Градски транспорт

• 9 736
  • 110
  •   1
Отговори
# 15
Какво ти дупчене. Контрольорката си пробива път с лакти, ща не ща ми го продава за 80 ст. билетчето и ми го къса. Няма не искам, няма нИмой.

# 16
  • out of space

Между другото, колко е глобата в България за пътуване без билет  newsm78

10 лв

М/у другото ме глобиха на връх 8-ми март  Laughing Тичахме с една приятелка в Борисовата и нямахме сили да се върнем пеша. И дойде един младеж с тен и така....платихме си без протести, но ни стана малко криво...  Confused

# 17
  • Германия

Между другото, колко е глобата в България за пътуване без билет  newsm78

10 лв
Shocked Само толкова ли...значи да знам, ако имам път към София да не дупча билети  Mr. Green Тук е 40 евро...и ако те хванат няколко пъти те съдят  ooooh!

# 18
Пътувам с месечна карта за всички линии, а когато не съм с карта задължително дупча. Когато се качвам в маршрутка си плащам, така че и в автобуса е същото - щом си го избрал, трябва да се таксуваш. Мен не ме дразнят толкоз хората без билети, колкото тези които ядат баници, пият боза или кафе. Веднъж момче и момиче така хубаво си закусиха, че им се чудех как не им стана неудобно от цял автобус, сутринта например долавям мириса на баница, по едно време гледам човека пред мен си закусва - докато пътува, поне един ангажимент да отбие - ей тези тарикати ме дразнят повече, когато имам желание за спор им правя забележки и смятам че всички трябва да им правят, само по този начин според мен, може да спрат да закусват и пият кафе в автобуса.

# 19
Като ученици сме минавали понякога и гратис - като свършат картите си караш известно време така. Кой клас бях ме свалиха, взеха ми картата /аз пари не дадох/, ЛК нямах - само по бележник ме записаха и казаха да ходя на Мария Луиза да си платя глобата, че не знам какво...отидох с 5 заветни левчета, извадиха ми 20 огромни кашона и казаха да си намеря картата, че да ме глобят. Станах и си излязох....колко години вече минаха...ехе...

Та от тогава не съм се возила на градски транспорт /освен метро няколко пъти - но там си плащам чинно/. Ако съм без кола, съм с маршрутка или такси. Не понасям органически градския транспорт!

# 20

ако съм за една, две спирки може и да се поогледам, поразходя от единия до другия край на трамвая, но в 95% от случаите дупча, да.

# 21
  • Sofia
Всяка сутрин ми се налага да пътувам и с автомобил / до градината и училището на децата ми/ и с трамвай след това.
Обичам да пътувам с градски транспорт. Носи ми усет за реалния живот, прави ме съпричастна с улицата, не ми позволява да загубя контакт с реалността. Харесва ми да се потапям в тълпата.
Същевременно мразя, когато няма къде да паркирам, да треперя за колата си, нервят ме нескопосаните шофьори и задръстванията.
Винаги дупча билет. Случвало ми се е да давам своя, чужд не съм взимала от седалка. Защото винаги има хора, които истински се нуждаят.

# 22
отидох с 5 заветни левчета, извадиха ми 20 огромни кашона и казаха да си намеря картата,че да ме глобят
Душицата мила... hahaha Joy
 Поддържам тактиката с предаването на билетче- на практика е все едно дали аз ще пътувам от Обеля до Мотописта, или ще сляза на Лъвов мост и оттам ще продължи леля Гицка Mr. Green В крайна сметка ГТ се субсидира.Мен ако питат- вместо да плащат на контрольори, да ги преквалифицират на кондуктори- стюарди, хем да продават билетчета на място, хем да следят за реда в трамвая/ автобуса, щото сега контролата само от глобите се интересува, а не им дреме, че се люпят семки, хвърлят се боклуци, клошари си возят трофеите и т.н.  и т.н.  Би трябвало да не допускат пияни и "лица в неопрятен вид" да се возят, ама още не съм видяла да свалят от рейса някой, задето мирише на бъчва или бунище...За личните драми на ватманките, на които съм се наслушала, неволно "подслушвайки" телефонните им разговори няма да споменавам сега...И за оная ватманка, дето кара по линия 17 и НЕ СПИРА ДА ПСУВА от Била на "България" до "К.Величков"  също няма да споменавам сега...
 За протокола- с карта за всички линии съм, след като преди две години се отказах от колата- ми нерви ме трафика и предпочитам да си чета вестник( когато се добера до място), вместо да следя движението и да търся после един час къде да паркирам...

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 00:16 от olimpiia

# 23
  • София
Винаги, но пътувам два-три пъти в годината! Peace

# 24
  • София
Дупча почти винаги ( случвало ми се е да не дупча). Какво правите в следната ситуация (аз се качих) С дете в студ на спирката билети няма, защото будката е в почивка  Sick. Този вътре не пожела да ми подаде билет в автобуса шофьора нямаше и машинките за билет ги нямаше и валидатори нямаше. Подавам си билета на хора, от седалките не взимам, защото си блея и не ми е цел това. Смятам,че е скъп транспорта и това,че ще си плащаме всички не е гаранция за качество и  комфорт.

# 25
В Бургас е с кондуктори. Искаш, не искаш плащаш си! Цена 90ст. Последните години градския транспорт значително поднови автопарка си! Линии 12 и 12А, 15 са изключително с нови(под "нови" предполагам, че общината е имала предвид бракувани австрийски автобуси, но пък може и да греша), чистички, сравнително бързи автобуси. Другата голяма линия 211 също се пообновява, но определено по-бавно. Чувала съм, че това е така, защото линията минава и през цигански квартали.  Thinking

Маршрутките са по 1лв. При качване взимаш билетче от шофьора, при слизане плащаш. (отново няма как да шмекеруваш). Част от маршрутките са широки и удобни, но има и едни "буренца", които ме побъркват!

Има и една тролейна линия, но никога през живота си не съм я ползвала!

# 26
  • София
Налага ми се да се придвижвам основно из центъра на София и най-лесният начин е градски транспорт (изключвам случаите на хубаво време и възможност да се поразходя пеша). Имам карта за всички линии - като бързам често ми се налага да сменям по няколко превозни средства в различни посоки и картата си е съвсем оправдана. Не помня да ми се е случвало да пътувам гратис, смятам, че за транспорта трябва да се плаща. Малко или много е левчето - толкова е. Спомням си и една случка - хубав автобус с климатик през лятото. Един чичко на висок глас обсъждаше, че ето такива трябва да са всичките линии - чисто, хладно в жегите, топло през зимата и пр. В следващия момент се качи проверител и същият човек (очевидно без билет) почна да обяснява, че за нищо на света няма да даде левче за градски транспорт след като някога си е пътувал без стотинки. И, че учи и децата си да пътуват гратис. Е не може хем без пари, хем да искаме нещо да се подобри.

# 27
Ха хааааа, Жозефина я цитирали. Laughing
Аз съм особен тип порода, давали са ми билетче и съм го хвърляла и съм си купувала.
Ако има върху автомата за билети оставено-го махам и си слагам моите стотинки вътре.

Това дори за 2 спирки, от Руски до Стамболийски, да речем.

Кола засега нямам, донякъде умишлено, причините са подобни на тези на Додо.И книжка нямам де.

# 28
  • София
Преди, когато пътувах с градския транспорт винаги бях с карта - ученическа или студентска. След това винаги само с билетчета. Не би ми било приятно да ме хванат и да се разправям пред всички. Също така не съм оставяла билетите си на слизане, но пък нагли хора са ме спирали на слизане, за да им дам билета си.  Shocked

Слава Богу вече с кола пътувам, рядко се случва, ако трябва да отида до центъра, където движението е кошмарно и няма места за паркиране да използвам градския транспорт за няколко спирки - пак си дупча билетче.

Еvка - И на мен ми се е случвало такава ситуация. Даже с количката и бебето съм ходила до по-далечни спирки, за да си купувам билети. Ако все пак е наистина студено, неприятно време и съм с малко дете ще се кача в автобуса даже и без билет. Ако шофьорът няма билети ще попитам някои от другите пътници дали не може да ми продаде или ще пътувам гратис и с готовност да си платя глобата без протести.  Peace

# 29

Между другото, колко е глобата в България за пътуване без билет  newsm78

10 лв
Shocked Само толкова ли...значи да знам, ако имам път към София да не дупча билети  Mr. Green Тук е 40 евро...и ако те хванат няколко пъти те съдят  ooooh!

А колко е билетчето в Германия?
Цената на нашите билетчета е доста по-приемлива - за сравнение, билет за метрото в Брюксел е 1,70 евро, а в София е 1 лв.
Иначе, аз пътувам с метрото и ползвам карта.
Хем няма как да вяза в метрото без билет, хем ми е с 1 ч. по-бързо (отколкото с колата), хем без документ не мога да се кача (не ми го позволява съвестта).

Общи условия

Активация на акаунт