ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 163
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Доколкото ми е известно кабинетът му е близо до болницата, но коя точно е тя не е ясно. Наистина по-рано се споменаваше именно тази. Сега се говори за Флорънс Н. Вероятно той не работи там, а само оперира.

На мен ми е неудобно да звъня на лекарите лично. Имала съм доста притеснителни моменти с наште, а и наистина смятам, че е неуместно. Когато реша, ще звънна на Айнур. Крис така си е записала час. А на мейл са ми отговаряли само от Мемориал и от Анадолския мед център. Може би това е показателно за сериозността на другите. Не знам.

Иначе си права, че след като нямаш излишни пари, по-добре да действаш направо с тежката артилерия и да отидеш направо в Истанбул. Ако не бях ходила там, сигурно и аз щях да постъпя така, но имам резерви (към мястото !?) и избрах другия път, та сега не знам даже как ще се справя финансово.

# 496
  • Sofia

Иначе си права, че след като нямаш излишни пари, по-добре да действаш направо с тежката артилерия и да отидеш направо в Истанбул. Ако не бях ходила там, сигурно и аз щях да постъпя така, но имам резерви (към мястото !?) и избрах другия път, та сега не знам даже как ще се справя финансово.

Vi_ga, сподели какво те притеснява в Истанбул/Мемориал? Ходила ли си вече на преглед там?

# 497
  • Sofia
Мили момичета, благодаря на всички ви за пожеланията и за стиснатите палчета! Ще пиша подробно като си дойдем от прегледа. Не съм забравила, че и на luce обещах за апартаментите, че ще пусна информация.

През Бургас защото такава организация сме направили - ще пътуваме с приятли от там, които познават Истанбул и ще сме спокойни да ни закарат направо до болницата, като за първи път. Иначе съм малко напрегната за прегледа.. не знам защо  Rolling Eyes Дано всичко мине добре и докторите ни окуражат..  Praynig Praynig

# 498
О, не, не съм! Имам проблем с града и с обстановката, не с лекарите. А отидох с голям мерак там... Но явно не гледам турски сериали!

Ти обаче не ги мисли тези работи. Аз съм си такава... Досега всички са казали чудесни неща за Мемориал и аз съм убедена, че са прави.
Ако имаш време и се сетиш, подпитай за възрастовата граница, спомена, че ще ти е интересно от юридическа гл. т....
Най-важното обаче е да се върнеш с отговори на въпросите и с надежда за бързо решение. Купувай всички лекарства оттам и почвай!
До скоро!

# 499
Е, браво, значи поне за пътя няма да те мисля. Мен пътуването определено ме плаши.
Аз сега съм на Слънчев бряг и още миналата година си мислех, че е много лесно човек да отскочи до Истанбул, като му доскучее плажът.
Кога се прибирате?

# 500
Също доста ме обнадежди историята на Kriss2000 - която е имала приблизителни стойности на хормоните и е успяла при проф. Леми.
А объркването ми идва от това, че сега започнах да чета темата в зачатие и там пише, че той работи в  клиника  istanbul - Cerahi Nisantasi, гледах в нейния сайт и не видях неговото име, същевременно всички пишат, че преглежда в частен кабинет, а той къде се намира?
Ще ми се да си изясня тези подробности и тогава да се опитам да се свържа, даже предпочитам да пиша на мейл, понеже ми се струва, че по телефона ще се притесня и ще ми е трудно да комуникирам адекватно, но в крайна сметка ако това е начина, ще се постарая да се справя.
Това е стара информация ,че проф. Леми Ибрахимоглу работи там. Професора не отговаря на e-mail. Това го знам от личен опит, тъй като той работи в частният си кабинет и няма секретарка която да отговаря на e- mail -лите. Аз бях го засипала с писма и накрая ми се обади лично Айнур да ми каже, че той не отговаря на e- mail  и ми продиктува телефона си и какви изследвания да се направят. Само, че аз в крайна сметка избрах Мемориал. А не виждам нищо притеснително да се комуникира и то на български с Айнур Simple Smile

# 501
  • София
О благодаря margopetrova това е важна информация за мен, а случайно да знаеш къде горе-долу се намира този частен кабинет и дали има вариант стимулацията да се извършва в БГ.

