Боя за коса - blond 10

• 115 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте, блондита  Grinning Да се запиша и аз в клуба  Crazy

По рождение съм тъмно кестенява и дълги години бях с боядисана синьо-черна коса докато една сутрин преди 2 години просто реших, че ще ставам блондинка. Няма да ви описвам колко пари и коса оставих във фризьорските салони докато постигна сегашния си цвят и дължина (на аватара съм си аз), но определено си струваше. След като получих желаното русо започнах да се боядисвам в домашни условия - излиза ми доста по-евтино и особено сега с 3 месечно бебе доста по-удобно. Заради тъмните си корени (наистина доста тъмно кестеняви) ми се налага първо да обезцветявам корените и после да постигам цвета с боя. В тази връзка се включвам с едно питане - можете ли да ми препоръчате някой хубав обезцветител (блондор), който да обезцветява наистина до бяло-русо, а не до оранжево тъмните коси? До сега изключително добри резултати съм постигала с обезцветителя на Велатон (наистина корените стават почти бели), но от известно време срещам сериозни затруднения с намирането му по магазините  Confused Не знам защо така... та затова ми се иска да имам резервен вариант с нещо изпитано за да не се налага отново да си отлагам боядисването със седмици докато намеря моят си обезцветител. Пробвах новият блондор на Гарние, но оставам оранжева с него. Трябва ми нещо по-силно ( и все пак искам да ми остане и коса, разбира се  Laughing ). Та ако можете да ми помогнете с идеи...
Също така ми е интересно дали има някоя боя, която би могла да ме направи хубаво руса (може и по-тъмно) без да ползвам обезцветител преди това и без да ми оранжевеят корените? Иска ми се да не е сиво русо и да не е жълто. Нещо в така наречените перлени или бежови оттенъци на русото. Горе-долу каквото съм в момента, но може и с 1-2 тона по-тъмно. Благодаря ви предварително  Hug

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 23:23 от Addri

# 376
Addri заповядай при нас ,радвам се,че се включи   bouquet
Първо да направя комплимент на хубавия ти татос,и цветът на косата ти е за хвалба-с коя боя/номер си се правила?
По въпроса за боя,която да е по-тъмна,и аз към това се стремя,но още не съм я открила,пък и доста съм плаха в експериментите,за да не стана току-виж кестенява  Laughing
 За блондора мога само да ти кажа,че аз единствено с този на Денис,който се води за платинени кичури,ми прави бели корените( и аз съм с доста тъмна коса).Аз си купувам 2 опаковки,че една не стига.

# 377
  • София
Мерси за топлото посрещане  Grinning
Пробвала съм какви ли не бои и най-сетне открих МОЯТА. За съжаление и тя като обезцветителя е трудна за намиране, но в едно магазинче до нас я има. Става дума за Cramer Color  цвят 9.2 - "Very light tabacco". Прави косата прекрасна, а е и много голямо количество (води се професионална) и ми стига за две боядисвания и то при положение, че винаги разнасям малко боя (леко разредена) и по дължината на косата за да освежа цвета. Ползвам я с най-слабият оклислител защото както казах корените ги обезцветявам предварително.
Ето това е боята:
http://www.cosmeticline.netsons.org/catalog/product_info.php?man … mp;products_id=31

# 378
Използвате ли шампоани за руса коса?Аз преди пробвах Шайн блонд на Лореал,но не виждах никаква разлика с другите шампоани. Rolling Eyes

# 379
Мерси за топлото посрещане  Grinning
Пробвала съм какви ли не бои и най-сетне открих МОЯТА. За съжаление и тя като обезцветителя е трудна за намиране, но в едно магазинче до нас я има. Става дума за Cramer Color  цвят 9.2 - "Very light tabacco". Прави косата прекрасна, а е и много голямо количество (води се професионална) и ми стига за две боядисвания и то при положение, че винаги разнасям малко боя (леко разредена) и по дължината на косата за да освежа цвета. Ползвам я с най-слабият оклислител защото както казах корените ги обезцветявам предварително.
Ето това е боята:
http://www.cosmeticline.netsons.org/catalog/product_info.php?man … mp;products_id=31
Добре,защо не пробваш 1-2 тона по-тъмно русо от същата марка боя?За съжаление в нета не мога да открия каталог на Крамер,а ме заинтригува Thinking

Използвате ли шампоани за руса коса?Аз преди пробвах Шайн блонд на Лореал,но не виждах никаква разлика с другите шампоани. Rolling Eyes
Какви ли не шампоани съм ползвала,за руса коса също.Не знам има ли ефект,ама то и без това вече почнахме да се изчерпваме..
Аз до сега от шампоаните съм много доволна от Дав-синия,доста е силен,за много увредени коси,икономичен е,мирише хубаво и прави страшна пяна  Peace 

# 380
Добре дошли на новите момичета!   bouquet
Да ви кажа и аз съм в чуденка какъв шампоан, маска, пяна ..... вече да си взимам.Ще взема да го пробвам този DOVE /нали за тъмно- синия става въпрос?./

# 381
Добре дошли на новите момичета!   bouquet
Да ви кажа и аз съм в чуденка какъв шампоан, маска, пяна ..... вече да си взимам.Ще взема да го пробвам този DOVE /нали за тъмно- синия става въпрос?./

Точно за него  Peace Бях казала на една приятелка,че съм доволна,тя го купила и ми се оплака,че много мазна и станала косата,пък тя е с нормална коса  Joy Просто е силен шампоан и е наистина за много сухи,третирани коси  Peace

# 382

Точно за него  Peace Бях казала на една приятелка,че съм доволна,тя го купила и ми се оплака,че много мазна и станала косата,пък тя е с нормална коса  Joy Просто е силен шампоан и е наистина за много сухи,третирани коси  Peace

GodaiVa,добре,че ме подсети за този шампоан...Аз преди време го бях ползвала и си спомням,че бях останала много доволна от него. Simple Smile

П.С. Addri,добре дошла и от мен! Hug

# 383
  • Пловдив
Айде и аз цоп при блондинките Sunglasses. Макар, че в момента май не ми е тук точно мястото, че прявих едни експерименти ooooh! ooooh! ooooh!, и сега доста съжалявам. От 4-5г. съм руса, като ползвах само проф.Londa 12.1, силна е боята спор няма, но аз боядисвах само корените на 2 седмици и нямаше проблем, а и цвета ме устрйваше. И в един прекрасен ден преди 2 месеца, решава моя милост да се прави много тъмно русооооо, което обаче става почти кафяво, а отгоре на това и с червен отенък #Crazy, и както се казва - на печалившите честито Sad. Следващият месец с боя някаква проф. горе - долу поуправихме положението, сега е бежава с лек червен отенък. Този месец пак един тон по светло.... и така до желания стар цвят. Но от толкова често боядисване на цялата коса, в краищата доста се поизхаби... Sadгадна работа, никога не ми е изглейдала зле като сега косата Cry. Заредила съм се с тривитаминол, Loreal проф. за суха коса - шампоан, маска и балсам....след следващото боядисване ще играе ножицата и ще видим...
Ама кажете ми кой дявол ми влезе в главата да се правя т.русо... ooooh!.
Ще приложа и снимков материал когато имам време и възможност.

# 384
  • София
GodaiVa, точно това направих днес - купих си Крамер колор 8.2 - по-тъмния вариант на това, което ползвах досега с най-силния окислител и го смесих 1:1,5 вместо 1:1 (така пишеше в инструкцията) и....  сега не смея да си махна хавлията и да изсуша косата  Laughing Струва ми се мнооооооооого тъмно  ooooh! Като се престраша да се погледна в огледалото ще кажа какъв е резултата  Laughing

Иначе тази боя си я купувам от един магазин на ул "Иван Асен 2" срещу централата на Райфайзен банк. Там имат цветна карта. Има много добри руси. Дано и това е такова  Praynig

# 385
GodaiVa, точно това направих днес - купих си Крамер колор 8.2 - по-тъмния вариант на това, което ползвах досега с най-силния окислител и го смесих 1:1,5 вместо 1:1 (така пишеше в инструкцията) и....  сега не смея да си махна хавлията и да изсуша косата  Laughing Струва ми се мнооооооооого тъмно  ooooh! Като се престраша да се погледна в огледалото ще кажа какъв е резултата  Laughing

Иначе тази боя си я купувам от един магазин на ул "Иван Асен 2" срещу централата на Райфайзен банк. Там имат цветна карта. Има много добри руси. Дано и това е такова  Praynig
Честито за смелостта   bouquet Бързо да дадеш снимков материал,че и на мен ми е много интересно.Този номер 8,2 как се води,какво русо?
mamaden добре дошла   bouquet И от теб чакам снимков материал,за да видим в какво състояние е косата ти !

# 386

Е значи е тъкмо за мен! Супер ще го пробвам.

# 387
  • София
  Flutter Ето меее. Цветът стана убийствен  Crazy 8.2 се води "Светъл тютюн", а това, което  ползвах преди беше "Много светъл тютюн". Истината е, че се реших да експериментирам защото нито обезцветител си намерих, нито имаха моя номер боя, а с бебето хич не ми се обикаляше да търся другаде  Simple Smile Е, не съжалявам. Трябваха ми 10-ина минутки да се възприема, де... но сега съм много доволна. Заради бремеността от близо година не съм ходила на солариум и съм страшно бледа и затова в първия момент ми се стори тъмно, но всъщност не е. Така или иначе мислех отново да се опичам, а аз по принцип си ходех доста мургавка и с много светлото русо ставаше прекалено, а с това ще е разкошно. Супер равномерно се получи и на тъмните ми корени и на светлата дължина. Ще видим колко време ще държи без да се отмие. Предишният цвят беше страхотно издръжлив, но този е по-тъмен върху светла основа и може би ще падне по-лесно докато не се наслои след още 2-3 боядисвания Rolling Eyes  Утре на дневна светлина ще се снимам и ще пусна снимка на резултата.

# 388
Браво Addri, утре ще чакаме снимки.

# 389
  Flutter Ето меее. Цветът стана убийствен  Crazy 8.2 се води "Светъл тютюн", а това, което  ползвах преди беше "Много светъл тютюн". Истината е, че се реших да експериментирам защото нито обезцветител си намерих, нито имаха моя номер боя, а с бебето хич не ми се обикаляше да търся другаде  Simple Smile Е, не съжалявам. Трябваха ми 10-ина минутки да се възприема, де... но сега съм много доволна. Заради бремеността от близо година не съм ходила на солариум и съм страшно бледа и затова в първия момент ми се стори тъмно, но всъщност не е. Така или иначе мислех отново да се опичам, а аз по принцип си ходех доста мургавка и с много светлото русо ставаше прекалено, а с това ще е разкошно. Супер равномерно се получи и на тъмните ми корени и на светлата дължина. Ще видим колко време ще държи без да се отмие. Предишният цвят беше страхотно издръжлив, но този е по-тъмен върху светла основа и може би ще падне по-лесно докато не се наслои след още 2-3 боядисвания Rolling Eyes  Утре на дневна светлина ще се снимам и ще пусна снимка на резултата.
Малее,лъч светлина за мен   Nature Sunny Щом казваш,че имаш много тъмни корени,а с този номер е станало равномерно без блондор направо ми иде да те разцелувам  smile3521 Утре да не забравиш снимчици  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт