"За" донорството на яйцеклетки!

• 7 040
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
Хайде момичета събудете се вечееее,и почвайте да се боритеееее ,ще стане ама ако го поискате  Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

Здравейте,
Днес е първи ноември - ден на народните будители  затова тъкмо днес ви призовавам вече да формулираме написаното в тази тема и За донорството на яйцеклетки без да е раждала жената. Разбрах че няма разногласия. Значи искаме следното :
   1.  Включване в дейностите, финансирани от  Фонда за АРТ и двойките за донорска яйцеклетка , изцяло или частично
   2.  Ако е възможно премахване ограничението жената да е раждала ,
   3. Ако се прецени би могло да се вдигне възрастта на донорките - до 38 - 40 г.

Ако има нови  изисквания - подсказвайте!

Ако смятате че сме готови да пишем на  Радина Велчева и на Ани Зашева - да ДЕЙСТВАМЕ , дори само по една точка да се промени Правилника за АРТ - това е успех!  Нека да ни представят и пред новите управляващи, може да са по-инициативни и енергични.

В момента  Анна Зашева е повдигнала въпроса за данъчни облекчения към бизнеса, към фирми даряващи за ин-витро така че тя  не е спряла да действа.  Европейските фондове  отпускат средства по проекти  - нима няма за АРТ ?  И това можем да  подскажем л

Поздрави и очаквам  активност !

Ами трябва да сте готови хайде ставайте и се включвайтееее .....

# 16
Здравейте момичета и аз искам да подкрепя темата и съм готова да действаме  Peace

# 17
Давайте да действаме! Само кажете и отивам да се подписвам с две ръце!

# 18
Натали, поздрави за темата Hug

# 19
И аз, съм за, какво да правим? давайте .. ще го направим!

# 20
Здравейте отново,
Малко сме, но пък сме качествени. това ми е достатъчно ! Ще прочета отново Правилника и наредби в Зачатие - този път ще гледам между редовете , за да не се изложим. След това ще пиша писмо от името на всички на Анна Зашева и Радина Велчева с нашите формулировки. Те поведоха борбата, те контактуват с управляващите Ще чакам 3 дни за отговор. Ще видим какво ще
ни посъветват. Ще ви информират към същата тема - За донорството на яйцеклетки.
Наближава денят на Християнското семейство и Коледа -  сега е момента за  съчувствие  и топлота !

Поздрави и се пазете от грипове !

# 21
swetlina, миличка много ти благодаря че подемаш такава кампания и все пак си мисля като се има впредвид състоянието на държавата от финансова гледна точка а също така борбата на момичетата от Зачатие и Искам бебе да осигурят средства по фонда си мисля, че точно в този момент едва ли ще ни обърнат внимание.
Такава петиция изпращахме още в началото когато се създаваха правилата на фонда, но явно сме много малко и затова гласа ни остана нечут, може би защото цялата енергия беше насочена в усилията за създаването.
И това е факт, те постигнаха това  което никой друг до този момент не си и помисляше че ще се осъществи, с цената на всичко го постигнаха.
Предлагам също така да се вдигне и възрастовата граница, това също не е маловажен фактор и ще действа като стимул на тези момичета да продължат борбата си за дете.
С вас съм каквото и да решите Grinning

# 22
Swetlina, само така момиче. Пиши и ако ти трябват подписи "живи" само кажи къде и кога да се съберем и ще се дойда! Нама да се даваме.
Фелиндра, много важно, че е криза и, че ония там горе били откраднали или изхарчили парите. Да ги съдят, да им вземат каквото трябва  и пр. - ох, тази тема е много тягостна....

Та, ние да пишем, пък каквото стане. Как така няма да пишем, ще пишем докато някой обърне внимание. Та Светлина - ако трбяват подписи, само обявете и веднага ще се подпиша....

И да знаете, че ще го потигнем и това, но само ако сме заедно...

# 23
Браво Светлина  смело момиче ще ни чуят те и дано се включат още дами а вярвам че има

# 24
Момичета ,че Ще успеете с кампанията  ,Ще успеете,дано да е  по скоро  само ,да не протакват  много,Желая ви успех

# 25
 Това е писмото,което изпратих до членовете на комисията в началото на годината когато се обсъждаха правилата за фонда. Писаха и други момичета и представителите на "зачатие" също се опитаха да защитят правото ни да бъдем подпомогнати от фонда,но от комисията бяха категорични. И в Европа не подпомагали донорските опити. Не вярвам,че ще имаме успех защото това означава да предизвикаме ново разглеждане на правилника ,а сега това едва ли е на дневен ред. Дано успеете. Аз ще продължавам да се боря със собствени сили както до сега.
                  Уважаеми Дами и Господа,
Като пациент вървящ но нелекия път на борбата със стерилитета искам да споделя своите възражения относно някои точки в подготвения от Вас правилник за организация на работата и дейността на "Център фонд за асистирана репродукция".

Моля да бъде преразгледан и отново дискутиран от Вас :

Чл. 27. Не се извършва финансиране по реда на този правилник, независимо от наличие на индикациите по чл. 26 в следните случаи:

1. съществуват кoнтраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция.

2. липсващ или ограничен яйчников резерв със стойности на ФСХ повече от 12.5 mIU/ml.

Смятам за дискриминативно лишаването от достъп до фонда на жени нуждаещи се от донорство на овоцити. Намирам за уместно и напълно естествено след като законът позволява да се провеждат АРТ с донорски овоцити, жената реципиент да има право да кандидатства за помощ от фонда, поне за втория етап от процеса,а именно IVF, ICSI, и ембриотрансфер. Предлагам при положение,че пациентът чрез посредничеството на клиниката в която се лекува си е осигурил донор, поел е неговите изследвания и лекарства за стимулация /когато донорът не се нуждае от АРТ за себе си/ , да може да бъде финансиран от фонда в последващия етап на процедурата поне еднократно. Става въпрос за 2500-3000лв,което е половината от помощта,която ще получат останалите кандидатстващи. Не смятам за справедливо жени с нарушена продукция на яйцеклетки да бъдат разглеждани като негодни да родят и отгледат едно българско дете при положение,че имат равни шансове за настъпване на бременност след като са получили яйцеклетки по определения от наредба 28 ред. Доколкото всеки случай на стерилитет е индивидуален и различен от останалите,мисля че хуманността на създадения фонд се състои и в това да дава шанс и помага и на по-специфичните и утежнени с допълнително бреме /каквото е намирането на донор/ случаи. Жените с ИЯР са достатъчно много за да бъдат зачеркнати с лека ръка . Ние сме достатчно подтиснати от невъзможността да продължим своите гени,моля Ви не ни карайте да се чувстваме захвърлени и негодни като жени и майки,не ни превръщайте в аутсайдери и не ни противопоставяйте на всички,с които имаме обща съдба. Проявете зрелост , хуманност и ни докажете,че всички имаме равни права. Нима децата,които бихме родили ще са по-различни от останалите или по-малко обичани?

Подкрепям и молбата на много от нас да се увеличи възрастовата граница за жените допускани до АРТ, така поне отчасти ще се компенсират дългите години борба за дете на много двойки, на които държавата не е подала ръка и които са жертвали всичко в името на това да станат родители.

Знам ,че винаги ще има неудовлетворени и недоволни ,но моля Ви нека всички жени,които искат да родят дете на тази държава да имат право да кандидатстват за помощ независимо дали ще бъдат одобрени или не.

Моля Ви помогнете ни да заченем и родим децата на България.

С уважение

# 26
Привет,
Ще имам пред вид и вашите по-раншни писма и нови идеи за възрастта - съгласна съм, че една зряла и изстрадала жена заслужава внимание. Ще хвърля поглед и в Зачатие. Това, че някои не е получил отговор не ме отказва, напротив, хвърля ме в градивна ярост. Моята баба имаше един лаф - за да се оправи трябва да стане нетърпимо.
     Знам че има криза, но непрекъснатото напомняне е важно според мен. А имаме искания, които не са финансови.
 Чао до скоро !

# 27
ПИСАХ .ЧАКАМЕ !

# 28
# 29

Общи условия

Активация на акаунт