Време до НОЕМВРИ не остана, скоро аз ще бъда мама - 45

• 26 675
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Аз искам да ви питам какви са тия възглавни4ки против задушаване и в крайна сметка наистина бебето как трябва да спи.И аз 4етох в книгата на Спок 4е препоръ4ва бебето да е предимно по гръб,оба4е мои приятелки,които ве4е са раждали ми обясниха 4е педиатрите ги карат бебето да е на една страна,леко подпряно примерно с нагъната пеленка или хавлийка поставена зад гръб4ето.Последно кое е по-правилно? newsm78

# 661
Добро утро, момичета!! Благодаря за закуската и кафенцето!!!    bouquet
Нямаме два дена и имаме две чудени новини!!
Честито на новите мамчета - само здраве, здраве и пак здраве на бебчетата!!

При нас нищо ново... Връщам се назад да изчета, че много сте писалиииии!!

dilandii, моя приятелка ми показа едно нещо... не знам как да го обясня, тя каза, че го взела от Jumbo (за около 10 лв)... Една такава щуротия, дето придържа бебо да спи на една страна и всяка вечер го обръща ту на едната, ту на другата...  newsm78

Ние май се спряхме на име - Явор  Grinning

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 09:38 от аннтония

# 662
от опит знам че малкото трябва да се обръща ту на едната ту на другата страна. Малката ми дъщеря така разбрах че има проблем с вратлето още първия месец от раждането и ... не искаше да спи на едната и плачеше ...
Да знаета понякога при естественото има проблеми с изтегленето на бебето и на нея и баха разтегнали вратленцето. Оправи се и е хубава девойка вече , но доста се бях притеснила за нея в началото

# 663
Добро утро Simple Smile
За имената, аз ту харесвам някое име, пък после срещам някой неприятен човек, дето се казва така и това име почва да не ми харесва вече. Още не съм измислила, то и иманата, които ми харесват са 2-3, добре че пак ще имам момче, защото пък няма женско име, което да ми харесва  Mr. Green Ако беше момиче сигурно щях да го нарека на свеки - Дарина, но за момче Дарин е ужасно и сигурно ще е Ясен, май Ясен ми харесва най-много. Хем ще има имен ден, заедно с батко си Цветан. Мъжът ми за имената няма никакви претенции, единствено държи да е българско името, а аз пък обичам кратки имена - двусрични най-добре.
Нелинка, много красива стая, възхищавам се на чуждите подредени къщи, защото у нас винаги ще е безпорядък заради работата на татакото, примирила съм се.
За спането - мен не ме интересува какво препоръчват, така или иначе както и да сложех бебето, то все се обръщаше по корем и с главата настрани.

# 664
Добро утро, майчета!

Честит имен ден на всички празнуващи!

Аз само да кажа, че бебетата задължително спят на една страна!!! Това е с оглед на не се задавят, ако евентуално повърнат малко храна докато спят! По гръб е несигурно.
Това е.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 665
  • София
Добро утро!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ. ДА СЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО КЪСМЕТ....

Нелинка разкошна стая. Направо като по филмите...

Васи на мен и двете имена ми харесват, но все пак си настоявай на твоето.

Desitalee на мен тапата започна да ми пада в петък. От тогава се моля да родя...ама...на синът ми не иска да излиза бре. Уж казват, че момченцата по- трудно излизат. Ще видим...

Момичета пожелавам ви много слънчев и позитивен ден....

П.С. нещо ми се губят Ива и Елвиресте...

# 666
Бая чака да стане по студено ... и моя е същия качва се нагоре и хич не му се ще да излиза... от топлото и приятно местенце макар и прекалено тясно вече  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 667
Здравейте, мами  Hug
Първо честит имен ден на всички празнуващи  newsm51

Писихриси и Електра, мерси за закуската и кафето  kaffeetrmker_2
Светланка и другите мами с планирани и непланирани раждания тая седмица - стискам палци  fingerscrossed
Васи, все ще измислите името, дори и да е след като се роди, важното сега е ти да си спокойна   yes
Добре дошла на Нелинка  bouquet И аз живея в Англия, ако си в 1-2 зона на Лондон, може да се видим  Sunglasses Много хубава стая, между другото, а относно имената - Анастасия е интернационално, мъжа ти защо се дърпа?
Слънчогледче, Анитка - много хубави креватчета! Анитка, аз исках същото като твоето да си домъкна от БГ, ама не ми се получи  Mr. Green
Десита, щом тапата е паднала, ти трябва да се записваш всеки ден, че да не те мислим  Grinning Стискам палци всичко да мине гладко   Heart Eyes
Кики, няма те днес, да не си се претоварила с чистката покрай ремонта и да искаш да ни изненадваш с бебка, рано ти е още  Hug
За спането на бебетата - тука препоръчват по гръб, наскоро едва разбрах, че от време на време ги обръщат на страни със специални позиционери, но само ако са заспали по време на храна - това казаха на курса. Така или иначе темата е много спорна, та кой както си прецени  Flutter

Аз отивам да будя милото, че нещо иска пак да се успива   People No Good

# 668
Честито на всичките ни нови майчета, който аз не съм поздравила все още за прекрасните новини!!!! Пожелавам най- здравите, кротички и спящи бебчета, а на тях самите бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи с малкото човече!  Hug   bouquet

Нелинка, стаята ви е просто прелестна! Поздравления за добрия вкус и изпълнение   bouquet

desitalee, хайде стискам палци скоро да е момента, че да не се притесняваш, че си се разтапила  Hug

фанта, дано не бъркам, но мисля ти сподели за воднистото течение- моя съвет е да отидеш при доки да провери дали не са води, и ако не са, то да ти вземе секрет, защото никое течение (или поне изключително рядко е чисто физиологично) не е съвсем нормално по време на бременност- поне от това, което съм видяла аз до момента  Peace

baq,klodia, свиквайте от сега, че мъжете търсят на баницата мекото и не си дават много зор  Wink Ще излязат, когато им е крайно наложително- до тогава ще си кротуват на топло и меко, че и храната идва наготово и без усилие- вие какво очаквате  Laughing

Спането на бебето- аз Яна съм я слагала по гръб, но винаги с главичката на една страна, за да се предотврати задавяне, а и онази отвратителна плоска глава отзад. Изцяло настрани има голям шанс бебето да се катурне и по корем през нощта....Задължително отдолу съм слагала от тези възглавници за повдигане на цялото тяло, а този път вече бях показвала какъв позиционер съм взела.

Стискам палци за още добри новини днес, както и за всички планирани за идните дни  Peace   bouquet

# 669
  • София
Влизам при вас, за да ви съобщя,че сестра ми
Omana роди своята дъщеря Леа, тази сутрин в 03.12. Тежи 3,250кг и е 50см.
Едно прекрасно и красиво малко същество, чудото на живота.
И двете са добре и са щастливи!

# 670
  • София
Честит празник на всички празнуващи!

Нелинка, много хубаво сте се подредили, дано да е момиче  Hug

Деситали, успех и леко и бързо раждане ти желая  Peace

Мария Крумова, успех и на теб днес  Peace

За спането - каката я слагахме ту на една, ту на друга страна. Стоеше си без проблем и без да се обръща по корем или по гръб. Мисля, че спането на една страна и спането по гръб (само с глава обърната на една страна) са равнопоставени като безопасност. За тези възглавници, които придържат бебето на една страна не съм чувала добри отзиви (винаги присъстват в списъците с непотребни вещи за бебето  Mr. Green)

Фанта, ако имаш съмнение, обади се на доки, за 5 мин ще те провери дали са води. Може да си сложиш малка превръзка, на която да направят теста.

Който ще ражда днес, бързо и лесно да му е    bouquet

ЧЕСТИТО НА ОМАНА И ЛЕА!    bouquet

# 671
Милейди,каква е тази възглавница за повдигане на тялото? newsm78Аз като напиша възглавница против задушаване ми излиза една единствена на Чико:
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=973
ама не вярвам да става въпрос за такава newsm78
А това 4удо как то4но се ползва:
http://www.kasidabg.com/product_info_cpath-344-products_id-5028. … 96d46g5taufih45o5

# 672
  • София
ЧЕСТИТО НА ОМАНА...ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАКАТА ЛЕА, ДА РАСТЕ И МНОГО ДА РАДВА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО  bouquet

# 673
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ! ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИКА!  bouquet

НА мамите, които ще раждат планово успех и кураж! Стискам палци и се моля всичко да е наред! Praynig И да си гушкате бебоците!

ЧЕСТИТО И НА ОМАНА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ЛЕА! МНОГО ДА РАДВА МАМА И ДА СЛУШКА! НА ОМАНА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ! Hug  bouquet Simple Smile

За имената мами сега не мислете толкова, важното е бебенцата да се родят живи и здрави  и мамите да са добре, пък ще видите, че ще постигнете консенсус по този въпрос.
За сапнето и аз не знам - при нас е първо дете и ще чакам съвети от по-опитните от Вас. Спок и аз го четох, но пък в други книги пише други мнения и просто незнам. Ще питам и акушерките, когато му дойде времето.
Аз снощи бях с разстройство и ме болеше високо корема. Сега съм по-добре. Сутринта ми беше последното хапче от антибиотика за стрептококите. Утре съм на контролна микробиология, дано да ги няма. Стискайте палци!
Лек ден! Много е мрачен, но все пак си е есен! Hug

# 674
Привет и от мен! Wink
Ей, колко много сте изписали през уикенда Grinning
Честито на новите майчета, да са им живи и здрави бебчовците ,а на мамите бързо възстановяване им желая!  bouquet
На мацките които им предстои секцио и на тези които ви пада тапата - успех и стискам палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт