Забравени рецепти от домашните тефтери

• 287 881
  • 506
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Един сладкиш с юфка, домашен крем и отгоре заливка от разбити белтъци, много го обичах.

Това е крем пита и аз много я обичам и до днес я правя .

Може ли рецепта, моля Simple Smile

# 91
Бърди,не е от стар тефтер,но е божествена - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1731.msg29463

# 92
  • София
delicate, мерси   bouquet
Аз конкретно за рецептата с юфката питах, че имам една торба домашно правена и сушена и ще бъде хубаво да я оползотворя в нещо по-интересно  Peace

# 93
ПОЛУМЕСЕЦ

5 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. счукани орехи
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии

Захарта с мазнината се бърка с миксер 5 мин.Прибавят се жълтъците и също се бъркат доста,след което се прибавя брашното с бакпулвера и белтъците разбити на сняг.Сипва се в намазана и поръсена с брашно тава,разстила се и отгоре се поръсва с орехите.След като се изпече се поръсва с п. захар докато е още топъл.Като изстине се реже на полумесеци с чаша.

ВОЙНИШКИ КУРАБИИ

5 яйца
0,500 кг. захар
0,250 кг. олио или мас
ок. 1 кг. брашно
ванилия
ром
1 лъжичка сода(неутрализира се с малко кис. мляко)

Първо се бърка с миксер и после се омесва.Правят се топчета колкото голям орех,топват се в захар и се пекат в силна фурна за да се пукнат.

# 94
  • София
Здравейте! Страхотна тема! И аз се върнах години  назад и се заоблизвах. Баба ми правеше, а сега майка ми прави за Бъдни вечер тъй нареченият "краещник", което е някаква македонска разновидност на коледния лучник. Нещо неописуемо вкусно, утре ще й звънна да я питам за рецептата, ако искате. Тъкмо ще е актуално. Представлява вита баница със сирене, наредена около запечен до златисто лук в масло с подправки и стафиди. М-м-м!!!

Моля те, пусни рецептата на този лучник  Praynig

# 95
...Някой само спомена за онази преса,в която се печяха сладки върху котлона...
пълнеха се с крем и бяха във  формата на гъбки,орехчета ,шишарки...

та,наскоро майка ми ми донесе пресата,понеже тя вече не я ползва,обаче така и не успя да си спомни рецептата,а тефтера пък.... Confused съвсем няма надежда да бъде открит....
та единствената надежда ,да направя тези сладки сполучливи ,сте ми вие и вашите запазени тефтери bowuu...поне ще помоля за рецепта за тестото-(за плънката имаме варианти)...
...просто на човек не му остава сърце да я гледа  тази преса,как си стои такава-неупотребявана и старовремска LaughingLaughing
Благодаря ви предварително

# 96
Един сладкиш с юфка, домашен крем и отгоре заливка от разбити белтъци, много го обичах.

Това е крем пита и аз много я обичам и до днес я правя .

Може ли рецепта, моля Simple Smile

Крем пита

1 пакет домашна юфка
6 яйца
1ч.ч. захар и отделно 250 гр. захар
1 ч.ч. брашно
1л. прясно мляко
2 пак. масло
2 ванилии
1ч.ч. орехи ( натрошени или смляни)
Юфката се изсипва в тава и се слага едното пакетче масло . Запича се във фурната .
Разбиват се 6 жълтъка 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. брашно с 1л. прясно мляко се вари на водна баня до сгъстяване ( ако стане на бучки се прибавят 1-2 лъжици вряла вода и с миксера се разбива) .Като поизтине се слагат 2 ванилии и другото пакетче масло и хубаво се разбива. Изсипва се върху корите ( по желание може малко от корите да се отделат и да се начупат върху крема) , поръсват се и орехите. Разбиват се белтъците с 250гр. захар да станат на сняг и се намазва отгоре . Суши се на 100 градуса 2 часа , да стане като целувка.
Най-вкусна е на следващия ден.

# 97
  • София

Стефи, качамак ли имаш предвид? Аз друга каша с тези продукти не знам. Ако е така ще ти напиша
моята рецепта.

А аз искам тази за маслените соленки гъбки. Мисля, че се сещам за кои става въпрос и ако са те.. малееее  Crazy

# 98
  • София
Slavaa - благодаря  Hug
А колко грама е 1 пакет домашна юфка?

# 99
rainy, не е качамак.  Confused
А за солените гъбки - сещам се за едни, които се правят с масло, сирене и брашно, от които се обърква тесто, което стои после на студено през ноща и после се изпичат (незнам дали питаш за тях).
 Hug

# 100
агнески  Simple Smile
течен шоколад със сухо мляко  Simple Smile

# 101
КАША ОТ СИРЕНЕ- Към препеченото брашно се прибавя масло.
 При непрекъснато разбъркване се сипва по малко студена вода, докато се получи гладка каша.
 Кашата се слага на огъня и когато заври, към нея се прибавя нарязаното на кубчета или натрошено сирене.
 След 4-5 минути се прибавя и разбитото яйце и се сваля от огъня.
Брашно -чаша и половина,250гр.сирене,100гр.масло,1яйце.

stefinka,това ли търсиш?

# 102
Ами, истината е че нямам престава дали е това  Thinking
Ще го приготвя днес и ще видя.
Но предполагам че е някаква такава сиренява каша.
Мерси много за рецептата!
 Hug

# 103
Slavaa - благодаря  Hug
А колко грама е 1 пакет домашна юфка?

Ми незнам аз си взимам от магазина не съм обърнала внимание колко е . Другия вариант е с кори за баница половин пакет , но трябва да ги изпечеш и начупиш , по- сложно е.

# 104
Ами, истината е че нямам престава дали е това  Thinking
Ще го приготвя днес и ще видя.
Но предполагам че е някаква такава сиренява каша.
Мерси много за рецептата!
 Hug
Баба ми я прави,но не винаги с препечено брашно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт