Слънце пекне, сняг вали - юлчето ще се кали (тема 132)

• 23 914
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
НБМ, няма да стана  Simple Smile Чета, чета и се убеждавам, че не е за мен, а и не съм убедена, че е правилно  Rolling Eyes По скоро съм склонна да взаимствам някои кулинарни идеи от този режим. Също така ми е интересно или по-скоро любопитно да знам повече по въпроса  Wink За сестра ти знам, но доколкото разбирам от постовете й,  май  тя и детето са вегетарианци, но не пълни щом му дава млечни или бъркам  Rolling Eyes

За чистенето - влагам доста старание да ми е чисто и подредено, но съответно вечер съм гроги  Crazy  май вече свикнах Confused

Бобо стана в 5.30, а аз съм като парцал  Confused днес има доста задачки, които не знам как ще успея да свърша ...

Вчера бях на преглед - всичко е ОК, вече може да работим за второ  Sunglasses

# 511
  • София
Дени, тя Дуци ти е казала, ама на Ненедент пастите са безобидни и могат да се ползват още с появата на 1-вото зъбче. Чеката им е като пластмасов накрайник за пръст.
Как сте вие днес.

Мен пък Билянка напоследък ме вкарва в разни скечове от Червената шапчица и разиграваме сценки - ту съм Червената шапчица, ту съм майката, ту съм вълкът или бабата, а пък баща й вчера беше ловеца Simple Smile Дея също я вкарва в сценките Simple Smile Като си е вкъщи Билянка доста се заиграват заедно с Дея, но под постоянното ми наблюдение, а като съм с Дея постоянно трябва да ходя с нея и да обикаляме стаите, като се заиграва с разни неща или аз я насочвам към нещо.Ние с мъжа ми понякога също се включваме в игрите им.
Вече не знам коя от коя гледа, но гледат една от друга и редовно почне ли едната някаква магария и другата прави същото : примерно вчера на масата едната почва да си клати наляво-надясно главата и веднага и другата почва или пък едната почва да бръм-ка с уста и другата почва веднага Simple Smile Иначе понякога Билянка й се ядосва, че Дея не разбира достатъчно и не изпълнява точно какво й е казала - няма как да е иначе, ама аз все обяснявам, че след някой друг месец вече ще разбира всичко и ще са си най-добри приятелки  Heart Eyes

Браво Шада, хайде още едно лятно бебче да си направите Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 08:52 от Ninche

# 512
И аз мисля, че с "фалшивите" не-та се обърква кое е забранено и кое не. Ще свикне, че дори да е "НЕ", ако успее да го вземе значи е "ДА"

яна пък изобщо не се привързва към такива неща. не й пука нито къде спи, нито какви са чаршафите, играчките, стените....  ама никакви такива претенции няма. за сметка на това пък не може да заспи без мен.  Crazy

И Симона няма такава привързаност. Към нищо още няма привързаност. За сега най-близко до привързаност показва към баща си. Когато го види да излиза някъде, понякога ходи да тропа на вратата и да се сърди.

За къщичката (ако съм разбрала и аз правилно, че става въпрос за такава голяма) и аз съм с две ръце ЗА ако има къде да се сложи. Голяма игра пада с нея. А и като и слойиш всички играчки там, винаги ще ти е подредена къщата  Grinning

Забравих за зъбите да кажа. Симона има 8 и вече от месец някъде (откакто сме в ТГ) й мием зъбите всяка вечер и сутрин с ненедент. Даже вече тя сама си ги мие. Незнам какво мие или не, но ми е важно просто да й създам навика.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 09:34 от Oleto

# 513
  • Sofia
За сестра ти знам, но доколкото разбирам от постовете й,  май  тя и детето са вегетарианци, но не пълни щом му дава млечни или бъркам  Rolling Eyes

Сестра ми беше вегън в продължение на няколко години. Докато не получи стомашните кръвоизливи, заради което колабира и лежа в болница, съответно племенничката се наложи да бъде хранена с АМ, вместо кърма, но тя категорично отказа АМ, ядеше само пюрета (добре че беше захранена вече), в резултат получи зверски запек и няма да описвам какво съм правила, че да "отпуша" детето, че някой може да закусва Mr. Green Така че след преживяния стрес и за двете сестра ми премина към вегетарианството и вече яде мляко, яйца, сирене и прочее.
Не казвам, че всички вегъни получават проблеми, просто много трябва да се внимава да е пълноценно хранененто, в комбинация с кърменето и липсата на време за правилно хранене (понеже сестра ми сама си гледа детето) при нея се получи този проблем.

