ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 164
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Лулу,в Мемориал искат свидетелство за брак.
Кокорче,ми то май няма мами родили в Истанбулската клиника,всички ходим на жк в Бг,специално за болничните,намен от Мемориал ми дадоха 15 дни след пункцията,които нашето НОИ не призна и личния лекар ми издаде нов болничен за съответните дни.

# 256
Миме мерси,сега ако решим и брак требва да сключваме хихихи,другата клиника която не искаха брачно свидетелство коя беше някой ходил ли е там,да сподели ако е възможно..))) Hug

# 257
Погледнете това http://mamita-bg.com/2011/07/10/%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82/

# 258
 Благодаря на всички за хубавите пожелания и пожелавам и на вас в най-скоро да ви зарадва такава вест! Да кожа и ,че бях на втори преглед този път с вагинален ехограф и се видяха 2 плодни сакчета !
Реших да напиша един дълъг пост, защото получих много съобщения на лични и реших, че ще бъде добре да обобща по-важната инфармация, а на лични ще отговарям на конкретни въпроси , за които не съм писала тук!
На 40 навършени години съм! Имам един опит в България за кратко успешен!  Аз бях при д-р Гювенч!  Само веднъж ме прегледа един др. лекар преди пункцията , но не знам как се казва. При нас беше ИМСИ и цената е  2100 евро .
Стартирах стимулацията в БГ на втори ден от цикъла, пуснах  LH, FSH и Estradiol. Отидох при лекаря ,който ми следеше стимулацията в БГ  и видя колко на брой и с каква големина фоликули имам. Издиктувахме резултатите на Кубра по телефона. После тя се обади за да каже, че може да започвам и какви са ми дозите за следващите 4 дни. На 4 ден пак Estradiol и отново фоликулометрия и нива на хормони.  На 5 ден нямаше преглед, 6,7 и 8 ден отново фоликулометрия и нива на Estradiol. Извикаха ме на 8 ден от стимулацията , после имах още един ден инжекции т.е 9-ти ден и на 10 си бих Овитрел . След 36 часа е пункцията и след това след 5 дни беше нашият трансфер. Там не правят трансфер преди 3 ден- това е в най лошият случай когато няма достатъчно добри ембриони. Ние сме с лоша спермограма и с диагноза Астенотератозооспермия и въпреки това имахме 3 ембриона на стадий бластоцид на 5 ден, което според мен е страхотна работа на ембриолозите там!
 По принцип можеш да се прибереш в Бг между пункцията и трансфера, но ние не се прибирахме защото пътя е доста! Ние имахме 9 нощувки там, като максимално бяхме в БГ. Не са ми приспадали никакви суми от предишни прегледи! Имате право на безплатен паркинг едва когато си на стимулация и си започнала инвитрото процедурата- тогава си искаш талонче от регистратурата, което даваш на паркинга! Срещу него ти дават карта ,за която се плаща 20 турски лири депозит и когато приключиш с всичко връщаш картата и си получаваш обратно парите!
Всичко ми излезна 7400 лв. , но тук са включени много разходи- лекарства 750 евро, нощувки 450 евро, ИМСИ 2100 евро, пътни, пари за преводач от турски + неговото гориво до Турция и обратно, храна за престоя ни там 9 дни, лекарства за след трансфер и сега до 12 ГС  около 400 турски лири  и др.
Спахме в хотел Буюк Кебан за 50 евро двойка стая на вечер с вкл. закуска, но резервацията я направихме от България чрез тур. агенция, защото иначе на място излиза много по-скъпо!
Искам да ви кажа нещо много важно , което се отнася за всички клиники в Бг , тук са претрупани от работа, не отделят нужното внимание на пациентите и ако имаш повече от три опита в една клиника не мисля, че това вече трябва да бъде вашата клиника  и лекари. Това е мое мнение разбира се! Според мен те тъпчат на едно място и не откриват проблем. А в Мемориал веднага ти правят преглед ,които трае 1 и 1/2 часа и ти казват възможности и какви са причините за неуспеха.
Ако не искате да правите опит там можете да отидете на първичен преглед и няма да съжалявате за парите 295 турски лири, защото веднага ще разберете за какво става въпрос и сами ще си вземете решение дали да правите опит там! Много българи ходят да им откриват там проблемите, които тук в Бг НЕ СА ОТКРИТИ!

# 259
За тези, които ги притеснява факта, че нямат сключен брак казвам като информация, че при проф. Леми Ибрахимоглу може и без брачно свидетелство. Той работи във Флоранс Найнтингел и тя се намира близо до Мемориал. Също е модерна и голяма болница. Не мога да кажа с каква апратура разполагат, но знам няколко случая от Пловдив които са ходили при него и са със сполучливи опити! По назад в постовете има телефони за връза с него. При него също има сестра, която говори български. Цената на инвитрото дори при него е малко по-ниска!

# 260
margopetrova,благодаря ти за всичко което си написла,така помагаш на много момичета тук,да си жива и здрава и да се насладиш на една прекрасна бременност и на две здрави бебечета пожелавам ти го от сърце,ще направя втория си опит тик в БГ,и ако не стане ще отида в Турция решена съм!!!Много момичета забременяха там и се радвам за тях,и без това пътувам постоянно.по работа.Успех!!!

# 261
Малко необичаен въпрос ,но все пак да попитам newsm78 Някой до сега чувал ли е да дават на разсрочено плащане в клиника Мемориал да се прави опит?? или дори на няколко пъти да се вкара сумата?? newsm78 Само питам ако някой е запознат ,ще съм благодарна...

# 262
Мимме,май не,на нас ни взеха парите още преди пункцията,но все пак можеш да попиташ Кюбра.

# 263
Мимме,май не,на нас ни взеха парите още преди пункцията,но все пак можеш да попиташ Кюбра.

И мен маллко ме съмнява да правят такива неща ,но реших да питам все пак Embarassed Мерси Мимка)))

# 264
Мисля, че някой беше споменал, че може да се плати на 2 пъти, както и че е по-изгодно да се плаща с карта Виза, но за лекарствата най-добре в брой.

# 265
Единственото разсрочване е плащането на два пъти- единият като стартираш стимулацията 500 евро и след това преди пункция 1600 евро. Все пак това е болница, не е банка , лизингова компания или др. финансова институция. Можете да се договорите с банка за някакви изгодни за вас условия.

# 266
margopetrova, много благодаря за подробната информация  Hug И мноого се радвам, че плодните сакчета са двечки. Хайде, пожелавам ти да са момченце и момиченце  Grinning. Ние замисляме да отидем на консултация веднага след сватбата октомври месец. Единствено не знам кога ще започнем последния опит по фонда тук. Но като знам скоростта на клиниката, в която съм, може и за догодина да ме оставят.

Наистина, много се радвам за теб,  Hug Hug Hug Peace

# 267
  • София
margopetrova,много благодаря за изчерпателното описание Hug
Пожелавам ти лека близнашка бременност до термин  Hug

# 268
margopetrova, Много благодарим за изчерпателното инфо  bouquet Желая ти една безпроблемна и прекрасна бременност..Наслади се на мига Hug Успех Peace

# 269
 Hug Благодаря за милите пожелания, много е приятно да получиш толкова много наведнъж! От сърце пожелавам на всички да им се връща тази радост и в най-скоро време EFP! Не съм споделила, че аз всъщност сега трябваше да си получа заповедта по ФАР и да правя нов опит в Бг, дори преди да замина за Турция вече ми бяха определили дата за получаване. Но аз бях вече решила, че този опит ще бъде в Истанбул и за резерва заповедта по фонда. Както се вижда от резултата, не съжалявам за избора си. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт