Отговори
# 585
  • София
Естрела, Честитит Рожден Ден!  
От здраве да не се отървеш,
щастието и късмета да са с теб!

Честито бебе на Евил!                   На мама бързо възстановяване
                      Да е живо и здраво                               и в пълната й къща
                  и да слуша мама и тати!                       да чува само детски смях!

# 586
  • Бургас
Естрела честит рожден ден.Пожелавам ти много щастие,здраве и сбъднати мечти.

Честито бебче на Евил.Да и е жив и здрав малкия мъж.

Изидка и на мен много ми хареса разказа ти. Peace

Моля вещите по темата да споделят марка/модел за начинаещ, както и инфо по въпроса...Може и на лични.
Благодаря!

Роси разкошни снимки,а ти сияеш както винаги. Hug
Слънчице мерси за кафето.

# 587
                                             Честит Рожден Ден, Естрела!                                              

Най-сърдечни пожелания за много здраве и радост на теб и чудесното ти семейство!

Evil, честит бебок!

# 588
Естрелка,Честит Рожден Ден.С пожелания за много здраве,щастие,късмет.

# 589
ЧЕСТИТА РОЖБА НА ЕВИЛ!МАЛКИЯТ ДА Е ЗДРАВ И МНОГО УСМИХНАТ!

ЕСТРЕЛКА, ЧРД!ДА ПРАЗНУВАШ В ДОБРО ЗДРАВЕ И УСМИВКА НА УСТА ОЩЕ НАЙ- МАЛКО 100 ГОДИНИ!

# 590
  • София
Естрела, жива и здрава да си Grinning , много щастие ти желая Grinning Чакам да видя тортата ти Grinning

Евил, да ти е живо и здраво момченцето  Grinning

Поздравления за Анна Grinning

Няколко неща се каня дапиша, дано не пропусна нещо Grinning

За пазаруването Изида беше писала някъде- и аз поприключих с коледните подаръци, много се изнервям, ако оставя за последния момент. По този повод ходих в Джъмбо- не са пуснали още коледните костюми, или поне до преди няколко дни ги нямаше.

За фотоапаратите- по-добре влезте да четете във фотографската тема, там има доста по-компетентни дами и дават добри съвети, дори в момента на последната страница са отговорили на подобно запитване. Ще споделя моят скромен опит- аз си харесвам апарата, Никон Д60, но той е без мотор в тялото, моторите са в обективите, а това ги оскъпява. За обективите- имам два, може би са най- обикновените; китовия 18-55, и 55-200. Разликата между двата е голяма- първия става за пейзажи, сгради отблизо и компания в затворено помещение, втория  става за портрети, с него е невъзможно да се снима компания в стая или сграда отблизо. С първия пък портретите стават много по-зле, отколкото с втория. Има мнооооого по-хубави обективи, но добрият избор, според мен става след време, когато поснимаш и прецениш какви са ти нуждите. Само да спомена, че доста по-трудно се снима с такъв фотоапарат, аз когато го получих, нямах ръководство първия месец и пробвах с налучкване, бях се отчаяла и исках да го връщаме Grinning сега не искам де, искам само нов обектив, макар че и на това, което имам съм благодарна Grinning Ако трябва да спомена какво най-често се препоръчва като за начало: Никон Д90 и Канон450Д нагоре. Хубаво е добре да се обмисли покупката, защото не е никак евтино( поне според мен), а зарибите ли се, все ще ви се иска още нещо да си докупите  Grinning

Забравих останалото- после като се сетя- пак  Grinning

Редактирам, сетих се едното нещо, което исках да ви пусна Grinning Моите момчета ще се чувстват прекрасно на такова място  Grinning Клипът е преведен, инересен е да се изгледа  Grinning

http://dzen.gradina.net/?p=126

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 11:35 от tchara

# 591
Много хубави поводи пак.
Естрелка,честит рожде ден!Много здраве и щастие за теб и близките ти!
Евил,да ти ежив и здрав мъничкия мъж!Много да е послушен и да расте безгрижен обргаден от детския смях у вас!

Момичета имам едно питане.Колко време след като са приведени осигуровките, и срока за пускане на майчинството?А детските обвързани ли са с него,и ако не -те до коя дата се привеждат?Благодаря!

# 592
Евил, честита рожба мила! Живи и здрави да сте, много радост и щастие ви желая!   bouquet

Адашке, честит рожден ден! Много здраве, късмет, любов и щастливи мигове!   bouquet

Чара много уважавам такива неща!  Peace
Краси и разказа ми хареса, и сайта, мерси! Hug

# 593
Евил, честита рожба мила!
Жива и здрава да вие и много радост да ви носи!

Естрела, жива и здрава да си мила!
Желая ти цялото щастие на земята!

# 594
  • Sofia
Естрелка, да си жива, здрава и много щастлива в пълната ти къща!   bouquet
Весел празник и много емоции ти пожелавам, после чакаме снимки на тортата!  Hug

Евил, жив и здрав да ви е Йордан, много радост и веселие да ви носи!  smile3525

Дени, колежката по пиано е много добра в нейната си област!  Laughing Heart Eyes
И как внимателно натиска копчетата само, това ако беше Ева с един удар и по пода щяхте да ги търсите.  Laughing

За фотоапаратите не мога да се изкажа никак компетентно, тъй като аз за разлика от Танчето даже не знам и какъв модел ни е апарата, само знам, че с нея снимаме с Никон, а всички други май са с Канони, да излезнат пред строя и да си кажат ако обичат.  Laughing
В началото като го взехме всички ми казваха как сме се прецакали, защото нямал мотор в тялото и обективите ни били много скъпи, аз лично си го харесвам и това не ме притеснява, снимките ги прави почти сам без много усилия от моя страна, аз така и не се научих да барам много настройките, някой ден ще седна да си прочета ръководството и ще задобрея обаче.  Mr. Green
За сега и аз съм с два обектива, на единия му казват китов, с него Танчето е обяснила какво се снима, а другия не знам какъв ни е, но като го взимахме мъжа ми каза, че сме щяли да снимаме луната  hahaha ама нещо не ни се получи.  Mr. Green
Сега ще взимаме 3-ти, също не го знам за какво е точно, но прави яко размазан фона и на мен това много ми харесва, ще пробвам да онагледя, един приятел ни даде да пробваме неговия и направо се влюбих в този обектив:

Ми изказах се любителски, ама професионалните термини още не съм ги заучила.  Mr. Green
Ади, за теб не знам аз имам и една сапунерка Сони и той си снима много хубаво и клипчета прави, изобщо и от него съм доволна,  но и неговата книжка още не съм се доредила да я прочета.  Laughing
Струваше някъде около 700лв, но това преди години беше, сега вероятно цените са други, че и избора и конкуренцията е по-голяма.

Касандре, не те разбрах много какво питаш, но детските нямат много общо с майчинството сякаш.
Детските ги превеждат след 15-то число на месеца, но в повечето случаи се бавят, знам също, че тъй като работят с ЦКБ тази банка е с предимство.
А за майчинството ето какво са ми казвали от НОИ на мен преди:
Съгласно чл. 23 от Наредбата за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО, обезщетенията се изплащат в срок 15 работни дни от представянето в съответното ТП на НОИ на документите.

# 595
  • София
Ади, за компактен фотоапарат- аз имам Панасоник Лумикс DMC-LZ5- изключително съм доволна от него Grinning Мисля, че в момена върви по телевизията реклама на един подобен Grinning Преди това имах и Самсунг, от него не бях впечатлена, ама си беше технология о преди 5г, сега може да са  много по-добри.

# 596
Хмммммммм Ади, сега като прочетох на Чара поста то и аз съм с Панасоник Лумикс,само че  DMC-LS80.Идея нямама каква е разликата,но откакто прочетох упътването му съм доволна от качеството на снимките.И е много лесен за ползване а не е скъп.
Вале,мерси мило.И на Алинка и тя ми обясни на скайпа.

# 597
Честит рожден ден на Естрелка !!! Желая ти много здраве , късмет и щастие с твоите слънца !!!
Честито бебче на Евил !!! Живо и здраво и много послушно да расте !!!

Ади , по-добре съм вече  Hug

# 598
Ави,много се радвам. Hug С всеки изминал ден,да се чувстваш все по-добре и по-добре... Hug
Вал... Mr. Green Ти ме закла бе жена...Кви 700лв...
Чаре,не можах да намеря актуална цена на твоя модел...
Кас,мерси мило и на теб...Ако може да ми метнеш някоя снимка на скайп примерно,да видя какво е качеството на оригинал-а...Че,се набутахме като се роди Иво с един апарат,на хубава цена с добра характеристика,ама става за снимки само навън и да е хубаво времето...Сега изнудвам моя мъж да ми купи,че досега ползвах на сестрата,ама сега си й го върнах да си снима Звездичката...

# 599
ЧЕСТИТА РОЖБА НА ЕВИЛ!МАЛКИЯТ ДА Е ЗДРАВ И МНОГО УСМИХНАТ!

ЕСТРЕЛКА, ЧРД!ДА ПРАЗНУВАШ В ДОБРО ЗДРАВЕ И УСМИВКА НА УСТА ОЩЕ НАЙ- МАЛКО 100 ГОДИНИ!
Живи и здрави и от мен! Hug  bouquet
Ади,радвам се че се разписа.Дано скоро спечелиш нещо от тотото ,че не е хубаво тъй ConfusedИли поне да ти пожелая готино апаратче да си купиш PeaceНашия е съвсем обикновен"PENTAX"8мегапиксела,3-кратен зуум.Не съм го разучила много,но смятам,че ако хване "добра" светлина се справя чудесно.Купихме си го преди 2 години за около 200лв,сега трябва да е по-евтин Peace
Роси,страхотно настроение внесе със снимки PeaceДаже малко ви завидях Blush
Изи,много забавно пишеш hahaha
Вал и ти-то се знае Grinning
Авинце,радвам се,че се подобряваш-всеки ден ще е по-добър от предния Hug
Расеяна съм нещо и не мога да си фокусирам мисълта Thinking Стела така ми прискрипа пръста,че усещам има вероятност да ми падне нокъта на малкия пръст на ръката Confused Rolling Eyesпосиня,а сега лилавее Rolling Eyes
Айде лека.

Общи условия

Активация на акаунт