*Израел-47*

• 39 185
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • T"A
Добро утро и от мен!   Party

Аз не летя днес, а утре вечер- както написах по-горе, съм с нов билет (на Бг Ер).  Grinning Това застудяване в София много ме плаши  Blush - това са повече от 20о разлика в температурите, ужаааааааааааас!  Sad

Момичета, вие как шиете пердетата - на шивашки машини ли? Аз нямам, но майка ми има и сега също мислих да и занеса един плат, който отдавна го каня за перденце. Тук не попадам на добри шивачки, за съжаление - щом дънките не ми подкъсяват като хората, не бих им дала да шият нещо по-голямо...   Crazy
 Flowers Four Leaf Clover
Вчера бях на лекар и ми взеха отпечатъците на двата показалеца с едно малко апаратче, при което автоматично ги вкарват в компютър. Лекарят каза, че сега, когато посещавам лекари на Макаби, ако са си взели апаратчето (з. не всички лекари са го закупили все още), мога да влизам при тях с отпечатъци, вече няма да има нужда да се прекарва карта. Станаха две места, на които минавам с биометрични данни - митницата на "Бен Гурион", а сега и болничната каса... Понеже ми харесва как се ползват по-напредналите технологии и първоначално се въодушевявам. Обаче после се замислям дали няма да се правят някакви злоупотреби с тази информация - има хора, които не си дават биометричните данни с такава лекота  Thinking Такива ми ти неща си мислих по въпроса...

# 151
Това с пръстовите отпечатъци  newsm78 след толкова векове развитие да се връщаме пак към тях.
А пердетата се шият много лесно на шевна машина, продават се сега едни ленти - перделък се казват пришиват се към плата и после отстрани се дърпат едни връвчици и то се набира  Grinning

# 152
   Мента, ами лек път тогава утре вечер и дано ти понесе разликата в температурите. Ние на връщане пък от БГ сега изживяхме топлинен шок  Simple Smile ! Идваме от 5 градуса и дъжд посред нощите на 32 на сянка  градуса тука  Crazy . Още на летището в Тел Авив ми се събра погледа , а уж не ми е за сефте ! Моите пердета ги шия сама  на една машина , която свеки ми подари . Не е професионална, но върши чудна работа за подгъване на панталони, дънки и т.н.  Някои материи ги хваща по-добре на зиг-заг (платовете органза и други мрежени за пердета например) .  Сменям представки там в зависимост от  плата. Има затежка назад автоматична . Има и освен зиг-заг разни други фигурални тигели за красота. Отдавна не съм я ползвала, но сега ще  я вадя за пердетата май.

Аз още никъде не съм използвала биометрични данни  Simple Smile , супер изглежда!

Обърках се за пазара - в петък, не утре ...  Crazy

дядо хаджия, едно от нещата , които обожавам и свързвам с много сантименти е ходенето  из листата .... на тишина. Шумът им , миризмата ... нямам думи да опиша!  Simple Smile Липсва ми ...но мноооого листа , килим от листа .... и в една красива градина като Градската в Пловдив  Simple Smile ...

суничка,   Grinning майсторке! Иначе за пръстовите отпечатъци ...става въпрос  за биометричните данни.

Хайде аз ви бягам !  Hug

# 153
  • Пловдив

Мента , тиса неима  Hug
 Да попитам какво стана със срещата? / нали бях без комп / Надявам се до тогава да си реша проблемите и да мога да дойда  Peace

Петя , и на мен не ми е приятна цялата тази ситуация , особено като са с бебе , но пък и аз не съм благотворително дружество  Crossing Arms . Цяло лято са се подигравали с майка ми и баща ми . з По няколко пъти на месец да ги разкарват и да им дават по 50 или 100 лв. Имат фирма и доколкото знам поне един магазин ,така че не са без пари. А като не могат да си покриват разходите , да не живеят на квартира .
 Вчера са получили нотариалната покана и имат срок до 30.10 да платят и да освободят жилището. Надявам се да го направят ,че не ми се ходи на съм  ooooh!. И за тях и за мен е по изгодно бързото решаване на проблема, защото после ще трябва да плащат разноските по делото  и наем за месеците ,в които не са освободили жилището.

За педетата ...мама ги шие  Mr. Green , аз още не съм посмяла . Тъкмо почнах да се уча да шия и заминах на морето . като ми минат тревогите , пак ще продължа с шиенето.
 Аз съм повече по плетките . Плела съм блузи, пуловери,  шушони , но най много терлици от вълна ,че все са ми студени краката. И през лятото на 40 градуса , пак съм си с чорапи  Joy

# 154
перах, ми права си! За плетките - ц ! Няма ме там ... Мога само да плета лице и опака (как се казват , нали така ...) - гладки ... Можех и да плета на кръг като за чорап. В едни ваканции , които прекарвах на село   по няколко дена ....баба ми показваше - от саклет , че намах какво да правя . Иначе това е семкаджийска работа , не е за мене , изнервям се.  Не мога да плета  с шарки , освен да сменям  на  редовете цветовете .Иначе баба плете зайци, снежинки ..красоти! Тя и на една кука ми е направила страхотни покривки , но не ми се вързват на интериора .Пазя си ги ...скъпи са ми ! На децата е изплела мнооого, но то къде толкова да ги носят ... облекат ги 2 пъти тука в най-голямата  зима уж. Пазя си ги , 'щото от нейните ръчички е сътворено и един ден като я няма ще си ги гушкам тях  Simple Smile  Heart Eyes . Да са живи и здрави старите!

