Модел или АНТИмодел е семейството на родителите ви за вас?

• 8 912
  • 167
  •   1
Отговори
# 60
  • София
По-скоро модел, но с известни забележки. Ако копирам от тях то, по-скоро, видоизменям детайли, но основният модел си остава, т.е. копирам само добрите неща. Thinking

# 61
антимодел. разбиранията ми за семейство са различни от това,което те са ми представяли.затова с времето усетих какви са нещата и сега тотално избягвам някои неща.за мен семейството обич,уважение ,разбиране и т.н. към детето и половинката.правя това,което трябва да се прави.обичам и уважавам семейството си и давам всичко за него.то е на 1во място и така ще бъде.

# 62
модел са и въпреки че вече не са сред живите продължават да бъдат модел

# 63
Модел са във всяко едно отношение.

# 64
по темата - по средата съм - дете на разведени родители (за мое щастие). семейството което иградихме с майка ми и брат ми е абсолютен модел на подражание, семейството преди развода - анти модел.

Smartie, напълно те разбирам, аз съм от тези, които нямаха късмет родителите им да се разведат....Останаха заедно"заради" нас... Sick Но като, че ли в тази ситуация всички са жертви. Ефекта при мен: не мога да завися от мъж, НИКОГА и при никакви обстоятелства. Затова с мъжа ми ( женени вече 10 години) нямаме общ бюджет, затова не спрях да работя по време на бременноста ми и се върнах на работа на следващия ден след изписването ни от болница, затова дори не вечеряме заедно ( нямам сили да го изчакам, той се прибира след 9.00)....

Рима човек сам избира какъв да е и как да се развие, независимо от обстоятелствата. в повечето случаи те ни служат като оправдание за справяне със собствените ни страхове. не говоря наизуст, нито омаловажавам травмите, които най-верояно е оставило подобно семейство в теб, но имам много силни примери за много, ама много тежки случаи и въпреки всичко потърпевшите се съвзеха и си създадоха семейство по свой собствен модел. такова, каквото винаги са искали и никой и нищо не можа да им попречи. така че можеш, просто го поискай   bouquet  bouquet

# 65
Родителите ми са разведени,но пък запазиха чудесни приятелски отношения,което според мен е достойно.Може би затова и аз с всичките си бивши приятели останах в добри отношения,защото това съм видяла като разумен подход.
Иначе като семейство родителите ми не сполучиха.Затова по-скоро са ми антимодел.

# 66
  • с/у ОколоМръсТното
НЕПОДРАЖАЕМ модел.
Уви, така е...
Аз съм по-лоша майка от моята собствена.

Учудвам се, че за повечето от вас е АНТИ.  Crazy

# 67
АНТИ модел..... Не е имало побой в къщи,но скандали не липсваха.Мойте родители са се разминали в любовта.Майка ми много е обичала в началото,а той захождал,после той се е закротил и станал мъж за пример,но майка ми вече заминала по чужбините и била спряла отдавна да го обича.Не съм лишавана,обичана съм била и от двамата,но НЕ искам и "моето семейство" да е такова.В момента сме в началото с моя "приятел"но мисля че началото ни е същото.

# 68
# 69
  • Куциндрел
Модел или Анти модел, все са някакъв вид семейство. В единият случай са модел на разбирателство, в другият - не. Има още много видове семейства.
Сега децата им си имат собствен модел, изграден на уроците, научени от родителите си + добавени нови нюанси.

# 70
  • на плажа
 И аз се учудвам, че за повечето съфорумки  семейството, в което са израсли е АНТИмодел. При мен не е така. Родителите ми са много благи, умерени и спокойни хора, а отношенията между тях винаги са били топли. Силно се надявам да прекарам живота си с половинката си като тях - в любов и разбирателство.

# 71
  • Italia
Това ми е въпросът, МОДЕЛ или АНТИмодел е семейството на вашите родители за вас самите? При мен, АНТИМОДЕЛ, за съжаление, дори понякога без смисъл, а просто напук, отричам дори малкото добри неща.... Wink Нарочно слагам само две опции в анкетата, средно положение няма.... Crossing Arms

Няма, ама има... Naughty
Антимодел - защото баща ми е бил алкохолик и рано-рано са се развели. МОДЕЛ, защото дори само с майка, съм получила много повече внимание, грижи и ласки, от колкото много други деца, израстнали с двама родители.

# 72
Родителите ми са антимодел за съпружески отношения, за съжаление. И до сега не разбирам защо изобщо са се оженили. И те са от тези дето не са се развели заради децата  ooooh! Не са лоши хора, но просто не са един за друг.
Тъпото е, че техните отношения са ми се отразили и аз понякога не се държа напълно адекватно с милото  Sad

Като отношение към децата може да се каже, че са ми модел. Винаги сме имали тяхната подкрепа, без обаче да ни натрапват помощ и съвети. Оставяли са ни сами да правим своите избори, грешки, успехи, но винаги сме знаели, че можем да разчитаме на тях, ако е необходимо.

Моята история Simple Smile. Не са лоши хора, но като са заедно не спират да се карат и да спорят.  И те не са се развали "децата"
Отделно като родители са били ок. Майка ми грижовна, всеотдайна до ден днешен, за баща ми важното беше да изкара пари. Нямаше го много в ролята на истинския баща в детството ни. Сега май се опитва...но е малко късничко.

# 73
Пълен АНТИМОДЕЛ за съжаление. Моят модел за истинско семейство са баба ми и дядо ми. Хормония, разбирателство, уважение има от както се помня  между тях. А дядо ми е модел на истински МЪЖ. Дори днес има рожден ден. Да ни е жив и здрав още дълги години. Перфектен като мъж, баща, дядо и прадядо. Никога не е посягал, никога не го помня пиян, винаги отстъпва, вечно трудещ се и отговорен към близките си.

# 74
Забелязвам ,че просто  семейството ми е  заприличало на тяхното ! Явно е било модел !

Общи условия

Активация на акаунт