Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е гиур?
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Какво е ICQ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е гиур?
Гиурът е процесът на присъединяване към еврейската общност. Това е доброволно действие, което включва изучаване на еврейската религия и култура, последвано от обрязване и кръщение. След този процес индивидът става част от еврейската общност и придобива всички права и задължения на еврейски гражданин.
-
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Парашат а Шавуа е седмичната част от Тората, която се изучава в еврейската религия. Това е част от петте книги на Мойсей, съдържащи основните религиозни текстове на юдаизма. Всяка седмица се изучава определена част от Тората, като целта е да се прочете цялата Тора през годината. Параша е разказ или случка, като откъс от книга, докато парашат а-шавуа представлява откъс от Библията (Тора), който се чете през дадената седмица по време на шабат.
-
Какво е ICQ?
-
Какво е QIP?
-
Какво представляват мултисъобщенията в ICQ?
Раменила съм шарките на двете завеси - не вървят в линия цветята . Ще се чивъркам да го оправя, че ми вади очите . Никой май не го забеляза от тези, които са били у нас след слагането ....Аз обаче искам да си е както трябва , 'щото кат' го погледна и ми иде да го дръпна на земята
Иначе обичам пискюли , дантелени възглавници , извивки и чупки по метал, дървения , силни цветове .Ако не са подредени с вкус има голям шанс да стане кич. Не ми харесват прекалено ръбести, голи , геометрични и изчистени студени форми. Усещане ... А дървената маса ще я боядисате ли нещо или поне лак ?
поздрави на България !!!
Хубаво да си изкараш! Кога се връщаш ? За малко на гости ли си там ?
,а пискюли или щипки зависи от останалите мебели и обстановка, личен вкус и предпочитания не се съмнявам, че ти ще избереш най-подходящото.

Много е компактна и хем ни пести място, хем побира доста - иначе ние сме с една кухня, малко като бокс 

(отделно има и магазини, които се специализират в това)

Късмет на всички вас...много сте готини:)