Уж щях да бягам , ама ....  Crazy 

# 155
ХИлоууу!

И мен ме няма в никакви ръкоделия - ни шев,ни кройка,ни плетка...гобленарство и разните такива.НеАм нерви за това!

# 156
  • Пловдив
ХИлоууу!

И мен ме няма в никакви ръкоделия - ни шев,ни кройка,ни плетка...гобленарство и разните такива.НеАм нерви за това!

Аз  пък така си успокоявам нервите  Joy

Сега ,за да съм спокойна до петък  и да ми минава по-бързо времето ..редя пъзел  от 2000 части , размер 95 на 70 см . То това ще ми е третото му нареждане .  hahaha

# 157
Е га ти ! Пъзели и бродерии хептен биха ме убили .Това е вид  садизъм или мазохизъм ...зависи от причинителя !

Пуснах в  магребската тема едно клипче  на Хенна преди сватбата на марокански евреи .Ще  го пусна и тук , нали е по темата.

Весел ден!
http://www.youtube.com/watch?v=RJCvxlRX3s8  Бъдещата булка е с червената традиционна дреха.

Този артист хубаво изигра Моисей ...
http://www.youtube.com/watch?v=zJOjXsWIlcI&feature=related А и глас като на Ищар не се среща често ... То тази песен и думите й са някак преобраз на търсенията в живота , броденето на човека и душата.

Хайде , вече наистина ви оставям и тръгвам по задачки ! Дано се раздвижи темата  Hug Grinning 

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 12:38 от petia911

# 158

Аз още никъде не съм използвала биометрични данни  Simple Smile , супер изглежда!

дядо хаджия, едно от нещата , които обожавам и свързвам с много сантименти е ходенето  из листата .... на тишина. Шумът им , миризмата ... нямам думи да опиша!  Simple Smile Липсва ми ...но мноооого листа , килим от листа .... и в една красива градина като Градската в Пловдив  Simple Smile ...

съничка,  Grinning майсторке! Иначе за пръстовите отпечатъци ...става въпрос  за биометричните данни.

Хайде аз ви бягам !  Hug

Пете знам за биометричните данни и тук новите лични карти и паспорти ще бъдат с биометрични данни, но пак опираме до пръстови отпечатъци като едно време.  А пък четох и за една арабска държава, но в момента не мога да се сетя коя беше та там при сделките с недвижими имоти започнали да използват биометрични данни за да се спрат измамите заради които толкова хора остават на улицата без дом -  Peace подкрепям ги.

А за разходките в гора, парк през есента и на мен много ми харесва. Мирише страхотно, и толкова много цветове много е красиво.
При вас като нямате зима как е?

Пете голяма сватба голям купон  Mr. Green
Ищар има много въздействащ глас много ми е любима и клипчето е направено много добре.

Ментичка лек път чакаме те  Hug

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 14:34 от suni4ka

# 159
Купете си кафе - гледането е безплатно  Joy hahaha якоооо

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2538791

# 160
  • София-България, Израел - където си поискам
Перахче, срещата май  ще е на 8.11, още мястото и часът не сме уточнили Thinking
давайте да се организираме Peace

# 161
 wavey

Много пъти съм слушала песента "Последна целувка"(страхотна песен),но този път направо настръхнах!Не знам точно как да го опиша!Да ли е свързано с депресивното ми състояние в момента,или от величието на пустинята,не знам newsm78

Есен-обичам я! LaughingНай обичам,как мирише въздуха към 17.30ч!А пред нас,колко е красиво!В стария град са упадали листата на дърветата,пушат комините!Красота! Laughing

Купете си кафе - гледането е безплатно  Joy hahaha якоооо

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2538791
На кафе не мога да гледам,ама мога да бая против уроки! Mr. Green

# 162
  • Някъде там...
Добър дееен Simple Smile
Аз понеже не мога да се включа в плетките ще се включа с кратко разказче как наша Петя взе акъла на мъж ми  Mr. Green
Значи поръчах си аз на Петуша семенца на едни доматки дето тя го показа на снимка.Момичето се постарало (баба и също) завили ми семенца и тя ми ги изпраща.Добре ама мойто мъж незнае за семенцата и ми звъни на работа и ми казва: получихме две писма от Ришон от фамилия ххххх знаеш ли нещо за тях  newsm78 Аз му казвам вътре има семенца за доматки  Mr. Green Той: ама има още нещо като пъзел  Rolling Eyes Тук вече аз казвам, че като видя какво е ще знаем ама съм поръчала само семенца  Peace Нашия обаче преди да звънне се уплашил от семенцата и ги изкарал навън ако ще гърмят да е навън  Joy  Joy  Joy
Пете,мерси душко ако станат доматките догодина ви каня на салатка с ракийка  Hug
Ментушлек полет и да се пазиш  Peace

