ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 163
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Здр и от мен,наистина и аз съм съгласна с  margopetrova ,нека този път срещата е по средата,ПЛОВДИВ е място което е близо и отвсякъде,и на мен ще ми е усобно в ПЛОВДИВ,ако я направите там ще дойда и аз!Интересбо ще да споделим идеи,планове съгласна съм с  luce ,добра идея..)))

# 481
момичета, аз съм "за" и за Пловдив, но някой трябва да се заеме със запазването на места в някое заведение. А може и да направим срещите на две места  Peace. Важното е да се срещнем Simple Smile   

# 482
Аз съм много далеко от Пловдив, но ви желая да си изкарате много добре! Забавлявайте се, момичета!!!  Party
Искам да ви попитам Мемориал Хоспитал работят ли с пациенти в събота? Кубра в последния и-мейл писа, че ще бъде в отпуск до към средата на септември и не знам кого да попитам, та реших, че вие може да знаете. На мен в събота ще ми е най-удобно да отида на консултация. Някой ходил ли е през уикенда?

# 483
Да, работят в събота и почиват в неделя! Можеш да си запишеш час, много от нас предпочитат този вариант! Успех Hug

# 484
  • София
Здравейте момичета   bouquet, от доста време следя тази тема и реших да пиша, след като вчера си взех резултатите от инхибин Б = 0, АМХ = 0.24 съвсем изпаднах в шок, на 35 години съм и е два от 2 месеца започнах да посещавам клиника по стерилитет, да не говорим, че мъжа ми има много ниска подвижност на сперматозоидите.
Молбата ми е към Dipoks и най-вече към Kriss2000, да разкажат, ако имат възможност малко повече за прегледа при проф. Леми, понеже ние нямаме брак, а не ми се ще сега и за това да мисля.
Интересува ме:
 - как да се свържа с него, този мейл актуален ли е /понеже някой беше писал, че не получил отговор/
- какви изследвания трябва да носим, превеждахте ли ги
- как протича стимулацията, веднага при първия преглед ли започнахте, къде я провеждахте там или в БГ, ако е в БГ къде, аз съм при Щереви, но доколкото разбирам те работят с Мемориал

Такава каша е в главата ми, че не знам от къде да започна, на всичкото отгоре моята лекарка я няма до края на септември. Другото което ме притеснява е, че аз нямам нито един опит инвитро, по който да се съди как реагират яйчниците ми, а това май е ориентир за провеждането на стимулацията.
Пишете, че в Мемориал има много добра апаратура дали е така и при проф.Леми? newsm78

# 485
  • Sofia
Здравейте момичета   bouquet, от доста време следя тази тема и реших да пиша, след като вчера си взех резултатите от инхибин Б = 0, АМХ = 0.24 съвсем изпаднах в шок, на 35 години съм и е два от 2 месеца започнах да посещавам клиника по стерилитет, да не говорим, че мъжа ми има много ниска подвижност на сперматозоидите.
Молбата ми е към Dipoks и най-вече към Kriss2000, да разкажат, ако имат възможност малко повече за прегледа при проф. Леми, понеже ние нямаме брак, а не ми се ще сега и за това да мисля.
Интересува ме:
 - как да се свържа с него, този мейл актуален ли е /понеже някой беше писал, че не получил отговор/
- какви изследвания трябва да носим, превеждахте ли ги
- как протича стимулацията, веднага при първия преглед ли започнахте, къде я провеждахте там или в БГ, ако е в БГ къде, аз съм при Щереви, но доколкото разбирам те работят с Мемориал

Такава каша е в главата ми, че не знам от къде да започна, на всичкото отгоре моята лекарка я няма до края на септември. Другото което ме притеснява е, че аз нямам нито един опит инвитро, по който да се съди как реагират яйчниците ми, а това май е ориентир за провеждането на стимулацията.
Пишете, че в Мемориал има много добра апаратура дали е така и при проф.Леми? newsm78

Мака, спокойно мила, не се стресирай! В кой ден ги пуска тези Инхибин Б и АМХ? Нали знаеш, че се пускат от 3ти до 5ти ден? В коя лаборатория?

Аз когато ги пуснах за първи път в Щерев не знаех на кой ден трябва да отида и бях там за нещо друго и това беше 12 ден от цикъла, питам лаборантката може ли в този ден да ги пусна, тя не знае  Shocked, докторката я няма, не ми беше дала инструкции и аз викам, е тогава сигурно може по всяко време, пускам ги - AMH - 0.690, Inhibin B - 0. Докторката като ги видя каза, че по-добре да не ги беше виждала, бяхме точно пред ИКСИ процедура. Аз я питах дали това е проблем за процедурата, тя каза - ще видим - ако за 10 дни стимулация яйчиците не реагират - да, проблем е. Слава богу обаче при мен стимулацията мина добре. Аз съм с половин яйчник (и вероятно поради това като цяло тези хормони са ми ниски), но имах 7 фолукула, 5 яйциклетки, всички от които се оплодиха и се развиха до бластоцисти!

Не изпадай в паника за тези резултати! Консултирай се с доктора ти какво мисли. Ако си ги пуснала на грешен ден - пусни ги пак. Всичко ще е ОК. Кураж и успех!

Ние заминаваме днес заааа -- Пловдив -- Бургас -- Истанбул на 5ти Simple Smile Пожелайте ми успех Simple Smile Simple Smile

# 486
  • София
Сърдечно ти пожелавам успех Miho_She, за съжаление денят е точно 3.

# 487
Miho_She, дойде и вашия ден. Пожелавам ти много, много късмет!!! Дано всичко да е ОК!!!!

# 488
Miho_She,успех ти пожелавам,ти отиваш в МЕМОРИАЛ нали? Praynig Hug Praynig

# 489
maka, първо се успокой!!!

Знаеш ли колко от майките тук са ги чували тези истории!

Клиниката на Щерев не е последна инстанция!  Между другото, АМХ и Инхибин се изследват във всеки ден от цикъла и това е тяхното предимство пред останалите хормонални изследвания, но хубавото е, че засега това все още са само теории. Ако искаш изследвай ги и на друго място. Ето, че в Мемориал не се стряскат от АМХ и Инхибин и даже не ги изследват. Колко са ти FSH и Е2 на втория ден? Защото ако АМХ показва потенциала на яйчниците, тези хормони са индикация за ситуацията в краткосрочен план. Неотдавна една гинеколожка, минала през кошмара на ИЯР и анатемите на Щерев, ми разказа, че на 38, след FSH 40, тотално обезверяване и осиновяване, е забременяла по стария начин. Ти си все още млада, но не губи време с обикаляне по клиниките, нещо което направих аз и потроших цяло състояние и всичките си нерви.
Аз също се интересувам от проф. Леми, затова ако научиш нещо, сподели го, моля те!

# 490
Miho_She, лек път и успех! Бъди спокойна, заспомняй всичко и докладвай всяка подробност.
Чакаме добри новини!

ПП. Защо през Бургас?

# 491
  • София
Vi_ga сега се ровичкам в интернет да разбера нещо за този професор, но всичко е на турски и ми е трудно, а и съвсем се обърках в коя болница се намира, намерих това http://www.istanbul.edu.tr/itf/index.php?option=com_comprofiler& … 35&Itemid=103но това е друг мейл.

А при мен нещата явно вървят към ИЯР понеже и FSH ми е от 15 до 17. Преди два месеца на преглед си имах доминантен фол. и добра лигавица, даже докторката се учуди на стойността на FSH, за това повторих изследването, но резултата е същия. Странното е, че точно този месец до този момент температурата ми е по-висока от обичайното за първа фаза, все още нямам ЦС,  а е вече време, или няма да имам овулация въобще или ще е по-късно, надявам се наистина АМХ и инхибина да показват ситуацията в краткосрочен план, въпреки, че  все пак е ясно, че нещата не са много розови.

# 492
Miho_She,лек път,много късмет и успех!
Ще те чакаме с добри новини! Praynig

# 493
maka, мерси за отговора. Този сайт не ми говори много. Нали знаеш, че при проф. Леми работи сестра с български Айнур. 0090533 9676708. Не съм говорила още с нея, защото не съм решила къде точно да ходя. Той е в болница Флорънс Найтингейл. Другият вариант са д-р Гювенч, който работеше в Мемориал, но се премести в друга болница, където може би ще направят компромис с брака (или поне можем да се  надяваме) и Dr. Arzu Cagdas, www.arzucagdas.com, препоръчвана от д-р Тюфекчиева от МД. В Истанбул има и много други болници, но за тях не се знае нищо (с изключение на Анадолския мед. център, където държат на брака) и не знам дали е разумно да се мъчим на ги проучваме.
АМХ и Инхибин В показват дългосрочния потенциал. Моите резултати бяха доста плачевни и д-р Николов от Репробиомед ми предрече, че цикълът ми ще спре завинаги до 1 год. На път съм да го опровергая!
ФСХ-то ти не е толкова лошо, така че горе главата! Моето също е някъде там, макар че успях да го смъкна с ДХЕА, и също имам ову почти всеки месец, а съм на 43.
Вероятно ще трябва да си направиш ЦС. Не отлагай и не се хващай на хидротубацията при Щерев! Аз минах през всичко това и знам какво говоря. Моят севет е да си я направиш при д-р Иво Тодоров. Той прави ЦС в Тина Киркова, но се минава първо през частния му кабинет. ЦС ще ти е нужна, за да отхвърлиш евентуален хидросалпингс.

# 494
  • София
Vi_ga благодаря за информацията, аз също съм решила да правя ЦС. За сега ще правим 2 ра спермограма и ако и тя е лоша мисля да подадем документи за фонда, а междувременно да направим един опит, но тъй като нямаме достатъчно средства за повече, мисля този опит  да е в Истанбул, все още не знам къде, но след като нямаме брак, ще трябва да се съобразя на този етап с това.
Също доста ме обнадежди историята на Kriss2000 - която е имала приблизителни стойности на хормоните и е успяла при проф. Леми.
А объркването ми идва от това, че сега започнах да чета темата в зачатие и там пише, че той работи в  клиника  istanbul - Cerahi Nisantasi, гледах в нейния сайт и не видях неговото име, същевременно всички пишат, че преглежда в частен кабинет, а той къде се намира?
Ще ми се да си изясня тези подробности и тогава да се опитам да се свържа, даже предпочитам да пиша на мейл, понеже ми се струва, че по телефона ще се притесня и ще ми е трудно да комуникирам адекватно, но в крайна сметка ако това е начина, ще се постарая да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт