*Израел-47*

• 39 156
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • T"A
Дядо Хаджия, мъжът ми качва определени предавания от тук и аз ги свалям, т.е. не е директно  Peace
Преди правихме нещо друго - той влизаше дистанционно в неговия си компютър, който е и сървър (поддържаме 2-3 лични сайта от него), но да се сваля така отнемаше доста време, а с транзит-а самото сваляне става бързо и е много по-удобно (да не съм зависима при свалянето от домашния му компютър).

Мента къде ги беше намерила онези билети за 250$, без сандвич и т.н. Аз си търся билет( сестра ми се върна за кратко и ми се ще и на мен да си отскоча  Peace), мислех си и за дака 90, но ми се струва много несигурно Thinking. Някой пътувал ли е в 90 минута?

Мимкис, офертата беше на Ел Ал, аз получавам на моадон а-матмид е-мейли - досадни са им рекламите, но понякога си струват  Peace В понеделник пак бяха пуснали (този път предлагаха и за 190$ + 50 точки, но ако се купят билети за двама), лошото е, че са само за определен период от време, т.е. валидни са за един ден или пр. за няколко часа  Confused - сега кликам http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/MatmidFrequentFlyer/NewsAndDea … basicmatmid131009, пише ми, че the page no longer exists  Sad Водят ги билети basic - ако искаш, пробвай с търсене в сайта им: el al basic  Thinking Упс, намерих това - има оферта за София за 319$ без зачисляване на точки, полетът на 02.11.: ТУК!!!
Не съм купувала на 90-та минута, но имаме приятелка, която работи там (сега е в майчинство) и на мен ми изглежда чиста работа, но знае ли човек  Confused

# 91
 Мента , за детските стаи аз имах предвид. Може да си спомняш тези снимки, но пак ще ги пусна и за другите . Тук моята приятелка сама си е изрисувала стените. Тези с Мечо пух и приятели са страхотни. Професионално се  е справила. Специални са боите , доста енергия и дарба си трябва.

http://petia911.snimka.bg/family/semeyistvo-2009.346820.10888340
http://petia911.snimka.bg/family/semeyistvo-2009.346820.10888337

паролата я знаете

Има снимки и на по-предишни нейни опити  в  другите стаи , но  с Мечо Пух се  е осъвършенствала съвсем. Искаше да ми помогне да си изрисувам нещо на стените в детските стаи и аз. Аз не искам такива цялостни рисунки, даже изобщо май май .... Искам хубав цвят на стаята .... Но пък нещата се менят .Желанията и те.  Simple Smile

Сещам се  за един колега на мъж ми , който ще си купува земя в кибуц заедно с построена къща. Далече  е от Тел Авив  доста , но пък затова ще му струва само милион и половина шекела. Има и малко по-близък кибуц , който продава , но там вече започват от 2 милиона. Та хем ще си живее в кибуц , хем ще е собственик.

Аз точа  зъби за Икеа днес  след изхода на съботата. Кой знае какво ще реши сем. съвет , децата , бабите , дядовците , часовете за вечерно приспиване , братовчедчето на гости  и т н.   Crazy Mr. Green Дано свеки  е  свободна да гледа децата вечерта , за да идем сами, но ще се приберем къъъъсно към 10 сигурно... Тя не може да приспива децата , а те от умора започват да дивеят !  Crazy

Аз заминавам да готвя китайско .За да го поизраелча ще се яде с ЛимОнаНа  - от моЙта сакСия  наната , от на бабата лимоните и магазинска захар  Mr. Green

Лека събота !  Hug

# 92
Добър дeн на всички

Днес четох в един от вестниците реклама за продажба на готови построени вили в кибуц Хулда който се намира по средата на разстоянието м/у Тел Авив и Йерушалаим,  ,това ми се струва много добро разрешение жилищния проблем-хем построена  вече вила, хем на 30 мин от Тел Авив, чист въздух и с положителност цена, въпреки че не е спомената е приемлива newsm78

# 93
Наскоро ми се наложи да работя с жена ,която има  апартамен в Тел Авив ,  ходи от време по бизнес дела иначе живее в Париж има и апартаменти в Италия и Сащ .   Абе направо ми събра представите  за активен живот .Та мисълта ми беше  няма ли проблем човек който няма гражданство ,не живее в страната да си закупи апартамент като търсенето надминава предлагането?

# 94
  • T"A
Пете, аз за това казвам, че е въпрос на вкус... на мен картинките, които показа на сайта на магазина, ми допадат повече като стил, защото са по-дискретни някак, не натоварва с цветове и образи  Peace Наши приятели нарисуваха облачета, цветенца, зайче - в пастелни цветове и не бие не очи, но пък е радост за децата - на мен ми се иска нещо в този стил. Друг вариант е показван от Тали Дан (снимка) преди време - с лепенка-разделител по средата, която представлява картинка, но пак е в по-малък размер и по- не бие на очи, колкото за атмосферата  Grinning

Ние имаме картина за детска стая - от времето, когато мъжът ми е рисувал:  Grinning (за да се види голяма, да се кликне върху снимчицата), едва я спасих от него, той хвърли един куп свои произведения, когато се нанасяхме в квартирата ни  ooooh!
Бои и материали той знае какви да купува, обаче време не намира за такива дейности  Rolling Eyes

...
и с положителност цена, въпреки че не е спомената е приемлива newsm78

а-ха  Joy приемлива ще да е цената, имах си аз в реклама друго да напишат  Laughing
Мали, интересно е, аз съм много навита за нещо подобно, но на такова място биха ме изпратили сама да си живея...  Crazy
Но тъй като имам роднини на този път (край Латрун обаче), съм останала с впечатление, че придвижването до Т"А отнема доста време, не липсват задръствания и си е предизвикателство, ако работиш в един от двата големи града Confused

Анди, в Израел чужди граждани имат право да притежават недвижима собственост. Въпросът е по-скоро в това, че граждани на държави, с които Израел няма дипломатически отношения, не могат да влизат тук... Иначе - да, най-скъпите имоти (на стойност милиони долари) се притежават от богаташи, като не всички имат и израелско гражданство. Вкл. луксозни апартаменти до Стената на плача, които са притежание на богати американци, които идват в Ерусалим веднъж-два пъти годишно по празниците  Wink

Приятен ден на всички!  Grinning

# 95
  Тя хубаво ги е изработила, рисунката , плътността на цветовете , нанасянето, пропорцията на образите и т.н. , но на мене също ми идват малко в повече.Натрупано става. Особено когато под рисунките стената е пълна с магнити, лепенки, цифри ... Сякаш е стая в детска градина. Някои хора харесват така. Аз предпочитам да е по-изчистено. Може същата техника  на рисуване да се използва на бял фон , по-малко образи и т.н. Кога е рисувал патето мъж ти, Мента ?

Тали, твоите стени са боя  с разделителна лепенка , нали ? Не са тапет с разделителна лепенка. Не помня .

Бягам , пак идат гости !

# 96
      Menta, благодаря ти много Hug Hug Hug Няма да успея докато си ти в Бг, вероятно ще е след 10.11, аз имам само 20 точки  Sad на картата.

# 97
  • На дивана, под юргана
По отношение на срещата - ако времето е хубаво, може да стане и на открито - в съботата или неделята, например в Борисовата градина или Градската градина пред Народния театър. В Борисовата градина има обаче малко места на кафетата, а опашките най-бааааа-внииииии-тееее. На Народния театър няма тези проблеми, но пък има други специфични дреболии. Абе, пълно щастие няма!
Ако времето е лошо - ще трябва да се скрием на закрито - например в някой от моловете или в ЦУМ - някъде на място с детски кът. За мен тези места са комуникативни и ще ми е по-лесно. Ако някой има други предположения - да пише.

Дядо Хаджия,  Тигърът никъде не се губи... Тигърът дебне...  Wink

# 98
Ей, Ментуш откъде го изрови този линк  Grinning, това им е детската стая в София. Ех и тук да им беше такава стаята 5м. на 6 м...
Да, Пете боя е с тапетен пас. На мен лично рисунките ми идват в повече. Особено за по- големи деца. И тук е такава стаята им, но поради незевисещи от мен причини пак е за ремонт  Laughing, но ще почака  Whistling.

# 99
  • Някъде там...
Мимкис, да не би да ти слагат работна виза ???
Цял ден бях в свеки, сега се мятам да чистя, че бомба е паднала вкъщи  Embarassed После ще ходя да пия кафе ако мога ще взема този линк за да видите за какви картини говоря за детска стая.
Приятна вечер  Hug
Мента,завиждам ти, че ще срещнеш един истински Тигър  Grinning

# 100
Ще ме извините за тъпия въпрос но по мое време имаше парка на свободата , градината зад мавзолея,западния парк и сега южния парк. Улиците се казваха  Жданов, Георги Димитров площад Ленин. Сега ми обяснете както на блондинка коя е борисовата градина, иначе когато съм в София се ориентирам по сградите наоколо newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 smile3511а съм кореняк софянец Banghead

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 19:10 от maly

# 101
Мали  Laughing, аз съм израснала в Парка на Свободата, това всъщност е днескашната Борисова градина, а Жданов е Пиротска. Бул. Ленин е Цариградско шосе, бул Г. Димитров е бул. Мария Луиза и  Grinningтака...

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 19:41 от Tali Dan

# 102
  • София
Ще ме извините за тъпия въпрос но по мое време имаше парка на свободата , градината зад мавзолея,западния парк и сега южния парк. Улиците се казваха  Жданов, Георги Димитров площад Ленин. Сега ми обяснете както на блондинка коя е борисовата градина, иначе когато съм в София се ориентирам по сградите наоколо newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 smile3511а съм кореняк софянец Banghead

Така беше по наше време.

Парка на свободата = Борисовата градина (така се е казвала преди 09.09.1944 г.)
Градината зад мавзолея = Градината пред Националния театър. Само да питам Тигъра къде намери там кафенета ?

Слава Богу западния и северния парк си останаха със същите имена, ама запустяха.

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 20:15 от дядо хаджия

# 103
Ето като ми се обяснява бавно схващам много бързо LaughingСърдечно благодаря Тали, дядо Хаджия smile3525

# 104
  • На дивана, под юргана

Градината зад мавзолея = Градината пред Националния театър. Само да питам Тигъра къде намери там кафенета ?

Има поне... 4! Две са точно на мястото зад бившия мавзолей, 1 е отстрани на театъра и 1 до хотела и площадката за игра. А през улицата е и Коста'с, ама там ми е прекалено скъпо...

Общи условия

Активация на акаунт