Спомени и сънища от Магреб - 21 нощи

• 47 075
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте магребинки и дедко!  waveyБрех, престраших се!  EmbarassedЧета темата от самото й създаване и много ми харесва. Много е уютно и приятно тук при вас и най-накрая реших да се присъединя. Дали ще ме приемете във вашите редички? Нямам общо с арабския свят освен интереса. По-принцип всичко различно ми е интересно, но най-вече бит и култура. Да кажа нещо и за мен – преди 2 години завърших образованието си и работя в администрация. Имам приятел, заедно сме от 6 години. Това е общо взето. Ако ви интересува друго, питайте. Ще се радвам ако ме приемете!  bouquet

# 76

Rali_buba

Имаме си още  едно Рали тука обаче,което е фен на Египет
Рали- разпиши се...къде изчезна?помете те работата...

БЕЛА- и ти се покри...
Изчезнахате Днес значи да празнувате Димитровден
А аз сутринта забравих да Честитя
Честит Свети Димитър
Ето-това е едно от нещата,които незабелязаноминават тук-празниците!не е като да си си У дома и да си ги усетиш

# 77
  • София
Невена, ето ти линковете:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421581.msg12657911#msg12657911

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421581.msg12668154#msg12668154

Значи ние в къщи сме с най-обикновена печка с най-обикновена фурна, така че не знам какво представлява прословутата фурна за пица.

===============

Това за центрофугата аз не съм го изпробвал и не мога да ви бъда полезен. В действителност наистина може да е полезно действие, но нямам представа нито как се процедира, нито пък на колко оборота трябва да се пусне центрофугата. Може би Пина, ако се мерне насам ще сподели, ако е чела по по-подробно.

===============

Благодаря ви за поздравленията за именния ден на синът ми. Както вече ви писах и тъста е именяк, пък и градът, в който живеят днес му е празника, та ходихме там. То бяха сергии, скари, народ - абе като на събор на града. В единия край прословутите люлки, гондоли и не знам още какво си с гърмящата чалга, после две улици изпълнени със сергии и на централния площад пък нали официалната програма. Ние като отидохме речите бяха свършили и пееше Поли Паскова.

Личи си обаче кризата. Съборът тази година беше по слабо посетен, хората просто се разхождаха и почти не купуваха нищо, нямаше го и настроението. Може би пък защото беше работен ден.

# 78
Далка,благодаря за милото посрещане!  bouquet  bouquet  bouquet
Дедко, на твоите именници им желая много щастие и здравето и късмета да са винаги с тях!

# 79
Дядо Хаджи, да са ти живи и здрави именниците и ти покрай тях! Честито на всички празнуващи!
Дала - не слагай ваксини за свински грип, ако искаш сложи си регулярните ваксини за грип, но не и тези новите. Темата за свинския грип е просто преекспонирана. Ако имаш нужда от още информация, само питай и ще ти отговоря с удоволствие.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 21:55 от hadil

# 80
  • Egypt
Честито на именниците и на празнуващите с тях!
Тук вали дъжд, че и гръмотевици се чуха  Shocked Но си е още топло, веднага изсъхва. Нали си имаме прозорец на тавана, та капе на пода, но езеро не се е образувало  Laughing
Rali_buba, добре си дошла  Peace
Паулинка, за космите сме си говорили много с тебе, ама тука да кажа- аз съм от не много косматите, ползвам епилатор навсякъде, мене хич не ме боли, много лесно излизат косъмчетата. А дарителят на сперматозоид за Софийка пък си беше направо кьосе, ама да я видите нея, горкото ми дете, като маймунче е, по гръбчето чак има гребен от косми. Така че какво ще е потомството- не може да се каже със сигурност, даже и от генетиката. Пък как съм се смяла с това, дето е казал дядото на Невена... Аз съм имала много клиентки арменки, тия оригиналните, от Армения- е бая са окосмени, но тия от Бг не са като тях, нормални са си.
Това за покълването на житото- навремето в училище по природознание го правехме, цялата къща беше в памуци и бобове и лещи. По- късно явно като наследство от тия уроци започнах да развъждам палми от фурмите, лимони, грейпфрути, портокали, мандарини. Всичко си ми се хващаше, и бяха настанали като малки дръвчета, не знам сега дали майка ми не ги е уморила.
И да питам тука- това рачел какво е  newsm78

