Спомени и сънища от Магреб - 21 нощи

• 47 580
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Забравихте и жакузитоооо!  Mr. Green Този тип не заслужава да му се отдава внимание, но да кажа и аз. Виждала съм го в една дискотека с две момиченца /по една на всяко коляно/. Sick Толкова гнусна гледка.......... И те едни щастливи и пърхат, пърхат. Как не ги е гнус не знам.Хайде възраста да кажем, че не е от значение, но много отблъскваща външност и мазна физиономия, бе.
Аз сега се завръщам от семинар. Преди да тръгна в петък писах и сега гледам, че не ми се е публикувал поста.
Минче и Паулинка и аз във вашия отбор. Приятеля ми работи на километри от мен и знам, какво е. В началото беше много трудно. Депресии, сълзи, непремирение.... И аз се бях изолирала от хората и нищо и никой не ме радваше.  Cry В моментите в които бяхме заедно аз не се отпусках да се радвам на момента, а само мислех, че предстои момента да тръгне и все си бях тъжна. Сега не че съм свикнала, но от 3 години вече сме така и като няма накъде, свиква се. Делтичка е с по-голям стаж да каже как се справя.
Честит празник на всички, които са имали повод да празнуват и честит имен ден на именниците! Да сте живи и здрави и всички около вас!
Хадилче, много сладки истории разказваш за мъничета. Много хитрички душици.
Дядо Хаджи пак сервирал вкусни неща! Ех, баба Хаджийка ще да е голяма щастливка.

# 481
  • по пътеката
да ви навестя,нали сте на баница! то днес  моят глезан се писал за храна като на ресторант, ама  като ба4ка за двамата си колеги! ей ,сега донесоха топли брикове, - месце, кашкавал и яйце,на каренце и запържено , страхотно вкусно! преди туй му носиха мхамса,аз пък върнах да не са празни съдовете от моя ябълков сладкиш! да натурална размяна тука стана, но е за хубаво! bowuuнали е празник!   bouquet

# 482
  • Varna
Rali-buba Hug
Верно бе душееее, жакузитУУУУ забраЙхмИИИИИИИИИИИИ Joy
Ох, аз със стаж ама човек като обича не може да свикне. Ей, ся преди минутка, така ми залипсва, така ми стана едно никакво такова, хем тази година има вероятност да си е тука за празниците. От години съм все сама на тия празници и съм свикнала така, сега немога да повярвам. Но пък незнам как го правя тогава да не ми е тъжно и да не рева. Обличам си официалните дрехи, нареждам една красива софра нареждам няколко прибора около себе си, всичко което се полага за празник и танци, танци до припадък, това ми е терапията. Сама но танцувам. И те така newsm47 Важното е колкото и да те боли душата да те боли за човека който обича ш и който те обича.
МАРСЕЛИНКА-навремето като си носехме комшийките някоя баница, сладост и те такива неща, винаги сме връщали чинията пълна- това да не ти е празна къщата. Никога празн не съм връщала. Не е хубаво. След това като дойдох тука да живея, малко по нагоре от моята улица бях писала, че съм носила на комшийките те ме гледаха отровно и мислеха, че пари ще им искам сякаш. Носех на една дето знам, че е от село, че там традициите се спазват и уважават, тя по зле и от теЗ които уж Варненки. Варненки друг път, а и да не са варненки какво от това, традициите не ги знаят а не са много по малки от мене, може би 3,4 години. Много хубаво си направила ти, браво newsm10

# 483
Момичета, пожелавам на всички, разделени с любимите си хора, съвсем скоро така да ви се наредят нещата, че да се съберете и да сте заедно Hug
Делтич, много ме разчувства, да знаеш Hug. Това, че си сама на празниците много ме натъжи. Ех, защо не ми беше по-наблизо Rolling Eyes. Но ти си невероятен човек, да успяваш да се усмихваш винаги и да създаваш настроение у хората. Признавам си, че ме прихваща малко от твоя оптимизъм и, живот и здраве, на лято много ще те черпя по този случай Wink

Дядо Хаджи, благодаря за рецептата  bouquet. За темата в готварския знам, но напоследък хич не ми стига времето да се ровя из форума и затова ми се прииска рецепта на готово Blush

