? към младите шофьори(КИ) - 3

• 67 793
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 30
  • густо майна Филибето
Как съм ви изпуснала? Grinning
Два месеца шофьорка, задължително с придружител Laughing Съпругът ми нямаше търпение да взема книжка, за да се отърве от досадните и заемащи голяма част от времето му/понякога работно/ задължения да кара децата по градини и къде ли не. Откакто седи до мен е в стрес Mr. Green Изобщо няма намерение скоро да ме пуска сама Mr. Green Аз не съм вече чак толкова лоша шофьорка, но няма как да карам като него Confused Имам още голям проблем с волана - изисква усилие да го навия, и острите завои и обратните се налага да ги взема на втора с 20км в час. Sad Не умея да паркирам между две близко стоящи коли, или поне нямам това време да го направя./отзад свирят/
Най-голямата ми издънка беше на паркинга пред блока. Праааааазеееен, другата ни кола е паркирана и аз ще паркирам до нея. Обаче нали има място, аз тръгвам да паркирам на една кола разстояние. При което мъжа ми започва пак да мрънка  -Ейй, толкова място и ти къде чак отиде, една кола няма да ти пречи и т.н.... При което аз в движение му казвам - ей сега ще видиш как ще паркирам, давам рязко волана надясно, с намерение веднага след това да го изправя. Обаче давам и газ и колата само дето не се заби в другата ни кола Mr. Green Лекинко я осурках Blush Поне си беше пак нашата Laughing Коментара на миУто беше - това е то, блъсна и двете ни коли едновременно Joy

# 31
Лекинко я осурках Blush Поне си беше пак нашата Laughing Коментара на миУто беше - това е то, блъсна и двете ни коли едновременно Joy
Joy Направо ме разби

BENI MAMA тихо за снега ,че да не реши тая зима да ни посети повечко Laughing

# 32
  • София
Най-голямата ми издънка беше на паркинга пред блока. Праааааазеееен, другата ни кола е паркирана и аз ще паркирам до нея. Обаче нали има място, аз тръгвам да паркирам на една кола разстояние. При което мъжа ми започва пак да мрънка  -Ейй, толкова място и ти къде чак отиде, една кола няма да ти пречи и т.н.... При което аз в движение му казвам - ей сега ще видиш как ще паркирам, давам рязко волана надясно, с намерение веднага след това да го изправя. Обаче давам и газ и колата само дето не се заби в другата ни кола Mr. Green Лекинко я осурках Blush Поне си беше пак нашата Laughing Коментара на миУто беше - това е то, блъсна и двете ни коли едновременно Joy
Най-смешно щеше да е ако извикате застрахователи и пишеш: с колата си ударих другата си кола. hahaha

# 33
  • густо майна Филибето
Веднъж карах и сама, но зад съпруга ми. Той трябваше да прибере една кола от паркинг, обаче не й работел ляв мигач/той така и не разбра/. Беше привечер,още не беше се стъмнило съвсем. Аз забелязах, че няма ляв мигач и непрекъснато внимавах накъде ще завие. Той ми правеше разни знаци с ръка, аз си мисля, че е заради мигача, и ми беше странно,че не намирам връзка с посоката на завиване. Обаче накрая спря и ми викна - Абе, запали ги тия фарове най-после! Joy
Иначе на фарове вечер карам от самото начало, случи се и в един проливен дъжд през нощта да карам.

# 34
Ljuboznatelna , важното е че си любознателна и ще се научиш много скоро Wink)

# 35
  • София
eho  и от мен,

вече карам в тъмно и мъгливо, не било толкова страшно, но може би зашото е рано сутрин и почти няма трафик..

# 36
добро утро

като стана дума за магистрала  ooooh!

вчера мина шефа и ме изненада
праща ме на някаква конференция на 120 км от тук
има автобус, но сутринта тръгва в 4.40 и пристига в 6, а мероприятието почва чак в 9.30
свършва на обяд, а автобусът наобратно е в 20.40

та както изглежда вторник ще ми е бойното кръщене
пътят го знам, както и градът, там сме били няколко пъти

има вариант да ходя с фирмена кола, но предпочитам моята, все пак си я познавам
а фирмените, вярно, по-нови са, ама никога досега не сам ги карала

уфффф
да стискате палци

някакви съвети??

подготвих си карти на маршрута с подробно описание как да стигна до адреса
ще програмирам и GPS-a

лек ден
 Hug

# 37
  • София
Ljuboznatelna - То не, че е хубаво да си удариш колата, но да ти кажа много се смях на твоята история и на коментарите.  Hug И още нещо, много пъти сме го говорили и повтаряли, но все пак - мъжете никога няма да са доволни. И аз в началото точно, докато карах с мъжа ми и точно от страх да не правя глупости и да покажа как се старая - тогава най-много грешки правих и се притеснявах.  ooooh! Като тръгнах да карам сама и всичко се нареди. А като бяхме заедно му казвах да си кара той, че не ми се разправя с него.  Crazy В момента няма проблем да го возя, че даже ме хвали, няма забележки вече и ми казва, че на всички разказвал колко добра съм станала.  Joy Но до тук стигнах, защото навреме взех нещата в свои ръце и тръгнах да се оправям сама.  Laughing Ще чакаме да се похвалиш с първите си опити на самостоятелно шофиране.  Peace

Mma Ramotswe - Ще се справиш.  Hug С GPS, приятна музика и увереност и няма да усетиш как бързо ще стигнеш.  Peace

# 38
  • София
И аз да се отчета- колата ми е готова за зимата!
Много се смях на историята на Любознателна, обаче и аз бях свидетел преди години на подобен случай, когато един приятел удари колата на жена си докато ѝ правеше место на паркинга.....  Joy

# 39
  • густо майна Филибето
Ние продължаваме да се смеем Grinning Сигурно защото все пак не успях да им изкривя ламарините, само леко се осурка боята Grinning Сега често на някое голямо кръстовище се случва мъжа ми да си говори по телефона с приятел, и като наближа, го предупреждава - Чакай малко, че жена ми ще ми ей сега ще ми показва как става  Laughing

# 40
  • сусурлево
В миналата тема давах съвети как да не си сменяте гумата вие , а да накарате мъж да го направи .. та ето сутрешното ми приключение - тръгвам за работа колата ми бие на ляво , а ко става слизам гледам само трите гуми без лявата отпред , качавам се пак така  ooooh! ooooh! ooooh! патка и половина , минах 20 метра когато рабрах ,че гумата ми е спаднала ( явно снощи като друснах в дупка съм я спукала) имам инструменти( в 7.00 сутрината нямаше живо пиле , да не говорим за мъж  Joy)  , но много щях да закаснея за работа (живея на 200 м от рабоатата) оставих я и воаля вече е сменена пак от мъж (добре ,че имам приятели)
А преди време как се смях на една девойка , как тръгна и не видя ,че гуамта й е спадната  Embarassed Embarassed Embarassed а то аз същата патка

МИЛИ ДАМИ НАУЧЕТЕ СИ ДА СИ СМЕНЯТЕ ГУМИТЕ И ПРЕДИ ДА ТРЪГНЕТЕ ГИ ОГЛЕДАЙТЕ !

# 41
  • густо майна Филибето
И аз се научих да оглеждам Grinning Карах малкия на градина, волана ми все бяга надясно. Закарах го, карам на връщане - волана още повече бяга надясно, едва го удържам. На паветата вече почна яко друсане. Аз като не знам как се държи колата при спукана гума, най-сетне се осмелих да питам мъжа ми какво става. Гумата сигурно била спаднала. Спирам - тя направо дими! Laughing

# 42
Аз онзи ден открих, че ако приятелят ми ми помага с паркирането на заден ход, още повече се обърквам и не мога. Той ми ръкомахаше, аз го гледах и накрая се отказах ooooh! Иначе сама с две маневри си вкарвам колата. Казах му, че ми пречи и ме притеснява, а той взе да се хили "На крива ракета космоса е виновен" Tired Снощи се прибрах късно, паркирах си колата сама и като се качих, той ме чакаше много усмихнат "Ааааа, значи наистина ти преча, сама се справяш много добре" - бил човекът на балкона и ме наблюдавал. Mr. Green
А в началото, когато се учех да карам, неговият приятел (тогава безработен) искаше да го взема при мен на договор за личен шофьор, после склони само да паркира... ама не му се отвори парашутът, аз съм на принципа, че и сам воинът е воин и с каране става Blush

# 43
......

МИЛИ ДАМИ НАУЧЕТЕ СИ ДА СИ СМЕНЯТЕ ГУМИТЕ И ПРЕДИ ДА ТРЪГНЕТЕ ГИ ОГЛЕДАЙТЕ !
Тази сутрин майор Костов препоръча сутрин винаги да правим почетна обиколка на колата   Wink Всяка сутрин го гледам тоя човек, много голяма фенка съм му  bowuu

# 44
  • София
Ние почетно я будим колата сутрин и и казваме "Добро утро".  Joy hahaha Иначе дъщеря ми не е съгласна да излезе от нас и да ходя на ясла, но като и кажа - "Хайде, трябва да събудим колата" и хуква.  Laughing Mr. Green Сега щом казвате ще започна и почетно да я обикалям.... Crazy

А и да допълня - вечер пък и пазим тишина на колата, за да спи спокойно. Диването започва да повтаря, когато я сложа да спи : "Не искам да спя, хайде да обуем панталонките, да обуем ботушките и да ходим да се возим" (това на доста по-развален бебешки). Пък аз казвам: "Мамо, тя колата се е изморила да ни вози, спи сега, трябва да и пазим тишина". И така ....шшшттт....и пазим тишина.  Joy Абе тая кола на голяма почит при нас.... Crazy

Сетих се и още нещо смешно, което е свързано с дъщеря ми и колата - возим се в колата, при нейната детска градина се налага да обърна като се кача на един тротоар и после завивам назад. Съответно при слизане от бордюра назад, когато задницата е по-ниско от предницата и София започва много притеснено: "Ще падне, ще падне, колата ще падне". Пък аз:"Спокойно, държи я мама здраво".  Joy

Надявам се и на вас да ви се е сторило смешно, ще се радвам и вие да споделите смешни случки с децата и колите.  Joy

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 13:24 от Ивон

Общи условия

Активация на акаунт