"За" донорството на яйцеклетки!

• 7 038
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Момичета - получих първия отговор от Радина Велчева - четете - ще се включа във уикенда, защото утре съм на еднодневна екскурзия до Свещари и Осмар. Утре съм временно в нелегалност, за да събирам енергия !  Мисля за вас.

Здравейте, момичета!
Благодаря ви за писмото! Дано оправдаем доверието ви!
В момента събираме мнения от момичетата на ИСКАМ БЕБЕ по страната, свързани точно с тези проблеми. Направихме обсъждания в групите ни за психологическа подкрепа и решихме в първата десетдневка на декември да направим открит обществен форум по тези въпроси. Какво ще кажете да го направим заедно с бг-мама? Ние ще организираме медиите, залата, лекари и обществения съвет на Фонд Инвитро, като ще се опитаме да информираме и политици, които да ни подкрепят. За целта обаче предлагам другата седмица - четвъртък-петък да направим една сбирка и да разпределим задачите. Момичета, най-важното е да разберем, че ние самите трябва да сме активна страна. Не може непрекъснато да обвиняваме държавата, този и онзи, че нещо не се случва. Ако самите ние сме позитивни и търсим реална подкрепа, повярвайте ми - ще срещнем разбиране. Политиците са хора като нас - не някакви извънземни, с които трябва да се сражаваме. Не трябва да водим битки, за да постигаме целите си - просто трябва да си представим исканията и да намерим точните хора, които ще ни разберат правилно. А това не е толкова трудно! Ако човек има добри намерения, обстоятелствата му помагат да се осъществят целите. Ако човек търси лична изгода и облагодетелстване, в един момент всичко се закучва и не се случва. Хайде, давайте да правим срещата. Предлагам петък, 14 ноември, 18 часа - мястото на срещата да уточним допълнително! Аз може би ще мога да уредя. Ние ще сме около 5-6 човека. Чакам отговор, Поздрави, Радина

# 31
Здравейте отново,
Да си призная не очаквах незабавен отговор! Но когато хората са готови да ти помогнат приеми подадената ръка, щом се нуждаеш от нея.
На първо време от нас се иска ПРИСЪСТВИЕ НА РАБОТНА СБИРКА за да се уточнят задачите по бъдещ обществен форум точно по тези въпроси. Мисля че добре са избрали времето - след деня на християнското семейство и преди Коледа. Тези които присъстват там може да заявят че не желаят да присъстват на форума или да ги снимат по телевизия - мисля че всеки ще го разбере. Може да бъдат зад кадър, а може писмено да дадат нашите искания,  да ги прочетат съответните представители на институции.

Момичета - от нас се иска  2-ма души да жертват 1-2 часа от свободното си време и да присъстват на работната среща . Ако има повече още по-добре. В това няма нищо страшно. Може да  се запознаят с хора, които могат да помогнат, а защо не и да завържат лични контакти. Може да звуча разумно, но това е истината - контактите отварят врати ! , не само в България. Помагайки на каузата помагате и на себе си!
     Призоваваме ДВЕ СЪРЦАТИ софиянки , защо не и повече - да жертват 1-2 часа от свободното си време. Не че не заслужава и момичета от провинцията да пътуват и да присъстват, но да бъдем реалисти все пак. И нека те бъдат с нашите проблеми, нуждаещи се от донорки защото са се сблъскали с проблемите. Рядко пишещите тук са успели от пръв опит. Виждам, че има съфорумки които ни съчувстват, за което им благодаря, но сега ние сме на преден план.
    Момичета, жени - нещата вече са в нашите ръце, едва ли нещо ново ще се развие само без нашата намеса.
      На тези две сърцати  софиянки давам служебния е-мейл на Радина Велчева -  info@iskambebe.bg  ако желаят да отложат срещата за след 14.11. пред вид грипната ваканция. Но нямаме много време за губене.

Ако 3 дни след писмото ми не получа отговор от Анна Зашева ще и пиша пак. Не знам защо интуитивно от нея очаквам най-много. А може би са тандем с Радина Велчева ?

Поздрави и бъдете смели ! Нищо няма да загубите, а може да спечелите !

# 32
Здравейте аз искам да присъствам на срещата .Кажете само кога и къде за да си организирам нещата

# 33
Браво мила ,
Вече мислех че усилията ми са пред провал ! Радина Велчева предложи датата на срещата да е 14.11. от 18ч. часа а мястото да се уточни допълнително. Давам  служебния и е-мейл  info@iskambebe.bg  за уточняване и евентуални промени. Аз също ще и пиша да и благодаря за готовността и експедитивността и ако са избрали място незабавно ще ви уведомя.
Ти постъпи правилно и смело!
Дано поне още една дама се присъедини и ни подкрепи!
Да се надяваме!

# 34
Здравейте,
Присъединявам се и аз! Би било чудесно, някой да ни чуе исканията. Аз като потърпевша, мога да ви споделя следното: Писала съм лично до Министерството на Здравеопазването и до Агенцията по трансплантация, да бъде направено изключение от Закона и да ми бъде разрешено моята кръвна сестра да ми стане донор на яйцеклетка, нарушавайки изискванията за горна възрастова граница 34 г., тъй като сестра ми е на 38 г. Съответно последва отказ от тяхна страна. И ето вече 2 години се блъскам в търсене на донор. На кой ли от ония велики управници му пука, за мен или за който и да било тук от всички нас, какво сме преживели и какво праживяваме, колко дълбока e мъката ни и колко жестока e борбата ни. Кой ли от тях въобще се замисля върху всичко това?  Трябва да се настоява за промени в Закона: 1. да се промени горната възрастова граница за донора, а при близкородствено даряване е логично дори да няма. 2. да отпадне изискването за това, донора да има едно живородено дете. 3. Да се настоява за отпускането на финансова помощ от Държавата и при донорството на яйцеклетки. В противен случай, бих казала, че си е пълна дискриминация. Веднъж сме ощетени от съдбата, втори път и от Държавата, е как да живеем нормално и да се чувстваме пълноценни хора и граждани.
Подкрепям идеята ви момичета и каквото трябва и мога ще направя за общата ни кауза. Не съм от София, на 450 км. съм от столицата и ще ми е трудно да присъствам, но с всичко друго бих помогнала.
Да си пожелаем успех и да действаме...

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 21:49 от nadejda-sb

# 35
Аз също не съм от София  на 100км от нея но ще правя всичко възможно да присъствам  . Дано не възникне нещо до тогава.Прочетох в електрония вестник на клиника Щерев за донорството на яйцеклетки в други държави от европейския съюз и като гледам в наредбата която е за БГ нещата за донорството не са чак толкова сложни .Отделно е това че не сме включени поне с нещо минимално към фонда ..но вярвам че все някой ще се отзове на нашата молба.ПРЕГРЪЩАМ ВИ СИЛНО

# 36
Браво!

Аз предлагам на срещата да отидат момичета, които имат този проблем. Аз няма смисъл да ходя. Ако трябва да се подписвам на докумети и пр. в подкрепа на това, да ходя на събиране и про, ТВЪРДО СЪМ ТАM, мо на тази среща, трябва да отидат момичета, които са в проблематиката!

ВИДЯХТЕ ЛИ, винаги има смисъл. Това е само началото. Боже, моля се да промените правилника и да успеете!
Един букет за Радина от мен:

УСПЕХ! Hug Hug Hug Hug

# 37
Здравейте,
напълно съм съгласна и намекнах точно това. Благоадрна съм на съфорумките за съчувствието, но сега ние сме на преден план.
Писмото от Анна Зашева ми се върна, проверих в сайта - имат нови  е-адреси. Пуснах го наново.
Софиянки и момичета които сте наблизо, малко сте пасивни ! Там ше се запознаете с хора, които ше ви бъдат от полза. Личните контакти отварят врати. Жертвайте 1-2 часа от свободното си време. Подават ни ръка , нима  не се нуждаеем от нея ?
Поздрави,  въпреки това не съжалявам за услията си .

# 38
Обещах ви да информирам и за отговора на другото писмо - получих го!

Здравей Светлина,
казвам се Стефка Сарафова и съм заместник председател на сдружение "Зачатие", получихме писмото ви, малко имаме проблем със сървъра и пощите. Анна Зашева ще бъде известно време извън страната, затова аз се свързвам с вас.
Готова съм за среща, на която да обсъдим бъдещо съвместно събитие. Поддържам връзка и с Радина Велчева от искам бебе, с нея работим съвсместно по подобни инициятива, но тя в момента е възпрепятствана, така че аз съм на разположение, както и други представители на искам бебе, да се уточним за среща, на която да обсъдим подробностите около организирането на форум, на който да бъдат отразени проблемите ни.
Очаквам да ми пишеш кога и къде да организираме предварителната среща.
С Радина говорехме събитието да е в началото на м. декември, може би до 10.12.
Поздрави

Момичета направих много за вас. Призовавам отново 2-3 софиянки да откликнат за една работна среща !

# 39
Светлина  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
ако никий не отговори, аз ще дойда! Само ми пиши на лични кога и къде се уговорите. На 100 % ще дойда, няма да си сама. Нека обаче и да се срещнем 2-3 дни преди това за да можем да изградим стратегия, да изясним всички въпроси и да сме единни в мненията си. Предполагам, че си съгласна с това! Чакам да се свържеш с мен! желая ти весел и усмихнат ден! И да знаеш, че чакам! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт