Куче е убило 5 годишно момиченце!!!

• 30 392
  • 579
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За тия помияри трябва държавата да се грижи - мястото им не е на улицата.  То нашата държава за изоставените деца не може да се погрижи, та  какво остава за бездомните кучета.  Решението е едно: приспиване на всичките кучета по улиците. Не е редно да има такива и да се ни е страх да си пуснем децата да поиграят - на всеки ъгъл, на всяка детска площадка помияр. Който е решил да ги защива да ги осинови. Самата аз съм готова ако усетя, че някое куче разстрашава детето ми по какъвто и да е начин, да ги приспя лично, ако друг не си свърши работата.

# 511
гледах предаването с родителите  на детето. Бащата е обесил куче...ето, че всичко се връща...
да почива в мир детенцето  bouquet

# 512
  • София
Това, което най-много ме дразни в защитниците на кучетата е, че издигат правата на кучетата не само над хората, но и над всички останали животни.
Групички от ловни дружини в края на всяка седмица тръгват на хайки да преследват невинни горски животинки.
Диви животни, никому зло не направили, стават жертва на заклетите авджии.
И докато някои от ловците наистина имат нужда да убиват, то повече от половината ходят на лов само, за да се изфукат с новите си пушки и да си покажат джиповете.
Някой може ли да си представи какъв ужас изпитва някоя сърничка, или елен, дори вълк, лисица или глиган, когато го подгонят и започнат да стрелят по него. Нима горските животинки имат по-малко право на живот от някое зло куче?

А държавата ни? За отвлеченото дете на един бизнесмен може да се задейства цялата държавна машина, да се включат всички служби, да се проверяват всички вили, дори специален закон да се пише, а за друго дете, понеже е от бедно семейство, нищо не се предприе. Поне да бяха предложили някоя малка поправчица в закона.
Дано родителите успеят да осъдят кучкарката.

# 513
  • Страната на приказките
гледах предаването с родителите  на детето. Бащата е обесил куче...ето, че всичко се връща...
ама ти наистина не си в ред.

Гледах предаването. През цялото време повтаряха-кастрирани, некастрирани. Що за дивотия? Като го кастрират, песът ще живее още десетина години, е няма да се размножи, но може да нахапе сума народ, нали? Какво ме топли, че е кастриран.
И наистина тия въпросни авджии, дето ходят по горите да стрелят нищо неподозиращи катерички, защо не спретнат 2-3 нощни обиколки и да отстрелят де що има "дивеч" по улиците. Да съчетаят приятното с полезното. А псетата със стопани да бъдат на каишка и с намордник, ако не - стопаните да бъдат жестоко глобявани. Като му бръкнеш два пъти в джоба на един такъв, ще помисли следващия път как ще го развежда.
Много ми е интересно ако на някой кучелюб му се случи подобна трагедия, като на тези родители, дали няма да запее друга песен. /Не дай Боже/

# 514
Незнам докога ще е така, тези помияри да се разкарват по улиците и това не е единичен случай...и никой нищо не прави по въпроса, незнам що за управление има, що за хора са това, може ли линк от предаването....В тази скапана държава ако си куче или **ганин ще си добре....да ме извиняват но е така....хапана съм и е ужас....а това дете....
Жалко за детенцето, страшно е това, мер на душицата му!

# 515
  • София
И наистина тия въпросни авджии, дето ходят по горите да стрелят нищо неподозиращи катерички, защо не спретнат 2-3 нощни обиколки и да отстрелят де що има "дивеч" по улиците. Да съчетаят приятното с полезното. А псетата със стопани да бъдат на каишка и с намордник, ако не - стопаните да бъдат жестоко глобявани.

Защото законът забранява да се убиват КУЧЕТА. Всичко друго може, но кучета - НЕ.
Чувала съм, че по някои села го правят, но е на техен риск.

# 516
Ти не си наред,какво значи всичко се връща?Имах братовчед който утрепа куче защото изяде сума ти зайци и пилета,момчето почина на 15 години при злополука.Искаш да кажеш,че който убие куче му се връща ли?Много се извинявам но такива помиари не трябва да се приспиват, а направо да се трепят.На мен ми се случи такова куче да започне да ръмжи и да се пени срещу количката с детето което беше на 1,6 години-е вече не ръмжи.

# 517
Трийсет и кусур страници и единственото,за което се говори е всичко друго,но не и за проблема от заглавието на темата.Кучетата са принадлежали някому!
Т.е. проблема е,че в наказателния кодекс(или в какъвто и да е друг закон ) няма член,алинея,точка,по дяволите,която да казва какво е наказанието на притежател на куче,причинило средна/тежка телесна повреда или смърт!

