Куче е убило 5 годишно момиченце!!!

• 30 399
  • 579
  •   1
Отговори
# 495
В Сеизмограф ще присъстват родителите на изяденото дете.

# 496
В Сеизмограф ще присъстват родителите на изяденото дете.
Кога беше това предаване сеизмограф ?

# 497
„Сеизмограф” – 24 октомври, събота, 18.00 часа
„Сеизмограф” – 24 октомври, събота, 18.00 часа

· В програмата · 23.10.2009

Тази събота дискусията в предаването „Сеизмограф” е с мотото ”За бесовете на хората и на кучетата”. Трагичният повод за нея е смъртта на малката Кристиана Кирова...

# 498
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Да разбира се, от кучетата не можем да очакваме човешки разум и затова оттук нататък ще си водим децата на каишки, за да може милите бездомни душици да живеят щастливо необезпокоявани.

Между другото, Monkas, от твоите думи излиза, че всички изпохапани, изпонаядени и убити хора сами са си били виновни? И в частност тези твои мили бездомни душици толкова се уплашили от това 5-годишно злодейче, че защитавайки се взели, че го изяли.

Елина. Тази земя е не само на човеците. Никъде не пише по улицата, че например тази улица или парк е на хората. Те са за всяко живо същество. Hug  Между другото много хора казват че са нахапани от куче, но не споменават какво са правили преди кучето да ги ухапе. Например, че са го дразнили..Хората излагат само техната страна.. защото и без това кучето не може да каже своята гледна точка.  Simple Smile

Monkas, мен ме ухапа куче докато си вървях по улицата. Внимание грам не му бях обърнала, а какво говорим да го предизвиквам с нещо. Или може би в случая съм го издразнила със самото си присъствие на улицата?

Може улиците или парковете да не са само за хората, но дали са за глутниците бездомни кучета?
Пак казвам, аз обичам кучета! Но когато въпроса е или кучетата, или човешки живот, определено ще избера човешкия живот!

# 499
# 500
Цитат
Здравейте всички.

Много съм претиснена защото детето ми което е на 2 годинки има алергия към животински косми а 2 те ми кучета обичат да си играят с него и да го ближат по лицето. Кучетата ми са по над 8 години и многоо съм привързана към тях. Във въздуга хвърчът не малко косми, колкото и да чистя.  Дайте ми съвет защото детето реве много често от космите предполагам. Не мога да ги затварям в друга стая защото плачат много и не искат да са затворени а като плачат комшиите се оплакват.

Как мога да угодя на всички.

Цитат
за това пиша в форума да ми дадете съвет а не да ме нападате. незнам само едно.. ако ги дам кучетата това ще ме накарада се чувствам  безотговорна и егоистка че мисля само за детето си. а сега се опитваме с много усилия да се излекува детето.  все пак кучетата ми ги обичам на равно с детето..но искам и твас съвети. благодаря

Цитат
Наистина няма място за сравнение, кучетата са с мен от 8 години а детето от 2

Monkas или може би Kitty, ти си болен мозък! Вече ставаш жалка в изказванията си! Тук има и други хора, които защитават кучетата, но поне го правят с аргументи и факти! Всички са на мнение, че човешкия живот е най-важен, но имаме различен подход. Едните поддържаме тезата със саламчето, други са за по-мирно и безболезнено решение. А ти си единствената, която все още сравнява децата и хората с кучета! Кво общо имат последните линкове дето си дала с бездомните кучета или с неотговорните стопани???

# 501
Цитат
Здравейте всички.

Много съм претиснена защото детето ми което е на 2 годинки има алергия към животински косми а 2 те ми кучета обичат да си играят с него и да го ближат по лицето. Кучетата ми са по над 8 години и многоо съм привързана към тях. Във въздуга хвърчът не малко косми, колкото и да чистя.  Дайте ми съвет защото детето реве много често от космите предполагам. Не мога да ги затварям в друга стая защото плачат много и не искат да са затворени а като плачат комшиите се оплакват.

Цитат
за това пиша в форума да ми дадете съвет а не да ме нападате. незнам само едно.. ако ги дам кучетата това ще ме накарада се чувствам  безотговорна и егоистка че мисля само за детето си. а сега се опитваме с много усилия да се излекува детето.  все пак кучетата ми ги обичам на равно с детето..но искам и твас съвети. благодаря

Цитат

Monkas или може би Kitty, ти си болен мозък! Вече ставаш жалка в изказванията си! Тук има и други хора, които защитават кучетата, но поне го правят с аргументи и факти! Всички са на мнение, че човешкия живот е най-важен, но имаме различен подход. Едните поддържаме тезата със саламчето, други са за по-мирно и безболезнено решение. А ти си единствената, която все още сравнява децата и хората с кучета! Кво общо имат последните линкове дето си дала с бездомните кучета или с неотговорните стопани???

мерси за извадките и за обидите Hug

# 502
Цитат
Здравейте всички.

Цитат

Цитат

мерси за извадките и за обидите Hug

Аз няма да обиждам, но ще си кажа мнението. Не искам на тази земя да има никакви животни. АКо могат да изчезнат от този свят, ще бъде супер, но тък като това никога няма да стане за съжаление, дано поне ги преместят кучетата в приюти. А това не е ли болен мозък да дадеш отрова на живо същество?  Представи си как детето ти намира на земята отрова, изяжда я и после се мъчи с часове докато умре.  И докато вие си седите на топличко в къщи, някое си куче умира от болка и се мъчи..

Да се обиждаме тук няма смилъл. Трябват действия и то хуманни. Защо германците например нямат кучета по улиците, защото не са на нашето ниво. Ние сме си виновни и трябва да се опитаме да направим това което немците са направили преди десетки години. Защото явно това което правим до момента - плюене, обиждане и не хуманни действия е довело до всички тези кучета по улиците.
Реалността го доказва. Ние може да си пишем тук колкото си искаме и да правим злобни неща, но ще потъваме повече и повече. Тъжно е, но е факт. Hug

# 503
Проблема е в цялата държава и във ФАКТА че цяло едно поколение е необразовано и агресивно! И нищо хубво не ни чака , ако държава, закон и общество не се намеси СЕРИОЗНО и то веднага.
---
Много жалко. Когато детенце умира, няма друго по-страшно. И това не е куртоазия.
И пак е ясно кои са виновните. И това са обичайните заподозрени: РВМС, Общината, полицията и всички останали съпричастни институции. Явно е, че ако една жена гледа" 12-13-14 или повече кучета, които не контролира. И Идват въпросите: Имат ли микрочипове, платен ли е данък, имат ли паспорти? И да не изреждаме. И пак ще са виновни кучетата, а не хората. Така е по-удобно.ами аз предлагам кучетата сами да си се кастрират и сами да се заведът по приютите..даже да ги построят. Е ако имаха ръце и визш разум "като нас хорицата", щяха да го направят.
айде да се сетим,че това са животинки,а уж ние сме най-интелигентните ЖИВОТНИ и от нас зависи,как ще се развиват и отнасят др такива(с по-малко разум животни) спрямо нас!
--
Ако полицаите, които са проверявали кучетата на въпросната "стопанка" и бяха зашили тлъста глоба - за това, че те са вероятно - нерегистрирани, нечипирани, неваксинирани и необезпаразитени - нямаше да си стигне до тази трагедия.
И Ал Капоне е влязъл в затвора не за престъпленията си, а за тези закононарушения, които най-лесно се доказват. В неговия случай -данъчни измами.
Ако немърлив стопанин на куче бъде "ударен по джоба" за това, че не го е регистрирал, платил такса, ваксинирал, обезпаразитил, че не го отглежда в съответствие с изискванията за това, че не чисти след него ... ами познайте дали няма да намери как да затвори дупките в оградата, за да не излезе кучето му навън и да му докара още някоя глоба.
Познайте дали няма да си го разхожда чинно на повод навсякъде, където кучето му може да му създаде проблеми с поведението си.