Хадил, веселба е с дечицата Heart Eyes

# 484
  • по пътеката
делти4 ук по нашия край май е тъй, не се връща празна 4иния, поне една шепа захар се слага! помните катето с пакета захар! оби4аят е такъв!както отварянето на 4адър в къщи, клатенето на краката и метенето ве4ер,дори миенето на 4инии, ама това не знам от мързел ли е? 4е тук в пове4ето къщи има външни мивки, на двора,за да не се запушва канализацията у дома, се мие навън! рядко има топла вода в стара къща в кухнята!
а да ви кажа покриха я къата,дето и махнаха тавана! не е бетон ,пак на тухли4ки с подмазка, ама тук така е свикнало населението!днес по4на май зимата като се разваля от сутринта и стана студено, поне да са на сушинка хората! Peace
астарта, делтовата е само оптимизъм ,знам си я на една ръка  и 2 пръста разстояние! Mr. Green много е градска тя, и готина мацка! Peace Hug

# 485
Астарта, благодаря! Hug
Ох, Делтичка като те четях в началото ми стана тъжно, но после се усещам, че сама се смея с глас. Браво! Страхотен човек си и с неизчерпаем оптимизъм! Пожелавам ти да си все така весела и нищо да не те натъжава, че да веселиш и нас!  Hug
Марси, като каза, че е застудяло при вас да попитам. С какво предимно се отопляват?

# 486
Делте - грях ти на душата, ако си седиш сама - ако си сама за празниците, хващай автобуса и ела у нас. Иначе дано баткото да си е у дома за тези празници.

а да ви кажа у нас за обичаите и чиниите, та да се посмеем. Значи - чиния празна не се връща (даже може да я задържиш по-дълго време, но никога не връщаш празна), ама има и някои изключения. Понякога има особен вид раздавания за "барака" (берекет), за новородено и за младо семейство - тогава чинията се връща веднага (дават ти я, пресипваш си, каквото има вътре и беж обратно с чинията) и то без да се мие, защото ще отмиете късмета и няма да ви влезе нищо вкъщи и ще си отмиете връзките с човека, който ви носи раздавката.

та по повод тази традиция, аз нали не знаех за какво става въпрос (в смисъл знам традицията, ама не знаех в конкретния случай, че за новородено носят мляко с ориз) и някъде на третия ден от пристигането ми в Багдад, се чука на вратата и едно момиченце носи поднос със "зарда" (оцветено в жълто мляко с ориз с кръст от канела отгоре - кръст, точно така не се чудете, слага се с цел да се прекъсне лошото - да се сложи кръст на злините един вид). Взимам аз чинията и детето казва да я върна веднага. Моя милост съвсем изпълнително си пресипва ориза, измивам чинията и я пълня с плодове и хуквам да я върна. И като отвори очи онова детенце.... лелеееееееее, за малко да се разреве... после се усети, че съм "новата" в квартала и ми казва: "Аз... такова... това е за детето на брат ми - вчера се роди." и да видите аз какъв спринт обратно до кухнята, та махай плодовете, че сипвай обратно ориза, че го пресипвай пак (за да се изцапа чинията де), та ходи носи чинията. Детето от сърце ми се смя... след няколко дни ходих да навестя майката и бебето, та се заизвинявах... е и досега сме в добри отношение, пишем си писма и се сещаме за моите кухненско-градински спринтове.

# 487
  • Varna
МАРСЕЛИНКА Hug
БЛАГОДАРЯ ТИ-  bouquet
ХАДИЛЧЕ- аз за какво казвам, че трябва да се гледа колко си приличаме със другите хора а не колко се различаваме. Ето виж във далечен Ирак а колко близки неща имаме. Ама то  наскоро четох едни материали свързани със древна история и археология, че това ми е непостигнатата лИбоФФФ , та чета там колко обще думи имаме народите.  
Но ми е мъчно, че българина се забрави традициите.
А за Коледа и Нова година, май за първи път от много години няма да съм самичка  newsm44. Много ти благодаря Хадилче, много, много мило ама аз затова си стоя сама да не притеснявам хората със присъствието си. Аз иначе съм приказлива и не давам вид на срамежлива но много се притеснявам и съм свенлива. Още веднъж много ти Благодаря  bouquet Кой знае какъв купон е у вас тогава особено със ония двамата танцьора Joy И да ги нацелуваш от Оная червенокосата и двамата smile3503

# 488
Минче, сигурна съм,че всичко ще се нареди и при вас. аз много се зарадвах,когато разказваше за престоя ви в България. Simple Smile и това,че вече познавате семействата си е много хубаво. пожелавам ти всичко да се случва по-бързо и да имате скоро малки сладкишчета с рошави косички Wink

Рали-буба, точно така правя и аз,когато се виждаме. не мога да се отпусна,защото знам,че дните и часовете ни са преброени. дойде ли неделя и още от сутринта ми е ужасно тъжно,защото имаме няколко часа и се разделяме отново за седмици. той,миличкия винаги ме успокоява и ми казва,да съм по-весела,че така развалям и неговото настроение, да не се разделяме тъжни и т.н. Но аз как да се усмихна,като ми се плаче?! и се старая,но изляза ли от София,спирам,поплаквам си и тръгвам. още малко и 2 години ще станат все да пътуваме, да не се виждаме... много ми се струва. ако нямаше любов,едва ли щяхме да изтърпим толкова.

Делтич, ако ме знаеш,каква съм фенка на баниците... направо идвам при теб. благодаря ти за поздравите на моя татко-бащатко. Simple Smile той вече не празнува кой знае как де,но все пак се събраха с едни приятели и хапнаха, пийнаха и рано-рано вкъщи. ама така е,като наближават празниците, още повече се усеща липсата на любимите хора.
а ти направо ме изумяваш,как сама се веселиш на празниците. ти наистина си една силна и много позитивна жена. тази година дано да не си самичка и да прекарате страхотно празниците. ние вкъщи вече не празнуваме нищо и дори не си правя труда да украсявам елха, да вадя всякакви украси за Великден, за Коледа, за рождени дни и т.н. и все си казвам,че когато си родя деца, тогава ще им правя всичко и ще приготвям отново къщата да е красива,както правихме с моята майка.  Heart Eyes

Файма, как си? оправяш ли се? петната изсветляват ли? разказвай ни малко за Софито де! тя е голям образ и подозирам,че е много лудо дете.

# 489
  • София
Ади закуската от мен, за кафето някоя дама да се погрижи.

За успокоение на дамите, ябълковия сладкиш си е дело на жена ми, не съм го правил аз. И още едно успокоение снимката е от предишно производство, че от сегашния нямаше време да реагирам.

# 490
Добро утро !

Дядо- много апетитно изглежда този ябълков сладкиш .. eat  големи вкусотийки ни поднасяш ти .     chef

кафенцето от мен ,

Делта  Hug
Хадил- много обичам да чета за истории и бисери на малките дечица.  Heart Eyes

# 491
  • София
Добро утро !

Дядо- много апетитно изглежда този ябълков сладкиш .. eat  големи вкусотийки ни поднасяш ти .     chef

...

Ами грижа се за диетите ви все пак. Няма да ви развалям линията я.

Да ви кажа, че на бъдни вечер ще има постни брикове по [уж] Тунизийски. Още умувам върху плънката трябва да е някаква постна и ми се върти в главата гъби с ориз и праз.

За самата коледа още не съм решил (трябва да е нещо с месо).

# 492
  • Varna
ХАДЖИ- Grinning
Близначковчето е права. Сладкиша му личи, че е вкусен. Златни и ръчички на Хаджийката. Да прати ако е удобно рецептата, освен ако не е запазена марка и се хапва само у вас Laughing
БЛИЗНАЧКОВЧЕ- Hug
Твоето каЙвенцИ ми напомня за бабиното кафе и колко ми беше хубаво със моята бабичка-светла и памет.
ПАУЛИНЧЕ-
никога не съм се оставяла без елха, даже и като съм била съвсем самичка. Когато детенце учеше във чужбина и във същия момент тате му се беше нататъка. Но пък те винаги звъняха да разберат сложена ли е елхата. Не ме оставяха докато не наредя елхичката. А синът ми винаги ме кара да слагам първо една много смешна играчка която той ми донесе след като се прибра от първия си зимен лагаер. Беше мъничак тогава 2 клас някъде или трети най много. Много горд от тази покупка от този гранде подарък за мама Joy Не се оставяйте сас тате ти да ви е тъжно, направете всико което е по силите ви да направите поне малко да я сборите тая тъга.  Аз незнам колко съм силна но за позитивната си права. Защото може да си сред много хора и да се чувстваш самотен. Но да си сам но да не се чувстваш самотен. Незнам как да го обясня, дарба ли ми е това, даденост някаква ли но винаги когато за малко ме обземе тъгата си казвам, че винаги има утре! И усмивката е на лицето ми-това е то надеждата Wink
За всички вас едно много весела и смешна прегръдго-усмивка Hug

# 493
Привет магребинки!!!
Мерси на ДЯДКО и на БЛИЗНАЧКОВА за кафето и закуската. Хапнах си и от кайвенцето си пийнах.
Сага да слагам кънките и да я почвам че тя работата не бяга ама трябва да се свърши някога  Laughing
Лек ден на ввсички  bouquet

# 494
  • София
ХАДЖИ- Grinning
Близначковчето е права. Сладкиша му личи, че е вкусен. Златни и ръчички на Хаджийката. Да прати ако е удобно рецептата, освен ако не е запазена марка и се хапва само у вас Laughing

Ето я рецептата !

Общи условия

Активация на акаунт