ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 12

• 23 815
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте мили мами,
Чести Рожден ден Миласара!Желая ти много здраве щастие и да си много обичана жена и майка! Весел празник и наздраве Wine Glass!
Честита месечинка и на порасналите ни бебоци!
Влизам само за малко, за да Ви пожелая приятно изкарване на срещата утре! Аз тези дни гледам да се възползваме от хубавото октомврийско слънце и минавам от време навреме да ви наглеждам. newsm62
Приятна вечер на всички! smile3525

# 241
Ами Джилиян е прав а. Голямоконарско наистина е Васил Априлов и тогава не се минава по бул. България. Слагам и този маршрут на картата

# 242
Emily,djil и всички за плд срещата - Ще  влезнете по Васил Априлов , не по България, но пък няма как да не стигнете до главната Simple Smile
Ем, написах поста преди да видя твоя, извинявай

# 243
  • София
Мама Барба, милата, поне при нас аз нямам алергия, но си мисля, че и той няма...ще видим. Сори, аз разбрах, че са ти забранили да ядеш овесени ядки. Иначе на мен гастрото ми даде едно списъче с храни, които са ми забранени и като добавиш тези, които не ям заради коликите става тя една  ooooh! ooooh!  А ядки (като орехи, бадеми и т.н.), дам, забранени са при АКБМ. Също и яйца, телешко, риба, бобови, цитрусови плодове, мъхести, семчести (ягоди, малини..), вкл. и домати не е хубаво да се ядат много...абе лудница

# 244
Орхидея, и на мен ми беше приятно, само съжалявам, че трябваше толкова бързо да си тръгна, но часът за маникюр си бях записала преди уговорката ни, а вече ми е все по трудно да си открадна някой и друг час за подръжка. Хайде утре пак.
Карелия, не че ти личи, но някак си ми хареса като те чета.
Хайде приятна вечер на всички, ние отиваме да се къпем, че след малко ще ревнем за сън.
На всички софиянки, които утре ще бъдат пловдивчанки - приятно изкарване.

# 245
Мамчета, не съм чела последните ви включвания, искам само да споделя с вас това http://www.blizodobebeto.com/2009/10/12/dagis/#comments. Блог пост за обикновена детска градина в Швеция. Описанието като цяло е приятно за четене. Направи ми впечатление заключението, че децата боледуват, защото детската градина ги стресира и реших да споделя с майките с по-големички деца.  family4  family6

# 246
Фелисити, ние нямаме поставена такава диагноза, но по пътя на опита и грешката установих, че храните, които изброяваш наистина ни влияят зле. Чувствам се много зле, че така си мъча детето.  Sad

# 247
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛАСАРА!!! ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО УСМИВКИ ЗА ТЕБ И ОКОЛО ТЕБ ЗАНАПРЕД!  bouquet

На Йоана днес и направиха вторият прием на ДТК и полиемиелит. Набодоха на дечко и двете крачета, но е за добро. Wink Добре че и това свършихме , че се бях притеснила, защото закъсняхме малко с ваксинацията/ Йоана нали лепна от брат си хрема и изчаквах да премине. /:tired:
После пък се оказа , че единият частен център в който ходим вече е изчерпана тази ваксина / така ми го сервираха изведнъж/ и настана едно топуркане да търсим по другите центрове и клиники тази ваксина. Е, открихме къде я имат в наличност и всичко се нареди. Сега я наблюдавам за реакция, доста е нервна поплака си повечко тази вечер , но температура не евдигала ...пу пу пу дано не вдига.
Първият път нямаше никаква постваксинална реакция.
Днес преди да я ваксинират и направиха рутинен преглед дали е здрава и като я премериха се оказа , че за 14 дни е качила близо 500гр. Shocked . Направо много ми се видя от 5800кг сега е 6 300кг.След тези мерки вече мога да бъда спокойна , че проблема в дърпането на Йоана по време на кърмене не е в намаляване на кърмата. Sunglasses Поне това съмнения ми отпадна.
Сега остават другите две : зъби и млечницата. За млечницата съм взела мерки на своя глава и мисля , че вече е почти преборена. Е за зъбите мога да си гадая и да питам док.за някакво гелче тук какви ползат. newsm78
Това е от нас.
Софиянки, които ще ходят до Пловдив... ама да знаете как благородно ви завиждаммммм. Wink
Духом ще съм вас.  Hug Hug
Ще чакам снимки и отзиви от срещата на Софиянки и Пловдичанки. Да си изкарате добре , не се и съмнявам в което. Да нацелувате бебоците от нас.
Поздрави!  bouquet

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 19:55 от Fortune

# 248
Миласара  newsm67
Мама Диди, по добре прочети всичко за и против спиралата и сама прецени дали да си я сложиш  Peace
Карелия, как разбрахте, че на Кари пак и се образува 3-та сливица? А кой и я маха?
Относно срещата да състоя се, пихме по едно кафе, ядохме по един сладолед и се разходихме из Морската  Peace

# 249
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile

Днес ставаме на 3 месеца Simple Smile и по случай случая, ни се случиха много интересни неща Simple Smile Е, от части и заради акъла на мама, ама нейсе... Вместо да стана ранко, аз реших да се поизлежавам до 11..., и после трябваше веднага да излезем, за да може да се прибера преди 16:30 (тъй като пътувам с автобус и трябва да избегна голямата лудница, когато всички се връщат от работа). Обаче се обърках за часа за следващото хранене и в автобуса нашата мадама наду гайдата. Освен всичко друго имаше още две майки с колички, едното бебе и то се разрева и бяхме голям цирк. Контрольорката замърмори, че не било позволено повече от две колички в автобуса, че нямало да може да мине и разни такива... Дидето по едно време чак се засиня от рев, аз се препотих сто пъти, накрая я взех в ръце и мирняса... за известно време. После пак се разциври, но вече беше дошло време за слизане. Но драмата не приключва до тук. Отидох аз в Морската и си намерих една перфектна за кърмене пейка, настаних се, закърмихме си се кротичко и в един момент се появиха едни чичковци и започнаха да косят тревата. То не бе бръмчене, то не бе вдигане на прахолях, цял рояк мушици изхвръкнаха от тревата и ни наобиколиха. Умрях си от ужас, грабнах детето и избягах... Тя обаче не си беше досукала, та рева, мрънкоти, криви се, сума ти време, накрая седнах на една друга пейка, докърмих си я и взе, че се кротна...

Аз съм още едва до осма страница, но да кажа за някои неща, дето ми бяха хрумнали -
относно кърменето и спорта, ето какво пише в дебелата ми книга:
".. последните изследвания показват, че много бебета отказват кърмата, след като майките им са спортували по-енергично. Очевидно, физическата активност увеличава нивото на млечната киселина, която придава по-кисел вкус на млякото. Нивото остава увеличено в продължение най-малко на 90 минути. В никакъв случай не се отказвайте от спортната си активност, но се старайте да я осъществявате непосредствено след кърмене, така че следващото кърмене на бебето, да бъде след спадането на нивото на млечната киселина."

Моята линеа негра не е изчезнала, но постепенно избледнява малко по малко от горе надолу.

Относно цикъла, аз си мисля, че ми дойде един път, но може и да съм се объркала, защото втория път, когато трябваше да ми дойде, не дойде. Напълно е възможно, да се забременее, преди да е дошъл първия цикъл, защото няма да разберете кога ви е била овулацията.

Сиси, блогът ми е http://waterfairy.wordpress.com Simple Smile

# 250
Емили, да стигнем до там и копчетата и циповете ще намерим Laughing. Щеше да е срамота ако не дойдете, от София на крак ще ви дойдем Grinning. Тези копчета си при пощата нали така, там където е площада нали?
Кукумявче, до колкото знам не е препоръчително да се ядат необработени продукти, а сушито си е сурова риба.
Тани, я я сподели таз 90 дневна диета.
Браво, Миме, навивай будилниците Laughing.
Емили, влизаме винаги през пътя, на който е Чиполиното, незнам дали е Е80.
Коте Дани, къде зачезна, тъкмо се чудех тия дни какво става с вас.
Джиджи, винаги влизаме от първия вход и като си караш напред, по някое време отдясно има сграда и отгоре има голям надпис Чиполино. То е съвсем в началото, но знам ли дали това е Е80, предполагам трябва да има табела.
Фортунче, млечницата не се ли вижда, та да се притесняваш за нея. Какви са й симптомите.
Кейт, интересен ден сте имали Laughing.
Да се похваля Анди нали е автоматично допълнително осигурена от здравната осигурвока на баща си и днес ни възстановиха 48, 90 лв. от пентаксима, много съм доволна.
Мамчета, аз утре се надявам да се организирам и мисля да излезна към 9 часа. Дейзи не е влизала, така че ще пътувам самичка, ако някоя мама реши в последния момент е добре дошла. Джиджи, няма да взимаш багаж, разпределихме се, аз ще си пътувам с моята кола, а Джилиан ще вземе Мимето.
Честити месечинки на всички Hug.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 20:40 от Julsko bebe

# 251
Привет момичета!
Днес беше разкошен ден погледнато от много страни. И времето беше разкошно и децата се държаха прилично. Цял ден бяхме навън, прибирахме се само за млякото. Wink
Миласара, весел празник! Много, много щастие, усмивки и сбъднати мечти ти желая!
Честити месечинки на София и Пламена. Здрави, весели и спокойне да растат!
За такъв топъл и слънчев ден сте изписали много. Дали ще успея да ви изчета? Rolling Eyes

# 252
Аз се сетих нещо...ако минават по бул.България той нали беше затворен  newsm78 (преди месец като ходих до хотел Санк Петербург и беше затворено)

# 253
Драга - карай си както си знаеш, пътя не е Е80, emily писа по-горе че е грешка
Има ли някой който ще ходи утре в Борисовата, аз смятам целия ден там да изкарам?
keit -браво за блога, много е хубаво да си пишеш, така си запазваш спомените..
Radina - Много дипломатично описание на срещичката, снимков материал няма ли?
Мама Барба - в ДГ тук изобщо не се използват псичхологически похвати, да улеснят родителите и децата, но не е само в ДГ, има много частни фирми, които не правят и елементарни опити (които не костват пари) да мотивират служителите си, та какво да говорим за държавните организации.
Най-накрая пуснаха парното  smile3560

# 254
linet102 ти в Пловдив ли си? Питам защото си много запозната с града като за софиянка Blush

Общи условия

Активация на акаунт