Спомени и сънища от Магреб - 21 нощи

• 47 592
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте дами .
Не съм ви навестявала от дълго време , но който си ме знае ще рече нищо ново .
Ние сме добре , децата са на градина и на ясла и аз до 16 часа съм по задачи и на работа , а като се прибера се почват и домашните задължения . Та до компа сядам само за да свърша някоя задача .
Поздрави от нас .  bouquet

# 436
Добро утро поспаланки.
Хайде за събуждане по едно кафенце а закуската от някой по - скопосен от мен  Mr. Green.
Лек ден на всички

# 437
  • София

Сигурно закуската трябваше да е нещо сладко, ама съжалявам на обяд ще имаме гости и това ще е хляба (не е нещо луксозно с извара е). Вие си притурете там малко рикота, а специално за Марси върви и с тунизийска хариса (ади да не ти объркам пак с иракската и сирийската).

Ако имате други желания, поръчки приемаме за един месец напред оти не знаем кога ще ни доди настроението да готвим нали.  Confused

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 11:27 от дядо хаджия

# 438
Благодаря ДЯДО ХАДЖИЯ!!!
Тъй като другите още не са се събудили въпреки кафето и хубавата закуска ще се възползвам първа а пък за тях ако остане  Mr. Green Mr. Green

# 439
  • София
Благодаря ДЯДО ХАДЖИЯ!!!
Тъй като другите още не са се събудили въпреки кафето и хубавата закуска ще се възползвам първа а пък за тях ако остане  Mr. Green Mr. Green

Ан тъй давай давай.
Тука нали по нашия край така викат, рано пиле рано се наяло.  newsm62

# 440
  • по пътеката
добро утро, с кафето! днес окъснях съ ставането, нали ни е национален празник! Peace
 това да замезите, 4е при мене е време май за втора закуска!
нуел4е, супер са ти девойките!  Hug
дядко, мигам и не гледам,4е имам и смид да не турна едни пого-мого, откога ме тормозят колегите на мъж ми! аз то4но съм на дилемата какво да направя за закуска на линда, което аз да не оби4ам! днес едно табуле ми се е присънило, купих и булгур, може и на къбе да се помъ4а,ако не ме домързи!
тез кифли на машината ли са, много са подути ,както ги оби4ам!  chef bowuu  bouquet

# 441
  • София
Абе верно, че Тунис днес има национален празник.

Жасминовата революция - нали така !

Във всеки град има по един булевард "7-ми ноември" (този тук е на град Хамамет - там така се казва крайбрежния булевард).

Честит празник на Тунис и много просперитет и благополучие му желая !

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 11:43 от дядо хаджия

# 442
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТУНИС!!!
МАРСИ мерси за втората закуска и нея ще я уважа (може да се каже рано пиле две закуски яде  Laughing) А пък който спи ако остане  hahaha

# 443
Zdraveite momicheta,
az sam savsem nova,no vi cheta s golqm interes,strahotni ste:)Edin vapros kam kulinarkite:)Kak se prigotvq sladak kuskus?Moeto momche e ot tunis i ot izvestno vreme vse me pita,moga li da mu prigotvq neshto s kuskus ,a az:(
Hubav den na vsichki i blagodarq

# 444
  • по пътеката
масфуф, кускус(дребен) : 500 g
стафиди : 150 g
пудра захар : 200 g
олио 4 с л
шепа фурми
кускус се приготвя на два етапа по 20 мин! 2л вода се кипват  и в кискесата се слага кускуса  над парата, след  20 мин се разстила на плот и се омесва да няма бу4ки и да вземе въздух, след това пак 20 мин над парата и накрая се слага да се аерира и омеси пак и да поситине , наръсете със захар  и олио, разбъркайте и след това сложете в купа! украсете със стафидите, фурмите и кленовите ядки,шам или каквото сте решили!аз бих сложила  масло разтопено, вкусът е  по-добър, но е според вашия!

# 445
  • Varna
МАРСЕЛИНКА, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТУНИС И УМНИ ОРА ДА ГО УПРАВЛЯВАТ!!! newsm10
Малеййй Душо тоз кускус дето си го пляснала тука направо ми образува слюноотделяне. Добре че нямам кускусиера да се мятам да го правя. Както ми се лапа сладко във мУментЪЪЪЪ и както съм награбила една кутия шоколадови бонбони - Кармен на Сушард. Никой не ме вижда и лапам на поразия. Мъж далече, детенце на една вила, котарата спи, че чак сЪ чува и аз пирувам със бонбонитеееее Joy newsm44
Ай, да фрасна по  едно каЙве, че много върви със бУнбоните smile3503 Хадиии кафянУУУ времИИИИИ Hug
доника wavey wavey Пиши на кирилица, моля те  bouquet

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 15:27 от DELTA_DELTA

# 446
ААААААААаааааууууу ДЕЛТИЧКА това с бонбоните ме уби шъ знаиш!!! И аз обичам сладкоооо.Ама довечера за работа шъ си купя един шоколад и ще си го изям ей така сам самичка и аааааааз  Laughing Приятно хапване ти желая.
На ввсички арабелки приятен ден

# 447
Честит национален празник на Тунис и на всички, свързани по един или друг начин с него (специално на Марси)!

Кускуса на Марси и кайвето на Делта ми събраха очите  Crazy Joy

# 448
  • по пътеката
благодаря за 4еститките,  bouquet Hug ще ги предам на бенали! другите тунизийки да не се стискат,ами да по4ерпят по някой сладкиш!ние ходихме на разходка, 4удесно време беше! на пук на грипа, но нямаше хора и не сме се спирали, никъде само 3 км ходене и лаф моабет с дребното! сега пише,ама не пропуска да си прави театър, ужас за даскалките! ooooh!

# 449
  • София
Хайде да помоля някой, който разбира добре френски, да види ето тази рецепта:

http://amounamazyouna.over-blog.com/article-remede-aux-figues-se … oux-38811662.html

Касае се за "лекарство" против кашлица.

Доколкото аз разбрах се прави от 200 грама сушени смокини и една глава чесън на скилидки. Та това 30 минути се вари на пара. После се претрива с лъжица и накрая се смесва с 150 ml зехтин. И вечер преди лягане се дава по една 1 чъжичка.

Само, че дали пък нашите смокини не бяха като хората или нещо аз правилно не съм прочел, нищо не се получи. Смокините така и не можахме да ги претрием и въобще и с блендер и пасатор не се разбиха и си останаха на каша и не поеха зехтина.

Та моля ви нека някой който разбира френски да я прочете и да каже дали не изпускам нещо. И дали смокините не са някакъв специален сорт, щото като ги гледам на снимката след като се претрият стоят като на прах.

Благодаря ви предварително за съдействието.

Общи условия

Активация на акаунт