ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Момичета,

...само ще дам да ми заверят акта за граждански брак, но и него сама преведох...

Miho_She, извини ме за тъпия въпрос, но тази заверка какво означава, същото ли е като легализацията? Че аз днес ще нося моя акт за превод, но се чудя в какъв вид се представя пред клиниката - трябва ли да приложа и ксерокопие на българския оригинал... newsm78

А по въпроса за другата подготовка - днес ще се видя с моята лекарка от Щерев, за да разбера какво предстои и по-късно ще пиша...

# 376
  • Sofia

Miho_She, извини ме за тъпия въпрос, но тази заверка какво означава, същото ли е като легализацията? Че аз днес ще нося моя акт за превод, но се чудя в какъв вид се представя пред клиниката - трябва ли да приложа и ксерокопие на българския оригинал... newsm78

Burty,

Апостил/Легализация не ти е необходима на документа, това мисля на няколко пъти е потвъждавано (ако греша, моля кажете). Това, което ти трябва, е превод от заклет преводач, който работи към агенция за преводи. Т.е. ти носиш копие на акта за граждански брак, те го превеждат и прикачват към копието техния превод, който е на бланка на фирмата, с печат на фирмата. Доколкото аз знам това е достатъчно и не е необходима легализация във Външно министерство.

Аз имам приятелка, която има такава фирма и просто ще й го дам да го оформи тя като превод, който излиза от фирмата. Това съм имала предвид, че ще го дам да го "заверят".

Успех.

# 377
Задължително свидетелство за граждански брак – преведено от фирма (турски или английски), не е необходимо да е легализирано. Необходими са 2 бр.снимки паспорт формат и на двамата. За всички официални  документи в Турция искат снимки.

Това го копирах от цялата систематизирана информация на предната страница от luce, само трябва да се чете внимателно!

# 378
Прочетох в инфото на Лусе, че в Истанбул не правят ин витро на жени над 43г. Това от къде го знаете, много се разтревожих.... Сигурна ли е информацията?

Според мен това не е достоверна информация, защото когато бях там ми казаха за жена на 47 години, която е правила опит и е бил успешен! Най-добре е да се получи от извора информация- от Кубра Бурназ , просто й пишете на e-mail!

# 379
  • In a surreal moment!
Люси, Марго - опитвам се и аз да разплета информацията и силно се надявам да е грешка в превода или нещо подобно. Снощи разговарях с момичето и забравих да и поискам мейла на Кюбра, да се опитам и аз да го разчета. Ако от вас има добре с английския може и тук да го публикувам, че да го разгадаем заедно. Мисля, че инфото ще е полезно за всички преглеждащи темите за турските клиники като последна надежда.

# 380
лусе е публикувала емейла на КЮБРА,аз ще ходя на преглед септември,ако някой ходи септември,може да дойде с мен,приятелят ми говори турски,ще трябва само брака да сключим но първо ще направя преглед и тогава ще реша,защото се двуомя между две клиники в ИНСТАНБУЛ...)))

# 381
  • In a surreal moment!
llullu - аз имах предвид отговора на Кюбра, не мейл адреса. Ще го изясним въпроса, няма да остане така.
Ех, страхотно е да помогнете с приятеля си на още някоя двойка в превода. Аз в момента само се навивам за един преглед, защото търся отговор за неуспешното си икси , но нямаме пари. Събираме и чакаме...

# 382
момичета, дано да не ми е вярна информацията за възрастта на жените за опити. Аз лично не съм писала за това и затова няма как да публикувам отговора. Но много ми харесва да е станало недоразумение защото така много жени ще имат шанс  Peace Освен, момичета, сещам се, сега ще пиша на Кубра и ще публикувам отговора тук. Мисля, че това е много важно.

llullu, браво на вас  Hug Дано отидете поне две двойки и после да споделяте само хубави новини  Praynig

# 383
Izvinete me che pisha na latinica no niamam kredor v momenta :

Nadiavam se emaila ot Kubra da iziasni mnogoto vuprosi:

Dear ......,
Dr.Kahraman told met hat because of the law change we will not accept patients over 43 years old.

Kubra

koeto oznachava che ima vuzrastovo ogranichenie 43 godini podari promiana i ogranichenie v zakona.

# 384
  • Sofia
Ако на някой му е интересно намерих една статия за Ethical and Legal Problems with Assisted Reproduction in Turkey - http://www.ishim.net/ishimj/5/09.pdf

Тук не виждам да е разглеждан въпроса с ограничения във възрастта, което не означава, че няма де. Опитвам да намеря закона в Турция, който регулира тези въпроси.

# 385
Mila_17   Hug

Аз все пак писах, не че не вярвам на момичето, което беше споделило с мен, но все се надявах, че може да има шанс. Но след това, което си публикувала, ясно е, че и всеки ден да се пита отговора ще е същия  Sad

# 386
  • In a surreal moment!
оооо...това е ужасно просто.... кога са направили промяната....те отиват на по-зле от при нас
нямам никакво време значи ....ужас

# 387
  • София

Burty,

Апостил/Легализация не ти е необходима на документа, това мисля на няколко пъти е потвъждавано (ако греша, моля кажете). Това, което ти трябва, е превод от заклет преводач, който работи към агенция за преводи. Т.е. ти носиш копие на акта за граждански брак, те го превеждат и прикачват към копието техния превод, който е на бланка на фирмата, с печат на фирмата. Доколкото аз знам това е достатъчно и не е необходима легализация във Външно министерство.

Miho_She, много ти благодаря за пояснението, мила. Аз преди няколко часа се видях с моята лекарка и тя ми обеща до седмица да си получа епикризата с описани всичките процедури досега. Каза ми, че с нея няма да ми трябва нищо друго за Мемориал, освен хормони - LH, FSH, Estradiol и Prolactin на 3-ти до 5-ти ден от МЦ.
Между другото, съм доста обезнадеждена  Cry - в "Щерев" обсъждали моя случай след последния отрицателен тест и стигнали до извода, че яйцеклетките ми нямат шанс. Затова док /отново/ ми предложи да опитаме с донорски, че в момента имало много хубави, но аз продължавам да се дърпам. Дано проф. Кахраман да не си "изплаши" и да имат начин да направят някое чудо Praynig Впрочем, споделих тази си надежда пред доки, която не беше такъв оптимист по въпроса, на все пак не каза, че и там не могат да ми помогнат...
Сега сядам да пише на Кюбра, стискайте палци да не ме отрежат...

# 388
otnovo sujaliavam che pisha na latinica :

emaila go pratih na Kubra tazi sutrin sled kato vidiah che tuk ima sumnenia ima li ogranichenie niama li - tia otgovori predi okolo ima niama chas.

Iavno ima promiana v zakona i ima vuzrastovo ogranichenie.

# 389
Момичета това е обезпокояващо, все пак като си плащаш би трябвало възрастта да е по-висока и да се даде шанс на жените, които имат собствани яйцеклетки да си родят дечица! Мемориал си спазват всички закони, но не забравяйте, че има др. клиники които не ги спазват толкова- при проф. Леми Ибрахимоглу дори не искат акт за сключен граждански брак, току виж се оказало че и може и с възраст над 43 години! Не се отказвайте! Hug

Общи условия

Активация на акаунт