ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Miho_She, хич не им се връзвай на докторките на Щерев! Те си правят там разни научни изследвания и пишат дисертации. Замразяването на яйцеклетки все още не дава гаранции. По-добре е да се замразяват ембриони, а след като и без това си се решила на инвитро, значи си на прав пъти и нямаш какво да губиш!
Единственият проблем е как се отразява стимулацията на такива предразположени към кисти яйчници, но за това трябва да потърсиш повече информация и най-добре е да се консултираш в Мемориал.

Vi_ga, благодаря ти за позитивизма и куража! Този случай, който разказвам и препоръката за замразяване на яйциклетки май се е случил при Стаменов, не в Щерев. Но както и да е! Надявам се в Мемориал да знаят какво правят. Вярвам, че е така.  Praynig Praynig

Нашия преглед е на 5 септември и още не съм решила ако започнем веднага къде да правя стимулацията в България. Възможностите са ми в Пловдив или в София. Имам много добра препоръка за д-р Минев в Пловдив. Може би ще отида при него. А ако реша да съм си в София, ще съм сигурно при Щерев, колкото и да ми е писнало да вися там в този забутания коридор заедно с още 50 човека.

# 406
  • София
zweta,я се стягай,няма от какво да се отчайваш. Hug  Виж подписа на Мози,след подобните коментари на нейната лекарка и то,още от първия опит там Peace

# 407
Здравейте момичета,

Цвети, Бърти,
Напълно подкрепям Vi_ga и Io6ka по повод донорските яйцеклетки и сперматозоиди в клиника Щерев. На мен д-р Александров още преди да са проверили положението при съпруга ми, когато току що бяхме разбрали, че нещата не са наред с надменна усмивчица ми казва: "Не се притеснявай имам перфектни донорски сперматозоиди, ще те забременим!" Тогава не знаех още какво трябва да се прави при мъжки фактор и че има други варианти! Докато се преобличах чух негов разговор с пациентка по телефона, която явно беше нещо притеснена, след като приключи разговора се обърна към сестрата по повод пациентката: "Ами тя какво очаква на 36, да забременее ли?"
Сменихме лекаря Направихме един опит при Ганева, за който непрекъснато имах усещането, че го претупват, всичко беше суперзабързано, още малко в коридора ще те опнат да те гледат. На трансфера също имах усещане, че не ми казват нещо, питам как са ембрионите - "Хубави били!". Опитът беше неуспешен, като отидохме за разговор ми се развика, че и аз съм имала проблем - ИЯР - тя така смятала и за това не сме успели. Не разбрах на какво точно основание, изведнъж го засмята това и се шашнах естествено. Пусна разни хормони. АМХ пък се оказа, че не беше с особено добри стойности, от което аз пък съвсем се ошашках още преди да отидем отново при нея - но тя нищо не каза.

Едно от момичетата, с което бяхме на трансфера ми каза за темата в Зачатие, и там като четох всичко за Истанбул, веднага реших. Направи ми впечатление, че доста от пишещитех са с по 3-4-5 и повече неуспешни Инвитро процедури в БГ! А там са успяват. И не им казват, че били стари на 35 години, както в БГ - това е някаква гранична старческа възраст, с която всичко оправдават. За тези които са под тази граница, други причини ще намерят.

В Мемориал проф. Кахраман каза: Че съм в перфектна форма, че АМХ няма значение, защото тя вижда много, много фоликули и че съм много млада (вече съм на 35 и аз). Всички бяха много учудени от факта, че са ми върнали въпросните ембриони - носех си снимката им. Казаха, че никога не биха върнали такива ембриони, с толкова лошо качество... - Не бях изненадана, съпругът ми също.

Нашите изводи за ситуацията в БГ е следната:
Просто тук претупват всичко и са небрежни, а при неуспех веднага гледат да прехвърлят вината на пациента. Забелязах, че всички случаи са "много тежки" - дори и да не са чак толкова при първия опит - то непременно се превръщат в такива след него. И всичко е много сложно и много трудно. Забелязах от четено по форуми, особено при Щерев, че почти всички пациенти са толкова зле, че неимоверно се нуждаят я от донорски яйцеклетки, я сперматозоиди, а най-добре и от двете!
Забелязах, от анкетата в Зачатие на последната страница http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3198.500 - че почти всички успели, с някое изключение са имали 3-4-5 инвитро, преди успеха!
А по Нова тв чух (беше в седмицата около 10 август), че фонда имал намерение да въведе праг и да работи с клиники, които имали поне 15% успех при раждания от инвитро! - Какъв е извода тогава за успеваемостта на БГ клиниките от процедурите, щом долния праг за фонда е 15%? Явно  са се усетили, че хората просто си изчерпват процедурите по фонда, без успеха от финансирането да е видим и след това продължават на собствени разноски! И белким успеят от някой опит, примерно 4-5?!
Забелязах, също така че при тежък мъжки фактор в БГ е доста, ама наистина доста малко вероятно да се получи.

Много изписах, но така се разтуптях като прочетох какво са казали на Цвети и Бърти, че веднага почнах да пиша, да пиша всичко, което смятам. Досега не съм споделяла впечатленията си, особено по форуми, защото забелязах, че винаги ще се намери някой веднага да те нападне за негативното ти мнение за някой доктор - и как при тях не било така, и как забременели отведнъж и как не трябвало така неблагодарно да се пише! Но какво да правят момичетата с толкова много опити за които изчетох - да си мълчат, защото в БГ така е най-удобно на всички? Защо да не се споделят и тези мнения и всеки сам да си прецени? За мен те бяха полезни. За да взема своето информирано решение. След като прочетох в Зачатие, за първите момичета отишли в Истанбул и за техните впечатления от БГ клиниките им тук (които съвпадаха с моите), не се поколебах (съпругът ми също), къде ще е нашият втори опит, надявам се да е успешен.

Дано да съм била полезна. Не казвам, че в Мемориал оправят всички проблеми. Но казвам, че там имате по-голям шанс, а всеки заслужава шанс, нали така? Но трябва да знаете за него! През тях минават много, много пациенти, там са гледали най-различни случаи, следователно са по-опитни. Оценяват реалното състояние на пациентите си, и не го преувеличават. Вече сте чели. Гледат да помогнат, проучват всичко в детайли, искат да решат случая и се държат добре. Не са надменни и груби, както тук (гледали сте последните новини и мнението, и поведението на председателя на Етичната българска лекарска комисия, последно чух, че не лекарите, а пациентите трябвало да си правят застраховка "грешка"). Това е положението - осигуровки, застраховки, фондове, на ръка под масата - резултата го виждате по себе си и по своите близки.

Имайте си едно на ум. Не губете време. Чуйте и друго мнение, че времето лети докато се размотавате по нашите клиники.

Пожелавам на всички успех и много се надявам всички да успеем, и да си имаме свои бебета.

П.П. Прочетох, в някои от предните постове - момичета искат да ходят сами. Все пак, това е чужда държава и сами да се оправяте не мисля, че е добра идея.

# 408
Сладунче, ужасно си права! Абсолютно съм съгласна.

За съжаление ситуацията при Щерев не се различава особено от другите български клиники, даже бих казала, че там е и по-зле, но какво да говорим... Единственото, което се случва тук е, че се вдигат цените и че се източва фонда с безсмислени и обречени опити.

# 409
За съжаление си много права  Crossing Arms

При мен случая е ,че съм била още много млада да мисля ,че няма да стане. В дуга тема ,даже бях писала колко съм разочарована от отношението към мен . Аз съм с тубарен фактор , единствения начин е Инвитро ,но думите на д-р Стаменов бяха - " Стига си плакала още си толкова млада имаш време . Сега след 2г. вече на 27г. и пак същата . #2gunfire Те самите си протеворечат ,единия нищо ти няма ,другия трябва биопсия защото нямоло имплантация ( пък аз направих спонтанен в 9г.с. ) , третия трябва хистероскопия  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!.

# 410
Момичета,прочетох мнение на друга съфорумка,че клиниката имала филиал в Кипър.Ще се радвам ако някой знае адреса на тази клиника.Много Ви благодаря предварително  bouquet

# 411
  • София
desi_aia ,попадах на този филиал в Истамбулската тема в Зачатие,ако искаш,разгледай там-доколкото си спомням- режимът беше доста по-сбвободен-без брак,възраст и донорство, а се работеше по същия начин

# 412
Христина21,благодаря ти много за бързия отговор  bouquet.Искрено се надявах ти да се включиш,за този филиал прочетох от теб в другата тема Hug.Сега ще проверя в сайта на зачатие.

# 413
  • София
Сладунче, не се извинявай за дългия пост - много е полезен! Пък и нали затова сме тук - да споделяме   bouquet
Доколкото разбирам, вие сте направили консултация с проф. Кахраман и сега ви предстои опит. Дано да е успешен /а в това съм убедена/ и скоро да те поздравим с бременността Praynig Praynig

# 414
  • София
Здравейте момчета Simple Smile
Аз все още само следя темата, имаме заповед от фонда надявам се скоро да я използваме и да не стигаме до Турция  Rolling Eyes
Виждам че сте събрали доста отрицателна енергия от клиниките в БГ, само искам да кажа че на нас донорски материал не са ни предлагали, нито са ни обвинявали яйцата, но и отговор защо не става нямаме, иначе и ние сме с перфекни ембриони   Mr. Green
Мишо аз също съм оперирана от дермоидна киста, но не на яйчника, а на опашката. Много е важно при операцията да се махнат всички клетки от кистата, защото и малко да останат пак може да се появи, поне тези кисти не са хормонозависими  Rolling Eyes
Според мен Hemogram е така нареченото на бг Диференциално броене  Rolling Eyes

# 415
  • Sofia
Здравейте момчета Simple Smile
Аз все още само следя темата, имаме заповед от фонда надявам се скоро да я използваме и да не стигаме до Турция  Rolling Eyes
Виждам че сте събрали доста отрицателна енергия от клиниките в БГ, само искам да кажа че на нас донорски материал не са ни предлагали, нито са ни обвинявали яйцата, но и отговор защо не става нямаме, иначе и ние сме с перфекни ембриони   Mr. Green
Мишо аз също съм оперирана от дермоидна киста, но не на яйчника, а на опашката. Много е важно при операцията да се махнат всички клетки от кистата, защото и малко да останат пак може да се появи, поне тези кисти не са хормонозависими  Rolling Eyes
Според мен Hemogram е така нареченото на бг Диференциално броене  Rolling Eyes

Лайла, дано това е вашия последен опит!! стискам палци!

Благодаря ти за мнението за дермоидната киста. Мен ме оперира д-р Попов и аз му имам много голямо доверие, че е махнал всичко - все пак яйчник и половина махна! Не знам защо реши да остави обаче тръбата и на махнатия яйчник. Септември ще ходя на преглед при него и ще си поговорим пак по тези въпроси. А и се надявам в Мемориал сега като отида също да кажат тяхното мнение за тази тръба и за евентуален рецидив на дермоида. Определено ме е страх да не се развие пак в единствения ми яйчник, но.. каквото ми е писано! Ако ще става ще стане и просто ще си осиновим детенце или даже две и това е. Какво пък, все едно имам избор! Simple Smile

Аз също вчера си мислех, че в тази темичка доста негативизъм има срещу българските клиники. Но така се чувстват момичетата, аз също макар и да не съм преживяла кой знае какво тук, имам само един опит и съм се сблъскала с добро и мило отношение на докторката, която вярвам, че е добър специалист. Но само това не е достатъчно, те са толкова други неща, които имат значение. Точно както е писала сладунче, някой път ако има начин в коридора биха ти направили фоликулометрията, за да те разкарат и да се захващат със следващия.

А това за Диференциалното броене ще го проуча и ако трябва ще пиша на Кюбра, за да разбера точно какво искат. Мерси много. Аз си направих ПКК + СУЕ и съм го отметнала това, но явно не е така.

Кога ще е вашия опит? В Щерев, нали?

# 416
  • София
За Hemogram съм се подлъгала по копираното тука от гугъл вчера като четох. Сега имах повече време и се разрових та ето го отговора за Hemogram и ПКК:

A complete blood picture measures everything from haemoglobin to WBCs to the number of platelets, etc per volume of blood. A haemogram includes few more parameters like PCV, MCH, MCHC, RDW, etc.

Просто в БГ лабораториите са пак наопаки нещата Simple Smile
ОПита ми ще е в Щерев не се знае кога, имам друг здравословен проблем с който се боря от 10 месеца и трябва първо него да реша  Rolling Eyes

# 417
zweta, недй да се поддаваш, на мен дори Стаменов, който е наистина отговорен човек и лекар, който дава, колкото може от себе си, ми каза: "Ще е чудо, ако стане..". Пък стана от първия път в Мемориал. Не ми се вярва да е чиста случайност Въпреки че има и такъв вариант, все пак.

# 418
  • София
zweta, недй да се поддаваш, на мен дори Стаменов, който е наистина отговорен човек и лекар, който дава, колкото може от себе си, ми каза: "Ще е чудо, ако стане..". Пък стана от първия път в Мемориал. Не ми се вярва да е чиста случайност Въпреки че има и такъв вариант, все пак.

yummymummy, а от Мемориал какво ти казаха, когато ги запозна с твоя случай? Обясниха ли ти защо, според тях, не си успяла в БГ и бяха ли оптимисти за опита при тях? ...Че аз все още се притеснявам какво ли ще е заключението ми, когато се запознаят в детайли с моя случай newsm78...

# 419
Мисля, че започвам да се отърсвам от състояннието, в което се намирам. Всеки ден си казвам, че трябва да продължим напред. Ето каква е ситуацията сега при мен: Моята лекарка предлага този цикъл / очаквам МЦ около 01.09. / да направим опит на ЕЦ, т.е.няма да има товарене с лекарсва, ако е добра и една яйцеклетка е достатъчна, около декември или началото на следващата година ще е възможно да направим опит с донорска яйцеклетка. Ако опита на ЕЦ не е успешен, мисля за пътуване до Мемориал, не знам обаче кога е подходящо да си запиша час - края на октомври или ноември, все пак няма да приемам хормони в изобилие и да е необходимо време организма да се изчисти от тях.

Общи условия

Активация на акаунт