Отговори
Извинявам се, ако има такава, или подобна тема. Болят ме очите, вие ми се свят от недоспиване, защото често оставам насаме само с мислите си и компютъра, може и да съм пристрастена, но някакси ми помага...Понеже като на всеки нормален човек не са ми приятни разни особи, които се чудят за какво да се захванат за да  обидят някого, затова ще кажа, че питам за приятелка Simple Smile, пък те, които са ми близки, или добронамерени ще разберат без много обяснения... Heart Eyes
Та така...годините си минават и в един момент осъзнаваш, че лека-полека се превръщаш в машина за разпределяне на мръсни чорапи, Свети Валентин, който сте празнували и без повод изведнъж се превръща в Трифон Зарезан ( не, че не уважавам българските празници и традиции, но се сещата, какво имам предвид, нали ? ), сумтенето и пуфтенето се превръщат в монотонен шум, щом иде реч за елементарни неща като пазаруването, или разходката на децата и изведнъж се усещаш съвсем сам и изгубен. Вглеждаш се в човека, който ти е звънял по 3 пъти на ден просто за да си поговорите и откриваш намусен чичка, вторачен в приключенията на Хорейшио, който може да бъде изкаран от вцепенението си само щом чуе гласа на мама, или някой от другите си душевноболни роднини. Няма да разтеглям повече вълнуващите моменти от брачното съжителство, въпросът ми е ако децата обичат баща си, но на теб ти иде да крещиш винаги, когато е на метър от тебе как е най-правилно да постъпиш ? С какво не бихте се примирили никога, дори в името на децата ? Казват, че за добрата майка няма нищо по-хубаво от радостта в очите на децата и, но те усещат повече от всеки друг емоциите и, и ако тя не е щастлива дали ще може да им помогне да растат щастливи и безгрижни ? Желая на всички ви топлина и семейно разбирателство, аз съм изключително рогато същество и да се живее с мен не е никак лесно, отчитам това, затова не бързам със заключенията и прибързаните решения, но имах нужда да си поговоря с някой като мен, или поне с някой, имащ опит .   bouquet

# 1
ще ми се да зная рецептата Sad

Звучи зле...но(винаги го има) зная едно децата на разведени родители-винаги винаги са травмирани..имено от раздялата и да ако съжителстват двама родители въпреки НЕразбирателството си това не травмира ли отново-незная но за другото е факт
И колкото да не се свеждат нещата до децата-в крайна сметка АЗ лично бих направила компромис-откровена съм
Не бих постъпила друго яче,просто не съм такава

# 2
  • Sofia
Ако човек се страхува по една или друга причина да се раздели със статуквото, би могъл да се сбогува поне с очакванията си.
Мисля, че това е разумен компромис, който прави житието лесно и приемливо.

# 3
Цитат
С какво не бихте се примирили никога, дори в името на децата ?

Ако става дума за нещо, което касае мен, мисля, че с всичко бих се примирила.
Един възрастен човек винаги може да намери начин да усеща лично щастие, без това да е за сметка на децата.
А за описаната ситуация  - едва ли някой се превръща от влюбен в нас мъж в безразличен досаден чичка без наше участие.

# 4
Благодарна съм на родители ми, че не са се разделили. Смятам, че щях да израстна много по-стресирана и наранена претичвайки между двамата отколкото слушайки разправии.
Колкото и клиширано да звучи, любовта е като градина (респективно семейния живот) и се иска яко копане (грижа) за нейната поддръжка. Не можеш да оставиш нещата на самотек и в един момент да се обърнеш и аххх, ама защо е толкова сиво и скучно. Чичката се е променил и в това не малко пръст има и партньора... Вярвам, че винаги може да се намери начин едни взаимоотношения да бъдат възстановени.

# 5
Първо му забраняваш израза "вие с децата'.
После на практика му показваш, че имаш и други развлечения, различни от разходка с децата.
После му прехвърляш някои от задълженията по тях, които същевременно да го правят горд, че им е баща.
После един ден отваря хладилника и вижда, че не е напазарувано ... ако иска да яде, трябва да изтича за хляб.
Въвеждаш месечно голямо пазаруване в Метро, Кауфланд или др.
Някой от поредните пъти нямаш възможност и той отива с децата. Вече го може.
Постепенно ти се отваря време, в което можеш да се развиваш професионално или в областта на някакво хоби. Придобиваш самочувствие, изправяш стойката, сменяш прическата, имаш блясък в очите.
Един ден те чува да се смееш по телефона с онзи смях, който е чувал, когато ти се е обаждал по 3 пъти дневно. Озадачен е, забелязва те. ...
И така нанатък -
 с една дума - връщаш си независимостта и привлекателността от онова време преди децата.
Защото те ще излетят и тогава ...  не искам да съм мрънкаща бабичка без собствена стойност ...  до мрънкащ дядка, който е загубил себе си някъде по пътя.
Само от нас зависи.

От друга страна той трябва да притежава поне няколко положителни качества, които да харесваш и поощряваш - иначе няма смисъл.

# 6
на теб ти иде да крещиш винаги, когато е на метър от тебе

Когато почувствах това - разбрах, че няма да ни бъде..

И пак ми трябваше време и сила, за да си тръгна.. Peace

# 7
Благодаря ви. И през ум не ми е минало да търся едностранчиво причините, и в най-добрите семейства отношенията се градят и поддържат с участието и на двете страни, аз не съм сигурна, че моделът на нашето семейство е отчайващ, защото той твърди, че не би бил щастлив и не иска да живее с друга, но понякога ми се струва, че не е готов дори на елементарни компромиси. Друг път пък прави неща, за които не съм си и мечтала и така..., но като цяло мисля, че може и много повече да се съобразява с нуждите на семейството си, отколкото със своите собствени, или тези, на разни нахални " приятели " от обкръжението му.
white s., невероятно позитивно звучиш   bouquet Hug Срам ме е да кажа, че си мечтая за някакъв малък магазин за подаръци-финтифлюшки, миниатюрни кукли, ръчно изработени картички, красиво опаковани бонбони и всякакви подобни дребосъчести неща, които да продавам с минимална печалба, а в същото време да подарявам хиляди усмивки на хората. Изобщо не ми се учи Blush, понякога вземам да препрочитам любими детски книги, но от този битовизъм, протичащ почти ежедневно между 4 стени не мога да се съсредоточа в нищо. Дано имам късмет и огромното ми желание да бъда полезна ми донесе поне малко повече шанс за прилична работа. Blush
Дано не съм ви натъжила, аз освен рогата, съм и много емоционална на моменти, и когато преди малко дойде да ме целуне и да каже, че за утре готвенето ми отпада, понеже е приготвил ядене за децата се почувствах ужасно виновна. Обичам го, но на моменти сякаш всичко, за което сме мечтали ни се изплъзва изпод носа, битовизмите ни смачкват. Стоплихте ми сърцето, момичета, как ми се иска да подаря на всички ви по един гигантски шоколадов бонбон, пълен с щастие ( да, да, и на вас, на балкона Heart Eyes ) и вълшебна пръчица за сбъдване на желания Hug

# 8
  Мисля, че и най-добрите майки трябва да си имат свое островче и отвреме-навреме да се оттеглят на него. Така чорапите сами скачат в пералнята, Хорейшо се хурира и цялото семейство разбира, че и мама е човек.

# 9
Винаги преди да се стигне до отношения с другите е добре да се погледне навътре в себе си. Много често се оказва че  проблемите с околните, са проблеми всъщност със самия теб .

Откриваш,че на него му е все едно дали яде топла супа или студен сандвич в кутийка, че чорпаите всъщност са 2лв/чифта и винаги е  добре да имаш няколко нови в резерв, че новата кола е тъпа мечта, че ако си напънеш малко сивите клетки можеш да постигнеш довчера невъзможното.

# 10
  • Най-сетне у дома
Дъмбълдор, да, натъжи ме... Напомни ми най-любимата ми жена на света - майка ми... Която - през първите седем години от живота ми - звучеше точно така, както и ти сега ... Не, че ми го е казвала с тези думи... но аз виждах тъгата, самотата и неудовлетворението й ... и някак си винях себе си за това - че не мога да заместя всичко, което й е нужно ... Растях адски тъжно дете, трудно е да гледаш майка си със зачервени очи и онзи отнесен поглед... на нещастлив човек.

Но пък след това се усмихнах, понеже си спомних как живна след развода (... не, баща ми не пиеше, не я биеше,не изневеряваше... но този санитарен минимум е обиден като пример за добра връзка... искат се още толкова много неща... заедност, споделеност, да се полагат усилия - и отдвете страни,да не се приемавръзката за даденост... ) И после се омъжи за онзи прекрасен мъж... който беше горе-долу добър съпруг, но значително по-добър баща.

Та, продължавам да се усмихвам. А с биологичния ми баща днес пихме кафе три часа и си говорихме за живота. После ми пъхна в ръката скришом двеста евро и каза -да си купиш нещо хубаво, и на внука да вземеш яке... И хукна към втората си жена, която доста повече му подхожда ... да напазарува за някакво парти ...

Ей такива неща... Мъчно ми е за теб...
 Hug

# 11
Saule , мисля, че не си ме разбрала правилно. Като изключим моментите от ежедневието, които те карат да виждаш нещата само в черно и бяло, обичайните препирни и спорове...аз харесвам живота си, и колкото и да е странно, мисля, че друг не би ме обичал толкова, че да ми прости толкова много неща, които нашият татко ми прощава. Просто на моменти ми се иска решенията да бяха малко по-простички и да не позволяваме на външни фактори да оказват влияние върху отношенията ни. Съжалявам, ако съм те натъжила, но не се чувствам нито тъжна, нито ми липсва обич, въпреки проблемите.   bouquet
Иначе, самокритика не ми липсва, но когато някой отправи още в първата си реплика  някакви хапливи нотки, разбирам, че с този човек изобщо не си струва дори да се опитвам да бъда приятелка.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 00:38 от дъмбълдор

# 12
  • Варна
Смятам, че щях да израстна много по-стресирана и наранена претичвайки между двамата отколкото слушайки разправии.
Е, аз слушах разправии повече от 5 години. Още се боря с травмите, които ми причиниха, въпреки, че бяха "тихи и интелигентни". Не те травмират, а липсата на любов между родителите. Децата винаги го усещат - нека не подценяваме тяхната интелигентност. Растях в постоянен страх от евентуалния развод, а още не мога да им простя, че не се разведоха по- рано. Кое дете заслужава да живее в страх. Писах това, защото темата ти е за компромисите. Не бих направила компромис с липсата на обич и истинско приятелство в семейството си. Не бих го направила именно заради децата. Едва след като се разведоха започнах да имам истински пълноценни родители, въпреки, че цялото им внимание и обич преди това бяха концентрирани върху нас.
А иначе,такива мисли и усещания не са непознати на никой с достатъчно дълга връзка, но докато са моментни всичко е в реда на нещата.От опит знам,че причината да се чувстваш така най-вероятно е в някаква твоя неудовлетвореност. За да ни подкрепят партньорите, самите ние трябва да знаем какво искаме - и от себе си и от тях.
Любовта е работа, ежеминутна.

Това с магазинчето е много сладко.

# 13
Е, щом питаш за приятелка  Simple Smile питай я дали се е замисляла как я вижда той Laughing да не се окаже, че както тя го вижда като намусен чичка, вторачен в приключенията на Хорейшио, така и той я вижда като намусена лелка, вторачена в разпределянето на чорапи Laughing

Едно време като се запознахме бяхме студенти, живеехме с още една двойка и вечер като се приберем, всеки хващаше по нещо - един готви, друг сервира, трети чисти, четвърти простира и за 5 мин. бяхме готови да седнем на масата - приказки, филми, карти ...
На такива неща като хвърлени чорапи или неизпрано пране просто спирап да обръщаш внимание  Laughing
Пускаш някой закачлив СМС през деня Wink
И просто не допускаш битовизмите да определят настроението ти  Sunglasses сигурна съм, че това ще повлияе и на него, но единият трябва да го направи и няма нищо лошо това да е жената.

Иначе съм съгласна с mentova.

# 14
Иначе, самокритика не ми липсва, но когато някой отправи още в първата си реплика  някакви хапливи нотки, разбирам, че с този човек изобщо не си струва дори да се опитвам да бъда приятелка.
Понеже предусещам, че е отправено към мен ( не че съм се стремила към приятелство), изключително се радвам на следващите две мнения, които са в същия дух  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт