Градски транспорт

• 9 749
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
Обичам да пътувам с градски транспорт. Носи ми усет за реалния живот, прави ме съпричастна с улицата, не ми позволява да загубя контакт с реалността. Харесва ми да се потапям в тълпата.
Същевременно мразя, когато няма къде да паркирам, да треперя за колата си, нервят ме нескопосаните шофьори и задръстванията.
Винаги дупча билет. Случвало ми се е да давам своя, чужд не съм взимала от седалка.

Успокоих се, че не съм сама  Sunglasses Возя се ежедневно, винаги дупча билет. Не ползвам чужди. Мой не давам, защото ползвам талони, а те важат само с последния. Веднъж ми се случи да нямам пари за билет, и геройски изминах разстоянието от Дървеница до Централна гара пеша  Crazy
Държа правилата да се спазват, мразя тарикатлъци на дребно. А най-се дразня, когато някой твърди, че няма пари за билет, а мирише на цигари. Значи, за цигари има, за билет - не?
Глобите трябва да са по-сериозни, но и контрольорите - на малко по-различно ниво. Сега е малко хамалска история...

# 31
Пътувам с карта за всички линии. Възползвам се от студентското си намаление.
Не дупча билет(дори и да имам) ако не ми харесва автобуса, ако е мръсен, ако съм го чакала в студа повече от 1 час...Това е моят начин да протестирам  Tired
В ранните си студентски години съм оставяла билетчета на седлаките т.като ми е ставало хубаво като се кача в автобуса и аз да намеря билетче(ако нямам пари за билет  Cry )....

# 32
Купувам си винаги,ако ми се наложи,си купувам карта за деня.

# 33
  • Paradise
С карта за цялата градска мрежа съм.
Ако се случи така, че не мога да застъпя изтичащата и новата карта, дупча билет (винаги имам в себе си и талони).
Ако превозните средства от градския транспорт (изключвам метрото) са в приличен вид, нещата биха били перфектни.
В нашето семейство се ползва много градския транспорт, причини много, дори и че с него стигаме много по-бързо от т. А до т. Б.

# 34
  • София
Винаги дупча билет, рядко пътувам напоследък. Срам ме е да се разправям за 1 лв.
И наистина, не може да се реве колко е скапан транспорта и да се пътува гратис.
Не е скъпо, просто доходите на хората са малки, това е половин евро, в края на краищата.
А градския транспорт в София не е толкова лош, всъщност, просто хората обичат да оплюват всичко.
Това, което мразя в него, са смърдящите и намръщени пътници.

# 35
А, наземния софийски градски транспорт си е зле, сравнявам го с варненския. Дупча си билет винаги, ще ме е срам да не го направя. Сега ползвам метрото, просто ми е по лесно отколкото да обикалям три пъти улиците около работа за да паркирам, а и е два пъти по бързо.

За метрото ситемата на контрол е Ок според мен, за автобуси, трамваи и т.н. не виждам защо не въведат системата с контрольор във всяко трансп. средство. Във Варна от години е така, няма гратисчии, няма разправии ( или поне клонят към минимум), няма глоби. Със сигурност разходите за заплати ще се кмпенсират от повишената събираемост, да не говорим за напълно безсмилените автомати за билети, които се монтираха.

# 36
ГТ не ползвам, защото си имам и Джип и Голф...в смисъл не го ползвам с цел придвижване от точка А до точка Б....понякога, когато стресът в работата стигне нетърпимо високи нива и няма с кого да се заям в бг-мама, се качвам на произволен трамвай без билет и пътувам насам-натам, докато не дойде контрола. Ако са жени-контрольорки заформям грандиозен и шумен скандал, а ако са мъже слизам мълчаливо на следващата спирка и заформяме въргал....Какво да се прави - не летя с парапланер, не скачам с бънджи...нямам други начини за прилив на адреналин.

# 37
И аз съм от винаги дупчещите  билети.
Правя го за да си се возя спокойно, а не да се оглеждам като заек на завой дали няма да изкочи от някъде контрола.
Излишните скандали не са ми по вкуса.

Иначе съм доволна от ГТ в София. За левче-толкова. Laughing
Е, не ми е най-приятно да се тъпча като сардина в някой тролей рано сутрин, но около работата ми място за паркиране се намира на емнайсе км. от там. А с ГТ съм за две спирки- та се преживява.

# 38
От месец ми се налага да ползвам ГТ. Ползвам талони, но май ще си взема карта вече. Много малко хора дупчат билети - може би всички са с карти, не знам.
За 1 месец са ме проверили само веднъж. Като студентка си спомням, че контрольори имаше непрекъснато.
Аз също мога да преживея старите транспортни средства, но намръщените и агресивни пътници, които се чудят с кой да се скарат ме дразнят адски много.

# 39
...Смятате ли, че цената от 1 лв за билет е висока или може би ниска?...
                               Това е много... никакъв въпрос. Хората с възможности не ползват ГТ. На хората без възможности - според безвъзможностите им е скъпо или евтино. За 1-2 спирки е скъпо. Да минеш целия град - може би е евтино. Умишлено не коментирах в другата тема, там засегнахме достатъчно други неща. Ако не ти стигат парите за билети - ще спреш ли да се придвижваш в София?

Миии, аз съм патка, Патка, та, когато не съм имала пари...ходех пеш.Срам ме беше да ме хванат и да стават скандали...па защо нямам, и т.н.Целия град съм минавала, да.Имаше едни период даже, често ме пращаха насам-натам по работа, а аз съм тръгнала със стотинки за геврек за обяд, пък ме беше срам да си поискам служебни за билет и влачех пеша.Пеша съм се и прибирала от работа, пак поради липса на 70 тогава стотинки/значи не е било толкова отдавна май... или 40 бяха, наистина не помня/
Случва ми се и сега да не съм цъфнала и вързала, но  купувам билет и дупча, та ми е обидно едни и същи мутри да ме ръсят да им дам Моя си билет...егати...Не взимам от седалки зарязани билети и не муфтя за такива слизащите.Имам някакво достойнство.За две спирки, ще походя пеш, за 102 спирки-според зависи, както казах-случвало се е да избирам между храна на обяд и билет, за да се прибера.
Ама както писах в самото начало-може би съм Патка, идея си нямам... Confused

# 40
  • София
на хората, доволни от столичния ГТ,мога само да предложа да се повозят с мен в 88
това е незабравимо преживяване за сетивата, да не говорим за белия дроб, обонянието, а често и за слуха
случва се да е и возене с препятствия, защото един път онова кръглото в средата беше пропаднало и не можеше да се премине от едната част на автобуса в другата
когато вали е добре да имате чадър, защото и вътре е мокро, колкото навън

в автобус 604 в делничен ден е жив социален експеримент да се возиш
толкова близка не съм била с хора никога
стоим си един на друг върху краката, носовете ни са заврени в носа на другия, телата ни са здраво притиснати и рядко във вертикално положение, поради ред необясними причини
качваш се напарфюмиран с твоя специфичен любим аромат, а слизаш ухаейки на още няколко, отчасти мъжки парфюма
почти сексуално преживяване

въжделена цел е за тези, които успеят да се натъпчат вътре, за да се докоснат до тази благодат

нямам шофьорска книжка, не искам и да имам, трафикът би ме докарал до лудост
возенето в градски транспорт дори ме забавлява
е освен в кошмарните летни жеги, когато си тръгвам дори с час по-късно от работа или ходя спирка-две, за да избегна тъпканицата
имам карта за цялата мрежа, не защото съм съвестна, а защото не обичам да се озъртам
не си давам билетчето, защото забравям, голям заплес съм
по същата причина и не взимам

пп.
в 88 за половин година, веднъж съм видяла контрольор
неудобно им е явно

# 41
Possessed, получих ерекция от твоя пост, честно!  Embarassed

# 42
Дупча, а за спирка-две въобще  не си правя труда да участвам във возенето. Хей крачета, хей ги две.

# 43
  • софия
Когато ползвам градския транспорт винаги дупча билет.

# 44
Ползвам мноого рядко градски транспорт, но винаги дупча билет, Дори и за две спирки.

Общи условия

Активация на акаунт