--
хората ТРЯБВА да се научат,че да поемеш отговорност към куче,коте,ако ще към охльов-носиш си последствията от това,което би се случило или вече се е случило.Но не ние трябва да ги учим на това-НЯКОЙ по-горе и с повече власт би свършил чудесна работа-стига да не е ,,сляп" за обществото.
А за кучетата-жалко,че те отново се превръщат в идеалната изкупителна жертва,само защото нищо не могат да кажат.
Трагедията е ужасна,детето си е заминало от този свят без време...Но нека ,,властите" потърсят истинският отговорник за това,не в лицето на животните,а в това на хората-най-висшите от тях.
---
Преди време ,спомняте ли си -убит човек в Горна баня от кучета ,наречени питбули.Кучета бяха конфискувани от полицията ( вече са мъртви ,умряха от незнайна причина ,едно след друго в полицейския изолатор).Тогава пак медите се взривиха и много много горест се изля.Нещо да сте чули, прочели за развитието на случая ?Някой наказан??
Няма наказани.Има жертви.И медийна слуз.
Няма търсене на вина .Няма наказания.Няма контрол.Няма респект.НВМС е кух безумен орган.Полицията не иска и/или не може да си свърши работата.
Няма достатъчен обществен натиск върху тях.Има единствено медийна слуз.

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 05:16 от Monkas

# 504
Една статийка от новинар

Отглеждането на нерегистрирани животни, свободното им пускане по улиците и свободното им сране - всичко това е забранено в Завет и селата наоколо. Пише го в местната наредба за обществения ред и чистотата. Глобите са от 20 до 300 лева за първо нарушение. И от 50 до 500 лева за всяко следващо. Ако отидеш до магазина за хляб с 20 кучета без платени данъци, без каишки и всяко от тях изцапа по пътя – в общинския бюджет би трябвало да влязат около 3000 лева. Вместо това в общинските гробища влиза катафалка с детски ковчег. Защото кучетата са добри и не хапят. Защото чиновниците са добри марди и също не хапят.

Не вярвайте на нито един кмет, който се оправдава с пари за липсата на кучешка дисциплина. Трябва да имаш лайна в ушите, за да не чуеш в едно неголямо село кой отглежда глутница на двора. И да не му отидеш на гости с касов апарат, вместо да чакаш медиите да ти дойдат на гости, защото има черва и кръв за снимане. Всяка община разполага с наредба, предпазваща я от кучешка анархия. Тази наредба обаче е мъртвородена като кучешко лайно. И остава непрочетена, дори когато безполезността й се превръща в погребение. Няма нищо ненормално, че псета са изяли живо дете. Няма нищо ненормално, защото след всяка трагедия заради неспазване на правилата се случва поне симулация на ред. Когато потъне кораб, се проверяват транспортните фирми. Когато има ново отвличане, се предлага закон. Само кучетата нищо не влачат след себе си - диря няма след тях. Те си лаят, а траурното шествие към гробищата си върви. Единствено кучетата не могат да разлаят кучетата поне за кратко. И да събудят чиновниците за несвършената им работа.

Ако домашните кучета в действителност бяха толкова, колкото официално регистрираните – нямаше да стигнат за скромна киноложка изложба. Ако данъците от тях в действителност бяха събирани – парите щяха да стигнат за приют във всяка община. И нямаше да спорим дали е хуманно да се стрелят, или тровят мастиите в квартала. Особено ако притесняват децата, прибиращи се от училище. Въобще не е хуманно, но не е и нормално най-големите защитници на безпризорната глутница да бъдат собствениците, които не си плащат кучешките данъци. Ако тяхната любов към животните беше искрена – щяха да участват доброволно във финансовото екоравновесие. Системата взема от по-богатите и по-работещите хора, за да даде на по-бедните и по-безработните. Не взема обаче от по-добре гледаните кучета, за да даде на по-бездомните. И те се спасяват, както намерят за добре. Ще отнесат главата на труп, ще вземат краката на баба, докато накрая не изядат живо дете. А след това винаги ще се намери кой да говори, че кучетата са били добри. Така продължава да говори кучкарката от Сушево. Която много обича животните, но не обича да им плаща данъците и да ги държи на въже. Така продължават да говорят всички кучкари, които много обичат животните, но не обичат да чистят тротоара след сутрешната им разходка. И аз обичам оръжията, но не мога да се разхождам с насочен пистолет. Като успокоявам притеснените погледи, че не съм го заредил и няма нищо страшно.

Всяка следа от кучешки зъб би трябвало да е възможност за въвеждане на кучешки ред. А не възможност за нов истеричен разговор кой какво обича. В наредбите не пише нищо за чувства. Нито има изключения за кучета, които са добри и не хапят. Има правила, които въобще не са лоши и просто трябва да се спазват. От тях всяка община първо ще стане по-богата, а след това – по-спокойна и по-чиста. И на никого няма да му се наложи да прави абсурдния избор – хората или животните са по-важният приоритет. Докато домашните кучетата безплатно си лаят, а лайната им неприбрано си стоят, парите за безпризорните глутници няма да стигат. А последната жертва няма да е нещастна екзотика. Тя е обичайната жертва, която всеки ден се казва различно и живее на различно място. И която еднакво бързо забравяме с надеждата, че останалите кучета не хапят и не ядат деца.

# 505
 #Crazy Егати дар словото има автора! Аман от пишман журналисти!  ooooh!  Това сериозно ли беше написано с тези думи във вестника/сайта, от който си го взела?

# 506
  • Linz
Заради любовта ми към животните се спирам на това изречение...
И докато вие си седите на топличко в къщи, някое си куче умира от болка и се мъчи..
Не по-малко мъчително е и когато умират от глад или от раните си. Животът на безпризорните кучета жесток, всеки ден е борба за оцеляване. Аз мисля, че е по-хуманно да им съкратим мъките.
Ежеминутно, ежесекундно умират хиляди, милиони животни. Някои се изяждат помежду си, други ги убиват хората. Хората ядат животните- не точно кучета (а някои дори и тях), а други, не по-малко интелигентни животни... Това не те ли притеснява? Защо са ти трън в очите само тези, които искат да се изчистят улиците от озлобени песове, носещи болести и дори смърт?... Боже, колко повече деца по света умират непрекъснато и то в по-големи мъки, а ние коментираме жалкото съществуване на няколко хиляди помияра... То за това и цялата ни държава е "помиярска"- за сираците никой не мисли, а за псетата по улиците- цели движения се създават!... Какво ли се очудвам като има хора, за които кучетата са по-важни от родните им деца?!

# 507
  • Be realistic - plan for a miracle.
Гледайте Сеизмограф.

# 508
Заради любовта ми към животните се спирам на това изречение...
И докато вие си седите на топличко в къщи, някое си куче умира от болка и се мъчи..
Не по-малко мъчително е и когато умират от глад или от раните си. Животът на безпризорните кучета жесток, всеки ден е борба за оцеляване. Аз мисля, че е по-хуманно да им съкратим мъките.
Ежеминутно, ежесекундно умират хиляди, милиони животни. Някои се изяждат помежду си, други ги убиват хората. Хората ядат животните- не точно кучета (а някои дори и тях), а други, не по-малко интелигентни животни... Това не те ли притеснява? Защо са ти трън в очите само тези, които искат да се изчистят улиците от озлобени песове, носещи болести и дори смърт?... Боже, колко повече деца по света умират непрекъснато и то в по-големи мъки, а ние коментираме жалкото съществуване на няколко хиляди помияра... То за това и цялата ни държава е "помиярска"- за сираците никой не мисли, а за псетата по улиците- цели движения се създават!... Какво ли се очудвам като има хора, за които кучетата са по-важни от родните им деца?!
без коментар.. търси се решение на проблема а не спор.

Проблема е в цялата държава и във ФАКТА че цяло едно поколение е необразовано и агресивно! И нищо хубво не ни чака , ако държава, закон и общество не се намеси СЕРИОЗНО и то веднага.
---
Много жалко. Когато детенце умира, няма друго по-страшно. И това не е куртоазия.
И пак е ясно кои са виновните. И това са обичайните заподозрени: РВМС, Общината, полицията и всички останали съпричастни институции. Явно е, че ако една жена гледа" 12-13-14 или повече кучета, които не контролира. И Идват въпросите: Имат ли микрочипове, платен ли е данък, имат ли паспорти? И да не изреждаме. И пак ще са виновни кучетата, а не хората. Така е по-удобно.ами аз предлагам кучетата сами да си се кастрират и сами да се заведът по приютите..даже да ги построят. Е ако имаха ръце и визш разум "като нас хорицата", щяха да го направят.
айде да се сетим,че това са животинки,а уж ние сме най-интелигентните ЖИВОТНИ и от нас зависи,как ще се развиват и отнасят др такива(с по-малко разум животни) спрямо нас!
--
Ако полицаите, които са проверявали кучетата на въпросната "стопанка" и бяха зашили тлъста глоба - за това, че те са вероятно - нерегистрирани, нечипирани, неваксинирани и необезпаразитени - нямаше да си стигне до тази трагедия.
И Ал Капоне е влязъл в затвора не за престъпленията си, а за тези закононарушения, които най-лесно се доказват. В неговия случай -данъчни измами.
Ако немърлив стопанин на куче бъде "ударен по джоба" за това, че не го е регистрирал, платил такса, ваксинирал, обезпаразитил, че не го отглежда в съответствие с изискванията за това, че не чисти след него ... ами познайте дали няма да намери как да затвори дупките в оградата, за да не излезе кучето му навън и да му докара още някоя глоба.
Познайте дали няма да си го разхожда чинно на повод навсякъде, където кучето му може да му създаде проблеми с поведението си.

--
хората ТРЯБВА да се научат,че да поемеш отговорност към куче,коте,ако ще към охльов-носиш си последствията от това,което би се случило или вече се е случило.Но не ние трябва да ги учим на това-НЯКОЙ по-горе и с повече власт би свършил чудесна работа-стига да не е ,,сляп" за обществото.
А за кучетата-жалко,че те отново се превръщат в идеалната изкупителна жертва,само защото нищо не могат да кажат.
Трагедията е ужасна,детето си е заминало от този свят без време...Но нека ,,властите" потърсят истинският отговорник за това,не в лицето на животните,а в това на хората-най-висшите от тях.
---
Преди време ,спомняте ли си -убит човек в Горна баня от кучета ,наречени питбули.Кучета бяха конфискувани от полицията ( вече са мъртви ,умряха от незнайна причина ,едно след друго в полицейския изолатор).Тогава пак медите се взривиха и много много горест се изля.Нещо да сте чули, прочели за развитието на случая ?Някой наказан??
Няма наказани.Има жертви.И медийна слуз.
Няма търсене на вина .Няма наказания.Няма контрол.Няма респект.НВМС е кух безумен орган.Полицията не иска и/или не може да си свърши работата.
Няма достатъчен обществен натиск върху тях.Има единствено медийна слуз.

# 509
  • Linz
Най-малкото пък спор търся, отдавна ми писна от безсмислените спорове- това е n-тата тема по този проблем.
За домашните кучета е ясно (закони, санкции). Но какво правим глутниците помияри по улиците? Решението за мен е да се приспят (ако няма желаещи да ги осиновят).

Общи условия

Активация на акаунт