# 81
рачел или рашел е вид сладко, което се прави най-вече от червена тиква, но става и от други плодове. основното в идеята на рачела е, че плодовете се слагат във варно мляко (разтвор от вар) за около 1 ден, после се слагат да се сварят леко в захарен сироп и се съхраняват в него - така стават с твърда коричка отвън и мека сладка сърцевина. най-хубаво стават малките ябълки, крушите, тиквата, малките тиквички и малките патладжанчета и дебелите портокалови и динени кори.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 22:36 от hadil

# 82
  • София
...
И да питам тука- това рачел какво е  newsm78

Чакай да се редактирам, че гледам Хадил вече е отговорила и да не се повтаряме. Само да допълня, че явно си зависи от плодовете, защото по нашите традиции тиквата се държи във варта само няколко часа.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 22:39 от дядо хаджия

# 83
  • Varna
ДЕДЕ-ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА БЛИЗКТИТЕ ТИ, ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВИНАГИ УСМИХНАТИ!!!
РАЛИ-БУБА wavey- и аз съм от тезе които интереса доведе във тази темичка, ама ето на, почти година Фарашките ме траят тука и съм им много благодарна  bouquet
ХАДИЛЧЕЕЕ- както обясняваш за рачела, така ми се напълни устата със слюнкааааа- обичам бееееей. НЯщУ многУ ФкуснУ е и е добрЯ за болните ми бъбреци, дори.
ФАЙМА- и аз като тебе като дете се бях научила по училищтно време така да си отглеждам от житце, фасулче и лещичка - растения. Много им се радвах Grinning А пък като тръгнеха кокичетата да растат аз гадното пишлеме, слагах мастило във водичката където бяха те и те завалийските ставаха сини bash

# 84
  • София
...НЯщУ многУ ФкуснУ е и е добрЯ за болните ми бъбреци, дори.
...

Еле пък рачел от патладжани викаш най върви.

# 85
...

Joy   не знам Дядо Хаджи дали си ял сладко или рачел от малки патладжанчета или малки тиквички, но не е толкова вредно като големите патладжани.

# 86
  • София
...

Joy   не знам Дядо Хаджи дали си ял сладко или рачел от малки патладжанчета или малки тиквички, но не е толкова вредно като големите патладжани.

Ами значи аз по принцип сладко от зеленчуци не мога да възприема. Затова не обичам и сладко (а и туршия) от зелени домати, и от моркови също, пък виж от патладжанчета, тиквиченца и зелен боб даже не мога да си го представя. Само сега не ме застрелвай моля те с някоя рецепта за сладко от бамя или червени пиперки (еле па люти чушлета), че вече на нищо не бих се учудил.

# 87
  • Varna
ДЕДЕ-
ами тиквата за мене винаги е била десерт. Не тиквичките. Grinning

# 88
 Laughing патладжанчетата и тиквичките, за които говоря са с големината 7-8 см и се правят като рачел. а иначе имаме рецепта за халва с моркови и орехи, ама да не убивам Дядо Хаджия.  Joy весело е, но наистина има рецепта за сладко с люти чушки и шоколад, но не е наша. А за сладко от бамя не знам - ние само я готвим с месо, доматен сок и понякога малко чесън. Иначе да ти кажа понякога я правят на туршия, но и аз не я ям.
Ауууууу ужас  Embarassed дойдох в темата на момичетата и им я обърнах на готварска.
Сетих се да питам Паулина - правиш ли традиционни ирански сладки ?

# 89
  • по пътеката
http://www.tunisia-sat.com/vb/showthread.php?t=805073
едно видео,дето ме накара да се усетя зле с костите и ставите! но как го прави ,готов брейкаджия! #Crazy
аз само един път съм яла ра4ел ,страхотно е! тукашите тикви не са сладки и ги готвят и пържат, тоест за солени неща!едно кило захар и пак не е гот на вкус!
4естито на димитровците за последно питие и хапка е време!   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт