Градски транспорт

• 9 772
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
  • София
84
обичам тази линия
за непосветените - могат и климатик да пуснат, ако е много жега и попаднеш на състрадателен шофьор
имаха и ароматизатори, дето правят фуссссс през известно време
или това беше 604
но шофьорите наистина са с бели ризи и вратовръзки

ама на, съдбата ме запрати в неподходящ край на София
и сега, заедно с тълпа други нещастни пътник-изпитатели се возя в останка от друго време, която може да се разпадне на всеки завой

# 91
  • София
Ваче и метрото ми е далеч е не много ама с кеф се возя в него за разлика от линията 88. А как пък в Метрото гратисчии аз мислех,че е невъзможно.

А, пък ти!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Има гратисчии, нагли са ужасно! Откакто, обаче има електронни карти намаляха. И пак има някои като им кажат да минат през апарата викат "Абе какво значение има откъде ще мина"  Crazy "Ами добре, господине, минете откъдето искате, долу Ви чака мобилната контрола да й платите глобата". Дори ние, служителите минаваме през тия апарати, въпреки, че имам пропуск, с който мога да влизам в почти всички служебни помещения. Обаче аз чинно си минавам с магнитната карта през апаратите  Rolling Eyes

А метрото е удобство. Помня аз като го пуснахме през 1998 г. до Константин Величков как викаше народа... за какво го пуснахте, кел файда от 5 станции, ама истината е, че няма ли нешо налице никой пари не дава да потъват в една дупка. После много им духаше в сините влакове. Ама се возеха 5 човека на кръст. Сега ела да видиш как не се диша. Аз лично дето не съм клаустрофобик съм получавала задух от паника. И сега в час-пик избягвам да се возя  Wink Но всичко ще се нареди лека полека и ще има няколко лъча. Всички ще са доволни тогава  Laughing

# 92
  • София
Vache, ти там PR, а

ееех, с какво нетърпение го чакам
ама ние в Дружбите все последни стигаме до прогреса
или той стига последно до нас
сигурно пътува с 88, затова....

# 93
Много обичам да се возя в метрото  Hug сигурно, защото го имаме отскоро. Но само в Сф обичам. В чужбина ме е страх откакто един мухльо във Виена нарочно ме насочи към обратната посока. Добре, че моят мъж не приема акъл от чужд човек, иначе щяхме да се забием кой знае къде!
А при нас мобилни контроли няма. Какво правят те?
И защо не мога да си купя повече от едно билетче?

# 94
И линия 79 добавям, ако някой пътува по нея, ще ме разбере!
И каква е тая управия - за едни линии все нови автобуси, за други икаруси, които се разпадат? Има някакво качество на хората по маршрути ли, как да го разбирам това?
А трамваите са всичките хорър, гледам, че по линия 5 има някакви рециклирани за пореден път, изглеждат по-добре, ама другите са трагични.

# 95
  • София

Tц! нали ме виждаш колко мога да говоря.. за пиар не ставам  Crazy

Argun, на някои станции долу или горе на изходите има контроли от ГТ. Ние не сме към ГТ, отделна фирма сме  Wink на някои станции няма или се движдат из влаковете. Затова им викат мобилни.
А билетче не можеш да си купиш за връщане например, защото всеки билет важи в рамките на опредлено време, мисля 1 час. На баркода е кодирана станцията и вестибюла и не може да се прочете на апаратите на другите станции. Предполагам идеята е да може да влезеш с един и същ билет 5 пъти. Иначе влезеш ли можеш да се въртиш вътре до 1 час (това е по мои спомени)  Wink

# 96
Автобусите 79 и 120 наистина са икаруси на 100год, пътуването с тях понякога е въпрос на оцеляване, затова винаги когато мога избирам друг по-нерискован превоз! Peace
284 и 84 са много новички, чистички и топлички през зимата!

# 97
  • София
Винаги дупча! И престанете да давате продупчените си билетчета или да използвате втора употреба! Това ощетявава всики нас, защото се предполга, че парите от билети се използват за покриване на разходи, но и за инвестиции за подобряване. Затова всеки трябва да си купува.
Кого ощетява? 1лв. за билет е много! Вижте само градския ни транспорт, като вляза в тролея или в трамвая и ме обвзема ебати носталгията от времето на бай Тошо. Градския транспорт (с изключение на някой автобусни линии.... говорим общо за трамвай и тролей) е на 30+ години. Понякога си дупча билетче. Не ме е страх от контрола. За раздрънкан 30+ годишен тролей за който вися по 25 минути не дупча билет. Спомням си когато билетчето беше 50 стотинки, после почнаха постепенно да го дигат, но градския транспорт си е все същия, къде отиват парите от билетчетата? Ами вероятно в джобчетата на различни лица (като тоя... как му беше името - Христоско Вретенаров дето източи Трамкар?. Може и да бъркам за името му). А за влаковете? Онази афера с новите влакове нали я знаете, която се заформи по времето на оня терорист - Ахмед Доган... чисто нови западни локомотиви и вагони, които бяха вкарани в България за да се вкарат в пътническите превози се продадоха под масата... пуснаха старите влакове на 50+ години. Много сее говореше за това след трагедията София-Кардам.

# 98
Возя се много редовно в едни и същи автобуси и използвам перфорирани от мен. Не ги давам ,а си ги запазвам ,те рядко променят формата на дупките. Иначе ,отивам с два транспорта до работата и с още два на връщане.... Whistling Еми това са ми 4лв. на ден .

# 99
Алекса - що не си купиш карта, наместо да ровиш за билети със същите дупки newsm78, а пък като са ти много 4 лева на ден, стой си вкъщи. Аман от сметки, по-нагоре човек запознат със нещата пишеше че 1 лев е крайно недостатъчен и ние пак пестим, после се оплакваме че не са редовни автобусите, или че са стари и изгнили. И на мен не ми е приятно в 88, ползвала съм го 5,6 пъти най-много, но нередовна не съм се возила в него. Ползвам транспорта, защото ми е удобно, а пък и нямам все още шоф. книжка, съпругът ми когато има път към центъра също ходи с транспорта, а в метрото си е супер яко - чисто, придвижвам се за минути - въобще нямаме право да се оплакваме с това мислене. И да не ми обяснявате че 1 лев е много - наистина е много, но когато съм на билети си вземам талон от 10 бр. - стават 70 ст., дупчила съм и за 2 спирки - като съм решила да се кача - ще си платя, както е в маршрутките. Извинявам се ако засягам някой, но темата е много бодлива Peace

# 100
И да не ми обяснявате че 1 лев е много - наистина е много, но когато съм на билети си вземам талон от 10 бр. - стават 70 ст., дупчила съм и за 2 спирки - като съм решила да се кача - ще си платя, както е в маршрутките.
Hug Hug Hug

# 101
Рядко ползвам СГТ , обикновено пътувам с маршрутки. Но винаги си имам талонни билети и ги използвам при нужда.

# 102
В Бургас е с кондуктори. Искаш, не искаш плащаш си! Цена 90ст. Последните години градския транспорт значително поднови автопарка си! Линии 12 и 12А, 15 са изключително с нови(под "нови" предполагам, че общината е имала предвид бракувани австрийски автобуси, но пък може и да греша), чистички, сравнително бързи автобуси. Другата голяма линия 211 също се пообновява, но определено по-бавно. Чувала съм, че това е така, защото линията минава и през цигански квартали.  Thinking

Маршрутките са по 1лв. При качване взимаш билетче от шофьора, при слизане плащаш. (отново няма как да шмекеруваш). Част от маршрутките са широки и удобни, но има и едни "буренца", които ме побъркват!

Има и една тролейна линия, но никога през живота си не съм я ползвала!

Автобусите по линии 12,12А и 15 са напълно нови производство на чешката фирма ТЕДОМ - нито са бракувани, нито са австрийски.

# 103
  • София
Кого ощетява? 1лв. за билет е много! Вижте само градския ни транспорт, като вляза в тролея или в трамвая и ме обвзема ебати носталгията от времето на бай Тошо.

Човече, като свалиха бай Тошо ти си бил на 2-3 г. Каква носталгия те гони!?  Joy Joy Joy

# 104
  • София
Возя се много редовно в едни и същи автобуси и използвам перфорирани от мен. Не ги давам ,а си ги запазвам ,те рядко променят формата на дупките. Иначе ,отивам с два транспорта до работата и с още два на връщане.... Whistling Еми това са ми 4лв. на ден .

4 х 20 работни дни са 80 лв. Нали така? Картата за цялата градска мрежа струва 50 лв. За 3 месеца е 130  Wink Wink Wink Ама е по-лесно гратис. Даааа, дааа, разбирам.. разбирам...  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт