталони и какво ли не.Ако наистина сме на някой мразовит снежен връх, да - може да му сложа чорапогащник.Но много бг майки ги гони параноята, че когато крачето от коляното го бедрото не е омотано и детето ще настине.Няма такова нещо със сигурност.

Аз като бях малка и майка ми кажеше да сложа под панталона чорапогащник, лошо ми ставаше.Още помня неприятното усещане от чорапогащник под панталона, все едно бях в менгеме.Не, че ме стягаше чорапогащникът, ами самото усещане беше отвратително.

И моят син има грейки, термо чорапи и какво ли още не. Но зимата като ходи да кара ATV из горите си иска чорапогащник. Ами студено му е на хайванчето. Не му го обувам, защото се притеснявам, че ще настине. Просто му е студено. При същите обстоятелства сестра му не иска чорапогащник. Той си иска. Явно не му е неудобно, не го стяга достатъчно, не се притеснява... Тогава му давам, нито се притеснявам, нито се оправдавам. Баща му откача като разбере, че Крисо е с чорапогащник, но ние двамата /аз и детето сме абсолютно нечувствителни към неговите вопли Simple Smile/. И аз го разбирам детето. Аз също зимата все студувам, краката ми винаги са като ледени блокчета и на всичко бих се подложила, за да имам топли крайници. Като знам на мен какво ми е, хич не го и мисля - щом иска той, веднага вадя този така спорен и неприемлив артикул.  Mr. Green

# 65
Когато и до когато виждам смисъл /при малко дете, до І-ІІІ клас, примерно/, а от там нататък- когато той има желание, напр. при ходене и връщане /особено/ от басейна през зимата.

# 66
  • София
Слагала съм миналата година, когато навън е много студено, а ще играе дълго време, например на зимната пързалка. Тази година още не съм слагала, но като паднат температурите, когато отиваме в парка сигурно ще слагам.

# 67
  • София

Впрочем, има понятие "дълго бельо / дълги гащи / наполеонки" за мъжете - даже е част от задължителните военни атрибути. Демек, трябва да го има зимата в торбата за поход. Може и да се учудвате, но доста момчета. разхождани на поход - и особено на пост, където се стои на 1 място - в студени зими, в планина, са намирали това иначе... хм, от никого неупотребявано изобретение за изключително полезно и незаменимо.
Ни никога, никъде, в никоя армия не съм чувала да се използват чорапогащници от никакъв вид. Е, добре де, освен в комбинация с пола в определен тип особено... "военни" дамски униформи  Mr. Green

...
"Ще захвърля всички рокли на тавана
да не би да хрумне някога на мама
пак да ме направи галено момиче"...

# 68
  • София

Впрочем, има понятие "дълго бельо / дълги гащи / наполеонки" за мъжете - даже е част от задължителните военни атрибути.

Да бе, ама я питай мъжа си дали много ги е долюбвал. Щото моят като чуе само за тях и се изприщва.

# 69
  • София

Впрочем, има понятие "дълго бельо / дълги гащи / наполеонки" за мъжете - даже е част от задължителните военни атрибути.

Да бе, ама я питай мъжа си дали много ги е долюбвал. Щото моят като чуе само за тях и се изприщва.

Никой мъж - поне нито един, който лично познавам - не им е любител.
И все пак доста са били благодарни за съществуването им... само за моментите, в които са абсолютно необходими.
Но пък не познавам нито един мъж - вкл. балетисти, които доброволно, без долепено до слепоочието дуло, биха обули чорапогащник извън сцена.

# 70
В моето семейство мъжете носят памучни клинове под панталоните. Баща ми работи на открито и още от малка съм свикнала, че това е част от мъжкия гардероб. Никога не е носил дамски, а ги купуваме от магазините за ски-екипировка. Синът ми също носи чорапогащник при опрделени температури навън. Взимам само модел за момчета, с допълнително парче за "бижутата". Не съм забелязала да му е тясно или спарено.

# 71
  • София
В моето семейство мъжете носят памучни клинове под панталоните. Баща ми работи на открито и още от малка съм свикнала, че това е част от мъжкия гардероб. Никога не е носил дамски, а ги купуваме от магазините за ски-екипировка.

Това е дълго бельо, термобельо и др. подобни - не са чорапогащници.

# 72
  • Sofia
Вече показах чорапогащници за деца момчета - има такива.
За мъже май не ни пита авторката.  Grinning

# 73
  • out of space
И двамата носят чоропагащници през зимата.

# 74
  • Стара Загора
Абе хора вие направо ме застреляхте  #2gunfire .Какво като е момче ,нали и на него му е студено. И моя син си носи през зимата чорапогащник. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт