Спомени и сънища от Магреб - 21 нощи

• 47 579
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Varna
ХАДЖИ Grinning
Благодаря, много си точен!!! Страхотна рецепта само дето аз нямам само долен реотан за печене. Или са двата долу и горе или само горен реотан. Ква е таз мода нИзнам newsm78 Тогава приди 10 години като я купувахме хич не съм обърнала вничание, че има тези екстри за запичане. И много ме е яд на мене си но кой ти е очаквал, че няма само долно запичане.

# 496
поздрави от епидемичния щаб. специални целувки за иракската изгора с червена коса: - Делтееееееее, почерни се момчето - да видиш какви танци удря, за да те впечатли. лятото като дойдат ще ги доведа до Варна, за да види двете най-големи изгори в живота си - теб и делфините. да ви кажа една смешка за делфините.

една вечер гледаме по Animal Planet филм за делфините и за това как реагират на ласкав тон, на игра, шега и т.н. детенцето отворило едни големи черни очи и гледа. след малко казва - "Еййййййййййййй, тези риби как се смеят, а?!". обяснявам, че това не са риби, а бозайници и се опитвам да обясня какво е бозайник. Детето ме изслуша търпеливо и после каза: "Тц, не може да са бозайници - бозайник е русалката Ариел, защото носи сутиен - делфините нямат сутиен." Преди аз да кажа нещо, баткото му отговори - "Нямат защото си ги (гърдите тоест) крият навътре, за да не им пречат да плуват, иначе им се закачат в коралите, а те нямат ръце като русалките."

# 497
  • София
...
една вечер гледаме по Animal Planet филм за делфините и за това как реагират на ласкав тон, на игра, шега и т.н. детенцето отворило едни големи черни очи и гледа. след малко казва - "Еййййййййййййй, тези риби как се смеят, а?!". обяснявам, че това не са риби, а бозайници и се опитвам да обясня какво е бозайник. Детето ме изслуша търпеливо и после каза: "Тц, не може да са бозайници - бозайник е русалката Ариел, защото носи сутиен - делфините нямат сутиен." Преди аз да кажа нещо, баткото му отговори - "Нямат защото си ги (гърдите тоест) крият навътре, за да не им пречат да плуват, иначе им се закачат в коралите, а те нямат ръце като русалките."

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532  smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

Никога нямаше да се сетя за какво са им на русалките ръце. А то било за да се оправят с коралите.

# 498
ами така я - и аз не знаех, че е за да се разплитат от коралите. друго си е детенце да има да ти обясни - стари сме хаджи, стари сме - не ги разбираме ние работите.

# 499
Хадилче, няма скука при вас Laughing
Да разкажа и за моя племенник, като беше по-малък и не знаеше коя всъщност съм аз. Тъй като, когато се роди аз бях доста малка и не вървеше да съм леля и той свикна да се обръща към мен по име. Когато майка му беше на изпити или очни, той оставаше в къщи и много обичаше да спи при мен. Веднъж имахме майстори в къщи и той се върти около тях и ги наблюдава. Вратите са отворени и аз чувам следния разговор:
Майстора: - И аз имам едно внуче, като тебе мъничко ама хич не слуша и много плаче. Уж е голям, а плаче и иска да спи с майка си. Ти самичък ли спиш?
Племенника ми: Не, със Рали.
М.:-Коя е Рали?
Заслушвам се аз и следва дъъълга пауза. Детето наистина не знае, като каква се явявам аз и отговаря:
- Абе една там............ Mr. Green
Много неудобно ми стана и след това правихме опити да ми казва лельо, но така и не свикна.
Как сте всички? Далка се загуби, не е писала отдавна.

# 500
а така - "една там".... а сега върви разправяй, че си леля  Laughing

# 501
  • Varna
ХАДИЛЧЕЕЕЕЙ-
на глас се смея и не мога да се спраа Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Абе там при тебе и да искаш за малко да останеш сериозин няма такъв шанс. Тия двамата мушмуроци няма да го позволят smile3532 Пък лятото ще ходим да гледаме делфините как си крият красотите, че да не им се закачат между коралите smile3503
При нас времето днеска е същинска пролет-много слънце и мнгооооо топлооооо-ноември месец пък такава топлина нещо не е наред рабУтата Rolling Eyes
На всички Фарашковци изпращам

# 502
Здравейте, не зная дали това е правилната тема за въпроса ми  Embarassed Embarassed Embarassed и ако не е моля те ме насочите към правилната.

В Маракеш, Мароко съм на един конгрес и много ми се иска да разгледаме, да напазаруваме. Може ли моля някой който живее в Маракеш да ми каже къде е итересно да се посети?

Благодаря на всички които ще се отзоват. Искам да кажа само че Мароко е невероятно красиво място - поразена съм!

# 503
  • по пътеката
ако имате време за разглеждане,а не само за шопинг, ето какво казват като препоръка: http://www.bladitour.fr/marrakech-a-visiter.php
http://www.ilove-marrakesh.com/lavisite.html
за шопинг от традиционните неща, суковете, но там умната с 4анти и пари, никакви отворени джобове, невнимание !пазарете се!
при нас е дъжд  , силен вятър и студ, паднаха до 8/9 градуса и си е бая бахър у дома! тоест каквото вън малко пове4е вътре, ако сме без отопление! Sick
дядо, ти с този кекс ще убиеш моето свеки! 10 яйца! ти за холестерол не се ли пазиш? аз до 3 слагам и не смея пове4е, но правя малки коли4ества! но ина4е е то4но пандишпанен на вид, с топло мляко  с кафе ...........и ве4е се окапах! Mr. Greenда ви е свеж денят, аз покрай новините  у бг , нещо ми е сдухано, болни, беработа, нам си какво .....да, айде делте, сритай ме! Tired

# 504
  • София
Дами я тука проведете една важна кулинарна консултация по въпроса къббето смята ли се И за тунизийско ястие.

# 505
  • по пътеката
 не е тунизийско!както и табулето не е!

# 506
  • Varna
МАРСЕЛИНКА Hug
идвам де те сритам но със нежност. Защото чавек изпада във такива състояния. Моя милост тогава е като припикано мушкато. Но   дяволчето което е във мене ме рушка и вика- Хайдееее стига се офлянква, взимай се във ръцееее- И утре е ден.
Така, че те сритвам точно със тези думи Марсе- И УТРЕ Е ДЕН!!!

# 507
Здравейте магребинки и магребинко!!!
ХАДИЛ наистина не скучаеш с тези твоите мъници, пък и нови неща научаваш  Joy Аз понякога съжалявам че не съм си записвала такива смешки които са ги казвали децата защото все си казваш " А това ще го запомня няма начин" но за съжаление не е така.
МАРСИ всеки има такива периоди и добре че има приятели да ги сръчкват. ДЕЛТА точно така давай по едно сръчкване на всички а пък мен ако можеш да ме ръчкаш мнооооооого(че понякога и за бой си плача ама като ми е жал да се набия сама).
На всички лека вечер  Hug

# 508
Хадил, много остроумни племенници имаш! Simple Smile)) и аз чета и се смея сама. но както каза Никито, аз съм решила някой ден да си записвам всичко,което правят и казват децата ми,че да им се смеем повечко. моята майка така ме е записвала и когато прочетох след години,много весело ми беше.

Днес една позната каза,че ще си продава една от къщите,че няма възможност да я ремонтира,пък няма за какво да я държи така,нито наем взима,нито ще я стяга да живеят в нея... и аз като се размечтах,да си купим ние с Младежа тази къща, да си я стегнем и да си живеем в нея... малееее, чак китките на прозорците си представих. (е, те може и да не се хванат,че е точно на центъра и е много прашно там,но мечтите са си мечти) и така... мисля си днес и си мечтая... но само с това ще си останем. обсъдихме въпроса и Любимия ми каза,че започва да играе по-сериозно тото.  Joy аз казвала ли съм ви,каква орисия имам? то си е направо проклятие Wink който се хване с мен,все не му върви на пари. Младежа каза днес,че ако продължава още малко така,ще вземе да се раздели с мен за една година и после,като забогатее,щял пак да ме взима.  hahaha то майтап, майтап,но си е баш истина за орисията ми. не че аз им харча парите на хората,но който се хване с мен, все обеднява горкия. това го казвам по повод на къщата,че само с мечтите ще си останем. Simple Smile))

олееее, днес пих едно ТУРБО кафе.  Joy беше кафе 4 в 1 (кафе, мляко, захар и гуарана). беше нещо като енергийно кафе. и мен като ме хванаха лудите,все едно съм си взела дозата... като ми тръгнаха едни горещи вълни,като се разприказвах, колежките ми много се смяха с мен. разхождах се по Главната на обяд по ризка,но си носих якето в ръка,да не ме мислят съвсем за луда. само вървяхме и аз им надувах главите, говорих много бързо,ужасна бях  Crazy  newsm03 чудя се,как не се хванах сама да местя пак секциите на работа,че и това съм правила  bowuu

утре ще си подстригвам най накрая дългата коса. вече приличам на самодива,до кръста ми е. вкъщи без да искам си я загащвам в долнището на пижамата.  Joy ох,само глупости ви пиша. но да ми стискате палци да се харесам.

и така и така съм се разприказвала, чакайте да ви кажа,колко съм лоша Wink одеве пазарувахме с баща ми и в Била го питам, дали другия апартамент е свободен и той отговори,че няма никой. аз му се ухилих ей така  newsm47 и той ме пита "какво сега, ще идва ли?" (за моя приятел ) и аз казах,че ще дойде,ако го покани  Laughing и моя баща "а,ще го каня аз"  smile3516 . толкова смешно ми стана. представете си филма "Сърдити старчета" и тона,с който си говорят. така е започнал да говори и моя баща. все мрънка за нещо,аз все го дразня човека, ама ей така-майтап да става. после разказвах на Младежа,че още не го кани баща ми и той се смее с мен,като имитирам тона.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 01:38 от PAULA_PAULINA

# 509
  • Varna
ФАРАШКОВЦИ Hug
ДобрЮутрУУУУУУУУУУУУУ newsm47
При нас отново топло. Мога да си ходя без яке а не да се п ритеснявам като Паулинката вчера,
ПАУЛИНЧЕ- там при вас трябва да е по топло отколкото при нас. Махай якето бе smile3503 И що ще я постригваш тази хубава и дълга коса? Малко връхчетата и обери само. Може да я загащваш със пижамата, само внимавай със чекмеджетата да не я захващаш. И да не вземе да я пострижеш много ей.

На цялата тайфа много слънчев и усмихнат ден

Общи условия

Активация на акаунт