ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Записвам се и аз в групата на подготвящите за консултация в Мемориал. Трябва да призная, че благодарение на margopetrova взех решението и най-вече - успях да убедя и мъжа ми Laughing.
Аз съм една от тези, които й писаха на лични и на които тя беше така любезна да отговори толкова търпеливо и подробно Hug Hug Hug.
Специални поздравления и за luce, която е събрала толкова полезна информация на едно място  bouquet Hug.

# 361
  • Sofia
burty, добре дошла Simple Smile и нека Мемориал донесе и на вас късмет! Simple Smile

Luce, мислех си в темата, в която си систематизирала всичко, в частта за изследванията пише веднъж Hemogram и веднъж ПКК, доколкото разбрах това са едни и същи неща, може да оставиш само ПКК, за да няма объркване (аз се обърках и мислех, че са различни неща). Или още по-добре - може Hemogram и в скоби ПКК.

Страхотно полезна информация, и аз ти благодаря!   bouquet  bouquet

# 362
Ммомичета, аз имам някои лекарства, които се използват след стимулацията в Мемориал - прогестерон на ампули, фолиева 5 гр, бяха  ми изписали парацетемол и някакъв антибиотик след пункцията, в срок са, ако някой ги иска, аз живея в красно село, мога да му ги дам. Ако не ще се хвърлят Simple Smile

# 363
yummymummy, аз бих се "кандидатирала" веднага  Laughing, но не знам кога ще е моя опит. Дано някой, който е по-рано да се обади  Grinning

Момичета, благодаря за милите думи. Допълних за ПКК.

Burty, добре си се завърнала и добре дошла в отбора  Hug

Пускам още веднъж инфото. На всички приятни събота и неделя  Hug  bouquet

Ин витро Истанбул
Memorial  hospital
Piyalepaşa Bulvarı
34385
Okmeydanı / İstanbul
Telefon :
Santral: (0212) 314 66 66
Fax:
(0212) 314 66 21
проф. Кахраман
Кубра, координаторка -   kubra.burnaz@memorial.com.tr
Сайт на болницата:
http://www.memorial.com.tr/ru
Има безплатен паркинг към Мемориал но само за пациенти в процедура - дават карта срещу депозит

Цени и изследвания :
За изследванията - в болницата предлагат кое може да се направи при тях, като мах. се стремят нещата да са при тях, но трябва да питаме и уточняваме кое е по-изгодно за нас да си направим в България без  да се притесняваме
Признават изследванията от България но трябва да са преведени на турски или английски.
Първичен преглед – 295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
ПКК (Hemogram)  – 600 ТЛ
Разчитане на резултати – 300 ТЛ
Спермограма – 115 ТЛ =97 лв
Хистероскопия – 2200 ТЛ
Кариотип – 900 ТЛ
Пред-имплантационна диагностика – за ембрион – 150 евро и 1500 евро фиксирана сума за над 10 ембриона.
Ко-култивация – 650 евро
ЕЦ с ИКСИ оплождане – 2050 USD
ИКСИ с ИМСИ (ИМСИ винаги се прави с ИКСИ) – 2100 евро (ИМСИ е безплатно)
Инвитро с ИСКИ с микроинжекции – 3051 USD ?????
ИКСИ – 2100 евро (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер)
Лекарства – 500 – 1000 евро (зависи от конкретния случай)
Микротесе - 800 евро, първичен преглед при андролог - 290 ТЛ, сонография при мъжа - 890 ТЛ, вторичен преглед - след сонографията и въобще разчитане на резултати - 219 ТЛ

За първичен преглед (295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
Хубаво е да има направени изследвания на Prolactin, Free T4,TSH, Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram (ПКК), пълна кръвна картина, кръвна група.  За мъжа Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се резултати до три месеца назад. Това е ако веднага ще започвате стимулация !
За първичния преглед без започване на стимулация не са необходими предварителни изследвания. Носете всички ваши изследвания, на вас и на партньора ви -  генетични, спермограми, хормони, епикризи от операции. Хормони не превеждайте на английски или турски, ако не са на латиница напишете с молив острани на наименованиято тяхното лат. наименование. Няма значение на кой ден от цикъла ще отидете за преглед. Не е необходима ПКК и вирусологични , ако не се стартира стимулация!За първичен преглед са по-важни хормони,ЦС на тръби, спермограма, епикризи и др. изследвания,микробиология също не е излишна-дори и за ваше успокоение,  за да може лекарят да добие представа за вашият случай! В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 3 до 5 дни. В  Мемориал се изработва за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. По принцип още в деня на първичния преглед те преглежда друг лекар и след това с цялата документация и вече информацията от прегледа направен при тях проф. Кахраман дава експертното си мнение. Така, че за първ. преглед има реално среща с един лекар и професорката. След това те преглежда лекар, а не проф. Тя дава експертно мнение по всички въпроси.  При първо посещение е добре за улеснение и избягване на разминавания да си оформим досие на аглийски - имена, години, от колко време са опитите, какви манипулации са правени до тук - описание на стимулации, ако имаме такива.
Двойката да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл – при започване на стимулация, за първичен преглед не важи . В дена на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol. При условие,че няма киста и тя се чувства готова, стимулация може да се назначи веднага.
Към клиниката има безплатен паркинг когато сте в нея, но трябва да се вземе карта от регистратурата.
Задължително свидетелство за граждански брак – преведено от фирма (турски или английски), не е необходимо да е легализирано. Необходими са 2 бр.снимки паспорт формат и на двамата. За всички официални  документи в Турция искат снимки.
Болница Мемориал работи с клиника Щерев. Може да се направи операция или започне стимулация в Щерев и да се продължи в Мемориал.
Валута за плащане :Плащането може да е в турски лири, може и в евро.
Език за комуникация :  Освен Английски,можете да говорите на Френски и Италиански.А ако имате затруднение,потърсете Сабрие.Тя говори Български и работи като медицинска сестра.
За болницата : Трите сгради на Мемориал са блок А, В и С - клиниката е в блок С  на 3 ет.
Влиза се през централния вход на Мемориал и се завива надясно до кафенето, преди него завой в ляво по коридор, след него пак в ляво и веднага в дясно - там са асансьорите за блок С.
В Истанбул не се правят инвитро опити на пациентки над 43 г., както и донорски опити дори и да има пряка родствена връзка между донор и реципиент.
Информация за нощувки и придвижване в Истанбул :
Нужна е карта за магистралата - по целия път има бариери и най-добре да се закупи още на влизане от бензиностанция. Картите работят като дебитни най-евтината 50 ТЛ, всяко минаване е не повече от 5ТЛ, отчита според броя изминати км. 50 ТЛ са достатъчни за две-три пътувания. Картата може да се презареди в банков клон на банката , от която е картата .- добавя се на гишето и те я допълват.
ВЗЕМЕТЕ СИ НАВИГАЦИЯ !

Самолетен транспорт до Истамбул като пример: Пегаус -35 евро заедно с летищни такси, възможност за закупуване в последния момент. Летище Сабиха Гьокчен, на което каца Пегасус - оттам има регулярен бърз автобус за 13 ТЛ. Крайната точка на автобуса е кв.Таксим.
Най-приемлив квартал за отсядане в бизост до Мемориал е Таксим и подрайоните му Мачка, Нишанташъ.
От кв. Таксим се стига за 10 мин. с кола до болницата в кв. Окмейдан. С автобус - ходи се около 15 мин пеш до автогара на пристанището и от там се взема автобус до Окмейдан /така пише на автобуса/, който пътува 30 мин.
От кв. Таксим може да се хване от спирка автобус 54К, който води пък до Перпа в бизост до Мемориал за 20 мин.. Перпа, освен името на спирката е и комплекс като Пловдивския панаир с офиси и магазини. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време
Цени на автобусни билети от кв. Таксим до Мемориал 1,5-2ТЛ
с такси от Таксим до Мемориал - 15ТЛ
От  кв.Таксим тръгват автобусите за летище Сабиха Гьокчен
квартал Окмейдънъ – в този квартал се намира болницата. Друг близък квартал  Касъмпаша, но там хотелите не стават, следващ Таксим.
Квартал Аскарай – хотел около 50 евро на вечер., паркинг -  17  ТЛ на вечер
кв.Лалели - близо до Аксарай
хотел Боюк Кебан 50евро двойна стая + закуска, паркинг 17ТЛ на денонощие
около хотела има ресторантчета с прилични цени, близо е до метрото и Капалъто
с кола до Мемориал около20 мин. в зависимост от задръстванията или с метрото

