Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е гиур?
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Какво е ICQ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е гиур?
Гиурът е процесът на присъединяване към еврейската общност. Това е доброволно действие, което включва изучаване на еврейската религия и култура, последвано от обрязване и кръщение. След този процес индивидът става част от еврейската общност и придобива всички права и задължения на еврейски гражданин.
-
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Парашат а Шавуа е седмичната част от Тората, която се изучава в еврейската религия. Това е част от петте книги на Мойсей, съдържащи основните религиозни текстове на юдаизма. Всяка седмица се изучава определена част от Тората, като целта е да се прочете цялата Тора през годината. Параша е разказ или случка, като откъс от книга, докато парашат а-шавуа представлява откъс от Библията (Тора), който се чете през дадената седмица по време на шабат.
-
Какво е ICQ?
-
Какво е QIP?
-
Какво представляват мултисъобщенията в ICQ?

(без рЪчКатА , нЪл' съм автоматична мацка
). И аз искам иначе да взема на Саги нещо като бюрце малко ... Искам да му сложа компютъра там и да си има ъгъл някак си за книжки и това , онова. Ще се карат за компа , но ранко е за 2 различни на всяко дете , айде да не прекаляваме. Един за двамата стига сега. Искам някакво си нещо в цвят по-детски. Да кажеш после какво си харесала. Има едни , които са не само бюро , а и рафтчета ..като малка секцийка с шкафове до бюрото ...свързани със самото бюро. Има и отделни . Много далече Икеа бе !Кога ще отварят тукашната ....проточена работа!
Ама най-добре да се хвърлят в уплах от тебе наемателите , по-здравословно ще е - ментално и физически
Имам позната която се занимава с тези рисунки по стени,правят се от специален материал, който подлежи на миене
Отделно изготвят картини от канава май се казваше зад които има лампа или пък картината е разделена на три отделни картини.Мога да я питам за сайт където е изложила нещата си Пете ако си решила да правиш голяма промяна, но да кажа от сега тези неща били много скъпи (незнам точно колко)
... аз на 10 още с кукли си играех
... родителите по чужбина, като нищо може да са ни набори
...
!

И ние сме пълни с примери - и от Бг, и от Израел. Тук не можеш да изгониш наематели при никакви условия почти, и хазаяите много се шашкат да не случат на неплащач... Ние оставяме 12 чека, всеки от които носи първа дата на месец и хазяйката ги осребрява всеки месец. Сметките ги е прехвърлила на наше име и, ако не платим, последствията биха били за нас. Има много, които изискват и подписи на двама гаранти, на нас ни го спестиха след проучване на мъжа ми, но за новодошли това е едно от по-трудните изисквания (то, и хората не се навиват лесно да станат гаранти в днешно време).
а голям човек, както казват по тези земи 
, вчера се проведе поредния успешен експеримент - да качим израелско предаване в Транзит и съответно да мога да си го тегля от България, така че да не пропускам нищо, докато съм там. Подобно нещо правихме и преди време, когато пътувах заедно с г-н Мъжа ми, но сега го светнах да ползва транз.ит, с което всичко става за 5 минути - кликам си на файла и след минутка и половина си гледам израелска телевизия на комп-а