Градски транспорт

• 9 758
  • 110
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Тъй като не съм шофьор е ясно, че ползвам ГТ, когато ми се наложи.
Винаги дупча билет. Така съм свикнала. Когато имам възможност моя билет си го оставям на седалката или го подавам, но като се кача не взимам от седалка такъв. Нямам представа защо.

Цената от 1 лв според мен е и ниска и висока.
Не намирам за справедливо за 1 билетче от 1лв да се вози човек за една спирка или примерно от хм, ул. Оборище до Красна поляна /че автобус 72 ми е най-на сърце/. Няма логика града да няма зони за транспорт. Много по-подредено би било и много по-справедливо според мен. Мечтая си.
Иначе имам против, когато ми се наложи да взема трамвай. Винаги ми се случва в него да има поне по един клошар, който да се вози необезпокояван от никой. А аз чинно съм си продупчила билетчето и се возя с детето. Ама, шанс.

# 46
Пътувам основно с градския (освен, ако нямам лекции сутрин или до късно вечерта, когато съм с кола) и смятам, че това, което предлага не струва тези пари или най-малкото системата, по която се плаща е тъпа и нечестна.
Едно, че има страшно много гратисчии, второ, че непрестанно ставам свидетел на кошмарни гледки в превозните средства, за миризми и други екстри да не говорим и все пак качи ли се контрола започва да се държи агресивно и меко казано невъзпитано.
Отбелязах "винаги", с изключение на вариантите, в които няма билет при водача, а апаратите не работят (това в неделя е редовно) и само гълтат пари...
Мисля, че билетите трява да са според изминатото разстояние и тези "ужким" нови карти да могат да се зареждат за брой пътувания (май още не са го въвели това), а не само за линии.

п.п. Не мога да си обясня защо при образуването на грандиозни опашки за карти не открият повече бюра? Тези по будките по цял ден си човъркат носовете, толкова ли ще им е тежко да могат да издават преференциални карти - не знам. Тъпня.

# 47
Мен е това най-много ме ужасява - тъпканицата и смрадта! Често ви казвам, самата мисъл, че ще вляза в претъпкан автобус, правостояща, ще си дишаме уста в уста, с някой дето не си е измил зъбите, ще се качи леля Пенка, дето е пържила филии сутринта, някой наял се с чесън - неееее! Имам късмета поне като хващам маршрутки да сядам - някак си тъпканицата не ми прави такова впечатление....  Дразня се не толкова от трафика - тръгвам, слушам си музика...редя се. А като отида там за където съм тръгнала?! Случи ми се да обикалям 40 минути един ден, за да намеря паркомясто - познайте дали стигнах изобщо!? Или намирам и 15 минути пеш до колата, пък то целия Студентски забранен за паркиране около УНСС и като им кефне минават, и почват едни актове - е аз къде да паркирам!? По-добре да си хвана маршрутка, често си спестявам последната част от приключението - търсене къде да паркирам и после се чудя като се върна ще ли да се намеря колата....ако не цяла, то поне на място!

# 48
                            Пенелопа, не говоря за случайни излизания. Говоря за ежедневно ходене на работа. Няма човек, който да ме убеди, че изминава пеш 10-20 км всеки ден, за да ходи на работа. А и не че нещо, но в работно време на трудов договор и аз бих се разхождала пеш  Twisted Evil.

# 49
Само в Пловдив ли маршрутките се пълнят до пръсване? Изобщо не ги обичам, почти винаги се налага да стоя права и прегъната в тях.
Рядко използвам градски транспорт, но го предпочитам, повечето автобуси тук са прилични. Прави ми впечатление обаче, когато се придвижвам на кратко разстояние , и кондуктора се докопа до мен едва , когато съм се приготвила за слизане често казва- "слизай, слизай"..То хубаво да сляза, ама ако ме докопа кондуктор на стълбите ще има глоба. Предпочитам да си купя билет.

# 50
                            Пенелопа, не говоря за случайни излизания. Говоря за ежедневно ходене на работа. Няма човек, който да ме убеди, че изминава пеш 10-20 км всеки ден, за да ходи на работа. А и не че нещо, но в работно време на трудов договор и аз бих се разхождала пеш  Twisted Evil.

Точно това съм ти отговорила де, чети...
инцидентно, като нямам-бича пеша, то остана в миналото де, но не се знае дали няма да ме споходи пак.Да, правила съм го, понякога 5 последователни дена, понякога един път в седмицата.И ти говоря за миналото, когато не ни искаха студенти и масово работехме без договори...виденови времена...та и договор съм нямала...но си имах някаква гордост, която не ми е посволявала да се оглеждам като плъх иде ли контрола.Аз случайни излизания от 15 години нямам, все работя. Confused

# 51
Ето го моят експириънс със СГТ!

# 52
  • София
Само в Пловдив ли маршрутките се пълнят до пръсване? Изобщо не ги обичам, почти винаги се налага да стоя права и прегъната в тях.
Аз живея в София вече 11та година. Качих се за първи път в маршрутка февруари месец ТАЗИ година, когато трябваше да заведе сина на една вила в Кътина. И това ми и остана пътуването. Иначе май всички в София ги ползват.

# 53
Аз живея от 6-7 години в София и НИКОГА не съм се качвала в маршрутка, не ме кефят. Joy

# 54
  • София

а, баш същото, ама моето в добър ден
в лош - все едно заедно сме се возили

# 55
Много хора сте се оплакали от градския транспорт в София, но като изключим претъпкването, поне едно му е хубаво - относително редовен е. Живея в Пловдив. Тук всичко е на принципа - когат' дойде. Такива с светещи табла, показващи след колко минутки ще дойде превозното средство... няма. Изобщо колкото и кусури да има софийският градски транспорт все пак  е най-добре уреден май. В П-в транспортът е на абсолютно случаен принцип, никога не можеш да разчиташ на него. Има само 3-4 сравнително редовни линии и все пак и на тях ми се е случвало да чакам по 30 минути.

Билетчета връщам на кондукторите (тук е с кондуктори) понякога. Ако ми е симпатичен човекът. Замислям се колко ли часове работи за смешни пари и.. затова връщам. Гледам на това по същия начин както на бакшишите в заведения.

# 56
  • София
Като Додо, Жозефина и Birds' Flu - ползвам градски транспорт.

С долното не съм много съгласна:
Хората с възможности не ползват ГТ.

Няма сила на света, която да ме накара да шофирам в София.
Нужни са ми поне 2 часа след като се събудя, за да се разсъня напълно.
Изобщо не мога да си представя да се напрягам и да въртя геврека измежду ордите кретени.
Освен това който иска да се пъне да паркира в центъра.  Crossing Arms
Имам карта, возя се с трамваите по Графа.

# 57

а, баш същото, ама моето в добър ден
в лош - все едно заедно сме се возили

Е как може да ме "накарате" да се кача там, че и да платя за тоя ужас?!  Crossing Arms

Но ето и другото - обажда се приятелка - айде на пзарче утре, после ти отиваш на лекции /да уточня, че лекциите са в супер подходящо време - петък вечер от 18:30 до 22:00  Stop/. Ето аз имам кола, ще отида с нея на лекции....но ми хрумва гениалната мисъл аз къде по обед ще намеря да паркирам в центъра и то за повече от 2 часа. А после да отида на лекции директно - ама как да мина в петък в баш най-пиковия момент през центъра?! И ме осенява гениална мисъл - маршрутка - пазар - маршрутка - вкъщи - кола - лекции  ooooh! Т.е. градския транспорт е необходимо зло! транспортната инфраструктура на София никаква я няма - тапи, малоумни решения /Централна Гара в центъра - всички автобуси минават през центъра, за да излязат от София - що за гениално хрумване?!/, маршрутките нямат никаква съгласуваност със СГТ, няма места за паркиране..... ужас!

В момента, в който изляза от тази лудница /разбирай от София - и не не съм от онази част преселила се тук, заради препитанието си, аз съм от оная - кореняците дето се изселиха  Laughing/ се чувствам...ВЪРХОВНО! Няма задръстване, няма трамвай, който ми тропа под прозореца, съседите са ми на отстояние, достатъчно да не ги чувам, да не ми тропат и изобщо да не забелязвам, че ги има, освен когато излизам и е едно топло чувство да ги видиш - трудно се описва, като знам как е София. А транспортът ли - определено бива. Малко по-скъп е от Софийския - 1,50лв. автобусите са като ония на Централна гара - удобни са /в по-голямата си част/, маршрутки, жп....никога не се чудя има ли къде да паркирам - винаги има - собствен гараж - тогава ми е спокойно за колата. Изобщо София стана ужасен град за живеене, а за прехвалените му квартали...моля, моля - живеем и в Лозенец и за мене си е ужасно - тесни улички, едвам се разминаваме, за собствен гараж /защото иначе няма къде да спреш там!/ плащаш една много прилична сума. намират се и глутници бездомни кучета, които щяха да ме изядат, защото понечих да разходя нашето, боклук...да дори и тези "елитни" хора си хвърлят боклука през терасите!?. И винаги се намира някой да ти потропа я да си намалиш телевизора, я да си повторите скандала, че не чул добре  Laughing

Съжалявам за отклонението, но СГТ е отражение на всичко останало....

Хората с възможности не ползват ГТ.

С това не съм съгласна, не мога да кажа, че имам супер възможности, но за кола и гориво имам - и през повечето време не мога да тръгна с колата си, защото няма къде да паркирам! По-лесно е маршрутката - качвам се, слизам, отивам където трябва и обратният процес!

# 58
МЕн ако питаш в момента, в който се спре гратисчийството, ще има рязка промяна в СКГТ, само че я кретат тая компания, за да не повишават социалното напрежение на столичани.

# 59
МЕн ако питаш в момента, в който се спре гратисчийството, ще има рязка промяна в СКГТ, само че я кретат тая компания, за да не повишават социалното напрежение на столичани.

Има нещо вярно. Аз тези междуградските дето ползвам и са 1,50лв. се таксуваш на входа. Автобусите са комфортни, топли са зимата... редовни са. Какво повече да искаш. Ако наистина се спре гратисчийството, за определен период ще подменят и автопарка и няма да е чак такъв кошмар. Ама явно няма интерес в това... до тогава ще се возим сами в колите и ще псуваме ненормалния трафик! Това е.

Общи условия

Активация на акаунт