Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е гиур?
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Какво е ICQ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е гиур?
Гиурът е процесът на присъединяване към еврейската общност. Това е доброволно действие, което включва изучаване на еврейската религия и култура, последвано от обрязване и кръщение. След този процес индивидът става част от еврейската общност и придобива всички права и задължения на еврейски гражданин.
-
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Парашат а Шавуа е седмичната част от Тората, която се изучава в еврейската религия. Това е част от петте книги на Мойсей, съдържащи основните религиозни текстове на юдаизма. Всяка седмица се изучава определена част от Тората, като целта е да се прочете цялата Тора през годината. Параша е разказ или случка, като откъс от книга, докато парашат а-шавуа представлява откъс от Библията (Тора), който се чете през дадената седмица по време на шабат.
-
Какво е ICQ?
-
Какво е QIP?
-
Какво представляват мултисъобщенията в ICQ?

Това застудяване в София много ме плаши
- това са повече от 20о разлика в температурите, ужаааааааааааас! 

Такива ми ти неща си мислих по въпроса...
след толкова векове развитие да се връщаме пак към тях.
! Идваме от 5 градуса и дъжд посред нощите на 32 на сянка градуса тука

. Цяло лято са се подигравали с майка ми и баща ми . з По няколко пъти на месец да ги разкарват и да им дават по 50 или 100 лв. Имат фирма и доколкото знам поне един магазин ,така че не са без пари. А като не могат да си покриват разходите , да не живеят на квартира .
. И за тях и за мен е по изгодно бързото решаване на проблема, защото после ще трябва да плащат разноските по делото и наем за месеците ,в които не са освободили жилището. 
. Да са живи и здрави старите!

. Слагал ги в тогавашния хладилник , който бил не на ток, а просто купували парче голямо лед и слагали горе в своеобразната камера . Така били хладилниците. Та след училище , целият в бодилчета ходил на пазара да продава плодовете. Същият пазар за зеленчуци, на който ходим днес чат пат в Тел Авив ( шхонат аТиква). Значи изкарвал понякога по близо 5 палестински лири.Много пара! Работниците изкарвали по 4-5 на ден най-много за цял ден работа. Нямало е шекели естествено тогава , защото не е имало държавата Израел още. Та после пък изкара да ми показва разни пари от онова време - за спомен ги пази ...може да ги снимам , аз нали съм снимаджийка