Отговори
# 135
Мерси за съветите момичета,сега забравих да взема еднократни чаршафи но после ще купя,малко се притеснявам Ванко да не изстине ако се напикае,но май ще трябва да си навивам алармата и да ставаме да се изчуркваме,през ноща Sad.
Еления много сладка малката кукла,добре се е оклепотила Grinning.
Миме дано Люко по бързо се оправи,ох направо като слушам колко много болести много ме е страх Sad.
Кас може да ти е време за трето душице Laughing :hug
 Hug  bouquet на всички,лек ден.
http://svobodenizbor.bg/bg/node/1 ето нещо за ваксините

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 12:27 от zlatina77

# 136
  • София
Здравейте!
Викито от вчера ми е с Т 39. Свалям с Панадол или Нурофен и след няколко часа пак я вдигне. Сутринта беше с 37.5 и се надявам вече да не вдига виосока Т, че ми е за първи път и ми е притеснено. Педи каза, че й е леко зачервено гърлото, гърдичките са чисти. Нямаше как да не се зарази от племенниците ми, които също бяха само с Т.
Кас, я кажи и на мен. Вики, понеже още няма сополи, да й давам ли да пие кл.тинктура, или да й капя с физ.р-р в нослето? И 2-3 капки в колко мл и тази доза за целият ден ли е, или за всяко пиене? А ако текнат сополи, да и давам ли да пие и да капя в нослето или само в нослето?

Отчет от вчерашната консултация: 11.200кг / 83см
Бубе, много си красива, само да си посмяла да си смениш аватара.
Тони, ще стискаме палци! Радвам се, че се разписа!
Май изпускам нещо, ама няма време...
Болничките да оздравяват!

П.П. Златина, това е същата петиция от подписа на Тони.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 12:37 от Cattt

# 137
КАТ... Grinning  Мерси , а това е спешъли фор ю... Joy  ДАно се оправи бързо ВИКИ ... Hug

ЕЛЕНИТКЕее...Къде го пусна Стели , че стана такава.. чистичка, да я беше пратила поне с нас коприва да бере... Laughing
Изпонабодохме се всички.... Joy  Но пък ще си правя маска за косата... 4470

Болничките да оздравяват бързо и се пазете... Hug

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 13:51 от бубето 29

# 138
Вили,почвам подробно.
Клеевата тинктура за пиене,е с противовирусно действие и подсилва имунитета .Дава се всеки ден от Октомври до Март месец./Аз не съм я спирала цяла година/.Дозата е в зависимост от възрастта.По 1 до 2капки з агодина живот.
Пример:Вики-1,8г.  1 до 2капки 2-3 пъти на ден.При случай н аболест и опасност от зараза може да се увили приема на 3-4 пъти дневно.Разтваря се във вода,сок,мляко илидруга течност.
Като капки за нос се дава при започнала хрема,от всякакъв вид.В началото засилва излизането на секрети а после подсушава.След няколко накапвания може самите сополи да се оцветят в нейния цвят,а именно бледожълто,не се тревожи .Малко лютят но пък аз съм много доволна от тях,не вкарват хремата навътре .Разтварят се 5капки клеева т-ра в 10мл. физ.разтвор ,сребърна вода или най-обикновенна преварена вода ако няма друго.Слагат се по 1 до2 капки в ноздричка 2-3пъти дневно.Ако няма все още течащи сополи,но я чуваш как сумти от сухо носле най-ефективно е праскънето или капенето с физиологичен разтвор.
Капенето в носа,е различно от пиенето и не спираш едното ако даваш другото.
Дано бързо се възстанови Куулката! Praynig Heart Eyes Hug

# 139
Чета ви, не ми се пише, записвам се за да не ви изтърва. В петък заминаваме и се връщаме чак на 10,11,09. Ще изпусна много, а ще ми липсвате още повече.

# 140
Пак аз Wink.
В крайна сметка не заведох Ици на проверка. Мисля , че вече нещата са под контрол.Продължавам с хидратина и хидрасека, както и с диетата. Не ми се щеше пак да чакаме с други болни деца , а Ици да реве с пълно гърло докато ни дойде реда и в кабинета на лекарката.В тези грипозни времена ще сведа посещенията при докторите до минимум и само при крайна нужда.
Кас , наистина новият грип буди тревога , но и най -обикновена вирусна инфекция може да доведе до усложнения с фатален край.Особено , ако имунитетът е отслабен и не се лекува своевременно.Всъщност в световен мащаб човешкият грип взема много повече жертви. В медиите неща не рядко се преекспонират, защото това прави новината "интригуваща" , хваща зрителя/слушателя , читателя/- Винаги , когато има някаква човешка трагедия, особено пък , ако тя е валидна за цялото общество, -  е номер едно в емисиите. Разбира се не подценявай сериозността на нещата и на средствата за масова комуникация- те са много нужни в такива моменти.Но в карая на крайщата каквото е писано...Лично аз не съм в паника .
Мерси за обясненията за клеевата т-ра. Peace
И друго щях да пиша , но ми излезе от акъла. Embarassed
Айде , че ще ми изгорят печените ябълки Flutter

# 141
Кат мерси че ми каза хич не бях обърнала внимание Embarassed
Камчи на ванко му бяха изписали мезим форте и биотикс за чревната микрофлора.Мисля че му помогнаха.

# 142
И да питам аз newsm78 Росалинке Heart Eyes, душо мила в какъв филм ме вкара бе златна! hahaha Как ще съм бременна без първо на вас да кажа?!Че аз дето се вика и запек да имам, първо на вас казвам то представи си такава хубава новина Joy Иначе и аз като Изабелитка съм с ипоръчала за следващата фурна близначки,ама може и четиризначки пък ще и дам двете Wink.

rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo thumbsup tooth rotfImbo
Е, ама как се смях само на това..... Hug...Кас, страшна скица си, да знваеш Heart Eyes
Много болнички, много нещо Sad...хайде къш, къш на всички болести вече....Аз затова още събирам смелост за пентаксина...срам не срам, още не съм я била Embarassed....ама пусти страх....едно от реакция след това и друго ...как да заведа здраво дете при всички тия кихащи и кашлящи болни пред кабинета.
За махане на памрерса и дума не може да става....с тия темпове ще си го носим до първи клас Crazy
Тони - ще стискаме палци душицо fingerscrossed, ама после да кажеш имаше ли ефект Heart Eyes
Честита племеница на Ади newsm51 Да ви е жива и здрава момата с това прелестно име Heart Eyes
Сенди се изгуби от доста време newsm78 липсват ми снимките на зетя..... Party...не се спотайвай ами дай да го видим колко е пораснал тоз хубавец Heart Eyes
Бубе - за твоите три прелести - просто нямам думи  love001 а ти на аватара изглеждаш толкова щастлива....само да си посмяла да го смениш  Naughty

Я кажете, сега, кой какви планове има за Коледа и Нова година....нещо много рано тази година ме подкарва коледното настроение....ех, много ги обичам тези празници Flutter

Приключвам, че в другата стая стана подозрително тихо и имам съмнения, че пак пише с някой химикал по тапетите ooooh!
.....
Аааа...нещо не ми се получи цитата newsm78

# 143
Добро утро, от давна не съм имала възможност да поднеса кафето, сега заповядайте

Кас аз от доста време съм се запретиснявала заради този свински грип. Още повече и с пътуването ни до Испания .......
Само като знам моята лична каква е, ще отида примерно със симптоми и тя че ми изпише антибиотик без изследвания. Направо настръхвам......
За сега толкова, че ме привикаха...
Лек ден.

# 144
Добро утро!

Златина , На Ици пробиотиците не смея да ги давам , защото са микроорганизми отгледани в млечна среда , а той има АБКМ.Иначе имам таблети за смучене Био гайа. За подобряване на чревната микрофлора разчитам на кърмата.
Каси, вчера забравих. Напълно подкрепям идеята ти за протест с/у прикриването на страничните реакции от ваксините. Мисля че протестно писмо е по добрия вариант , но нека се изкажат и други момчета.

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 12:52 от Камчи

# 145
Слънце,не се тревожи бе мило.Свинския грип си е като всеки друг грип.А и ти си вземи маски за лицата.Няма нищо срамно да ходите предпазени.А и не тъжи ,че заминаваш...снимай и помни всичко,та да съпреживяваме с вас после пътуването. Hug
Камчи,и аз си мисля че протестно писмо ще е по-добре,винаги може после и друго.Но не е честно лекарите да прикриват статистиката,и от това да се облагодетелстват производителите на лекарства.За всяка ваксина,лекарство и друго трябва да има докумантации един тон.Познайте като никой не съобщава за съществуващите странични реакции.Поне при нас независимо дали за ваксина или АБ,никога не са ни приемали оплакванията за страничните реакции.
Сори пак ми изтече мисълта...айде после още.

# 146
  • София
Добро утро!

Кас, едно огромно БЛАГОДАРЯ за подробните обяснения за тинктурата!!! Вече ще давам на Викито редовно, пък и аз ще пия, че нещо хич не си гледам здравето май.
Вики и вчера поддържше висока Т, ама да чукна на дърво през нощта и сега няма. Рева на няколко пъти през нощта, дали няма да се окаже зъб? newsm78
Слънце, не си проваляй хубавото изкарване в Испания с притеснения за грипа. Ако е речено, човек може да се зарази навсякъде. И аз в началото много се притеснявах, но сега позабравих. С притесненията не си помагаме, вредим си! (виж ми аватара на какво съм заприличала)
Роси, а вие кога ще ходите във Венеция? Момичета, да нащракате снимки, та и ние да се полюбуваме на красотите по света...
Бубе, пусни и ти някой забележителности от вашият град. Пък може и още от бубанските чаршафки. Като пуснеш техни снимки, сякаш слънце огрява темичката ни, поне аз така го чувствам. Тези деца излъчват топлина и любов...
Хей, Кас що близначки, защо не изравните с близнаци? Е тогава какво ли ще е у вас... ?
Къде ще сме за НГ и Коледа ли? Незнам, още не сме мислили. Сигурно вкъщи. Мен друго ме вълнува. Остават ми по-малко от 3 месеца, за да се науча да правя торти, че искам вторият рожден ден на Вики да е с дом.торта. Май е време да запретвам ръкави за опити... Ама първо трябва да чета, чета...

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 09:37 от Cattt

# 147

Бубе, пусни и ти някой забележителности от вашият град. Пък може и още от бубанските чаршафки. Като пуснеш техни снимки, сякаш слънце огрява темичката ни, поне аз така го чувствам. Тези деца излъчват топлина и любов...

Еееее....Няма как да не ми е по-хубав деня след тези мили думи... Hug  Благодаря ти КАТ,

направо ми се насълзиха очите .... Hug

Дано да се окаже температурата от някое зъбче... Hug  А ти ...си смени аватара... Mr. Green Joy

МИРКА и на теб ти благодаря за комплиментите..
Лек ден на всички и повече усмивки...........  bouquet

# 148
Що така ви няма никакви бе хора? Thinking
Ето малко да се раздвижите!

# 149

Леле.... Tired  Няма ли със кой да си разделя обяда... smile3506

КАСИИИИ... Hug  Със теб душко да похапнем поне... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт