ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 163
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета,
искам да си запиша час за Мемориал за първичен преглед за 3 Октомври, писах на Кубра, но вече няколко дни нямам отговор. Сега се сещам, че тя в един предишен и-мейл беше казала, че ще бъде в отпуск докъм средата на Септември. Изпратих същия и-мейл и до internationalpatients@memorial.com.tr, но пак нямам отговор. Притеснявам се тя докато се върне да не стане късно да се запише час за тази дата. Знаете ли някой, който да я замества когато я няма в болницата. Някакъв друг телефон и и-мейл за записване на час? newsm78

# 541
  • Sofia
Здравейте момичета,
искам да си запиша час за Мемориал за първичен преглед за 3 Октомври, писах на Кубра, но вече няколко дни нямам отговор. Сега се сещам, че тя в един предишен и-мейл беше казала, че ще бъде в отпуск докъм средата на Септември. Изпратих същия и-мейл и до internationalpatients@memorial.com.tr, но пак нямам отговор. Притеснявам се тя докато се върне да не стане късно да се запише час за тази дата. Знаете ли някой, който да я замества когато я няма в болницата. Някакъв друг телефон и и-мейл за записване на час? newsm78

Kюбра беше на работа в понеделник и като ми даде телефона й да й се обаждаме не каза нищо за отпуск. Ще ти пусна на лична телефона й, мисля, че е най-добре да й звъннеш. Явно е заета, затова не отговаря. Аз също й писах за нещо, но нямам отговор.

# 542
Sharky, чела съм доста публикации от научни изследвания, защото ми се е налагало служебно и знам, че екипът си решава какво ще докаже и си подбира пациентите, с които да успее най-убедително. Все пак, да не забравяме, че фармацевтичната мафия е най-безкрупулната.
За информация, патентът на уринарните менопаузални гонадотропини изтича скоро и се очаква след поевтиняването им лекарите да почнат масово да изписват рекомбинантни ФСХ препарати. Просто защото са в играта!
Колкото до хладимидията, биопсията е хистологично изследване и може би ще я хване.

# 543
  • Sofia
Здравейте момичета,

Kюбра беше на работа в понеделник и като ми даде телефона й да й се обаждаме не каза нищо за отпуск. Ще ти пусна на лична телефона й, мисля, че е най-добре да й звъннеш. Явно е заета, затова не отговаря. Аз също й писах за нещо, но нямам отговор.

Сега получих смс от Кюбра, в отпуск е до понеделник.

Жълта роза, според мен звънни направо на централните телефони и си запиши през там час. Кюбра не е единствената, която може да ти запише час.

# 544
vi_ga,имам час за ЛЕМИ ИБРАХИМОГЛУ....)))той работи в много голяма клиника,има и частен кабинет там преглежда..)))

# 545
  • София
Колкото до хладимидията, биопсията е хистологично изследване и може би ще я хване.

vi_ga, аз питах Геника и казаха, е не им се пращат за тестове за хламидия материал от биопсия. Иначе успях да науча, че с БГ никъде не правят real PCR тест, който е много по-чувствителен и не дава фалшиво-отрицателен резултат.

# 546
  • София

burty , за изследванията от Щерев - имах си собствен архив. Периодично си исках нещата, направят ми нещо аз си поискам копие (защото имам допълнително здравно осигуряване и понякога имаше възможност да си възстановявам разходите и за целта ми трябваха документите), но нямам всичко. Стари неща като поисках ми написаха някаква вяла епикриза и като видях че е така работата си исках после всичко и си събирах при мене си. Все пак след прегледа/изследванията аз искам да видя хубаво резултатите, да прочета в интернет и т.н. иначе за какво ги правя - да седят при тях. Но знам от опит, че Тимева изоообщо не обича да се снима от досието. Аз веднъж исках нещо, момичетата ми го бяха снимали и после Тимева ми се обади по телефона да ми каже как не можело така да се снимат неща  Shocked #Crazy Shocked #Crazy Но като видях в Мемориал как им дреме за старите изследвания - според мен не си прави усилията да ги искаш.
Кога е твоя час в Мемориал?

Miho_She, аз отивам другата седмица - ще се върна в петък и ще докладвам. Освен това, да се похваля, че от "Щерев" ми дадоха сравнително подробна епикриза - макар и накратко, е отразено всичко, което съм правила: резултати от изследвания, медикаментите за стимулациите, брой фоликули и яйцеклетки, развитие на ембрионите... Надявам се това да свърши работа в Мемориал, че както ти казах, нямам нито една страничка личен архив...

# 547
 burty,ако може да попитам какви сведения за ембрионите ти дадоха,какво по точно ,снимка или подробности за развитие  newsm78,и предварително ли каза какво искаш по точно...извини ме за много въпроси..)))аз всичко съм си изкарвала на копия но за ембрионите нищо нямам само стимулацията как е минала лекарства..)))

# 548
  • Sofia

burty , за изследванията от Щерев - имах си собствен архив. Периодично си исках нещата, направят ми нещо аз си поискам копие (защото имам допълнително здравно осигуряване и понякога имаше възможност да си възстановявам разходите и за целта ми трябваха документите), но нямам всичко. Стари неща като поисках ми написаха някаква вяла епикриза и като видях че е така работата си исках после всичко и си събирах при мене си. Все пак след прегледа/изследванията аз искам да видя хубаво резултатите, да прочета в интернет и т.н. иначе за какво ги правя - да седят при тях. Но знам от опит, че Тимева изоообщо не обича да се снима от досието. Аз веднъж исках нещо, момичетата ми го бяха снимали и после Тимева ми се обади по телефона да ми каже как не можело така да се снимат неща  Shocked #Crazy Shocked #Crazy Но като видях в Мемориал как им дреме за старите изследвания - според мен не си прави усилията да ги искаш.
Кога е твоя час в Мемориал?

Miho_She, аз отивам другата седмица - ще се върна в петък и ще докладвам. Освен това, да се похваля, че от "Щерев" ми дадоха сравнително подробна епикриза - макар и накратко, е отразено всичко, което съм правила: резултати от изследвания, медикаментите за стимулациите, брой фоликули и яйцеклетки, развитие на ембрионите... Надявам се това да свърши работа в Мемориал, че както ти казах, нямам нито една страничка личен архив...

Бърти, Лулу,

Ние имахме снимки на ембрините и мисля, че това даде най-важната информация на професор Кахраман. В самия ден на трансфера в Щерев на мен ми дадоха цветни снимки на всички ембринчета. Аз това носех в Истанбул. И рецептите за стимулацията. Но снимките наистина свършиха най-голяма работа, ако имате - вземете тях.

# 549
burty, чудесно, защото при такава подробна епикриза не е нужно да носиш куп бланки от изследвания преведени или непреведени на англ. език.
Много се надявам нещо подобно да получа и аз от Щерев.

# 550
  • София
burty,ако може да попитам какви сведения за ембрионите ти дадоха,какво по точно ,снимка или подробности за развитие  newsm78,и предварително ли каза какво искаш по точно...извини ме за много въпроси..)))аз всичко съм си изкарвала на копия но за ембрионите нищо нямам само стимулацията как е минала лекарства..)))

Лулу, нищо специално не съм искала. Просто, като казах на док., че ще послушам съвета й и ще ходя в Истамбул, тя веднага поръча на сестрата да запише някъде, че трябва да ми се издаде епикриза. Даже са ми звъняли, когато е била готова, но аз си бях зарязала телефона, докато бях на море.

А качеството на ембрионите е описано така:  

общ брой ембриони с добро качество - еди-колко си,
брой ембриони с фрагментации >50 % - еди-колко си,
ембриони с бавен темп на делене - толкова и толкова...

Естествено, отразено и на кой ден са били трансферите, брой върнати ембриони, състояние на лигавицата ...

Отразен е и броят яйцеклетки при всеки опит:
еди-колко си аспирирани яйцеклетки, от тях - еди-колко си зрели, еди-колко си дегенериращи, еди-колко си - кухи, оплодени - толкова и толкова

Пише също и с какви медикаменти са проведени стимулациите, но без да се уточняват дозите...

Бърти, Лулу,

Ние имахме снимки на ембрините и мисля, че това даде най-важната информация на професор Кахраман. В самия ден на трансфера в Щерев на мен ми дадоха цветни снимки на всички ембринчета. Аз това носех в Истанбул. И рецептите за стимулацията. Но снимките наистина свършиха най-голяма работа, ако имате - вземете тях.

Miho_She, аз не съм си запазила снимките на ембрионите, - което разбира се, е проява на глупост в най-чистия й вид!  Embarassed-, да не говорим за схемите от стимулациите и рецептите...Абе, разпилян човек съм и сега си давам сметка колко безотговорно съм подходила към тези така важни сега сведения за моята одесия, ама преди за всеки опит се надявах да е последен... пък то  Sad Ама сега вече и да се ядосвам, файда няма...Каквото - такова...

# 551
 burty,Miho_She те щом са ни дали снимки,дали в досиетата няма снимки от ембрионите да си ги копираме,и аз моите не мога да ги намеря уж всичко събирам няма и няма обърнах цялата къща..))) Twisted Evil

# 552
  • Sofia
Бърти, изглежда наистина подробна епикриза са ти дали.

А качеството на ембрионите е описано така:  
общ брой ембриони с добро качество - еди-колко си,
брой ембриони с фрагментации >50 % - еди-колко си,
ембриони с бавен темп на делене - толкова и толкова...

Аз мисля, че това не носи никаква информация освен че Щерев мислят, че еди си колко си ембриона са били с добро качество. На мен ми казаха, че нашите ембриони са най-добрите, които техните ембриолози са виждали!! (значи биха записали и в епикризата така ако си бях поискала), но проф. Кахраман като видя снимките каза - това не са добри ембриони. Аз й казах, че са ми казали, че са отлични и тя каза - вероятно са отлични за тази клиника, сигурно това е най-доброто, което те могат да постигнат, но за нас не са добри!

Но не се тревожете, не мисля, че е кой знае каква ценност всички тези стари изследвания. Тях ги интересува най-основно този списък с изследвания, които тев началото изискват чрез Кюбра.

# 553
 Miho_She ,права си да така е едни думи не доказват нищо,хубави ама според тях са хубави и за тях са хубави...))))Аз като отда в щерев ще питам за снимка на ембрионите,щом са ми дали може и да имат към документите за проведенето икси,burty питай и ти за това ..)))

# 554
Burty, ти си получила някакво VIP обслужване от Щеревите. Моята епикриза беше смехотворна. Дори пишеше, че съм с потни ръце, пък аз вървя и се мажа с кремове, че са ми все сухи. Или може да са ми видели крема...
Но Miho_she е права, а и beauty is in the eye of the beholder. Всичко е относително на този свят...

Да се похваля, макар че не знам дали е за хвалба, на 20.09. имам час при д-ра на Miho_She.
За проф. Леми ми предложиха час за 04.10. и засега се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт