Fragrancex.com - аромати и доставки- 9 тема

• 46 286
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
За митата хич да не ви пука! Специално от фрагранса според мен решението е да пишем поръчката като подарък, плащаме 3 долара за специалната им кутия и идва на адреса без фактура вътре и опаковано. Айде да обмитят подарък! И на кутията няма да пише цена.

Мсля, че и ягода имат опция подарък. Така че пак ще му намерим лесното Peace
За много години и от мен.
не съм сигурна че ще стане.Тук в Италия е до 20 евро необмитяемо,но ако е писано като подарък ти искат изрично или фактура или ти го обмитяват по тяхна преценка.Една позната от Америка ми прати найстина подаръци за малките и беше написала и на двата колета че е на стойност от 50 дол/там ги задължават да го напишат на колета/,а мен ме накараха да платя 20е / ддс плюс такса за пощата/.То излезе златен подараръка за малките.
Но дано в БГ да се ошашавят малко и дда може да мине номера.

# 571
  • Варна
За митата хич да не ви пука! Специално от фрагранса според мен решението е да пишем поръчката като подарък, плащаме 3 долара за специалната им кутия и идва на адреса без фактура вътре и опаковано. Айде да обмитят подарък! И на кутията няма да пише цена.

не съм сигурна че ще стане.Тук в Италия е до 20 евро необмитяемо,но ако е писано като подарък ти искат изрично или фактура или ти го обмитяват по тяхна преценка.Една позната от Америка ми прати найстина подаръци за малките и беше написала и на двата колета че е на стойност от 50 дол/там ги задължават да го напишат на колета/,а мен ме накараха да платя 20е / ддс плюс такса за пощата/.То излезе златен подараръка за малките.

Е, откъде накъде ще искат да се обмитява подарък?! Shocked

# 572
Ами незнам.Но така гласи закона.Доста се рових,след като ме накараха да платя мито на един телефон който дойде обявен като подарък от един сайт.Но най накрая чиннно си платих 30 евро и там мито.И досе всичко което беше за повече пари го пращах да пристига в БГ и после ми го препращаха.Но сега като гледам май ще си ги пращам до тук.

# 573
  • Варна
Някъде днес четох, че можели да искат и фактура за подарък, т.е. дори и да няма цена на пратката все пак да те карат да си разпечаташ колко си платил... Адски е несправедливо, само се чудят как да ни вземат повече пари ooooh!
В старите теми мисля, че съм чела, че преди от сайта на всичко пишели 15$ (или за ягодка ли беше), дали няма пак да се навият да ги пишат така. Но и в този случай май се попълва декларация... Sick
Чакам доста неща сега, но всички са под 30 лв, ще видим....

# 574

Без значение е дали пише ,че е подарък .Обмитява си се.

# 575
  • Варна

Без значение е дали пише ,че е подарък .Обмитява си се.

Това вече е кофти новина. А някой знае ли каква е цената на митото? Процент от фактурата или се смята по друг начин?

# 576
  • Пловдив
Имам днес известие от пощата Shocked вероятно е поръчката от 28-ми октомври. В понеделник ще разбера.
Изпуснах срока и не съм пускала диспут, бях я отписала.

# 577
И аз имам известие, чакам само поръчката от 19.10. От много бързане направих всички октомврийски поръчки, преди да си регистрирам картата в Pay Pal.   hahaha   Joy

# 578
После споделете дали са ви ги обмитили!

# 579

Остава си тавана за митото 150 евро, а тези стоки над 30лв се облагат само с ДДС. Друг е въпроса че можа би ще трябва да се плащат и митнически манифест и митническа декларация.

# 580
  • Пловдив
Днес най-накрая си взех от 28.10  newsm44
Голямо пътуване беше. И въпреки чакането не мисля да спирам да поръчвам от тук Twisted Evil

# 581
  • виртуално

Остава си тавана за митото 150 евро, а тези стоки над 30лв се облагат само с ДДС. Друг е въпроса че можа би ще трябва да се плащат и митнически манифест и митническа декларация.

Държавен вестник брой 95 от 01.12.2009 - ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност - ето и промяната :
§ 14. В чл. 58, ал. 1, т. 12 се правят следните изменения и допълнения:
1. Буква „а“ се изменя така:
„а) внасят стоки на обща стойност не повече от 30 лева;“.
2. Създава се нова буква „б“:
„б) получават малки пратки на стоки с нетърговски
характер, изпратени от трета страна или територия от физическо лице на друго физическо лице в страната, без последното да е заплащало за тях, на обща стойност до левовата равностойност на 45 евро.“
Като за луксозни стоки /парфюми и др./ освен ДДС и мито се начислява и акциз.

# 582
И аз си получих втората поръчка от 19.10., била е в пощата на 30.12.09. От пръв поглед си личеше, че кашончето е отваряно. Бях се подготвила да изпия голяма студена водичка, но всичко завърши добре.

# 583
аз приключих с този сайт-парите и ги върнаха слава богу и така и не си получих поръчката,но нямам и намерение да се занимавам,има много по-изгодни оферти вече из нета

# 584
Като начинаещ имах късмет, защото си получих всички поръчки. ( 90 % от тях направих директно с картата). Щях да продължа, но тези промени ме спират (за сега).

Общи условия

Активация на акаунт