Това трябва да се промени!!

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 23:01 от Китана

# 518
ама ти наистина не си в ред.

Гледах предаването. През цялото време повтаряха-кастрирани, некастрирани. Що за дивотия? Като го кастрират, песът ще живее още десетина години, е няма да се размножи, но може да нахапе сума народ, нали? Какво ме топли, че е кастриран.
И наистина тия въпросни авджии, дето ходят по горите да стрелят нищо неподозиращи катерички, защо не спретнат 2-3 нощни обиколки и да отстрелят де що има "дивеч" по улиците. Да съчетаят приятното с полезното. А псетата със стопани да бъдат на каишка и с намордник, ако не - стопаните да бъдат жестоко глобявани. Като му бръкнеш два пъти в джоба на един такъв, ще помисли следващия път как ще го развежда.
Много ми е интересно ако на някой кучелюб му се случи подобна трагедия, като на тези родители, дали няма да запее друга песен. /Не дай Боже/

Ти не разбираш ли че ако ловците тръгнат да стрелят по улиците, ще стане като в Ирак. Току виж ловците са застреляли някой човек или деде по по грешка. и ако се застрелят 10000 кучета, пак ще има идиоти които ще си изоставят кучетата и ще се размножат 5 пъти повече. явно обичаш да си губиш времето с не логични писаници. Нали искаме да решим проблема като в по развититте държави, че веднъж за винаги да няма кучета по улиците.

Проблема е в цялата държава и във ФАКТА че цяло едно поколение е необразовано и агресивно! И нищо хубво не ни чака , ако държава, закон и общество не се намеси СЕРИОЗНО и то веднага с логични действия.
Няма наказани.Има жертви.И медийна слуз.
Няма търсене на вина .Няма наказания.Няма контрол.Няма респект.НВМС е кух безумен орган.Полицията не иска и/или не може да си свърши работата.
Няма достатъчен обществен натиск върху тях.Има единствено медийна слуз. Докато не се научим да бъдем отговорни и съответно да учим децата си на отговорност нищо няма да се промени.

# 519
Трийсет и кусур страници и единственото,за което се говори е всичко друго,но не и проблема от заглавието на темата.Кучетата са принадлежали някому!
Т.е. проблема е,че в наказателния кодекс(или в какъвто и да е друг закон ) няма член,алинея,точка,по дяволите,която да казва какво е наказанието на притежател на куче,причинило средна/тежка телесна повреда или смърт!

Това трябва да се промени!!
ИМА, но не се спазва. няма ред, няма натиск... има само медийна слуз.

# 520
ЗЗЖ?! Моля те,не ме разсмивай! Ям.

# 521
Ти не си наред,какво значи всичко се връща?Имах братовчед който утрепа куче защото изяде сума ти зайци и пилета,момчето почина на 15 години при злополука.Искаш да кажеш,че който убие куче му се връща ли?Много се извинявам но такива помиари не трябва да се приспиват, а направо да се трепят.На мен ми се случи такова куче да започне да ръмжи и да се пени срещу количката с детето което беше на 1,6 години-е вече не ръмжи.
питаш ме. ще ти отговоря..да така е всичко се връща, даже и пример си дала Hug така е..бог забавя но не забравя.

дано наистина политицете оправят нещата и да няма нито едно куче по улиците... ТРЯБВА да вдигнем стачка пред парламента за да оправят положението. искаме справедливост и дано политиците направят това което трябва за да може децата ни да живеят спокойно.

# 522
Насилието ражда насилие.Не учете децата си да мразят!

дано наистина политицете оправят нещата и да няма нито едно куче по улиците... ТРЯБВА да вдигнем стачка пред парламента за да оправят положението. искаме справедливост и дано политиците направят това което трябва за да може децата ни да живеят спокойно.

Политиците няма да се задействат сами, но ние като общество трябва да им помогнем

# 523
И както е казал Махатма Ганди “Величието на една нация, нейният морален прогрес може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните.” Много показателно за нас българите. Ние животните не ценим, камо ли хората. Пука им на депутатите кой умрял..еми нали и те са от това тесто, дето не ценят нито едно живо същество, как ще им пука за хората. Да оправят половението вече, защото не се издържа в тази държава - няма никакъв ред...

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 23:52 от Monkas

# 524
Казвате, пари няма. Е, как ще има, софиянците кучкари, които са изрядни, т.е. пратили са си таксата, и т.н. нямат и един пронцент.
Монкас, твоите две как са? Сканирай си квитанциата и покажи. Егати безработнатга учителка, купувала хляб за 22 кучета.

Общи условия

Активация на акаунт