Отивам да си чистя къщата, че бомба е паднала (ама не от семената)  Tired

# 163
  • Пловдив
Перахче, срещата май  ще е на 8.11, още мястото и часът не сме уточнили Thinking
давайте да се организираме Peace

Датата ме устройва , но за мястото , малко ще ми е трудно да кажа, че отдавна не съм била в Сф , но предполагам , ще трябва да е удобно за всички .
 Остава ми да си уредя и преспиванети и всичко ще е ОК  Mr. Green

Бубе , ако искаш и други семенца, само свиркай . Мама това лято се превърна в градинарка и всички консерви и сладка са от домашната продукция . Екологично чисти  Mr. Green

# 164
 Joy hahaha  хаххахааааааааааааааааааааааааааааааааааааа   , Боряна. Аз съм написала фамилия , без собствено име  Joy hahaha Семената са на едно парче плат , изсъхнали . В наелонче си губят свойствата , затова - изглеждат странно ...Като някакъв мръсен парцал дето може да го метнеш в коша ако не знаеш какво е  Mr. Green Другото пък пъзел го изкарал! То чубрица бе ! Аааааааааааааааааааааааааа , уж израелец , пък се излага със  шпионските и разузнаваческите си способности  hahaha В казармата само шоколади е ял май , вместо да се учи на 'фатки  Joy

suni4ka, коя ли е тази верига кафета  Joy ? При нас ли  ... ами не се получава килим от  листа . Капят на рядко и освен това все ги почистват . Лъсва се всичко - и дървета  (които капят изобщо, че има и такива дето си зеленеят постоянно) , и паркове. Нагоре по планината може да е по-така , но в града .... ще ми се да имаме истинска есен с килим от листа  Simple Smile .

Наина, сладурка , как си ти? Изведнъж ме  повлече усещането към вас някъде из  зтария град и комините  Crazy Изпадам в някаква лудост  Joy ... Уж съм голям човек . Няма ли да се науча , че листа няма , сняг няма .... яж фалафел и хумус и се поти в жегите !  Mr. Green Ох ... майтап да става!  Hug

перах, бабините домати са наторявани в двора само с кравешки ммммммм   Rolling Eyes тор да кажем  Mr. Green .Те зат'ва така сладки викат!  Whistling

Като казах сладки и се сещам за един разказ на свекър ми ... Днес  ходих на обед с децата и той си засяда и започва да разказва ... Казах му, че по пазарите ще ходим  в петък и той се подсети ... Та като бил малък ...към 8  годишен  преди училище ходил да бере сабрес  . Слагал  ги в тогавашния хладилник  , който бил не на ток, а просто купували парче  голямо лед и слагали  горе в своеобразната камера . Така били хладилниците. Та след училище , целият в  бодилчета ходил на пазара да продава плодовете.  Същият пазар за зеленчуци, на който ходим днес чат пат в Тел Авив ( шхонат аТиква). Значи изкарвал понякога  по близо 5 палестински лири.Много пара! Работниците  изкарвали по 4-5 на ден най-много за цял ден работа. Нямало е шекели естествено тогава , защото не е имало държавата Израел още. Та  после пък изкара да ми показва разни пари от онова време -  за спомен ги пази ...може да ги снимам , аз нали съм снимаджийка  Whistling Simple Smile  по научно казано. Такива неща. Бил е голям  в сравнение с братята си и сестрите си. Тежък живот . Обаче се е научил да оцелява и после се оказва  напредничав  за времето си човек, жилав  такъв . Как не е имало тогава камерки дигитални  Mr. Green да се снимат ей така където си ходят за поколенията после. Предтавям си какво е било в Тел Авив навремето ...а сега се оплакваме кога ще асфалтират пазара ... е , асфалтираха го, айде .. Още ги има онези дядовци дето всеки отмъкнал по една количка от супермаркета и я използва да превозва на хората покупките срещу някой шекел .  Някои пък имат и самоделни колички, ама  вече са се измодерили - количките са крадени от някой супермаркет  Whistling ... Обикалят из пазара и викат - агалааааааааа (количка)  Абе , трябва да се види . То е част от живота . Много му е мило на свекъра да обикаля там ...то всички се познават от деца ...или децата им след това  ако са останали да живеят там . Иначе местото е голяма цигания , те нашите са излезли рано от там , още когато моят мъж не е бил роден . Не е место добро за живеене. Който търси наркотици - там има , всичко има , стига да знаеш ....стаааар квартал . Много незаконни работници се крият там из квартирите , изобщо - страшна работа е!  Simple Smile Аз  предпочитам да не ходя там по тъмно.

Иначе в петък сме на друг пазар , не този ...споко  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт