Какво готвите в гювеч?

  • 43 808
  • 133
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 785
За лещата вече са ви обяснили. Само да допълня, че както вече казах, аз я бях забравила в печката доста време. Водата - 3-4 пръста над продуктите. Накрая си става като яхния. И по принцип каквото и да готвя в гювеч, го пъхвам във фурната и поне два часа не го мисля. Нито отварям, нито бъркам, нищо. Мързелива работа Peace.

# 31
  • София
  • Мнения: 1 388
Благодаря за темичката   bouquet

Да ви кажа какво сглобих всъщност ( не знам какво ще стане обаче). Вчера забравих да си взема картофи с патешката си глава и реших днес ще се пробвам пиле с ориз,но в гювеч. Сложих оризчето морков чушка, лук, магданоз малко розмарин за пилетои червен пипер. Пропорция вода ориз 4/1 дано не е много  Confused. Малко масълце и малко олио и бум във фурната. Като Пилето го сложих най-отгоре наредено за да се запече

# 32
  • София
  • Мнения: 1 832
Задушено месо с всякакви зеленчуци; класически гювеч; сирене с домати, чушка и понякога добавям кашкавал.

# 33
  • София
  • Мнения: 5 389

За боба в гърне има 2 варианта
1) На бавен огън - слагаш вечерта на 100 градуса и сутринта, като ставаш за работа го изваждаш вече готов.
2) Бързият вариант - слагаш на 170 и печеш за около 3 часа.
И в двата варианта, накисвам боба от предната вечер. Слагам го заедно с 1 буркан пасирани домати,
подправки (на вкус + джоджен + сол (аз ползвам бульони и не слагам сол) ), правя и запръжка от лук и червен пипер. Прибавям суров морков, нарязан
на ситно и праз(ако няма праз лук) също на ситно (режа го на 2 самия стрък) слагам вода около 3-4 пръста над боба и слагам да се пече.

Момичета аз забравих - нали знаете че, че с Гювеч не се пече в предварително загряна фурна?  Може да стане много рязка
смяната на температурата и той да се пукне  Peace

# 34
  • Мнения: 539
Много вкусен е гювеча с пиле ,дребни лукчета и пушена сланина.Рецептата ми е много стара и ще ви я напиша:

ПИЛЕ ГЮВЕЧ
1 малко пиле,60 гр масло, 150 гр малки лукчета,60 гр пушена сланина, 150 гр моркови, 150 гр картофи, 100гр. грах, 60 гр гъби,сол.
Пилето  първо се задушава в маслото и се доварява с малко вода.Отделя се месото от костите и се нарязва на парчета.Последователно се задушават в масло до омекване,без да се изваждат лукчетата,сланината, морковите нарязани на кръгчета,гъбите  и картофите.Прибавя се и граха  и парчетата пиле.Всичко се слага в гювеча ,захлупва се и се пече.

# 35
  • Мнения: 5 221
Днес пробвах леща в гювеч, много добре стана. Имах и 2 наденици, които се чудех какво да правя, че не съм им фен, та ги сложих и тях, праз, морков, чубрица, домат, червен пипер. Пекох 2 часа на 150 градуса.

Друго любимо нещо е пиле с картофи в гювеч. Слагам пилешки пържоли, картофи, праз, моркови, подправки. Който обича по-тежки манджи може да сложи и пушено сирене и сметана. За 2-3 часа става страхотно.

# 36
  • София
  • Мнения: 10 858
Много вкусен е гювеча с пиле ,дребни лукчета и пушена сланина.Рецептата ми е много стара и ще ви я напиша:

ПИЛЕ ГЮВЕЧ
1 малко пиле,60 гр масло, 150 гр малки лукчета,60 гр пушена сланина, 150 гр моркови, 150 гр картофи, 100гр. грах, 60 гр гъби,сол.
Пилето  първо се задушава в маслото и се доварява с малко вода.Отделя се месото от костите и се нарязва на парчета.Последователно се задушават в масло до омекване,без да се изваждат лукчетата,сланината, морковите нарязани на кръгчета,гъбите  и картофите.Прибавя се и граха  и парчетата пиле.Всичко се слага в гювеча ,захлупва се и се пече.