Днес съм много доволна, за първи път Дени не се разплака, като влязохме в яслата, съблекохме се спокойно, обухме топлинките, подаде ръка на лелята и си влезе навътре без проблеми.  Grinning

# 514
  • София
Добро утро  bouquet

Мая, не съм честитила още ходещите крачета на Мати. Да върви с бодри крачки напред в живота му желая  Laughing

Ninche, тамън мислех да задам въпроса с миенето на зъбите. Даже би ми било интересно да пуснем една анкета колко от нас мият вече зъбите на дечицата си. Аз не съм започнала още и се чудя дали не е време newsm78 Ще следя темата.

На мен пък днес ми хрумна идея за подарък на Дея: от онези играчки, които като ги натиснеш пеят и ходят по земята. Билянка има такъв тигър и Дея го обожава - само ми го носи да й го пускам и почва да танцува  Heart Eyes вЕрно е, че са по-силни като звук, ама мисля да се "прежаля" Simple Smile
По въпроса с играчките, забелязах че Габи се впечатлява много от танцуващи животни. При нашите има едно магаре, не спира да му се радва. Затова преди седмица й взехме една крава от Джъмбо. Много е забавна и Габи много си я обича  261uu

Шада, успех с бебеправенето Peace
НБМ, браво на Дени. Голямо дете е вече Simple Smile

# 515
NBM, много се радвам за Дени, браво и на двама ви! Включвай се по-често, липсваш!  Hug
Мая, честито ходещо човече! Много по-лесно е да ходи детето, въпреки че ставаш двойно по-нащрек, но поне не вървиш приведен и пр.

Аз съм на вълна филми...Вечер не мога да гледам, защото докато заспи Никола, и аз съм труп вече, но през деня си дърпам. Вчера гледах "Елегия" с Пенелопе Круз и Бен Кингсли, а току-що си дръпнах "Антихрист" на Ларс фон Триер. С Шарлот Генсбур е филма, дъщерята на Серж. Обаче май е някакъв много тежък и се чудя дали да си го причиня точно сега...

Шада, сподели повече за тези търсения, които имаш. Към каква промяна се стремиш? НБМ, а мъжът ти защо спря да яде месо? Здравословни причини, етични? И отведнъж ли стана, или постепенно?

Никола адски много обича музика! Само ми сочи тонколоните на компютъра и ме кара да пускам песнички. Вече си има и любими, които и аз съм се научила да ги пея, за да можем да ги пеем навън.

ЕДИТ: Забравих за зъбите да кажа - на Никола не ги мия, и той сам не си ги мие  Laughing Моята зъболекарка, на която вярвам за много неща, каза, че след 3-годишна възраст е добре да се мият детските зъбки. Явно колкото глави, толкова и мнения  Peace

ЕДИТ2: ЗА НИЩО НА СВЕТА не гледайте филма "Антихрист", за който писах по-горе. Пуснах си малко от него и дори първокласен тапир като мен реве с глас пред монитора. Рискувам така да ви предизвикам любопитството, но ако толкова много искате да гледате филма, пропуснете първите 5-10 мин, не са за хора просто!  Peace Ларс пак е ровил в най-черните мътилки на човешката душа и е извадил на показ най-гнусните ни страни. Баси, нямам нужда от това точно сега  Stop

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 10:29 от Евридик@

# 516
Толкова се променят нещата от Момо до Сами...ще проверя за тази паста за зъби. Аз имам три вида четки, но нито една не ползвам. Мисля, че и с вода е достатъчно, за да им създадем навик. Сами много обича да гледа докато си мия зъбите. И няма по-добро средство за възпитание от примера вкъщи.

Нинче, благозаря, че питаш, но на мен вече не ми се говори за болести, просто защото само това правя. Бърша хреми, носйът му е адски запушен, пробива и горния мъдрец и това съчетание е просто ужасно. Момо кашля, аз сякаш започвам всичко отново, нямам време да се приготвя за пътуването...при мен законите на Мърфи работят безотказно и вкупом. ooooh! Сами от 10-ива дни става в 6-6.30 и сме вече без сили.

За подаръци естествено, не мисля. Сами обожава коли и си мисля за онези механичните, с педалите. Всичко превръща във волан, дори и едно надуваемо цвете.

Баткото иска PSP, ама ще има да взема. То е почти една заплата моя. А кризата в частиня сектор на мъжа ми е жестока. За възрастни няма да има подаръци. А и с това харчене за лекарства....

Стига. По повод пневмокока на Сами УНГ каза, че Превенарът не е ваксината, която е така успешна. Някаква американска отдогодина ще влезе в БГ календара. Започва със "С", но не запомних името. Щяла да е за 6-месечни, но още не е ясно как ще се поставя.Взех, че я открихhttp://www.health.bg/index.php?page=articles&id=6584

# 517
  • София
Дени    action032

# 518
Евридика, 'Антихрист' е най-отвратителния филм, на който съм попадала. Не ми понасят такива, особено сега, когато съм майка. Изпитах дълбоко отвращение, гледах само определени сцени, не издържах да го гледам целия.
Дени,  Hug  и от мен.

# 519
  • Sofia
Евридика, моят мъж спря месото отведнъж. Просто един ден ми каза, че иска да пробва да се храни без месо. Постоянно подчертава, че това е само проба и може утре пак да прояде, но засега (вече 2-3 месеца) си караме така. Той спортува много интензивно и преди това беше голям фен на пилешкото филе, и аз не мога да си обясня откъде му хрумна да пробва, но и не съм ровила много по темата, засега и за мен е добре.

За зъбките да кажа- Дени страшно харесва да си мие зъбите, ние също имаме бебешкото комплектче, но рядко го ползвам, обаче Дени виси на главата на всеки, който си мие зъбите и беше започнал да пипа нашите четки и да се мие с тях (копира нас), та се принудих да му купя малка детска четка да имитира миене и той.

За лаптопа ме разубедихте, но пък добра идея ми дадохте за кола, Дени е голям фен на колите, дайте идеи каква точно да му взема.

На мен пък вчера ми се обадиха да ми предлагат работа. Тъкмо се чудех за нещо допълнително почасово, че напоследък работата във фирмата се промени като тип и не ми е достатъчно натоварено и ми звънна една фирма, с която от поне година не съм се чувала. Направо го приех като знак на съдбата  Wink  Пак в моята сфера е, ще ставам регионален мениджър на Мебелстил за София. Още не съм приела де, сега го обмислям  Thinking

# 520
Евридика, тъкмо дръпнах Антихрист и ти прочетох послеписа. От няколко дни ровя в Замунда и не мога да реша какво ми се гледа. Сега ме хвърли в размисъл дали да се пробвам или направо да го трия Thinking Tired

Мая, честити ходещи крачета на Мати Hug. И най-малкото ни юлче е вече ходещо човече Heart Eyes

Зъбките на Илия се опитвам да мия с накрайника и пастата на Ненедент, но той много плаче и се дърпа. Иначе мен ме наблюдава с интерес като се мия.

От етични съображения от години искам да стана вегетарианка. За съжаление никой в семейството не споделя моите виждания за нещата и не ме подкрепя. Затова и ми е много трудно и след всеки опит пак се връщам към месото. Поне гледам да ядем повече пилешко и риба и много рядко телешко и свинско.

НБМ, честито за работата Peace.

Исках да коментирам още много неща, но изпозабравих всичко. Още ме държи особеното настроение и липсата на тонус. Имам нужда от сериозна промяна, просто усещам, че една вечеря навън или уикенд в природата няма да са достатъчни, за да си върна равновесието Rolling Eyes

# 521
Астарта, не го гледай!
Ивето много се кефи като и мия зъбките с накрайника на Ненедент. Подозирам, че я кефи вкуса на пастата и затова чинно стои и се наслаждава на процеса.

# 522
  • София
Ние доскоро бяхме с накрайника на Ненедент, но го изгубихме и купих четка с косми, дават я за над 12 месеца. Миенето на зъби и е любимо, а с новата четка вече си ги мие сама  Crazy.

Преди време питах, ама никой не ми отговори  Crossing Arms, мажете ли с нещо децата след баня? Преди, заради дерматита, овлажнявах кожата с Нахткерцен на Др.Тайс, но като отшумя, зарязах. Напоследък обаче кожата и стои изпръхнала тук-таме и пак започнах с мазането.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 11:45 от Elika

# 523
Браво на Дени, все така да е  Hug НБМ, радвам се за теб  Simple Smile

Ако съм сготвила постна манджа, мъжът ми ме пита "а, какво ще ядем?"  Laughing

Пумичка, и Катето много обича пеещи и танцуващи животни  Grinning В началото танцуваше с тях и беше много смешна, но бързо й омръзна и сега ги пуска всички едновременно и сяда да наблюдава сеир  Crazy

# 524
Елика, мажа я чат-пат с Екзомегата на А-Дерма. Обикновено, като видя, че кожата е суха.

Общи условия

Активация на акаунт