Време до НОЕМВРИ не остана, скоро аз ще бъда мама - 45

• 26 681
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Добра вечер майчета!

Редно е да се разпиша поне веднъж за уикенда, макар и вече в края!
Честито на новите мами! Да са живи и здрави те, че да си гледат прекрасните дечица! А бебчетата да растат здрави, весели и игриви за радост на всички!

Кло, добър изобр за кошарка. Дибо имат добри креватчета. Нашето, което сме поръчали е на Арбор, масивно дърво. Струва около 200 лв в зависимост от магазините. Матракът ни е пяна и кокос (въпреки всички противоречиви мнения, се спрях на него) и струва 50 лв в магазина, от където си поръчахме кошарката. Следователно = 250 лв, което за мен е напълно разумна сума за целта.  Peace Ето креватчето: http://nani.bg/images/valeri_b.jpg

Фанта, доколкото зная околоплодните води изтичат в обилно количество. Цветът им обикновено, ако всичко с бебо е нормално, е белезникав (представи си в чаша вода разтворена лъжичка к. мляко). По принцип е добре да се отиде при пукнат мехур на лекар, защото е добре да се проследи състоянието ти. Не е задължително да имаш болки и така да се пукне мехурът. Така от разстояние обаче, може и да не ти давам миродавен съвет. Прецени сама, но едно обаждане на твоя лекар няма да е излишно!

Имената - при нас също има проблем... Всичко допира до пола на дечко. И двамата сме се спрели на едно име за момиче и още няколко резервни пак за момиче, но за момче нямаме! Все не ни харесва, а аз все си мисля, че ще се роди момиче! И така, ако се окаже, че не съм права, ще имаме проблемация в родилния дом! Днес се смяхме в опитите да измислим мъжко име, но ... така и не стигнахме до консенсус. Ще видим! Може и на прма виста да го изберем! То да се роди живо и здраво, пък това да е проблемът!

Относно раждането, аз усещам, че няма да родя скоро. Едни такива разхвърляни подготвителни контракции, то е едно такова спокойно, въпреки че вече се е нагласило в стартова позиция ...

Някой (ако не се лъжа Хелита) беше говорил за отоците. Душици, аз съм качила 8 кг от началото на бремнността, а от месец вече ме тормозят гадните отоци! Няма белтък в урината, всичко е ок, пия течности като замаяна, но ... да ме видите сутрин! Ръцете ми са същи латексови ръкавици пълни с вода! А крачетата като на прасенце копитцата! Грозна картинка. Ама и неприятна - боли, не мога да ги свия, сякаш кожата ще се пръсне! Доки ми разправя, че не съм спазвала диетата, която ми е предписала още в началото на бремнността. То така, ама не мога да се лиша от някои неща, които тя не е включила. И така.

При нас в АГ-болница, след секцио дават детенцето чак на третия ден след раждане. (Беше станало въпрос.) Та това е още по-неприятно за майка, която е решила да кърми ...

Друго не се сещам да напиша.
Освен да пожелая успех на всички мамчета, които ще раждат тази седмица!   bouquet  Heart Eyes

# 646
  • Пловдив
Фанта - аз да ти кажа като ми взимаха околоплодни за амниото цвета на моите беше като чай от лайка. Бистро, но леко жълтеникаво. Околоплодните води също НЕ може да се контролират. Може да ти е течение или изпускане, но за водите знам, че по принцип шуртят.

Слънчогледче - ужасно е и аз нямам белтък, но 2 метра като направя и ела да видиш какво става. Това е положението за съжаление ще си го търпим още малко остана  Hug

За имената - и аз имах много проблеми (както съм споделяла с някои от пловдивчанки), но накрая се наложих. То при нас не е таткото ами свекитата дето се правят та и той малко се поколеба ама аз го върнах в правия път  Mr. Green

На момичетата, на които предстои секцио - късмет и позитивно мислене.

Бамби - много се колебах как да го напиша, но ще ти го кажа в прав текст - аз съм дете като твоето. Баща ми ни е напуснал като съм била на 2 месеца в корема на майка и тя не се е отказала от мен. После са се развели. Нито веднъж за тези 25 - 26години не се е заинтересувал от мен. При нас е имало брак и затова съм взела имената, но ти имаш избор - направи каквото трябва и хич да няма нищо общо детето ти с такъв идиот. Винаги, когато ти е тежко може да поискаш мнение и разбиране от мен, но помни - ние израстваме много силни и борбени. И вие - майките, които сте ни запазили значите много за нас, така че аз ти се възхищавам за куража както на моята майка и те поздравявам и прегръщам.  Hug

# 647
Честито на новите мами! Да са ви много здрави и щастливи така чаканите бебченца и нека ви донесат много радостни мигове!
Нелинка стаята е страхотна!  bouquet А за имената- на мен лично ми харесват Виктория, Вероника, Ева.  Wink
Васи Елица е чудесно име! На мен също много ми харесва! Wink
За имената- и при нас има спорове. Аз отначало много исках Александър,тъй като много ми харесва името, но мъжът ми категорично отказа. Той искаше Йоан на баща му, но на мен Йоан не ми харесва и се спряхме на Даниел - на баба ми. Сега пък майка е сърдита- тя иска Павел на нея, татко също искал на него и на свекъра - Йоан, свекъра и той прави някакви намеци, че първо дете се кръщавало на свекъра, свекървата и тя намеква колко драго щяло да му бъде на свекъра, ако е кръстено на него....Абе ужас направо... Аз им казах който има претенции да си износи детето, да си го роди и да го кръщава...единствено с мъжа ми бих се съобразила и то донякъде...така че последно ще е Даниел. Wink
За кг- аз съм + 15 вече ! Crazy
Светланка стискам палци! Peace Всичко ще бъде наред и скоро ще гушкаш своето малко сладко бебче! Hug
Кики честито дипломиране! Много си хубава на снимките!  bouquet
Мари Рус не сме те забравили! Аз също съм с два спонтанни аборта и ето че след като открихме причината сме вече на финала! Стискам палци скоро и ти да ни се похвалиш с добра новина!  Hug
Фанта аз съм  с коластра от 16-та седмица, но от няколко дни и мен зърната много ме сърбят и само да стисна и потича. Crazy
Стеле , Бая чудесни детски сте обзавели!  bouquet
Ние с милото днес се възползвахме от хубавото време и заедно с Анджи си направихме разходка в парка.След това изгладих първата бебешка пералня. Имам прострени още 2 перални и 3 подготвени за пускане.Нямам търпение вече всичко да е готово за бебо. От покупките останаха матраче с протектор, козметика, термометър за стая, перденца, килим и лампа за детската и сме готови. Wink

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 00:22 от elektra_86

# 648
ДОБРОООООООО УТРООООО!!!

Аз съм се ококорила от 4.30ч. и няма заспиване!Въртях се 1` час,дайдох да видя дали няма някое ново бебче/чакаме явно още/ и сега да ви сервирам освен кафенце и закуска!ДАНО НЕ ИЗСТИНАТ ДОКАТО СТАНЕТЕ!!!

Аз днес пак съм при док,да видим с тези отоци какво ще правим,че ме побъркват.
Ще пиша по-късно пак!
Добре дошла на мама Нелинка!
Васи,а Николета не ти ли харесва?
         НАВЪН Е ОЩЕ ТЪМНО И НЕ ЗНАМ ДАЛИ ДЕНЯТ ЩЕ Е СЛЪНЧЕВ,НО ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ВИ ДА СИ НАМЕРИТЕ ПОВОД СА СИ ГО НАПРАВИТЕ!!!

# 649
Добро утро и от мен!
Нелинка добре дошла при нас! welcome Стаята е страхотна,направо се влюбих в нея.... newsm10 newsm03
sunflower-mv креватчето е много хубаво,в началото и ние се бяхме спрели на този модел Peace

Svetla_nka8305 не се  притеснявай,всичко ще мине гладко и скоро пак ще си при нас с хубава новина! Hug

Аз не знм какво представляват околоплодните води,раждалите майчета да споделят,но се оглеждам при всяко ходене в тоалетната Blush Mr. Green
Иначе и оттоци нямам, дано при pisihrisi  намерят причина за това.

Вчера си взех книжката на д-р Спок и съм доста очарована от съветите към родителите.Та сега се вълнувам от спането,по точно от позата при спане при бебетата.Той севетва бебето да спи по гръб,за да може да се избегне "синдрома на внезапната смърт".Също така обръща внимание на завивката,като препоръчваше спането с чувалче или одеяло,застъпето под матрака.Та сега ,след това прочетено от него ,реших да зи взема ограничителна възглавничка,за да не може да се върти.Към раждалите мами-с какво загъважте и как предпазвахте своето дете?

Честит Имен ден на вкички празнуващи  и техните семейства!

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 07:40 от Катерина26

# 650

Добро утро и от мен
Писихриси -  Hug Hug
То май отоците се масово явление, а да не говорим за недоспиването... Снощи като предни нощи се въртях в леглото и ми беше зле... малкото така ме затискаше, а или по скоро котите на таза ме боляха много... след няколко ставания обаче се успокоиха нещата и си заспах като първия човек... обаче пък на таткото му се говореше и тази сутрин в 6.30 ме събуди... То с моя късмет   Mr. Green Mr. Green

Хриси малко ни остана, мила  Hug Hug

Нелинка много красива стая ... направо да взема да се преместя във вас  Wink Wink аз да спя в нея  Mr. Green Mr. Green
Стели малкото няма ли да спи при вас с таткото в началото? Защото като си спомням какво тичане е от стая в стая да го наглеждаш въпреки сегашните бебефони  newsm78
Бая  Hug

Да се похваля вчера прах на бебо плетните нещица ... Свекърва ми ми донесе един сак с дрешки онези дни по сватбата ... много са сладки... даже си мисля да взема само бельо за бебо и единия чифт да го ползвам за изписването  newsm78, но още не съм решила окончателно Peace
Хелита - ние сме избрали с татето имената ама тука след подписването като ги събрах нашите и техните  им заявих, че мъжа ми ще реши как ще се казва детето и ако имат някакви претенции да се обръщат към него още сега, а не след "дъжд качулка" ...
То моите нямат претенции за име или буква, но свекъра е толкова ентусиазиран относно това че ме "плаши".../още от зачеването/ ... За това и са тези заявления... Честно казано аз бих избрала друго име за Момче  ама не ми се спори с никого ... важното е да звучи добре и детето да си го харесва  Peace
 / Макар че голямата е с такова хубаво име и пак е недоволна , ама това е друг въпрос  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

На мамите които ще раждат тази седмица УСПЕХ и Раждането да мине ЛЕКО   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 07:42 от klodia

# 651
Добро утро, мацки! Тука съм, не съм родила още  Mr. Green

Кики, мерси, че си се сетила за мен  Hug

Честито бебче на мама Цвети!   bouquet

На маймунски и светланка стискам палци за предстоящите планови операции!  Peace

нелинка, добре дошла! Много добре си се справила с обзавеждането на детската!  Flutter

Васи, и на мен ми харесва името Елица, някак по-българско ми звучи от Никол  Flutter Дано да успееш да убедиш мъжа си, че твоя вариант е по-добър!

Мен тия дни много ме боли корема ниско долу. Главно докато се движа - при ставане, качване на стълби, ходене... Иначе, ако си лежа или седя - не! Не знам дали тия болки имат нещо общо с контракциите. При мен е по-скоро усещане, че нещо е супер опънато там - мускули или матката, и под тежестта на плода това опъване става болезнено...  Confused

Хубав ден на всички!  Hug

# 652
Деси  Hug
При мен и гръбначния стълб ме боли от тежината ...

# 653
  ЕЙ,ТО И ИМЕННИЦИ ИМАЛО ДНЕС!!!
Аз на всички мои познати пратих честитки,а това за всички останали-ДА СЕ ЧУВСТВАТ ПОЗДРАВЕНИ!

# 654
Добро утро!
За спането на бебо- и аз се чудя за такава възглавничка против задушаване. newsm78 Също така не съм решила с какво да го завивам бебчо- имам олекотени завивки , одеалца- вълнено, памучно, поларено и памучни пеленки, но не знам кое е най-добре. newsm78
Желая ви хубав и усмихнат ден! newsm51
Аз отивам на лекции, по някое време ще отскоча на запис на тонове и след това пак в университета за упражнения! Wink
Честит Димитровден на всички именници!

# 655
Добро утро,мили майчета newsm03

Нелинка,каква стая.........мечта,нашта хубавица ще е при нас,не мога и да си представя,че ще отделям поглед от нея,взехме това легълце  http://www.dizainbaby.com/bg/adelina.php   розово Heart Eyes вече наредих всички чекмеджета и мястото свърши Rolling Eyes

На всички празнуващи днес-весел празник,пълен с много позитивни емоции,на всички с планово раждане-леко и безпроблемно,аз съм на преглед в четвъртък и мисля да оставам в Тутракан докато родя,хич не ми се експериментира с  пътя  Whistling

# 656
Добро утро!
Честит имен ден на всички празнуващи!Моят брат също е Димитър.Та днес се каним да ходим на гости.

pisihrisi,мерси за кафенцето и закуската! Hug
За имената - ние решихме да е на свекърва ми,защото на свекъра има кръстено дете.Тя обаче ми каза,ако искам да го кръстя на майка ми.Защото цяла бременност съм пазила леглото и съм изкарала трудно.Мой бил избора за име.От една страна й се възхищавам за това,но от друга сякаш ме подразни,че не иска да е на нея кръстена бебка  Crazy И все пак на нея ще е  Mr. Green
Хайде и аз ви желая хубав ден!На раждащите мами успех!!! Hug

# 657
Току-що започна да ми пада тапата! Много се вълнувам! Почва се  Crazy

Ако зачезна от фронта тия дни, да знаете, че раждам...  Mr. Green Heart Eyes Хихихи...

П.П. Честит имен ден на всички именници!!!

# 658
Ох,и аз всеки път какво оглеждане оглеждам за тая тапа Shockedмоля се да устискам да прословутия четвъртък Praynigпък от там нататък да става,каквото ще става Crazy

# 659
Desitalee,айде дано скоро се похвалиш с добра новина!Стискаме палциии! Hug

Общи условия

Активация на акаунт