ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
burty, стискам палци. Като гледам, ще ме "изпревариш" отвсякъде  с прегледа, а не само с това ,надявам се. Пожелавам ти да си запишеш час бързо, да започнете и докато започнем ние, вече да си се похвалила, че ще ставаш мама  Praynig Hug Peace

# 391
Мемориал си спазват всички закони, но не забравяйте, че има др. клиники които не ги спазват толкова- при проф. Леми Ибрахимоглу дори не искат акт за сключен граждански брак, току виж се оказало че и може и с възраст над 43 години! Не се отказвайте! Hug

абсолютно подкрепям margopetrova. Човек трябва да се бори до дупка за щастието си  Peace

# 392
  • Sofia

Miho_She, много ти благодаря за пояснението, мила. Аз преди няколко часа се видях с моята лекарка и тя ми обеща до седмица да си получа епикризата с описани всичките процедури досега. Каза ми, че с нея няма да ми трябва нищо друго за Мемориал, освен хормони - LH, FSH, Estradiol и Prolactin на 3-ти до 5-ти ден от МЦ.
Между другото, съм доста обезнадеждена  Cry - в "Щерев" обсъждали моя случай след последния отрицателен тест и стигнали до извода, че яйцеклетките ми нямат шанс. Затова док /отново/ ми предложи да опитаме с донорски, че в момента имало много хубави, но аз продължавам да се дърпам. Дано проф. Кахраман да не си "изплаши" и да имат начин да направят някое чудо Praynig Впрочем, споделих тази си надежда пред доки, която не беше такъв оптимист по въпроса, на все пак не каза, че и там не могат да ми помогнат...
Сега сядам да пише на Кюбра, стискайте палци да не ме отрежат...

Бърти, стискам палци да помогнат в Истанбул, мила!
Защо докторите в Щерев мислят, че яйциклетките ти нямат шанс, какъв е проблемът?
Не губи вяра, ще стане, ще стане, ще стане!!!

Аз тъкмо се връщам също от преглед и докторката ми разказа нещо, което много ме стресира. За момиче, което са го оперирали веднъж от дермоидна киста, която е рецидивирала и се е наложила втора операция, в резултат момичето е с половин яйчник (и аз съм така) и докторите й предлагат да замрази яйциклетки, тъй като не се знае дали няма да рецидивира отново тази киста и то вече не е останала яйчникова тъкан, сигурно ще се наложи премахване на останалия яйчник ако се случи това. Много се разтревожих и не знам какво да правя. Аз имах преди година дермоидни кисти на двата яйчника. Като искаме да правим ин витро какви ти замразявания на яйциклетки да правим сега? Не знам..  Sad #Crazy

# 393
Момичета, аз също съм в Щерев и тази вечер имам разговор с моята лекарка, която днес се връща от отпуск. Ще поставя въпросите си за Мемориал. След неуспешното прекъснато ИКСИ миналия месец се оказа, че яйцеклетките ми са некачествени, т.е.оплождат се, но се развиват до определен момент, след който развитието им се прекъсва. Затова възможния вариант е донорска яйцеклетка, но въпреки всичко искам да чуя и друго мнение - Мемориал. Ще се радвам, ако документацията от клиниката се изготви по-бързо /нашето досие е доста дебело за 4 години/ и месец септември да отида на преглед в Мемориал.

# 394
Miho_She, хич не им се връзвай на докторките на Щерев! Те си правят там разни научни изследвания и пишат дисертации. Замразяването на яйцеклетки все още не дава гаранции. По-добре е да се замразяват ембриони, а след като и без това си се решила на инвитро, значи си на прав пъти и нямаш какво да губиш!
Единственият проблем е как се отразява стимулацията на такива предразположени към кисти яйчници, но за това трябва да потърсиш повече информация и най-добре е да се консултираш в Мемориал.

zweta, какви некачествени яйцеклетки ти измислиха... Те са доста по-рядко срещани от некадърните ембриолози! Особено ако става дума за ИКСИ.

# 395
Miho_She, хич не им се връзвай на докторките на Щерев!

zweta, какви некачествени яйцеклетки ти измислиха... Те са доста по-рядко срещани от некадърните ембриолози! Особено ако става дума за ИКСИ.
Подкрепям напълно!!  Hug Нали ,ако бяха толкова добри лекарите в Бг нямаше да я има тази темичка ! И на нас колкото неща са ни говорили- да пробваме с донорски материал  и т.н. , но това ,че те не могат да помогнат в случая не означава, че въобще не може!

# 396
Ох, какво е пък това ново 20 с 43-те години... За малко да го пропусна даже Sad
Сигурно ли е наистина?!

# 397
момичета,включвам се само за да подкрепя тези от Вас -които са чули:Само с донор ще стане няма друг начин!       Не се връзвайте на тези приказки,защото ние без малко да са откажем,но милото се съгласи за последно да даде материал в друга клиника и тогава лъсна истината.Не,че резултата е добър,но щом замразиха/а в Щерев отказваха категорично,че не могат и един сперматозоид да извадят та камоли да замразяли?/Сами си направете извода-все отказвам да споделя нашата история,но не се въздържах.Като гледам,то не е тайна,че в тази клиника се практикува така.Данно съм помогнала на някой.Успех на всички

# 398
io6ka, нали точно в Щерев са с най-добра апаратура и с добри специалисти!!!

Тази вечер имах разговор с моята лекарка и тя беше категорична - в нашия случай в Мемориал няма да ни помогнат. Яйцеклетките не са качествени, аз съм на 39г.и може би това е причината, не знам какво да мисля вече.Но все пак ще изготвят епикриза, която да се изпрати в Мемориал. Аз обаче съм тотално отчаяна, не знам от тук накъде.

# 399
  • София
io6ka , а какъв е резултатът?

# 400
zweta, моля ти се, не ги слушай! На такива диагнози и прогнози съм се наслушала  и за мен и зас моите познати, тук и отвън.

Не искам да се впускам в коментари, защото ще предизвикам поредния скандал във форума. Факт е, че болницата на Щерев има добра организация и симпатични, добре възпитани лекарки. Това в много други клиники липсва, но все пак не е достатъчно да премине оттатък рекламата. Внимавай какво ще ти напишат в тази епикриза. Моята беше толкова далеч от истината, че даже помислих да не са ме сбъркали с друга.

Това с много хубавите донорски яйцекетки, дето да ти ги сложим, че твойте и без туй са лоши, та да не се хвърлят, е потресаващо!

Горе главата! Дишай дълбоко и знай, че стерилитетът се предизвиква най вече от СТРЕС!

# 401
  • София
Аз все още не мога да си отговоря,как точно се изследва "качеството" на яйцеклетките,когато "не са качествени и не стават" ...освен,по години  newsm78

# 402
Момичета, благодаря ви за подкрепата. Отчаяна съм, плача непрекъснато, но знам, че трябва да се съвзема. Писмото ми до Мемориал е готово, описала съм всичко, през което сме преминали, само малко да го проверя за корекции и ще го изпратя, няма да се откажа!

# 403
  • Sofia
Момичета, благодаря ви за подкрепата. Отчаяна съм, плача непрекъснато, но знам, че трябва да се съвзема. Писмото ми до Мемориал е готово, описала съм всичко, през което сме преминали, само малко да го проверя за корекции и ще го изпратя, няма да се откажа!

Zweta, изобщо не се давай, момиче!! Това са трудностите по пътя, спокойно, ще се сбъдне и вашата мечта! Дано това стане в Истанбул.

Моя опит показва, че за целите на записването на първичен преглед те не искат много информация, документи и медицинското ви досие. Просто казваш основните параметри - причини за стерилитет, предишни опити и че искаш да отидеш на преглед при тях. Поне така беше при мен де, записахме час и после писах на Кюбра дали няма да е добре предварително да им изпратя цялото ни медицинско досие преведено, за да знаят нашия случай и тя каза да не изпращам нищо, все пак това ще правим на първичния преглед.

Т.е. не се престаравай с първото писмо! Просто се хванете една събота и отидете да говорите с докторите там!

Успех, мила! Хей, горе главата, няма никакво място за отчаяние, прочети във форума да видиш какви момичета героини има, през какво са минали и сега гушкат техните бебчета. Така ще бъде и с теб, само не спирай да вярваш!   Hug Hug

# 404
  • София
Цвета, миличка, мисля, че с теб "сме жертва" на някаква кампания по предлагане на донорски яйцеклетки този месец - моята лекарка каза, че били много хубави и да не ги изпусна  Rolling Eyes Не им сe връзвай, това с "некачествените" според мен е оправдание за техните неуспехите. Защо винаги го казват едва когато налице е отрицателния тест, а не - след пункцията примерно, или преди трансфер... Thinking
Аз много си харесвам лекарката и клиниката, но и съжалявам, задето малко късно си дадох сметка, че не могат да ми помогнат. А твоята лекарка на какво отгоре смята, че в Мемориал не могат да ти решат проблема? И не знам дали е добре да чакаш те да пращат епикризата. Впрочем, на мен такъв вариант не ми предложиха, аз сама си направих връзката благодарение на подробните постове тук.../И пак да благодаря на Luce и на margopetrova   bouquet/

Miho_She, а защо не се консултираш и с турците по проблема - нали така и така ще ходиш? Тук много момичета са писали, че те откриват /и решават/ проблеми, които в БГ не са били установени...?

Общи условия

Активация на акаунт