ива, звучи супер, само ако кажеш и технологията за беленето на арпаджика (нали това имаш в предвид под малки лукчета) - цена няма да имаш  Hug

# 37
  • Мнения: 539
Много вкусен е гювеча с пиле ,дребни лукчета и пушена сланина.Рецептата ми е много стара и ще ви я напиша:

ПИЛЕ ГЮВЕЧ
1 малко пиле,60 гр масло, 150 гр малки лукчета,60 гр пушена сланина, 150 гр моркови, 150 гр картофи, 100гр. грах, 60 гр гъби,сол.
Пилето  първо се задушава в маслото и се доварява с малко вода.Отделя се месото от костите и се нарязва на парчета.Последователно се задушават в масло до омекване,без да се изваждат лукчетата,сланината, морковите нарязани на кръгчета,гъбите  и картофите.Прибавя се и граха  и парчетата пиле.Всичко се слага в гювеча ,захлупва се и се пече.

ива, звучи супер, само ако кажеш и технологията за беленето на арпаджика (нали това имаш в предвид под малки лукчета) - цена няма да имаш  Hug
  Накисваш го във вряла вода. Peace

# 38
  • София
  • Мнения: 1 388
Ха научих още една новост как да си обеля лука лесно. Аз не готвя с него точно заради беленето,че си изплаквам очите  Laughing

# 39
  • Мнения: 9 785
Лука като е обелен и в студена вода става да се накисне за кратко Peace.

# 40
  • София
  • Мнения: 10 858
Много вкусен е гювеча с пиле ,дребни лукчета и пушена сланина.Рецептата ми е много стара и ще ви я напиша:

ПИЛЕ ГЮВЕЧ
1 малко пиле,60 гр масло, 150 гр малки лукчета,60 гр пушена сланина, 150 гр моркови, 150 гр картофи, 100гр. грах, 60 гр гъби,сол.
Пилето  първо се задушава в маслото и се доварява с малко вода.Отделя се месото от костите и се нарязва на парчета.Последователно се задушават в масло до омекване,без да се изваждат лукчетата,сланината, морковите нарязани на кръгчета,гъбите  и картофите.Прибавя се и граха  и парчетата пиле.Всичко се слага в гювеча ,захлупва се и се пече.

ива, звучи супер, само ако кажеш и технологията за беленето на арпаджика (нали това имаш в предвид под малки лукчета) - цена няма да имаш  Hug
  Накисваш го във вряла вода. Peace

Еее, супер си   bouquet

# 41
  • Мнения: 534
Освен за лука това важи и за чесъна.Наксват се скелитките в студена вода за извесно време и беленото е направо приятно.

# 42
  • София
  • Мнения: 10 858
Освен за лука това важи и за чесъна.Наксват се скелитките в студена вода за извесно време и беленото е направо приятно.

  bouquet  bouquet  bouquet

# 43
  • Мнения: 182
Привет на всички любители на гювеча.Аз поне веднъж в седмицата го ползвам и няма случаи нещо да не се е получило страхотно с изключение на един зрял боб, който се вари 3 часа и после още 2 часа на котлона и така и не увря.
Аз лично съм правила в гювеч агнешко,заек,свинско,комбинирано пилешко и свинско,боб със свински коали,всякакви варианти със зеленчуци.Всичко слагам сурово,добавям олио и вода и много подправки.Най-много ми харесват картофите в гювеча във всичките им варианти-със или без месо.
Каквото и да сложите,все става.Опитйте,няма да съжалчвате!

# 44
  • сусурлево
  • Мнения: 474
Привет на всички любители на гювеча.Аз поне веднъж в седмицата го ползвам и няма случаи нещо да не се е получило страхотно с изключение на един зрял боб, който се вари 3 часа и после още 2 часа на котлона и така и не увря.

боба е бил виновен

Общи условия

Активация на акаунт