Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е гиур?
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Какво е ICQ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е гиур?
Гиурът е процесът на присъединяване към еврейската общност. Това е доброволно действие, което включва изучаване на еврейската религия и култура, последвано от обрязване и кръщение. След този процес индивидът става част от еврейската общност и придобива всички права и задължения на еврейски гражданин.
-
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Парашат а Шавуа е седмичната част от Тората, която се изучава в еврейската религия. Това е част от петте книги на Мойсей, съдържащи основните религиозни текстове на юдаизма. Всяка седмица се изучава определена част от Тората, като целта е да се прочете цялата Тора през годината. Параша е разказ или случка, като откъс от книга, докато парашат а-шавуа представлява откъс от Библията (Тора), който се чете през дадената седмица по време на шабат.
-
Какво е ICQ?
-
Какво е QIP?
-
Какво представляват мултисъобщенията в ICQ?
Обичам петъците

Тали, това ли е или съм недоскив?
А тъкмо човек да се зарадва, че има верига супери, които работят и на шабат (за внезапни гости, или нещо ти свършва - няма аналог това удобство, в Бг хората даже не се замислят какво е да си останеш без отворен магазин в събота/неделя) и вече 3 години заплашват собственика на АМ/ПМ, че ще бойкотират и кашерните му магазини. А мирни протести тази общност не познава, аз за 7 години съм била свидетел само на насилие, ако нещо не им изнася... Не че живея в тревога или нерви за тези неща, но не мога да ги игнорирам
Сядаме и срещу нас един отворен прозорец, на нисък етаж и силно осветление, а вътре един неприлично дебел мъж стои изправен по долни гащи и хапва сандвичи 
И аз съм супер недоспала, но имам уговорка с половинката той да се вихри в кухнята, а аз да му дръпне едно шлаф щунде следобяд
Имам си аз вече (пратиха пом пощата) шофьорската и нямам нужда от придружител. Така де ...но аз искам все още придружител.Харесах си цвят за стените на хола. Лаван пнина (перлено бяло да кажа ...или как бяла перла...). На него се нанасят нацнацим за блясък. СтЪкЛеНи. По препоръка не на всички стени се нанасят нацнацим (как е на бг , бе ? Ужаст , не се сещам). Значи там където се нанасят стената става малко по-тъмна , може би 1 тон. Страхотно е. Който ходи в ACE може да погледне. Сега да видим кога ще се захванем на работа! Аз пък искам нацнацим на цялата боя . Не са така фрапантни изобщо , много са нежни. Ако има хубаво осветление в хола много нежноп блескат , особено вечер . Могат да се комбинират и с камъни , защото са неотрален цвят. Дадоха ни и някакъв сайт за избиране на цветове и комбинации , ей така за идеи. Още не съм гледала там. Ще го пусна ако е интересен. Засега това е - ако излезе добре хола - ще си направя с нацнацим и спалнята. За децата вече нещо друго, за кухнята също.
какъв е сладък Вик! 
Дадох срок една седмица да се изнесе и това е 

домати ...кокошкарска работа .

Малко ще се поблъскаме из народа и ние БЕЗ ДЕЦА ...представяте ли си ?
, след много разправии на майка ми с тях и с ТЕца (защото то си беше на тяхна партида) успяхме да смъкнем почти цялото им задължение да им го прехвърлят на другото им регистрирано жилище, но се наложи да платим една изравнителна сметка от около 300 лв, но все пак не е 2500