Сайт на хостели.
http://www.hostelsclub.com/step02_str.php?lang=bg&str=15501& … cy=1&guests=2

Хотели
OTEL SAHINLER
Koska Cad. №10
34480 Laleli - Istanbul
www.sahinlerotel.com – 20 евро на човек нощувката, вероятно е цена за групова нощувка ! Трябва да се пита и да се пазари човек .

БУЮК КЕБАН http://www.hotelbuyukkeban.com/index3.html - най-добре е чрез туристическа агенция от България да се направи резервация, защото цената ще бъде висока.
хотел Вила Бланче - нощувката 85 евро с включена закуска.
http://istanbulapt.com/ - семейна фирма, която дава на краткосрочен наем апартаменти (малки и големи) в централните квартали на града.
Наемите на апартаменти са доста високи 700-800 евро на месец. В зоната на Таксим, Хабрие, Нишанташъ цените на студио стигат до 500-600 евро на месец /при наем поне за три месеца/ С много пазарлък и добър турски може да се стигне до споразумение и за месец http://www.studioflats.info/- Mustafa Kellekci GSM - 00905556385232

Кюбра,  координаторката, може за първа визита да помолите да ви резервира хотел. Един от хотелите, с които работят е х-л Cartoon, в кв. Таксим на 10 мин от Мемориал - 100 евро двойна стая, среден клас за Истамбул, обилна закуска

Istanbul Cerrahi hastanesi 
 професор Леми Ибрахимоглу
Prof.Dr. Lem'i Ergin Ibrahimoglu
tel : 0 212 234 25 91 - 0 212 233 19 13
fax: 0 212 234 25 52
GSM: 0 532 231 25 52
e-mail: lemi.ibrahimoglu@gmail.com
Айнур- 00905 33 96 76 708 – сестра, говори български

Първичен преглед – 350 ТЛ (турски лири)
ИКСИ – 3500 ТЛ (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер, замразяване за срок от пет години )
Лекарства – около 1000 ТЛ, в аптеката до болницата правят 20% отстъпка (зависи от конкретния случай)
Може и без граждански брак.

Анадолската болница (филиал на Джон Хопкинс)
Anadolu Medical Center
International Services Department
t:+90 262 678 5515
f:+90 262 654 00 53
c:+90 533 559 78 18
e-mail: dilek.inci@anadolusaglik.org

# 364
Записвам се и аз в групата на подготвящите за консултация в Мемориал. Трябва да призная, че благодарение на margopetrova взех решението и най-вече - успях да убедя и мъжа ми Laughing.
Аз съм една от тези, които й писаха на лични и на които тя беше така любезна да отговори толкова търпеливо и подробно Hug Hug Hug.
Специални поздравления и за luce, която е събрала толкова полезна информация на едно място  bouquet Hug.

Радвам се че, съм била полезна Hug! И на мен преди това момичетата търпеливо ми отговаряха, така че с дружни усилия групичката ни се увеличава  Simple Smile, а с нея и  EFP!
luce, това е чудесно че систематизила цялата информация, но искам да ти каже че има една опция "редактирай", която ти дава възможност да промниш нещо написано вече и така няма да се налага заради една малка промяна да постваш отново цялото инфо!

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 12:33 от margopetrova

# 365
Момичета, ето къде сте били! Страхотни сте!!! Четох ви всички и направо съм удивена!
Браво на всички, тръгнали за Истамбул! Благодаря за конкретната информация. Почвам и аз планове...Вероятно през октомври ще ми се отвори свободно време, така че ако има някой да пътува, може на лични...

# 366
Аз мисля да отида септември на преглед и октомври да направя процедурата..)))

# 367
  • София
Ох, аз, ако можеше, още утре бих тръгнала, но нямам представа колко време ще отнеме на сегашната ми клиника да ми подготви досиенцето /че то е бая дебеличко Mr. Green/, така че не смея да планирам все още нищо. Но все си представям, че към края на септември ще мога да отида за консултация... newsm78.

# 368
  • Sofia
И аз и Маргито сме септември (даже на една и съща дата Simple Smile Simple Smile Simple Smile Надявам се да ме зарази с нейната бременност Simple Smile Simple Smile Аз се надявам, че да започнем веднага процедурата още септември, но имам някакво неясно очакване, че ще ми кажат да направя диагностична хистероскопия, в който случай, се надявам октомври да е нашия месец Simple Smile

# 369
  • Sofia
Момичета,

Ако ще ви е полезно - аз открих, че има места, където се правят безплатни изследвания за спин, сифилис, хламидия (трите титъра) и хептатитите (Б и С). За София, който се интересува мога на лични да обясня повече. Ние и двамата с мъжа ми си направихме всички тези изследвания по тази линия и мисля че така спестихме поне 200 лв.

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 22:52 от Miho_She

# 370
Miho She, това е добра идея, сподели къде се правят тези изследвания.

# 371
  • In a surreal moment!
Прочетох в инфото на Люси, че в Истанбул не правят ин витро на жени над 43г. Това от къде го знаете, много се разтревожих.... Сигурна ли е информацията?

Последна редакция: пн, 22 авг 2011, 12:37 от ИКСИ

# 372
добро утро,

ИКСИ, знам от едно момиче от форума, което беше писало и за съжаление са и отговорили, че правят инвитро до 43 г. Но не пречи да им пишеш и ти за да разбереш лично, както се казва.

Miho She, наистина би било добре да споделиш за изследванията. Ние последно ги бяхме правили в ХЕИ-то (за София става дума), излизаха по 38 лв. на човек и ми ги признаха в клиниката.

Усмихната седмица на всички  Hug

# 373
  • Sofia
Момичета, ето информация за безплатните изследвания.

Значи това са т.нар. Кабинети за анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИН. Това се случва по програма на ООН и съответно чрез нашето правителство. Казват се в България КАБКИС, ето тук информация за кабинетите им http://www.unaids-bulgaria.org/index.php?magic=1.6

Ние бяхме в кабинета в Студентски град в Студентска поликлиника на 1ви етаж, стая 15 (работи и в събота). Там се взема кръв за ХИВ, сифилис и хламидия. Аз попитах дали няма възможност да се изследваме по тази линия  и за хепатит и един много готин д-р Стоянчов (той работи май само в събота там) ни насочи къде можем да отидем да направим и хепатитите по този фонд.

За изследване на хепатит отидохме в Центъра за сексуално здраве до женския пазар, на ул. Цар Самуил 111. Важно уточнение правя, че това второто място - Центъра за сексуално здраве е за рискови категории, т.нар. МСМ (мъже спят с мъже). Приема се, че това са най-рисковите за тези заболявания и помощта е насочена към тях, но докторът ни покани да отидем и ни каза, че ще ни "вмъкне" някак си. Така и стана, отидохме в деня, в който той беше на смяна там и ни пусна изследванията.

Имайте предвид, че резултатите за хламидиите и хепатитите излизат за седмица. Спина излиза на момента.

Успех на всички!

# 374
  • Sofia
Момичета,

Вчера започнах да превеждам изследванията ни от България (аз ще си преведа всичко сама, няма да ползвам агенция, само ще дам да ми заверят акта за граждански брак, но и него сама преведох) и осъзнах колко формално подхождат в България докторите. Някакви нищо-не-казващи епикризи пишат с копи пейст, някакви неистини са отразени, за да може евентуално да вземат някой допълнителен лев по клинична пътека. Просто трагично! И жалко..

Така или иначе, решила съм да подготвя едно доста пълно досие за нас от самото начало по всички направления, които сме изследвали - операции, лечения, хормони, инфекции, имунология, спермограми.

Още се чудя за Турция дали да отседнем в хотел или в апартамент и къде да правя стимулацията в България..

Хубава седмица на всички, пишете как върви вашата подготовка, какви мисли ви се въртят.

Общи условия

Активация на акаунт