ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Доколкото си спомням - ако е само за преглед - няма значение, ако е за стартиране - на 2, можете да пишете на кюбра за по-сигурно

На 2ри ден трябва да се отиде ако искате стартиране на процедурата. Аз това ще правя другия месец. Само че то никога не е сигурно със 100% че еди си кой си ден ще ми дойде и е малко приблизителна цялата работа, та не знам ако ме изнанада цикъла дали в последния момент ще можем да сменим дните. newsm78

# 331
Колко много се раздвижи тази тема и що народ ако не се е решил то поне обмисля този вариант, успех на решилите се вече Praynig!

# 332

Ин витро Истанбул
Memorial  hospital
Piyalepaşa Bulvarı
34385
Okmeydanı / İstanbul
Telefon :
Santral: (0212) 314 66 66
Fax:
(0212) 314 66 21
проф. Кахраман
Кубра, координаторка -   kubra.burnaz@memorial.com.tr
Сайт на болницата:
http://www.memorial.com.tr/ru
Има безплатен паркинг към Мемориал но само за пациенти в процедура - дават карта срещу депозит

Цени и изследвания :
За изследванията - в болницата предлагат кое може да се направи при тях, като мах. се стремят нещата да са при тях, но трябва да питаме и уточняваме кое е по-изгодно за нас да си направим в България без  да се притесняваме
Признават изследванията от България но трябва да са преведени на турски или английски.
Първичен преглед – 295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
ПКК – 600 ТЛ
Разчитане на резултати – 300 ТЛ
Спермограма – 115 ТЛ =97 лв
Хистероскопия – 2200 ТЛ
Кариотип – 900 ТЛ
Пред-имплантационна диагностика – за ембрион – 150 евро и 1500 евро фиксирана сума за над 10 ембриона.
Ко-култивация – 650 евро
ЕЦ с ИКСИ оплождане – 2050 USD
ИКСИ с ИМСИ (ИМСИ винаги се прави с ИКСИ) – 2100 евро (ИМСИ е безплатно)
Инвитро с ИСКИ с микроинжекции – 3051 USD ?????
ИКСИ – 2100 евро (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер)
Лекарства – 500 – 1000 евро (зависи от конкретния случай)
Микротесе - 800 евро, първичен преглед при андролог - 290 ТЛ, сонография при мъжа - 890 ТЛ, вторичен преглед - след сонографията и въобще разчитане на резултати - 219 ТЛ

За първичен преглед (295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
Хубаво е да има направени изследвания на Prolactin, Free T4,TSH, Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram, пълна кръвна картина, кръвна група.  За мъжа Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се резултати до три месеца назад. Това е ако веднага ще започвате стимулация !
За първичния преглед без започване на стимулация не са необходими предварителни изследвания. Носете всички ваши изследвания, на вас и на партньора ви -  генетични, спермограми, хормони, епикризи от операции. Хормони не превеждайте на английски или турски, ако не са на латиница напишете с молив острани на наименованиято тяхното лат. наименование. Няма значение на кой ден от цикъла ще отидете за преглед. Не е необходима ПКК и вирусологични , ако не се стартира стимулация!За първичен преглед са по-важни хормони,ЦС на тръби, спермограма, епикризи и др. изследвания,микробиология също не е излишна-дори и за ваше успокоение,  за да може лекарят да добие представа за вашият случай! В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 3 до 5 дни. В  Мемориал се изработва за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. По принцип още в деня на първичния преглед те преглежда друг лекар и след това с цялата документация и вече информацията от прегледа направен при тях проф. Кахраман дава експертното си мнение. Така, че за първ. преглед има реално среща с един лекар и професорката. След това те преглежда лекар, а не проф. Тя дава експертно мнение по всички въпроси.  При първо посещение е добре за улеснение и избягване на разминавания да си оформим досие на аглийски - имена, години, от колко време са опитите, какви манипулации са правени до тук - описание на стимулации, ако имаме такива.
Двойката да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл – при започване на стимулация, за първичен преглед не важи . В дена на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol. При условие,че няма киста и тя се чувства готова, стимулация може да се назначи веднага.
Към клиниката има безплатен паркинг когато сте в нея, но трябва да се вземе карта от регистратурата.
Задължително свидетелство за граждански брак – преведено от фирма (турски или английски), не е необходимо да е легализирано. Необходими са 2 бр.снимки паспорт формат и на двамата. За всички официални  документи в Турция искат снимки.
Болница Мемориал работи с клиника Щерев. Може да се направи операция или започне стимулация в Щерев и да се продължи в Мемориал.
Валута за плащане :Плащането може да е в турски лири, може и в евро.
Език за комуникация :  Освен Английски,можете да говорите на Френски и Италиански.А ако имате затруднение,потърсете Сабрие.Тя говори Български и работи като медицинска сестра.
За болницата : Трите сгради на Мемориал са блок А, В и С - клиниката е в блок С  на 3 ет.
Влиза се през централния вход на Мемориал и се завива надясно до кафенето, преди него завой в ляво по коридор, след него пак в ляво и веднага в дясно - там са асансьорите за блок С.
Информация за нощувки и придвижване в Истанбул :
Нужна е карта за магистралата - по целия път има бариери и най-добре да се закупи още на влизане от бензиностанция. Картите работят като дебитни най-евтината 50 ТЛ, всяко минаване е не повече от 5ТЛ, отчита според броя изминати км. 50 ТЛ са достатъчни за две-три пътувания. Картата може да се презареди в банков клон на банката , от която е картата .- добавя се на гишето и те я допълват.
ВЗЕМЕТЕ СИ НАВИГАЦИЯ !