# 502
За по- достоверна информация нека да се включи някой които е правил опита си при него, защото аз не съм посещавала кабинета му. Намерих сайт на болницата и виждам, че ин-витро центъра е в Гайрет тепе - http://www.florence.com.tr/tani-tedavi-merkezleri/ivf-tup-bebek-merkezi.html. Карта на местоположението ето тук http://www.groupflorence.com/contact.php?fid=4&hospitalid=2 итова е отново в Шишли и е близо до Мемориал.  Виждам, че имат и доста висока успеваемост.  Освен това и там се прави ИМСИ, което е от особено значение за тази успеваемост. Забелязах, че имат и 5 професора в тази клиника http://www.florence.com.tr/hekimara.php. Мога да дам и телефона на Айнур, ако искаш на лични. Тя ще даде повече информация.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 09:49 от margopetrova

# 503
  • София
Благодаря, за информацията и аз чакам някой от момичетата да се включи, а иначе на предната страница vi_ga е написала телефона на Айнур, предполагам, че е актуален.

# 504
  • София
Здравейте и от мен wavey
Luce, чудесна е идеята ти за среща - аз лично предпочитам да е в София, но ако всички решите да е в Пловдив, и там ще дойда...

Дано скоро се появи Miho_She и да ни зарадва с добри новини  Praynig

Zweta, видях поста ти за опит на ЕЦ - аз такъв вече правих /и аз като теб само това не бях опитвала/  и точно след него ми обявиха яйцеклетките за негодни. А по време на стимулацията уж всичко беше наред, даже имах два фоликула и извадиха две Я. Уж и ембрионът беше много хубав, пък накрая...  Sad
 EmbarassedОх, извинявайте, че оспамих темата, но ми се струва, че е полезно споделянето на личен опит, защото нали затова сме се събрали...

# 505
burty, честно да ти кажа малко скептично съм настроена за този опит. Днес бях на преглед и всичко според моята лекарка върви добре. В края на седмицата съм отоново на преглед.
Ти докъде стигна с подготовката за Мемориал, кога планираш пътуване?

# 506
Здравейте момичета,за тези от вас които се интерисуват от проф.Леми искам да кажа,Айнур е страхотен човек и винаги съм контактувала с нея без проблем,дори ми беше казала че е хубаво да отида на преглед на втори ден от цикъла с изследвания направени в БГ,защото ако на прегледа се оказе че месеца ми е добър и мога да почна веднага,ще си спестя още едно идване и още 360т.л за преглед,за което много и благодаря.Професора преглежда само следобед в частния си кабинет,който е много хубав:),а преди обед чете лекции и извършва манипулации във Флоранс Найтингел-много модерна болница.Ако имате други въпроси питайте,всичко ми е още много пряснао:)

# 507
  • Sofia
Здравейте, мили момичета, ето ме и мен. Завърнахме се от Истанбул и съм пълна с мисли и емоции от посещението в Мемориал Хоспитал. Като цяло мисля, че съм обнадеждена. Имам много какво да споделя затова ще пиша едно по едно по-долу, моля ви, имайте предвид, че това са личните мои възприятия и впечатления, някъде може би греша или описвам нещо по начин, различен от начина, по който би го изживяла друга от нас.. Просто това са моите лични субективни възприятия Simple Smile Така или иначе, ето как аз видях Мемориал Хоспитал и докторите там.

Истанбул и трафика
Истанбул и трафика му не са кой знае колко страшни! Ако се знае пътя няма никакъв проблем за опитен шофьор. Ние бяхме с приятели, които пътуват непрекъснато до там, познават отлично пътя до там и града, едното момче говори турски и това ни помогна много.

Кварталът, в който е болниата - Шишли / Sisli (мисля се казва) е определено от по-добрите квартали със заможни хора. Квартала е жилищен (обрано на моето първоначално разбираме) и има много хубави къщи наоколо, градинки. Ние опрелено останахме с хубаво усещане от квартала. Болницата е голяма, хубава, чиста и подредена. Нашето отделение е на 3тия етаж.

Фатма - новата българка в клиниката
В клиниката от 3 седмици работи ново момиче - Фатма, която е българка. Тя ни посрещна и си говорехме с нея по всички въпроси. Тя е един вид зачислена към българите. Разбира се прави още много неща, но превежда и съдейства с всичко, което може. Много е мила! Имам нейния телефон и съм сигурна, че тя е на разположение да помогне на всяка от нас, така че който го иска да ми пише на лична.

д-р Мустава Ачет
Нашият преглед беше първо с д-р Мустава Ачет в 14:30 и в 15:00 с професор Кахраман.  Прегледът ни започна с около 30 мин. закъснение, нещо явно д-р Ачет беше зает, не знам. Фатма дойде няколко пъти да ми се извини за забавянето и казваше, че ей сега ще влезнем. Кюбра също беше непрекъснато наоколо и ако имахме нужда от нея помагаше. Определено е много отзивчива. Когато има няколко международни двойки в един и същи момент обаче Кюбра се опитва да огрее навсякъде и липсва на моменти. Но това е някак нормално..

Д-р Ачет почти не говори английски! Това беше първото ми и може би най-голямо разочарование - изненада. Не знам защо аз бях решила, че всички доктори там говорят английски. Като влезнахме при него там бяхме освен аз, мъжа ми и доктора, още и неговата мед. сестра, Кюбра и Фатма (те двете обаче отговаряха и за друга българска двойка и ту ги имаше ту ги нямаше). Започнахме на турски като Фатма превеждаше, но аз казах че предпочитам на английски ако докторът е ОК с това и това беше май грешка.. Фатма и Кюбра офейкаха по някое време.

Д-р Ачет ни отдели около половин час. Първо прегледа изследванията ни (аз носех много подробна и подредена папка с преведени изследвания) и ни попълни "картона" с нещата които го интересуват. Правеше си някакви записки, питаше ни неща, аз обяснявах. Като цяло мисля, че малко попретупахме тази част. Не обърна почти никакво внимание на имунологията, на ТСХто, а бе май много бързо ги прегледа тези изследвания и си записа там каквото реши че трябва (по късно Кюбра ме пита за някои изследвания които явно е видяла, че не са записани в картона ми и аз й ги показах допълнително - явно доктора ги беше пропуснал). А бе прегледът на досегашните изследвания си беше дооооооооста през пръсти и доктор Ачет определено бързаше за някъде. Това ме ядоса и натъжи малко, защото очаквах повече внимание, но явно повечето такива доктори в такива клиники са такива... Какво толкова искам пък и аз!  Thinking

После имах ултразвуков преглед. Много високо технологичен. С много внимание и уважение към пациента. Сестра помага и съдейства за подготовката за прегледа, доктора само влиза и гледа. Аз задавах въпроси, той ми отговаряше. Аз бях на 5ти ден, доктора видя 8 фоликула в единствения ми яйчник, лигавицата беше добре, като цяло той каза - добре изглеждаш. Утразвукът им е хипер модерен с много висока резолюция. Мисля, че това, с което Мемориал са истински различни е добрата техника и методи за подбор и фертилизация.

Свърши прегледа и аз попитах доктора какво мисли за нашия случай, той не беше никак словоохотлив аз само го разпитвах, но мисля, че това е заради английския и това, че той не се чувства никак комфортно с този език. А бе и не само това, бързаше за нещо и това е, лош късмет. Каза, че професорката ще ни каже от тук насетне повече и с това приключи срещата ни с него.

Докато чакахме да ни приеме проф. Кахраман попитах Кюбра кога ще направим спермограмата. Тя изглежда беше забравила (а и не знам дали е нейна работа да следи за това), добре че поискахме защото тъкмо наближаваше последния час в който може да се направи. Платихме и дадохме материал, резултатът трябваше да ми изпратят днес, но го няма още. Мъжът ми казва, че било добре (каквото и да значи това Wink), по-добре от при Щерев (каквото и да значи това Wink).

Професор Кахраман
Проф. Кахраман ни отдели около половин час, направи ми много приятно впечатление. Беше много конкретна и ясна, взема становище и прави съвсем конкретни прогнози. Това определено ме впечатли. Като цяло в нашия случай най-много я изненада това, че са ми махнали единия яйчник заради дермоидна киста. Тя каза, че са оперирали не една и две дермоидни кисти и никога, никога не се е налагало отстраняване на яйчник..  newsm78 Предпочитам да не мисля в тази посока..

Другото основно нещо, която каза проф. Кахраман като видя снимките на ембрионите ни от опита в Щерев каза, че не са хубави ембрионите. Аз казах, че д-р Тимева е казала, че са от-ли-чни. Д-р Кахраман каза, че това може да е добре за Щерев, но за тяхната клиника и техните критерии не е добре. Каза, че при тях ще имаме по-добри ембриони, че като цяло за нашия случай с един яйчник, ОлигоАстеноТератозоСпермия и това, че сме около 30тте (май това е основното) ако успеем да получим от стимулацията 2 бластоциста шанса е около 55-60%. Беше окуражителна. Изписа ни протокола. Разбрахме се кога да отидем другия месец. Определено настояват на 3ти ден да сме там. Казаха, че после може да се върнем в България, но никак не изглежда да го предпочитат. Говорехме при кой доктор да бъдем в България, тя категорично нямаше мнение и каза, че единственият български доктор, който е срещала е доцент Щерев (не чух да казва, че препоръчва или иска да сме при него). Категорично не мисля, че се изказа ласкаво за клиника Щерев (това го казвам защото някъде тук пише, че работят само с клиника Щерев). Предпочитат да сме при тях. Още много неща си говорехме, но май няма смисъл да ги разказвам сега. Основният акцент беше на ИМСИ процедурата и техните методи по подбор на сперматозоиди и фертилизация. Това е истинската им сила. Професорката ме спечели.

След разговора с професорката имахме още около час разговори с Кюбра, Фатма и жената, която отговаря за лекарствата. Получихме рецептата, лекарствата ни струват 575 евро. Не ги взехме, за да не ги транспортираме с лед сега до България и после обратно, т.к. решихме на 3ти ден да сме там.

За момичетата над 43 години - попитах Фатма и една дама, която беше с нея - Zehro Ozkel - тя ни разясняваше нещата по лекарствата, не знам каква друга функция има в клиниката, но казаха, че няма законово ограничение във възрастта. Попитаха ме - жената, за която питам има ли цикъл все още, казах - да, питам за много жени, т.к. в България се говори, че има такова ограничение и момичетата над тази възраст са обезкуражени да идват. Увериха ме, че няма такова ограничение (наистина не знам доколко е достоверно това) и ми казаха следното - момичетата, които са над тази възраст и се интересуват от опит при тях да им пуснат по факса (написаха ми номера на факса) еди кои си изследвания (оградиха ми на един лист изследванията, които искат) и да посочат моето име (Таня) и те ще им звъннат обратно. А бе като цяло изглежда, че има надежда, момичета!!  Praynig Praynig

Май писах достатъчно много. Надявам се, че съм била полезна на момичетата, които им предстои първичен преглед.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 23:04 от Miho_She

# 508
Miho_She (Таня), влязох на късмет, не очаквах да си се прибрала... Страшно ти благодаря за обстойния отчет. Ще го чета утре пак.

Това, че имаш 8 антрални фоликула е много добре. Може би ще имаш и доста повече Я. Какъв протокол за стимулация ти предложиха? Не знам дали няма да сбъркаш със стимулация в БГ. Аз съм правила опит при Щерев, хем се познавах с д-рката лично и... да не се впускам с детайли.  Хубаво си помисли за това. Подозирам, че и другите ще ти кажат същото. Като ще е гарга...

Още веднъж - благодаря и до утре!

# 509
Miho_She- А аз те чаках да донесеш добрите новини.Като цяло разбирам ,че си доволна от развоя на нещата ,но найстина както ти е казала и  vi_ga- по добре ще е да си направиш цялата стимулация там ,ако ще е в Щерев то все нещо ще им се случи и все  някой не разбрал и не чул.... Но все пак вие си знаете Peace
Пожелавам ти успех и много ама много положителен късмет и ти да отвориш сезона на положителните тестчета Hug
Аз бих искала ако не ти е проблем да ми пуснеш на лични номера на Фатма..

Лека нощ  за сега  luvbed

Общи условия

Активация на акаунт