ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
zweta, мъчно ми става като чета как им се връзваш на приказките... Гинеколозите в България стрелят на посоки и в тъмното, а щом са се заиграли и с донорските Я, наглостта им няма да има граници.

За плюсовете и минусите от IVF на ЕЦ има дълга тема в зачатие. Там се искат здрави нерви и много пари.

На каква възраст си, колко ти е АМХ, FSH/LH, E2?

# 421
  • София
zweta, щом си решила,направи си ЕЦ. Аз лично,имам мисед от такъв  и пак ще го повторя,но честно казано в твоя случай идеята на такъв опит  ми се струва малко спорна.Ако смятат,че яйцеклетките ти не са качествени,защо ти предлагат изобщо да губите време и ресурси с това /колкото и да е евтин,пак са пари на вятъра,при безсмислени ситуации/...или,просто,ако не стане добър ембрион,да ти докажат,че яйцеклетките не са качествени и сте задължително за донорска.  Thinking А той,нормално,може да не е добър,не само заради яйцеклетката. Иначе,опитът на ЕЦ изобщо не ти бърка прегледа в Мемориал,защото няма да имаш хормони,освен един овитрел преди пункцията. Ако ,изобщо се стигне до трансфер,дори и при отрицателен тест,цикълът ти ще си дойде нормално,като спреш прогестероните.

# 422
Момичета, само това не сме правили - на ЕЦ и затова много се чудя какво да правя, да опитам или не. Но да ви кажа сега съвсем се обърках, голяма каша е в главата ми.

Защо да губя време, колкото се може по-скоро ще запиша час в Мемориал, веднага след въпросния опит / ако изобщо има такъв /.

# 423
hristina21 е права, нищо не пречи да направиш и двете. Едно от предимствата на ЕЦ е, че при него има по-голяма вероятност Я да е качествена. Понякога стимулацията компрометира именно качеството, а ако се добави и ИКСИ, вероятността за провал е голяма. Именно затова дори и заключението да е "лоша Я", пак не трябва да те отчайваш. А и IVF на ЕЦ минава много бързо, стига да се улучи момента за пункция.

# 424
vi_ga, точно това каза и моята лекарка. При стимулацията може да се развият и такива Я, които изобщо не е трабвало да се развиват и са с лошо качество. Какво пък може това да е разковничето при нас, нали ви казвам само това не сме правили.

# 425
yummymummy, а от Мемориал какво ти казаха, когато ги запозна с твоя случай? Обясниха ли ти защо, според тях, не си успяла в БГ и бяха ли оптимисти за опита при тях? ...Че аз все още се притеснявам какво ли ще е заключението ми, когато се запознаят в детайли с моя случай newsm78...
[/quote]
Бърти, ами казаха ми, че със сигурност ще забременея - д-р Карлъкая, после направиха още изследвания, от които аз се отчаях и виках на Кюбра има ли смисъл изобщо и тя ми каза, че имат много бременни с такъв случай.

# 426
  • София
yummymummy напише за какви изследвания и за какво става въпрос  Rolling Eyes не разбирам как обещават, че със сигурност ще забременееш еми то при напълно здрави хора без репродуктивни проблеми няма 100% успеваемост. Другото което е че не виждам какви изследвания повече правят, имам познати с опити в чужбина нещо повече от това което се прави в БГ не съм чула да се прави  Rolling Eyes

# 427
за морфология на сперматозоидите - тук се движеше около 12 %, там с по-мощна апаратура се видя 0%.
Не смятам, че това, което ми казаха е било недробонамерено  по никакъв начин, но човек, който се бори с проблем има нужда да бъда окуражаван. Ясно е, че това, което се случва е Божа работа.
Никъде не съм написала, че ми е обещавано.

# 428
yummymummy напише за какви изследвания и за какво става въпрос  Rolling Eyes не разбирам как обещават, че със сигурност ще забременееш еми то при напълно здрави хора без репродуктивни проблеми няма 100% успеваемост. Другото което е че не виждам какви изследвания повече правят, имам познати с опити в чужбина нещо повече от това което се прави в БГ не съм чула да се прави  Rolling Eyes
Не можах да се въздържа да не отговоря на този коментар! Някак си нещата много се изопачават! Едва ли доктора го е казал в този смисъл със 100% гаранция !!!По -скоро е казал, че има голяма вероятност да забременее!! На мен също на първият ми преглед като ми прегледа резултатите от изследванията ми каза, че има голяма надежда за мен и се оказа прав!
Освен това не мисля, че е важно колко на брои изследвания ти правят и дали са различни, а как и с каква  апаратура се правят и дали се констатира нещо като се правят прегледи защото може и да се повтарям, но при мен не бяха видели хидросалпингс на снимката и какво като имах преди това 2 бр. !! И освен това на приятелка със 3 инсеминации не бяха видели в БГ, че има миома и тя трябва незабавно да се отстрани, защото пречи на забременяването! И какво от това, че беше ходила постоянно на лекар и я гледал с 4d ехограф, Важно е като гледаш да виждаш, а не само да вземаш пари за преглед!!!

# 429
Здравейте момичета, искам да попитам някой от вас ходил ли е до Истанбул с автобус, виждам че повечето от вас сте ходили с коли, но аз нямам кола под ръка, затова исках да помоля някой ако е ходил с автобус да сподели опита си, на коя автогара е пристигнал и как е стигнал до болницата?
Благодаря ви!   bouquet

# 430
  • In a surreal moment!
Моля, тези от вас, които най-скоро ще ходят в Мемориал или друга турска клиника, да попитат лично има ли закон забраняващ ин витро след 43 в Турция или ние погрешно разбираме Кюбра. В мен остава впечатление, че тя говори за друго, не за закон, а за ниска успеваемост, излишно похарчени пари и разочарование... Ще съм ви много благодарна, добре е жените около и над 43г да сме наясно със ситуацията  и да не храним напразни надежди.

# 431
здравейте всички,

относно коментара на ИКСИ - аз бях човека , който написа на Кюбра веднага с въпрос има ли възрастово ограничение по закон. или това е правило на клиниката . Приложих на предишната страница отговора и , но явно има съмнения - не е интерпретация на Кюбра - и тя самата написа че има промяна в законодателството и затова не приемат пациентки над 43 години.

Dear XXXXXXXXXXXX,

Dr.Kahraman told met that because of the law change we will not accept patients over 43 years old.
Kubra

From: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX]
Sent: Monday, August 22, 2011 1:56 PM
To: kubra.burnaz@memorial.com.tr
Subject: Advice needed

Hi Kubra,

Can you please advise whether there is a age restriction applied on the female partner when making IVF in Memorial hospital.

I have a friend's family which will be wanting to come for consultation and procedure but were wondering is there any age restriction as the woman is 41 years old this year.

Your help will be much appreciated.

Thanks.

XXXXXXXXXXXXXXX

така че за жалост има ограничение  и не приемат хора над 43 заради промяна в закона. Информацията е от Кюбра от миналия понеделник. Отговора гласи:

Уважаема ХХХХХХ, професор Кахраман потвърди, че не приемаме пациенти над 43 години поради наскорошна промяна в закона.

# 432
Здравейте момичета, искам да попитам някой от вас ходил ли е до Истанбул с автобус, виждам че повечето от вас сте ходили с коли, но аз нямам кола под ръка, затова исках да помоля някой ако е ходил с автобус да сподели опита си, на коя автогара е пристигнал и как е стигнал до болницата?
Благодаря ви!   bouquet

Ние ще ходим с автобус - записахме се за екскурзия, но реално ще ползваме транспорта и нощувките. Това е за първичен преглед на 11.11. и ще"разузнаваме" обстановката  Simple Smile

# 433
  • In a surreal moment!
Mila_17Weary Weary Weary ...мдааа... чета го и не искам да го повярвам...
Дано не те обиждам с неверието си, ти каквото си ми писала все истина се е оказвало, рано или късно, искам или не искам ... Освен за себе си да се надявам, че за година време все ще изскочи нещо положително...като това с брачните свидетелства, друго не ми остава. Жалко за момичетата на 43 и нагоре...  Peace

# 434
Мале колко сте изписали докато ме нямаше,не мога да ви изчета..))))Наистина това с възрастта е много гадно...))))и с брака също.за какво им е този брак пфуууу..))))Те турците в това отношение са много стриктни,с тези бракове..))))но какво променя брака..))))все нещо ще има и това е,ако не едно друго излиза..)))) Sad

Общи условия

Активация на акаунт