Самолетен транспорт до Истамбул като пример: Пегаус -35 евро заедно с летищни такси, възможност за закупуване в последния момент. Летище Сабиха Гьокчен, на което каца Пегасус - оттам има регулярен бърз автобус за 13 ТЛ. Крайната точка на автобуса е кв.Таксим.
Най-приемлив квартал за отсядане в бизост до Мемориал е Таксим и подрайоните му Мачка, Нишанташъ.
От кв. Таксим се стига за 10 мин. с кола до болницата в кв. Окмейдан. С автобус - ходи се около 15 мин пеш до автогара на пристанището и от там се взема автобус до Окмейдан /така пише на автобуса/, който пътува 30 мин.
От кв. Таксим може да се хване от спирка автобус 54К, който води пък до Перпа в бизост до Мемориал за 20 мин.. Перпа, освен името на спирката е и комплекс като Пловдивския панаир с офиси и магазини. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време
Цени на автобусни билети от кв. Таксим до Мемориал 1,5-2ТЛ
с такси от Таксим до Мемориал - 15ТЛ
От  кв.Таксим тръгват автобусите за летище Сабиха Гьокчен
квартал Окмейдънъ – в този квартал се намира болницата. Друг близък квартал  Касъмпаша, но там хотелите не стават, следващ Таксим.
Квартал Аскарай – хотел около 50 евро на вечер., паркинг -  17  ТЛ на вечер
кв.Лалели - близо до Аксарай
хотел Боюк Кебан 50евро двойна стая + закуска, паркинг 17ТЛ на денонощие
около хотела има ресторантчета с прилични цени, близо е до метрото и Капалъто
с кола до Мемориал около20 мин. в зависимост от задръстванията или с метрото

Сайт на хостели.
http://www.hostelsclub.com/step02_str.php?lang=bg&str=15501& … cy=1&guests=2

Хотели
OTEL SAHINLER
Koska Cad. №10
34480 Laleli - Istanbul
www.sahinlerotel.com – 20 евро на човек нощувката, вероятно е цена за групова нощувка ! Трябва да се пита и да се пазари човек .

БУЮК КЕБАН http://www.hotelbuyukkeban.com/index3.html - най-добре е чрез туристическа агенция от България да се направи резервация, защото цената ще бъде висока.
хотел Вила Бланче - нощувката 85 евро с включена закуска.
http://istanbulapt.com/ - семейна фирма, която дава на краткосрочен наем апартаменти (малки и големи) в централните квартали на града.
Наемите на апартаменти са доста високи 700-800 евро на месец. В зоната на Таксим, Хабрие, Нишанташъ цените на студио стигат до 500-600 евро на месец /при наем поне за три месеца/ С много пазарлък и добър турски може да се стигне до споразумение и за месец http://www.studioflats.info/- Mustafa Kellekci GSM - 00905556385232

Кюбра,  координаторката, може за първа визита да помолите да ви резервира хотел. Един от хотелите, с които работят е х-л Cartoon, в кв. Таксим на 10 мин от Мемориал - 100 евро двойна стая, среден клас за Истамбул, обилна закуска

Istanbul Cerrahi hastanesi 
 професор Леми Ибрахимоглу
Prof.Dr. Lem'i Ergin Ibrahimoglu
tel : 0 212 234 25 91 - 0 212 233 19 13
fax: 0 212 234 25 52
GSM: 0 532 231 25 52
e-mail: lemi.ibrahimoglu@gmail.com
Айнур- 00905 33 96 76 708 – сестра, говори български

Първичен преглед – 350 ТЛ (турски лири)
ИКСИ – 3500 ТЛ (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер, замразяване за срок от пет години )
Лекарства – около 1000 ТЛ, в аптеката до болницата правят 20% отстъпка (зависи от конкретния случай)
Може и без граждански брак.

Анадолската болница (филиал на Джон Хопкинс)
Anadolu Medical Center
International Services Department
t:+90 262 678 5515
f:+90 262 654 00 53
c:+90 533 559 78 18
e-mail: dilek.inci@anadolusaglik.org

Момичета, това е най-обновената информация.

На всички  Hug Hug Hug

# 333
luce, благодаря ти, много си се постарала!!! Grinning Grinning Grinning

# 334
# 335
yummymummy, ти не си ми отговорила кой всъщност ти определи дозите за стимулация? Доколкото разбирам, лекарите от Мемориал...

На мен от болницата на Щерев ми дадоха само епикриза, която бъкаше от грешки. Добре, че се опитвах да запомня всичко по време на стимулацията.

# 336
И още един въпрос, ако сте ходили направо на 2-ри ден за процедура, пихте ли предишния цикъл противозачатъчни?

# 337
luce Доста си се постарала ,за което благодаря   bouquet ще ни е доста полезна тази информация Wink

# 338
добро утро, момичета  Hug Благодаря много  Embarassed

Надявам се скоро, след няколко месеца всички, които четем тази тема да споделяме друга информация за  preggo Сега да четем и обменяме инфо как се стига, къде да отседнем, какви са процедурите и изобщо как стоят нещата в Истанбул, после още по-интересни и полезни неща да "нищим"  Laughing

# 339
yummymummy, ти не си ми отговорила кой всъщност ти определи дозите за стимулация? Доколкото разбирам, лекарите от Мемориал...

На мен от болницата на Щерев ми дадоха само епикриза, която бъкаше от грешки. Добре, че се опитвах да запомня всичко по време на стимулацията.
И още един въпрос, ако сте ходили направо на 2-ри ден за процедура, пихте ли предишния цикъл противозачатъчни?
От Щерев беше водена цялата стимулация - дози, лекарства и т.н.,  и аз не съм ходила на 2, а н а  първичен и после чак на 8 от стимулацията.

# 340
  • Sofia

От Щерев беше водена цялата стимулация - дози, лекарства и т.н.,  и аз не съм ходила на 2, а н а  първичен и после чак на 8 от стимулацията.

Аз се хващам, че нямам никакво доверие на Щерев и не искам да ме стимулират там с висене по 2 часа пред кабинета. Мисля си даже за някой доктор в Пловдив. Някой да препоръча някого? Аз ще питам Кюбра може би да предложат те с кого работят в Пловдив и ще обмисля и този вариант.

# 341
  • Sofia
...
Хубаво е да има направени изследвания на Prolactin, Free T4,TSH, Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram, пълна кръвна картина, кръвна група.  За мъжа Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV.
....

Момичета, може ли някой да каже за изследванията ако знае
- какво е Rubella IgG
- какво е Hemogram
- какво е това I+II за Anti HIV - ние имаме само Anti HIV

# 342
Luce, изключително полезна информация. Човек ще рече, че живееш в Истанбул и работиш в Мемориал Simple Smile

yummymummy, много благодаря за отговора! Най-хубавото е, че си успяла! Аз инвестирах в клиниката на Щерев 2 години и мисля, че им стига. На всичкото отгоре постоянно вдигат цените!

Miho_She, в интернет има един сайт google, елементарните въпроси ги задавай там.

# 343
  • Sofia
Miho_She, в интернет има един сайт google, елементарните въпроси ги задавай там.

vi-ga, на първо четене ме подразни коментара ти, но после като се замислих имаш основание, въпросите са прости. аз не ги задавам просто така, а като звъннах в лабораторията ме попитаха мен какво е това и аз така установих, че явно не знаят. В гугъл, разбира се, че погледнах, но не намерих очевиден отговор.

Примерно за хемограма пише това - a written or graphic record of a differential blood count that emphasizes the size, shape, special characteristics, and numbers of the solid components of the blood.

Аз никога не съм правила такова нещо и бих искала ако има някакво очевиден аналог в България или дума за него да го сподели, който знае.

Но, благодаря за съвета, гугъл наистина има повечето отговори Simple Smile

# 344
Момичета , много се е раздвижила темичката!! Явно доста от вас кроят планове и това е чудесно! Желая на всички много късмет и  EFP Сега като ви изчетох исках да ви споделя следните неща
1. Не се втурвайте директно да отидете на 2-ри ден и да започвате стимулация веднага. Може да се окаже, че не сте готови, а ще сте пуснали отпуск, ще сте запазили хотел и т.н. неприятни последствия и разочарования.
2. Най-добре е да рискувате 100-150 лв. за бензин и да отидете на първичен преглед някоя събота , в която наближава да ви дойде цикъла, така хем няма да пускате отпуск, а ще си спестите разочарование ако не можете да започнете веднага. Освен това може да се разберете с лекаря за стартиренето на процедурата и  да си закупите лекарствата и да си дойдете с тях, ако имате намерения да започнете стимулация в Бг. За целта трябва да отидете с около 800 евро.
 Надявам се да съм била полезна!!
 какво е Rubella IgG- е Рубеола
- какво е Hemogram- е ПКК
- какво е това I+II за Anti HIV - ние имаме само Anti HIV- в някои лаболатории в Бг ги делят на  Anti HIV - I и II- това е активната форма, т. е че си болен  от  Хив и др. че си приносител. Намерете лаболатория , в която ги делят. Мога да кажа само за Пловдив къде ги делят-  в лаболатория Писанец.

Общи условия

Активация на акаунт